Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
εγω ακουω....τσρρρρ τσρρρρρ και κλια' κλια':)

Είναι και οι δύο τότε: δεντρό-: "τσρρρρρρρ"... γερακό-: "κλια - κλια"... και πάει λέγοντας...!
Αυτές οι δύο, πολλές φορές μοιράζονται τους ίδιους τόπους και τις κυνηγάμε ταυτόχρονα...!

Λοιπόν παιδιά και το δικό μου σημερινό ραπόρτο:
το πρωί πολύ λίγες, κατά πάσα πιθανότητα όλες πιασμένες ήδη, δεν αντελήφθην μπάσιμο...!
το απόγεμα 2 τσιχλούλες πέρασαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, "ίσα με τη νύχτα"...! Φυσικά, δεν πρόλαβα καν να τις δω καλά - καλά...!
Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής (16/10) για μένα, είναι ότι σε καμία άλλη προηγούμενη σεζόν δεν θυμάμαι να είχε τόοοοοοσο λίγες, δηλαδή ελάχιστες τσίχλες...!
Βέβαια είπαμε: αυτό από μόνο του δεν προεξοφλεί τίποτα ακόμη...! Έχουμε μέρες μπροστά μας για μπασίματα και, γενικά, όλο τον χειμώνα...!
Οψόμεθα...!

Όχι τις δενδροτσιχλες,το δεύτερο σε μέγεθος είδος τσίχλας...
Η δεντρότσιχλα είναι το μεγαλύτερο είδος τσίχλας που εμφανίζεται στην Ελλάδα. Η γερακότσιχλα είναι το αμέσως επόμενο. Εσύ ποια είδες τελικά?

Λοιπόν παιδιά και το δικό μου σημερινό ραπόρτο:
το πρωί πολύ λίγες, κατά πάσα πιθανότητα όλες πιασμένες ήδη, δεν αντελήφθην μπάσιμο...!
το απόγεμα 2 τσιχλούλες πέρασαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, "ίσα με τη νύχτα"...! Φυσικά, δεν πρόλαβα καν να τις δω καλά - καλά...!
Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής (16/10) για μένα, είναι ότι σε καμία άλλη προηγούμενη σεζόν δεν θυμάμαι να είχε τόοοοοοσο λίγες, δηλαδή ελάχιστες τσίχλες...!
Βέβαια είπαμε: αυτό από μόνο του δεν προεξοφλεί τίποτα ακόμη...! Έχουμε μέρες μπροστά μας για μπασίματα...!
Οψόμεθα...!
Δυστυχώς δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα συνάδελφε Νικόλαε κι εξηγώ.περυσι που για μας εδώ η χρονιά ήταν κακή τέτοιες μέρες από τα καρτερια των μπασιματων τα οποία για κακη μου τύχη είναι πάνω από τη δουλειά μου ακριβώς ακούγονταν τουφεκιές.φετος δεν ακούγεται τίποτα.πηγα τη Δευτέρα το πρωί μια βόλτα και το μόνο που πέρασε ήταν 10 μικρά σπουργιτακια μετρημένα.σημειωνω ότι το συγκεκριμένο καρτέρι είναι βορεινό και το πρώτο σημείο που φαίνονται οι μπασιματιαρικες τσίχλες.οποτε προσωπικά είμαι απαισιόδοξος για την επερχόμενη χρονια

Και...
Σσσσσσσσσσστ...
τα μπασιματιαρικα κοτσύφια!
Ρε Στέφανε ,εγω θυμάμαι παλιά τα κοτσύφια τον χειμώνα τις πολύ κρύες μέρες ,η με χιόνι , στο απογευματινό ανέβασμα τους για κούρνια σφύριζαν συνέχεια.Αυτό το πράμα έχω να το δω πολλά χρόνια τώρα .

Η δεντρότσιχλα είναι το μεγαλύτερο είδος τσίχλας που εμφανίζεται στην Ελλάδα. Η γερακότσιχλα είναι το αμέσως επόμενο. Εσύ ποια είδες τελικά?
Γερακοτσιχλες δεν είπα ρε μαν?Είπαμε ξέρω να τις ξεχωρίζω!:D:D:D

Αύριο ρεπο και το μενού έχει...όπως παλιά...Δηλαδή ξανά στο καρτέρι που πρωτοπήγα για τσίχλες και με την πρώτη μου καραμπίνα Beretta 303 71 εκ καννη και σταθερό τσοκ 2*. Η μοναδική διαφορά θα είναι ότι είμαι 25 χρόνια μεγαλύτερος!

Συνάδελφοι δεν ξέρω γιατί δεν μπαίνουν τσιχλες νότια, δεν τις κυνηγάω βέβαια για να έχω πλήρη γνώση αλλά χθές σε κυνήγι φασσας μέχρι τις 10 κ 30 περίπου έβλεπα ομάδες των τριών με πέντε πουλιών να έρχονται ψηλά με το χαρακτηριστικό τσιπ κ να βουταν στην γύρω περιοχή. Μετά τις 11 κοψαν αλλά κάναν για κανα 2 δεκαλεπτα πάλι την εμφάνισή τους. Στις γύρω τσαπουρνιες είχε μέσα πραγματικά πολλά πουλιά καθώς επιστρεφαμε στο αμάξι.

Status
Not open for further replies.
Back