Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Περικλή για Θεσσαλονίκη αναφερομαι εγω.
Γιαννη ηταν τυχεροι που δεν ειχε μπλε αλλιως....hunter.
Κι ετσι φαουλ θα ηταν,οχι για καρτα ομως!:)
Ειναι αντισυναδελφικο να τουφεκισουμε μια τσιχλα,οταν τα σκυλια καποιου "κόβονται" σε ντορο,πολυ περισσοτερο οταν φυγαρωνουν.
Δεν το λεω απαξιωτικα προς την τσιχλα!
Ειναι ομως ενα θηραμα που,κατα κανονα, θα το συναντησουμε πολλες φορες σε μια εξοδο.
Ο λαγος ειναι ασυγκριτα πιο σπανιος και επιτρεπεται λιγοτερες μερες.
Δεν χαθηκε δα κι ο κοσμος!
Μια συμπεριφορα σεβασμου προς τον συναδελφο και ακομη περισσοτερο προς τα σκυλια που κοπιαζουν!!

Παιδιά, έχετε στον νου σας, ότι τέτοιες μέρες, αρχές Οκτώβρη, συνήθως περνάνε και (τα απαγορευμένα) φασσοπερίστερα, τα οποία (ειδικά από μακριά) ξεγελάνε πανεύκολα το μάτι, και θαρρούμε πως είναι φάσσες, ενώ δεν είναι πράγματι...!

Last edited:
σε σημερηνο κυνηγι λαγου παιδες σημερα παιξανε μερικα τσιχλονια και φασουλεςςς,,,το απογευμα στο καρτερακιμου για να βγαλουμε ενα συμπερασμα καλητερω.bye2. παντως εν συγκρηση με περσυ μας ηρθανε λιγο νωριτεραααα.well done.

Σήμερα είδα το πρώτο κοπαδακι ψαρονια,νωρίς φάνηκαν..
Καλό σημάδι..σε καμία δεκαριά μέρες(για τα εδώ δεδομένα)υπολογίζω να ακουστούν κ οι γνώριμοι ήχοι..
Ψαρονια ειδα κι εγω χθες και σημερα τρεις μελισουργους σε αλλο μερος ομως που πηγαινα για τρυγονια, περιεργα πραγματα...

Καλησπέρα παιδιά...επιστροφή στα ποστ μετά απο μεγάλη παύση! Επιβεβαιώνω και εγώ τον Tasos-Vstrom, ΒΑ Αττική σπουργίτια μόνο! Κάποιοι βέβαια που στην ρυθμιστική έχουν βάλει περιστέρια έριξαν κανα δυο τουφεκιές! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ κάθε χρόνο τα ίδια!

Από σελίδα του FB σήμερα στα Σπάτα :eek::eek::eek:

Σε καθε τσιχλα και ένα Malboro
Μέχρι να έρθει το όριο ολόκληρος ο Παπαστράτος
.ha ha..ha ha..ha ha.
Εγω σημερα στην ευρυτερη περιοχη Σπατων μεχρι τις 10.00 δεν ειδα τιποτα .Καποιες σκορπιες τουφεκιες μαλλον σε καρακαξες.

Ναι ναι ...γερακοτσιχλες και champion ρουκέτες!(για όποιον παρακολουθεί το fb) Τα ίδια κάθε χρόνο! Τέτοια εποχή μάλλον κάνουν defrost στους καταψύκτες και εμφανίζονται μέχρι και γερακότσιχλες!
Δεν θα διαφωνησω στεφ μαζί σου...μεγάλη μάστιγα του φβ στο κυνήγι!

Κι ετσι φαουλ θα ηταν,οχι για καρτα ομως!:)
Ειναι αντισυναδελφικο να τουφεκισουμε μια τσιχλα,οταν τα σκυλια καποιου "κόβονται" σε ντορο,πολυ περισσοτερο οταν φυγαρωνουν.
Δεν το λεω απαξιωτικα προς την τσιχλα!
Ειναι ομως ενα θηραμα που,κατα κανονα, θα το συναντησουμε πολλες φορες σε μια εξοδο.
Ο λαγος ειναι ασυγκριτα πιο σπανιος και επιτρεπεται λιγοτερες μερες.
Δεν χαθηκε δα κι ο κοσμος!
Μια συμπεριφορα σεβασμου προς τον συναδελφο και ακομη περισσοτερο προς τα σκυλια που κοπιαζουν!!

Εδώ αν και κυνηγάω λαγό θα διαφωνήσω εντόνως και καθέτως κ. Γιάννη... Αν οι τσιχλάδες ή οι φασσάδες έχουν πιάσει πρώτοι το μέρος, έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν το κυνήγι τους και κανονικά οι λαγάδες, γουρουνάδες και οποιοιδήποτε άλλοι κυνηγοί πρέπει να πάνε αλλού ή να περιμένουν να τελειώσουν οι άλλοι το κυνήγι τους αν είναι (μόνο οι πεζοπόροι, οι εκδρομείς και οι εκτελώντες αγροτικές εργασίες έχουν κάθε προτεραιότητα όποτε και αν έρθουν). Και οι λαγάδες, γουρουνάδες και οποιοιδήποτε άλλοι κυνηγοί μπορούν να βρουν τόσα άλλα μέρη, δεν χάθηκαν τα βουνά, ούτε τα μέρη, ούτε ο κόσμος και για αυτούς... Να μην αμόλαγαν τα σκυλιά...

Δεν μετράει ούτε πόσο σπάνιο είναι το θήραμα, ούτε πόσες μέρες επιτρέπεται ούτε τίποτα... Δεν το θεωρώ σοβαρό... Και ο τσιχλάς και ο φασσάς μπορεί να μπορεί να πάρει ρεπό μια φορά όλο το μήνα και να το περιμένει πως και πως αυτό το κυνήγι και να έχει κάνει απείρως περισσότερα χιλιόμετρα και έξοδα για αυτές τις στιγμές στο βουνό... Αν πρόλαβε το μέρος τελείωσε, με γειά του με χαρά του... Όποιος ξυπνά και φτάνει πρώτος κάνει προκατοχή, όποιος πάει μετά, πάει αλλού... Αν τώρα υπάρχει συνεννόηση καλώς, αλλά δεν θα έρχεται ο καθένας αργότερα και θα μανουριάζει και θα φορτώνεται στον άλλο, γιατί κάνει το κυνήγι του, ούτε θα τον λέμε αντισυναδελφικό ή μη σωστό... Αυτός που έρχεται αργότερα και βρίσκει τον άλλο εκεί ενοχλεί, όχι όποιος φτάνει πρώτος...

Εννοείται και από την ανάποδη, αν το μέρος είναι πιασμένο για λαγό, ούτε κανονικά, ούτε "πονηρά" δεν μπαίνεις ανάμεσα για άλλο κυνήγι... Άλλαξε βουνό κανονικά... Ούτε σωστό ούτε ασφαλές είναι να είσαι εκεί... Εγώ έτσι υο βλέπω και αυτό εφαρμόζω πάντα είτε είμαι στη μια πλευρά, είτε στην άλλη...

Last edited:
Ναι ναι ...γερακοτσιχλες και champion ρουκέτες!(για όποιον παρακολουθεί το fb) Τα ίδια κάθε χρόνο! Τέτοια εποχή μάλλον κάνουν defrost στους καταψύκτες και εμφανίζονται μέχρι και γερακότσιχλες!
Και οποιος τόλμησε να πει καλή κουβέντα για άλλο φυσιγγι, ο καπτεν :confused: διέταξε να λύσει τον ζυγό και τον διεγραψε. Όταν του ζήτησα τον λόγο άρχισε τις ασυναρτησίες ότι προμοταρα φυσιγγια και του παραπονέθηκε ο κόσμος... Επιθετικό μάρκετινγκ λέγεται νομίζω...

Το να πεις;

Και οποιος τόλμησε να πει καλή κουβέντα για άλλο φυσιγγι, ο καπτεν :confused: διέταξε να λύσει τον ζυγό και τον διεγραψε. Όταν του ζήτησα τον λόγο άρχισε τις ασυναρτησίες ότι προμοταρα φυσιγγια και του παραπονέθηκε ο κόσμος... Επιθετικό μάρκετινγκ λέγεται νομίζω...

Το να πεις;
Φίλε γελάει ο κόσμος μαζί τους,τι να ασχοληθείς....εξαιτίας αυτών βρίσκουν πάτημα οι απέναντι!

Status
Not open for further replies.
Back