Το ξημέρωμα με βρήκε στο ύψωμα να πίνω το καφεδάκι μου συνοδεία των ρουβέλων. Νοτιαδούρα και μούχλα ο καιρός, ότι χειρότερο για μπασιμο δηλαδή.
Με χαμηλές προσδοκίες άραξα στο ύψωμα και χαλάρωσα. Μόλις έφεξε καλά ακούω το χαρακτηριστικό τσιν-τσιν και βλέπω μια κιχλιτσα να περνάει χαμηλά στο πυκνό. Είδα άλλο ένα ζευγαράκι να περνάει μακριά δεξιά μου και άλλες δύο που μόνο τις άκουσα. Κατά τις 09:30 και ενώ σιγά σιγά σκέφτομαι να τη κάνω μπαίνουν από το πουθενά κάποια πουλάκια, μέτρησα δύο 3αδες, δύο ζευγαράκια και δύο μονές. Πέρασαν από τις άκρες ψηλωμενες και δεν μου έδωσαν περιθώριο για τουφεκιά, τουφέκισα μόνο τη τελευταία που πέρασε σχετικά πιο κοντά αλλά μάλλον της έδωσα περισσότερη ώθηση να συνεχίσει το ταξείδι της. Για τον κ@#$καιρο που έχει πολλή καλά ήταν, δείγμα πως αν είχε καλό καιρό θα έμπαινα περισσότερα πουλάκια πιστεύω. Τέλος στα παράξενα ένα κοτσυφας που πέρασε πολλή ψηλά και είχε τις πορείες από τις κιχλες. Τόσο νωρίς μπασιματιαρικος κοτσυφας; πάντως ωραία ήταν, είδα τις όμορφες κιχλίτσες και ήπια το καφεδάκι μου με θέα τον κάμπο.
Μια χαρά Γιάννη!!! Καφεδάρα στο καρτέρι και ηρεμία μη το συζητάς απόλαυση!!