Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Από σελίδα του FB σήμερα στα Σπάτα :eek::eek::eek:

Σε καθε τσιχλα και ένα Malboro
Μέχρι να έρθει το όριο ολόκληρος ο Παπαστράτος
.ha ha..ha ha..ha ha.

Tις ξεπαγωνει ο μαγκας απο περσυ......
Παλι καλα που δεν πηρε μαζι του κανενα χηναρι που ετυχε να περασει απο τα Σπατα.sarcastic.
Τσογλανια του fb,φαπες που θελετε!!!!!!!

Παντως εχει παει την φωτογραφια πολυ μπροστα ο κλαρινογαμπρος.
Αντι για πανω στο καπο η κρεμασμενες σε πουλιαστρα εχει 3 τσιχλες
και 3 γοπες,το αμεσως επομενο βημα ειναι 3 τσιχλες με 3 σαργους!
.vert funny..vert funny..vert funny..vert funny.

Βγήκα και εγώ σήμερα μια βόλτα αλλά μήτε την άκουσα μήτε την είδα.
Και μια φωτό απο το φασσοτσιχλοκαρτερο.
ZAas1XC.jpg

Π/Σ/Κ απογεματινά, σε καλό καρτεράκι με μεγάλο εύρος οπτικού πεδίου, πουθενά δεν είδα τσιχλίτσα να ανηφορίζει για υπνάκο, μήτε που την άκουσα καν...!
Μόνο κάνας εντόπιος κοτσυφάκος "πληρώνει τη νύφη" προς το παρόν...!
Ωστόσο, στην ευρύτερη περιοχή, τσιχλοσυναντήσεις έχουν εδώ και λίγες ημέρες, λαγάδες και γουρουνάδες... (Κεντρική Ρούμελη.)

Έπεσε η πρώτη της σεζόν! .exciting.
Σύνολο είδαμε καμιά 15αριά πουλιά,τουφέκισα τρις και πήρα την μια στουπί στα πατημένα 35 μέτρα με Kick's LM και Ρουμελιώτης CSB-1 9άρι!
Μας πέρασαν και δύο φάσσες οι μοναδικές που είδαμε.
Μιλάμε για κεντρική Μακεδονία.
Πιστεύω ότι κατά της 12 με 15 του μηνός ανάλογα και με τον καιρό θα έχουμε το πρώτο αξιόλογο πέρασμα τσίχλας και φάσσας.
Μπράβο Γιώργο!!!
Και του χρόνου να' σαι καλά!!!

Βγήκα και εγώ σήμερα μια βόλτα αλλά μήτε την άκουσα μήτε την είδα.
Και μια φωτό απο το φασσοτσιχλοκαρτερο.
ZAas1XC.jpg

Πανέμορφο το καρτέρι σου για τσιχλοκότσυφα και φάσσες φίλε dimmy, αλλά πολύ "σφιχτό" το μέρος βρε παιδάκι μου...! Πολύ πυκνό...! Πώς βρίσκεις τη χτυπημένη τσιχλούλα εκεί μέσα...; Η σκοτωμένη φάσσα, βέβαια, είναι πιο εύκολο να ανευρεθεί εκεί, λόγω του όγκου της και των πολλών πούπουλων που αφήνει... Αλλά πέρα από τον εντοπισμό και την ανεύρεση του καταρριφθέντος πουλιού αυτά καθεαυτά, φαίνεται, επίσης, και πολύ δύσβατο (ίσως και αδιάβατο) το μέρος...!

Last edited:
Με το αρχικο μου μηνυμα,που ξεκινησε αυτη την ωραια κουβεντα,μιλησα για την συμπεριφορά που μ'αρεσει.
Αμφιδρομα....
Δεν εβαλα τα θηραματα σε πινακα αξιολογησης.
Τα ιδια δικαιώματα και υποχρεωσεις ΈΧΟΥΜΕ ολοι,ανεξαρτητα απο το θηραμα που κυνηγαμε κι απο την αποσταση ή την βενζίνη και τα διοδια που πληρωσαμε για να φτασουμε στον κυνηγοτοπο.
Ειπα για σεβασμο κι αυτον τον ιδιο,εννοειται πως επιθυμω και απο τον αλλο.:)
Στο θεμα προτεραιοτητας,στον κυνηγοτοπο,δεν υπαρχει αμφιβολία!
Οποιος ηρθε πρωτος,τελεία!
Ας κυνηγαει ο αλλος....αφρικανικο βουβαλο!!
Περικλη,μην τουφεκας "ξενο"θηραμα!
Ελλοχεύει ο κινδυνος που επισημαινει ο Γρηγορης.
Κωστα,ειναι πολλα τα σκυλια που "κοβουν" με την τουφεκια κι ερχονται σφαιρα στα ποδια σου!
Αντε μετα εσυ, να πεισεις τον αλλο πως δεν τουφεκισες τον λαγό που ξεσυρε!
Για τους"φεουδαρχες"οτι και να πουμε,δυστυχως ειναι λιγο!!!!:(
Σύμφωνο απόλυτα....επίσης με Λαγοκυνηγους που έχω μιλήσει οι περισσότεροι δεν θέλουν να τους χτυπήσεις τον Λαγό και να τους τον δώσεις θέλουν να μην ρίξεις ,θα τον βρούμε αύριο λένε....

Πανέμορφο το καρτέρι σου για τσιχλοκότσυφα και φάσσες φίλε dimmy, αλλά πολύ "σφιχτό" το μέρος βρε παιδάκι μου...! Πολύ πυκνό...! Πώς βρίσκεις τη χτυπημένη τσιχλούλα εκεί μέσα...; Η σκοτωμένη φάσσα, βέβαια, είναι πιο εύκολο να ανευρεθεί εκεί, λόγω του όγκου της και των πολλών πούπουλων που αφήνει... Αλλά πέρα από τον εντοπισμό και ανεύρεση του καταρριφθέντος πουλιού αυτήν καθεαυτήν, φαίνεται, επίσης, και πολύ δύσβατο (ίσως και αδιάβατο) το μέρος...!
Όλος παραδόξως από πίσω μου έχει ξέφωτο...μην φανταστείς καμία 20αρια μέτρα...
Γενικά ο τόπος στα Γιάννενα έτσι είναι...
Προσπαθώντας να αποφύγω την πολυκοσμία έχω ανακαλύψει τρομερά καρτερακια αλλά όπως είπε δύσβατα και πάω σαν τον κλέφτη να μην ανακαλυψουν το μονοπάτι μου...

Όλος παραδόξως από πίσω μου έχει ξέφωτο...μην φανταστείς καμία 20αρια μέτρα...
Γενικά ο τόπος στα Γιάννενα έτσι είναι...
Προσπαθώντας να αποφύγω την πολυκοσμία έχω ανακαλύψει τρομερά καρτερακια αλλά όπως είπε δύσβατα και πάω σαν τον κλέφτη να μην ανακαλυψουν το μονοπάτι μου...
Έτσι κάνω και εγώ!!!

Πονηραλουπο....yelling.
Μα αυτό είναι το κυνήγι,να καταφέρεις να βρεις τα πουλιά και μετά να στήσεις σωστό καρτέρι!Πρέπει να δεις ένα απογευματινό φασσας με τον κολλητό στην β.ευβοια κάτι πιτσιρικια προσπαθούν δύο χρόνια να βρουν που πηγαίνουμε και ακόμα δεν τα έχουν καταφέρει....ουσιαστικά ούτε χάραξη δεν εχει:D:D

Καλή αρχή παιδιά στην αγαπημένη μας τσίχλα. Έρχονται σιγά σιγά τα κορίτσια. Εγώ τους κλείνω ραντεβού για τα Χριστούγεννα οπότε και σκοπεύω να γράψω πολλά χιλιόμετρα ποδαράτα για χάρη τους.

Το ξημέρωμα με βρήκε στο ύψωμα να πίνω το καφεδάκι μου συνοδεία των ρουβέλων. Νοτιαδούρα και μούχλα ο καιρός, ότι χειρότερο για μπασιμο δηλαδή.
Με χαμηλές προσδοκίες άραξα στο ύψωμα και χαλάρωσα. Μόλις έφεξε καλά ακούω το χαρακτηριστικό τσιν-τσιν και βλέπω μια κιχλιτσα να περνάει χαμηλά στο πυκνό. Είδα άλλο ένα ζευγαράκι να περνάει μακριά δεξιά μου και άλλες δύο που μόνο τις άκουσα. Κατά τις 09:30 και ενώ σιγά σιγά σκέφτομαι να τη κάνω μπαίνουν από το πουθενά κάποια πουλάκια, μέτρησα δύο 3αδες, δύο ζευγαράκια και δύο μονές. Πέρασαν από τις άκρες ψηλωμενες και δεν μου έδωσαν περιθώριο για τουφεκιά, τουφέκισα μόνο τη τελευταία που πέρασε σχετικά πιο κοντά αλλά μάλλον της έδωσα περισσότερη ώθηση να συνεχίσει το ταξείδι της. Για τον κ@#$καιρο που έχει πολλή καλά ήταν, δείγμα πως αν είχε καλό καιρό θα έμπαινα περισσότερα πουλάκια πιστεύω. Τέλος στα παράξενα ένα κοτσυφας που πέρασε πολλή ψηλά και είχε τις πορείες από τις κιχλες. Τόσο νωρίς μπασιματιαρικος κοτσυφας; πάντως ωραία ήταν, είδα τις όμορφες κιχλίτσες και ήπια το καφεδάκι μου με θέα τον κάμπο.

Status
Not open for further replies.
Back