Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ωραίο ξύλο το ντουφέκι
ευχαριστώ Λάμπη είναι ωραία τα άτιμα,,γιαυτό θα ταιριάξει και ο κατάλληλος τάκος για custom κοντάκι
Πάρα πολύ όμορφα ξύλα...!!! Συγχαρητήρια για την επιλογή...! (Εκτός εάν ήταν τυχαίο το συγκεκριμένο τυφέκιο...)
5 όπλα ήρθαν εκείνη την ημέρα τα οποία δεν μπόρεσα να δω γιατί ήμουν βάρδια μαγαζί,,,για καλή μου τύχη στον Τουρή διευθυντής πωλήσεων στα όπλα είναι ο πολύ καλός μου φίλος Ηλίας Κουτσογιάννης και το άφησα στην κρίση του να διαλέξει το όπλο !

Πρώτη μου φορά στο Καπανδρίτι σήμερα...νταξει καλά ήτανε....μπήκανε κατι πουλάκια πολύ ψυλωμένα όμως....η κατάσταση με τα καρτέρια εκεί είναι τραγική!!!! Ο κάθε γιδάρης να τρέχει να προλάβει καρτέρι!!! Φαναράκια κλασικά!!! Κ ο άλλος ήρθε κ μ στήθηκε καμια 30 Μέτρα πίσω μ....ενω μ έβλεπε που είμουν...κ μετά μ έκα κ παρατήρηση γιατι τουφεκάω μπροστά του κ του χαλάω τα πουλιά!!!! ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ!!!!
Βληματα πετυχαίνεις παντού και σε πολλα πραγματα! Οποτε δεν μου κάνει εντυπωση τίποτα πια!

Η Εύβοια μέχρι τώρα στα κλασικά καρτερία δεν εχεέ βάλει καθόλου πουλιά. το περασμένο Σάββατο ανέβηκε ο πατέρας μου δεν είδε-ακουσε καμία. Ο φίλος μου δυο φορές που έχει πάει έχει παρει τρία πουλιά στο χέρι. τα οποία είχαν λίπος και τις δύο φορές

Βληματα πετυχαίνεις παντού και σε πολλα πραγματα! Οποτε δεν μου κάνει εντυπωση τίποτα πια!
Τι να πώ έπαθα πλάκα ειληκρινά με την συμπεριφορά τους....ευχάριστη νότα τα γαιδουράκια τριγύρω που με τις ντουφεκιές αρχίζαν τα γκαρίζματα!!!

Πάνω από 45 μέτρα...
Όσο για την φάσσα λες και άνοιξε η γη και την κατάπιε. Σκέφτηκα διάφορα σενάρια για το που μπορεί να πήγε. Την είχα δει όμως να πεφτει στουπί με την δεύτερη τουφεκιά. Δυστυχώς το μέρος ήταν πολύ πυκνό.
Το εχω πάθει και ´γω και σε καθαρα μερη κατω απο έλατα. Παντου φτερά για δεκα μετρα τριγύρω και άφαντη . Σκεφτηκα μεχρι και γεράκι να την πηρε την ωρα που έπεφτε μεσα στα έλατα ή κατω και δεν την έβλεπα

Καλή αρχή παιδιά στην αγαπημένη μας τσίχλα. Έρχονται σιγά σιγά τα κορίτσια. Εγώ τους κλείνω ραντεβού για τα Χριστούγεννα οπότε και σκοπεύω να γράψω πολλά χιλιόμετρα ποδαράτα για χάρη τους.
συμπάσχουμε αδερφέ, υπομονή, θα γυρίσει ο τροχός!!
Χθες το απόγευμα πέφτει σύρμα από τον Ηλία για Αρτα. Παίρνουμε εξοδοχαρτα, 19:30 φεύγω από τη δουλειά, 20:00 ήμουν σπίτι και ετοίμαζα τα πράγματα, 21:00 ήρθε ο αδερφός μου να με πάρει, 21:30 ήμασταν στου Ηλία και 1 ξάπλα στην Αρτα. Είχε λίγα πουλιά δυστυχώς σήμερα αλλά το κέφι μας το κάναμε. Αύριο ελπίζουμε σε καλύτερο μπάσιμο αλλά και να μην έχει πουλιά, η εμπειρία και κυρίως η παρέα είναι όλα τα λεφτά!!!
View attachment 1329
ΕΜΠ1
Σήμερα στα τόσα χρόνια που κυνηγάω μπασιματα στο ίδιο μέρος κεντρική Εύβοια δεν έριξα ντουφεκια σε τσίχλα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν πέρασε καμία ,άκουσα κάνα δυο το πρωί ,δύο αγριοπερίστερα που έπαιξαν κατάφερα να πάρω 1 έτσι για να μην γυρίσω άδειος.ειδομεν ο τόπος έχει πολύ υγρασια και πολλές ελιές ο καιρός σαν να ήταν Νοέμβρης ,αν έρθουν πάντως θα πιάσει πολλά πουλιά η περιοχή.
στα δικά μας παραλιακά δεν υπάρχει ελιά για δείγμα πάντως. δεν είναι απαραιτήτως κακό όμως, γτ έχει ρίξει πολύ νερό φέτος και θα μπορούν να βοσκήσουν
Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Επιστροφή από ένα όμορφο 2ήμερο στην Άρτα με τον αδερφό μου @Manos . Πήγαμε κυνήγι με τον Ηλία @ilias7316 και τον πατέρα του τον κύριο Κώστα @Birdhunter. Να μην ξεχάσω και την κουκλάρα που είχαμε μαζί. Γενικά τα πουλιά ήταν μέτρια αν και παραξενευτήκαμε γιατί χθες στο απογευματινό περνούσαν τσίχλες εκτός από τα ντοπιάρικα κοτσύφια. Εγώ έμεινα πολύ ευχαριστημένος γιατί εκτός από την τρομερή παρέα τα φυσίγγια που γέμισα πήγαν εξαιρετικά! Έκοβαν πολύ μακρυά και τα πουλιά έπεφταν νεκρά. Να πω ένα ευχαριστώ στον Γιάννη @Giannis k για την συνταγή του! Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό με μικρή περιγραφή :)

Με τα πουλιά της Κυριακής! Ο Ηλίας έκανε την φάσσα η οποία φαίνεται πως ήταν ντόπια! Πρώτη φορά πιάνω φάσσα στα χέρια μου έστω και ξένη. Η πουλιάστρα είναι δική μου οπότε ελπίζω η επόμενη που θα κρεμάσω να την έχω κρατήσει εγώ. Παρ'όλα αυτά χάρηκα σαν να την πέυχα εγώ.

Εδώ είμαστε όλοι μαζί σε μια σέλφι!

Να και η κουκλάρα που σας έλεγα!

Αυτή την τσίχλα την πέτυχα με το φυσίγγιο που περιγράφω παραπάνω σε μακρινή απόσταση και όπως φαίνεται τα σκάγια την τρύπησαν κανονικά! Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά πήραμε και εγώ και ο Ηλίας ωραίες τουφεκιές με τα συγκεκριμένα!
ξαναΕΜΠ1 με 1000
η 2η αν τη σημαδεύατε στη μύτη θα έπεφτε κιμάς!!
Εγω πέρυσι που δεν ήταν "καλή" η χρονια ποτε δεν γυρνούσα με κάτω απο δέκα πουλάκια τουλάχιστον απ το περπατητό μ.
πέρσι ήθελε πόδια!!!

Tελικά ποιό είναι το σωστό ;
Τσίν
Τσίκ
Τσίπ
Τσίχ
Εγώ κλείνω στο τσίπ ........
μικρός το άκουγα τσιν, πλέον ακούω τσικ! όσο το ακούμε καλά είναι...!
Δυστυχώς δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα συνάδελφε Νικόλαε κι εξηγώ.περυσι που για μας εδώ η χρονιά ήταν κακή τέτοιες μέρες από τα καρτερια των μπασιματων τα οποία για κακη μου τύχη είναι πάνω από τη δουλειά μου ακριβώς ακούγονταν τουφεκιές.φετος δεν ακούγεται τίποτα.πηγα τη Δευτέρα το πρωί μια βόλτα και το μόνο που πέρασε ήταν 10 μικρά σπουργιτακια μετρημένα.σημειωνω ότι το συγκεκριμένο καρτέρι είναι βορεινό και το πρώτο σημείο που φαίνονται οι μπασιματιαρικες τσίχλες.οποτε προσωπικά είμαι απαισιόδοξος για την επερχόμενη χρονια
έχω μπει σε σκέψεις κι εγώ. αν και περιμένω να είναι καλύτερη από πέρσι η χρονιά... έχουμε μέρες ακόμα πάντως, για να απελπιστούμε από τώρα!!

Το εχω πάθει και ´γω και σε καθαρα μερη κατω απο έλατα. Παντου φτερά για δεκα μετρα τριγύρω και άφαντη . Σκεφτηκα μεχρι και γεράκι να την πηρε την ωρα που έπεφτε μεσα στα έλατα ή κατω και δεν την έβλεπα
Γι αυτό ανέφερα σε προηγούμενη απάντηση μου το ποδαρομα της φασσας.
Μας έχει βρει ο σκύλος φασσα 100μ μακριά από εκεί που έπεσε

Στο σημερινό απογεματινό φάνηκαν 6 - 7 τσιχλούλες και ένας κότσυφας (μάλλον ντοπιάρης) από τις 18:30 και ύστερα...! Δυστυχώς μόνο 2 από δαύτες προσφέρθηκαν για ντουφεκιά, τις οποίες και πήρα!
Ήταν το πρώτο μου εφετινό απογεματινό, στο οποίο μέτρησα τόσες τσίλες...! Αυτό εξηγείται, διότι χτες και σήμερα έκανε μπασιματάκια στην ευρύτερη περιοχή...!

Στο σημερινό απογεματινό φάνηκαν 6 - 7 τσιχλούλες και ένας κότσυφας (μάλλον ντοπιάρης) από τις 18:30 και ύστερα...! Δυστυχώς μόνο 2 από δαύτες προσφέρθηκαν για ντουφεκιά, τις οποίες και πήρα!
Ήταν το πρώτο μου εφετινό απογεματινό, στο οποίο μέτρησα τόσες τσίλες...! Αυτό εξηγείται, διότι χτες και σήμερα έκανε μπασιματάκια στην ευρύτερη περιοχή...!
Ωραίος ο Νικόλαος,άρχισαν δειλά δειλά να δουλεύουν τα απογευματινά!

Για τους "γκρινιάρηδες" συναδέλφους του Νομού Αττικής...και τους λάτρεις του κυνηγετικού ημερολογίου.
Περσινά καταγεγραμμένα δυνατά περάσματα ΒΑ Αττικής (πέριξ Καπανδριτίου & Κατσιμίδι).
1/11
2/11
5/11
Ότι κατέγραψα τον περσινό Οκτώβριο ήταν πενιχρό..με πρώτη καταγραφή 13/10/17. Σήμερα 17/10 έκανα την πρώτη καταγραφή για το 2018...και ήταν μέτρια!
Ποντάρουμε στην επόμενη εβδομάδα!!

To ημερολογιο ενος απο τους τους γκρινιαριδες λεει......
13-10 μεγαλο μπασιμο,τα περισοτερα πουλια ψηλα,αερα 2 μποφορ,22 τσιχλες-1 κοτσιφι.
14-10 απο τις 8 00 να περνανε ασταματητα,3 μποφορ,25(οριο) μεχρι τις 10 15.
15-10 μεγαλο μπασιμο απο κοτσυφια,4 μποφορ,18 κοτσυφια-3 τσιχλες.
18-10 Παρα πολλα πουλια ψηλα,αρκετα κοτσυφια,2 μποφορ,12 τσιχλες-3 κοτσυφια.
21-10 Καποιες μαυρες και το απολυτο τιποτα!
22-10 Τιποτα!
Μετα την συνεχεια την ξερετε οσο αφορα την περσυνη χρονια.

18-10-2018
αρκετα πουλια απο τις 07:30 μεχρι τις 10:00
κοπαδακια απο 10- 20 κοματια ..πορεία δεστε στον χαρτη ..το καλυτερο μπασιμο μεχρι τωρα ..όλες αυτές τις μέρες ήτανε μετρημένα τα πουλια και πολύ ψιλωμένα..όσο για φάσες μικρά κοπάδαkια 15 με 20 κομμάτια

Capture.jpg

Λοιπον να σας τρελλανω λιγο.Εχθες κατεβαινω γυρω στις 10 απο Ρετζικη(προαστιο της Θεσνικης σα να λεμε Βριλησια η Κηφισια) και ακριβως μπροστα μου περναει καθετα την ασφαλτο χοροπηδηχτα μια δενδροτσιχλα.Σταματαει κατω απο ενα καδο και εγω σχεδον σταματαω το αμαξι διπλα της και την παρατηρω.Δυστυχως ειχα αλλους απο πισω οποτε την εκανα αργα αλλα οσο εβλεπα απο τον καθρεφτη δεν σηκωθηκε.Κουλο τελειως????

18-10-2018
αρκετα πουλια απο τις 07:30 μεχρι τις 10:00
κοπαδακια απο 10- 20 κοματια ..πορεία δεστε στον χαρτη ..το καλυτερο μπασιμο μεχρι τωρα ..όλες αυτές τις μέρες ήτανε μετρημένα τα πουλια και πολύ ψιλωμένα..όσο για φάσες μικρά κοπάδαkια 15 με 20 κομμάτια

Capture.jpg
Ευχαριστούμε για την ανανταπόκριση...

ΥΓ. 1: Κάποιες βλέπω πηγαίνουν κατά το Άγιο Όρος είτε ως τάμα γιατί τη γλίτωσαν ως τώρα ή για να γίνουν αλεξίσφαιρες στο μέλλον... Δεν θα πιάσει το προσκύνημα... Τις περιμένουμε....hunter.

ΥΓ2: Δουλεύω όλο το βράδυ κάτι αναλύσεις και μέχρι να τρέξει το μοντέλο o υπολογιστής με το bootstrapping ή να κάνει converge o αλγόριθμος, βγαίνω στο μπαλκόνι και ακούω τσίχλες απόψε φουλ στην Πετρούπολη...

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back