ζηλεβηςςςς μωρη κουφαλιτσαααα,,γιατι ουτε και τσιχλες εχαιτε στο νησισαςςςΑντε μπράβο ασχολεισου με τα τσιροπουλια εσυ![]()
Μπράβο Γιώργο!!!Έπεσε η πρώτη της σεζόν!
Σύνολο είδαμε καμιά 15αριά πουλιά,τουφέκισα τρις και πήρα την μια στουπί στα πατημένα 35 μέτρα με Kick's LM και Ρουμελιώτης CSB-1 9άρι!
Μας πέρασαν και δύο φάσσες οι μοναδικές που είδαμε.
Μιλάμε για κεντρική Μακεδονία.
Πιστεύω ότι κατά της 12 με 15 του μηνός ανάλογα και με τον καιρό θα έχουμε το πρώτο αξιόλογο πέρασμα τσίχλας και φάσσας.
Νωρίς ακόμα Δημήτρη!!!Βγήκα και εγώ σήμερα μια βόλτα αλλά μήτε την άκουσα μήτε την είδα.
Και μια φωτό απο το φασσοτσιχλοκαρτερο.
![]()
Καμιά περδικα είδες δεν μας ειπες;Εγώ είδα 2 τ πρωι που ήμουν στην περδικα
έχω πολλές εσυ δεν θα δεις το χρώμα τηςΚαμιά περδικα είδες δεν μας ειπες;![]()
Βγήκα και εγώ σήμερα μια βόλτα αλλά μήτε την άκουσα μήτε την είδα.
Και μια φωτό απο το φασσοτσιχλοκαρτερο.
![]()
Δεν κρατιέμαι Σπύρο....Νωρίς ακόμα Δημήτρη!!!
Απο το αλλο ΣΚ...
Σύμφωνο απόλυτα....επίσης με Λαγοκυνηγους που έχω μιλήσει οι περισσότεροι δεν θέλουν να τους χτυπήσεις τον Λαγό και να τους τον δώσεις θέλουν να μην ρίξεις ,θα τον βρούμε αύριο λένε....Με το αρχικο μου μηνυμα,που ξεκινησε αυτη την ωραια κουβεντα,μιλησα για την συμπεριφορά που μ'αρεσει.
Αμφιδρομα....
Δεν εβαλα τα θηραματα σε πινακα αξιολογησης.
Τα ιδια δικαιώματα και υποχρεωσεις ΈΧΟΥΜΕ ολοι,ανεξαρτητα απο το θηραμα που κυνηγαμε κι απο την αποσταση ή την βενζίνη και τα διοδια που πληρωσαμε για να φτασουμε στον κυνηγοτοπο.
Ειπα για σεβασμο κι αυτον τον ιδιο,εννοειται πως επιθυμω και απο τον αλλο.
Στο θεμα προτεραιοτητας,στον κυνηγοτοπο,δεν υπαρχει αμφιβολία!
Οποιος ηρθε πρωτος,τελεία!
Ας κυνηγαει ο αλλος....αφρικανικο βουβαλο!!
Περικλη,μην τουφεκας "ξενο"θηραμα!
Ελλοχεύει ο κινδυνος που επισημαινει ο Γρηγορης.
Κωστα,ειναι πολλα τα σκυλια που "κοβουν" με την τουφεκια κι ερχονται σφαιρα στα ποδια σου!
Αντε μετα εσυ, να πεισεις τον αλλο πως δεν τουφεκισες τον λαγό που ξεσυρε!
Για τους"φεουδαρχες"οτι και να πουμε,δυστυχως ειναι λιγο!!!!![]()
Όλος παραδόξως από πίσω μου έχει ξέφωτο...μην φανταστείς καμία 20αρια μέτρα...Πανέμορφο το καρτέρι σου για τσιχλοκότσυφα και φάσσες φίλε dimmy, αλλά πολύ "σφιχτό" το μέρος βρε παιδάκι μου...! Πολύ πυκνό...! Πώς βρίσκεις τη χτυπημένη τσιχλούλα εκεί μέσα...; Η σκοτωμένη φάσσα, βέβαια, είναι πιο εύκολο να ανευρεθεί εκεί, λόγω του όγκου της και των πολλών πούπουλων που αφήνει... Αλλά πέρα από τον εντοπισμό και ανεύρεση του καταρριφθέντος πουλιού αυτήν καθεαυτήν, φαίνεται, επίσης, και πολύ δύσβατο (ίσως και αδιάβατο) το μέρος...!
Έτσι κάνω και εγώ!!!Όλος παραδόξως από πίσω μου έχει ξέφωτο...μην φανταστείς καμία 20αρια μέτρα...
Γενικά ο τόπος στα Γιάννενα έτσι είναι...
Προσπαθώντας να αποφύγω την πολυκοσμία έχω ανακαλύψει τρομερά καρτερακια αλλά όπως είπε δύσβατα και πάω σαν τον κλέφτη να μην ανακαλυψουν το μονοπάτι μου...
Πονηραλουπο...Έτσι κάνω και εγώ!!!
Μα αυτό είναι το κυνήγι,να καταφέρεις να βρεις τα πουλιά και μετά να στήσεις σωστό καρτέρι!Πρέπει να δεις ένα απογευματινό φασσας με τον κολλητό στην β.ευβοια κάτι πιτσιρικια προσπαθούν δύο χρόνια να βρουν που πηγαίνουμε και ακόμα δεν τα έχουν καταφέρει....ουσιαστικά ούτε χάραξη δεν εχειΠονηραλουπο...![]()