Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παιδια καλημερες. Σημερα σιγουρευτηκα. Ο Τσιπρας πουλησε και τις τσιχλες στους ξενους δεν εξηγειται αλλιως. ΒΑ Αττικη το απολυτο νεκροταφειο. Ολη η περιοχη ΑΝΤΟΥΦΕΚΙΣΤΗ δεν πεταγε ουτε μυγα.
Τι πραμα ειναι αυτο? Γνωστης καιρου, περασματων δεν ειμαι αλλα κατι μου λεει θα παει ακλαυτη η χρονια απο τσιχλες. Μακαρι να βγω καραψευτης. Συνεχιζω απο την εναρξη να ειμαι ΑΝΤΟΥΦΕΚΙΣΤΟΣ

Παιδια καλημερες. Σημερα σιγουρευτηκα. Ο Τσιπρας πουλησε και τις τσιχλες στους ξενους δεν εξηγειται αλλιως. ΒΑ Αττικη το απολυτο νεκροταφειο. Ολη η περιοχη ΑΝΤΟΥΦΕΚΙΣΤΗ δεν πεταγε ουτε μυγα.
Τι πραμα ειναι αυτο? Γνωστης καιρου, περασματων δεν ειμαι αλλα κατι μου λεει θα παει ακλαυτη η χρονια απο τσιχλες. Μακαρι να βγω καραψευτης. Συνεχιζω απο την εναρξη να ειμαι ΑΝΤΟΥΦΕΚΙΣΤΟΣ
Πως θα πάει άκλαφτη βρε συ?? Πάνω Μακεδονία μπενουν αβέρτα απ οτι λενε.....και η χρονια δεν κρίνεται απ τα μπασίματα για μένα τουλάχιστον...κρινεται απ τα πουλιά που θα κρατήση ο τόπος.....και περπατητό δεν είναι ασχημα!!! Εγω πέρυσι που δεν ήταν "καλή" η χρονια ποτε δεν γυρνούσα με κάτω απο δέκα πουλάκια τουλάχιστον απ το περπατητό μ.

Πως θα πάει άκλαφτη βρε συ?? Πάνω Μακεδονία μπενουν αβέρτα απ οτι λενε.....και η χρονια δεν κρίνεται απ τα μπασίματα για μένα τουλάχιστον...κρινεται απ τα πουλιά που θα κρατήση ο τόπος.....και περπατητό δεν είναι ασχημα!!! Εγω πέρυσι που δεν ήταν "καλή" η χρονια ποτε δεν γυρνούσα με κάτω απο δέκα πουλάκια τουλάχιστον απ το περπατητό μ.
Δεν αντιλεω απλα 16 Οκτωβρη με βοριαδακια 4αρια και 15 βαθμους θερμοκρασια να μην ακους ουτε τσιν ειναι καπως ξερω εγω. Και Βορεια δεν ειδα να κανουν νουμερα ουτε κανα μπασιμο της προκοπης.Και τελος σιγουρα μετραει οπως πολυ σωστα ειπες να μεινουν τα πουλια σε ενα τοπο τοτε ειναι καλη η χρονια αλλα για να μεινουν πρεπει να ΜΠΟΥΝ

Δεν αντιλεω απλα 16 Οκτωβρη με βοριαδακια 4αρια και 15 βαθμους θερμοκρασια να μην ακους ουτε τσιν ειναι καπως ξερω εγω. Και Βορεια δεν ειδα να κανουν νουμερα ουτε κανα μπασιμο της προκοπης.Και τελος σιγουρα μετραει οπως πολυ σωστα ειπες να μεινουν τα πουλια σε ενα τοπο τοτε ειναι καλη η χρονια αλλα για να μεινουν πρεπει να ΜΠΟΥΝ
Σταύρο η χρονιά του 14 ή και του 16 αν θες μη περιμένεις να επαναληφθεί φέτος ούτε καν σύντομα!!! Εδω μπορεί να είναι ο καιρος ιδανικός οπως λες...αλλα στα βόρεια δεν είναι ιδανικός για να αποδημήσουν τα πουλιά λόγο καλοκαιρίας...οπότε αναμένουμε. Εγώ πάντως πιστεύω θα μα πάει καλα.

Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα κεντρική Μακεδονία μπαίνουν τσίχλες από την προηγούμενη Τετάρτη πολλά πουλιά κάθε μερα στις σερρες που ήμουν εγώ Τετάρτη Παρασκευή και Κυριακή αν έλεγες να ασχοληθείς με την τσίχλα πιστεύω επιανες το ορίο φίλοι που πήγαν για τσίχλες Πέμπτη και Παρασκευή έμειναν από φυσίγγια χθες που έφυγα από σερρες για να πάω Αγρίνιο στο χωριό μου είχε συνεφια και ομίχλες σε ολη την περιοχή από Βέροια μέχρι Άρτα μην κοιτάτε τον τοπικό καιρό στα νότια δείτε και λιγο πιο βόρεια από εσάς τις καιρικές συνθήκες για το μπάσιμο παίζουν πολλά ρόλο!

Παίδες Guten Morgen!!
Ανταπόκριση από Μόναχο!
Εδώ σκάει ο τζίτζικάς! Ξέρετε τι είναι για την Βαυαρία να εχει 20 με 25 βαθμούς Οκτώβρη μήνα????
Κάντε λίγο υπομονή.....δεν σημαίνει ότι επειδή στην Αθήνα έχουμε βοριαδάκι....τα πουλιά θα πάρουν μπρός! Πρέπει να τα πιέσει ο καιρός...και αυτό φαίνεται ότι μάλλον θα γίνει από την άλλη εβδομάδα!
Προς το παρόν.... Αuf wiedersehen!!

ΥΓ: Από την μια γκρίνια για τις τσίχλες...αλλά άμα πλακώσουν τα κρύα...να μας δώ τι θα κάνουμε με 1,15/λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης!!

Πρωινο καρτερακι σημερα.Μονο 2-3 μαυρες περασαν(η μια 30 ποντους από το κεφαλι μου),μια ντουφεκια,τιποτα στην τσαντα!Τα καρτερια στην περιοχη γεματα αλλα επεσαν 5 ντουφεκια όλα όλα...Ο σπρινγκερακος ητν ανυπόμονος για το πρωτο απορτ της χρονιας αλλα...ελπιζω αυριο να χουφτωσω την πρωτη!

Καλημέρα, ΒΑ Αττική ελάχιστα πουλιά, μέτρησα 12 πουλιά σύνολο μέχρι τις 10 περίπου που έκατσα, σε διάφορα ύψη και αποστάσεις, τα περισσότερα ζευγάρια. Αύριο πάλι που ο καιρός είναι αρκετά υποσχόμενος.

Λίγα πράματα και εδώ σήμερα.

Πολλές πιασμένες τσίχλες πάντως. Σηκώνονταν από το ένα κλαρί και πήγαιναν στο άλλο. Σαν τα κοτσύφια ένα πράμα. 6 πήρα στο χέρι, της οποίες και έδωσα σε έναν συνκυνηγό που τις χάρηκε περισσότερο από εμένα. :D Μετά σταμάτησα και περίμενα τις γαλάζιες αλλά πάλι μόνο μια είδα που ερχόταν αντίθετα και μακριά από εμένα.

Για να δούμε αύριο.

Ο προβληματισμός έχει να κάνει με την επιλεκτική μετακίνηση ,όχι για μη μετακινηση.Δεν έιναι ότι δεν έχουμε αφιξεις στην βαλκανική χερσόνησο
Έχουμε μόνο κεντρικά και βόρεια
Καθόλου νότια και Αιγαίο ..
Για τα πουλιά που μπαίνουν ακοπα Μακεδονία 6 μέρες τώρα έχει κρύο στην βόρεια Ευρώπη ..Ενώ για τα πουλιά που δεν έχουν εμφανιστεί στα κεντρικα και νοτια της Ελλάδας,..έχει ζέστη στην Ευρώπη και αράζουν με γυαλιά ηλίου στις πλαγιές της Ρωσίας?

Για τα πουλιά που μπαίνουν ακοπα Μακεδονία 6 μέρες τώρα έχει κρύο στην βόρεια Ευρώπη ..Ενώ για τα πουλιά που δεν έχουν εμφανιστεί στα κεντρικα και νοτια της Ελλάδας,..έχει ζέστη στην Ευρώπη και αράζουν με γυαλιά ηλίου στις πλαγιές της Ρωσίας?

Πέρι...συνήθως ότι έμπαινε Βόρεια Ελλάδα...μετά από μια δυο ημέρες το βλέπαμε και εμείς εδώ...αν βέβαια ο καιρός ήταν σφιχτός. Βλέποντας τις περσινές φωτογραφίες ήμουν στο καρτέρι με μπουφάν και σκούφο...ενώ τώρα έρχομαι γραφείο στο Κρυονέρι ακόμα με το πουκάμισο.
Τι θέλω να πώ....ναι η Ευρώπη έχει ακόμα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Μόναχο με 24 βαθμούς το Παρίσι έχει σήμερα 25 και η Βουδαπέστη 22!! Δεν είναι φυσιολογικά για την εποχή αυτά!
Πάντα πουλιά θα μπούν ακόμα και πρώιμα...και θα μπαίνουν μαζικά σύντομα....απλά αν δεν κρυώσει δεν θα τα δούμε γρήγορα εδώ κάτω.
Από ότι βλέπω (αν και εσύ τα παρατηρείς καλύτερα) από την ερχόμενη εβδομάδα....νομίζω ότι οι μέρες για κανονική αποδημιά είναι πολύ καλύτερες!

Πιστεύω ότι η αποδημία μετατοπίστηκε κατά 3-4 βδομάδες .
Παλιά μετά τις 20 Σεπτέμβρη αν έβλεπα πού καί αν ένα τρυγόνι.
Εφέτος κάναμε το καλύτερο μας στις 30 /9 κ ακόμη πιό παράξενο στις 07/10 υπήρχαν αρκετά ακόμη ....

Status
Not open for further replies.
Back