Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το ξημέρωμα με βρήκε στο ύψωμα να πίνω το καφεδάκι μου συνοδεία των ρουβέλων. Νοτιαδούρα και μούχλα ο καιρός, ότι χειρότερο για μπασιμο δηλαδή.
Με χαμηλές προσδοκίες άραξα στο ύψωμα και χαλάρωσα. Μόλις έφεξε καλά ακούω το χαρακτηριστικό τσιν-τσιν και βλέπω μια κιχλιτσα να περνάει χαμηλά στο πυκνό. Είδα άλλο ένα ζευγαράκι να περνάει μακριά δεξιά μου και άλλες δύο που μόνο τις άκουσα. Κατά τις 09:30 και ενώ σιγά σιγά σκέφτομαι να τη κάνω μπαίνουν από το πουθενά κάποια πουλάκια, μέτρησα δύο 3αδες, δύο ζευγαράκια και δύο μονές. Πέρασαν από τις άκρες ψηλωμενες και δεν μου έδωσαν περιθώριο για τουφεκιά, τουφέκισα μόνο τη τελευταία που πέρασε σχετικά πιο κοντά αλλά μάλλον της έδωσα περισσότερη ώθηση να συνεχίσει το ταξείδι της. Για τον κ@#$καιρο που έχει πολλή καλά ήταν, δείγμα πως αν είχε καλό καιρό θα έμπαινα περισσότερα πουλάκια πιστεύω. Τέλος στα παράξενα ένα κοτσυφας που πέρασε πολλή ψηλά και είχε τις πορείες από τις κιχλες. Τόσο νωρίς μπασιματιαρικος κοτσυφας; πάντως ωραία ήταν, είδα τις όμορφες κιχλίτσες και ήπια το καφεδάκι μου με θέα τον κάμπο.

Μια χαρά Γιάννη!!! Καφεδάρα στο καρτέρι και ηρεμία μη το συζητάς απόλαυση!!

βγηκε σημερα κανενας τρελος:) περιξ αττικης?

Εδω ο τρελος!Οινοη μερια,οπως εβαλα τα φυσιγγια το πρωι ετσι τα εβγαλα.Κατα τις 10 ειχα μεινει με το κοντομανικο,
εφυγα γιατι οσο περναγε η ωρα θα κατεληγα ξεβρακωτος απο την ζεστη,οι μαλακιες πληρωνονται που λενε...............

όπως είχα πει ΣΚ για τσιχλες
Σάββατο πρωι χαμηλα κοντάσε θάλασσα
Κυριακή πρωι ψηλά σε έλατα
ουτε ειδα ουτε και άκουσα τίποτα

Ηλία μιας και ρώτησες κυνηγάω πέριξ της Χαλκίδας όπου πλεον μενω
και βόρεια έως την περιοχή της Λίμνης

όπως είχα πει ΣΚ για τσιχλες
Σάββατο πρωι χαμηλα κοντάσε θάλασσα
Κυριακή πρωι ψηλά σε έλατα
ουτε ειδα ουτε και άκουσα τίποτα

Ηλία μιας και ρώτησες κυνηγάω πέριξ της Χαλκίδας όπου πλεον μενω
και βόρεια έως την περιοχή της Λίμνης
Πάω και γω κυνήγι στην β.ευβοια,από Αιδηψό και μετά!

Τόνε ντουφεκάμε, τόνε μαζεύουμε γρήγορα - γρήγορα και αμέσως την κοπανάμε με ελαφρά κάνοντας τον Κινέζο...!!! .big smile.
(Έχει και τα τυχερά του το ελεύθερο κυνήγι...! Τι να κάνουμε...;)

..... και αν μας ρωτήσουνε τι τουφεκίσαμε ? ...... λέμε ..... να μωρέ μιά καρακάξα πέρασε. .yel..yel..yel..yel.

Το ξημέρωμα με βρήκε στο ύψωμα να πίνω το καφεδάκι μου συνοδεία των ρουβέλων. Νοτιαδούρα και μούχλα ο καιρός, ότι χειρότερο για μπασιμο δηλαδή.
Με χαμηλές προσδοκίες άραξα στο ύψωμα και χαλάρωσα. Μόλις έφεξε καλά ακούω το χαρακτηριστικό τσιν-τσιν και βλέπω μια κιχλιτσα να περνάει χαμηλά στο πυκνό. Είδα άλλο ένα ζευγαράκι να περνάει μακριά δεξιά μου και άλλες δύο που μόνο τις άκουσα. Κατά τις 09:30 και ενώ σιγά σιγά σκέφτομαι να τη κάνω μπαίνουν από το πουθενά κάποια πουλάκια, μέτρησα δύο 3αδες, δύο ζευγαράκια και δύο μονές. Πέρασαν από τις άκρες ψηλωμενες και δεν μου έδωσαν περιθώριο για τουφεκιά, τουφέκισα μόνο τη τελευταία που πέρασε σχετικά πιο κοντά αλλά μάλλον της έδωσα περισσότερη ώθηση να συνεχίσει το ταξείδι της. Για τον κ@#$καιρο που έχει πολλή καλά ήταν, δείγμα πως αν είχε καλό καιρό θα έμπαινα περισσότερα πουλάκια πιστεύω. Τέλος στα παράξενα ένα κοτσυφας που πέρασε πολλή ψηλά και είχε τις πορείες από τις κιχλες. Τόσο νωρίς μπασιματιαρικος κοτσυφας; πάντως ωραία ήταν, είδα τις όμορφες κιχλίτσες και ήπια το καφεδάκι μου με θέα τον κάμπο.
Μπράβο βρε Γιάννη σε χαίρομαι που ζεις και με το παραπάνω την ύπαιθρο .congrats..congrats.
Αλοίμονο σε εμάς που μας έχει φάει το τσιμέντο .hair..hair.
Διάβασα στο FB για καλό σημερινο μπασιμο πέριξ της Πρεβεζας think

Μπράβο βρε Γιάννη σε χαίρομαι που ζεις και με το παραπάνω την ύπαιθρο .congrats..congrats.
Μάλλον περσινες θα ήταν αυτες που μπήκαν σήμερα!.big smile.

Γεια σου και χαρά σου φίλε Γιάννη, με τις γλαφυρές σου αφηγήσεις, που μας ανοίγουν την όρεξη για τα καλά...!!!

Θα μας πει και ο Χρήστος αλλά θεωρώ πολύ αναξιόπιστο το φβ
Ειναι καλα εκει φιλε? .sarcastic.
Μπααααα,παλιομερος!!!:D:D:D

Θα μας πει και ο Χρήστος αλλά θεωρώ πολύ αναξιόπιστο το φβ

Μπααααα,παλιομερος!!!:D:D:D
Λοιπόν μάγκες σημερα ήμουνα για ψάρεμα από τις 5 το πρωί,καθως ψάρευα αροδου είχα σβήσει την μηχανή ώστε για να ακούσω καμία Τσιν -τσιν,μεχρι και τις 6:15 είχα ακούσει γύρω στις 6 τσίχλες(ωραία λέω μπήκαν οι πρώτες.τωρα φίλος που ήταν στο βουνό είδε 8 μου ειπε και κατάφερε τις 2 και είδε και ένα κοπαδι με μπλε ξεκολια....

απο τόσο πάνω 2 φορές έχω πάει Λιχάδα πριν πολλά χρόνια όμως
Στην κορυφή του όρους Λιχάς έχω βρεθεί αρκετές φορές για δουλειά στο παρελθόν. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται το κυνήγι αλλά πάντα όταν βρισκόμουν εκεί σκεφτόμουν τι να γίνεται στα μπασιματα :eek:

Λοιπόν μάγκες σημερα ήμουνα για ψάρεμα από τις 5 το πρωί,καθως ψάρευα αροδου είχα σβήσει την μηχανή ώστε για να ακούσω καμία Τσιν -τσιν,μεχρι και τις 6:15 είχα ακούσει γύρω στις 6 τσίχλες(ωραία λέω μπήκαν οι πρώτες.τωρα φίλος που ήταν στο βουνό είδε 8 μου ειπε και κατάφερε τις 2 και είδε και ένα κοπαδι με μπλε ξεκολια....
Καλά το πας .......αρόδου ! .sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back