Όχι τις δενδροτσιχλες,το δεύτερο σε μέγεθος είδος τσίχλας...
Δεν κάνει τίποτα φίλε Νικολάε!αν και από το δικό μου καρτέρι δεν περνάει τρελό νούμερο από δαυτες!A, ok ευχαριστώ! (Turdus pilaris δηλαδή...)
εγω ακουω....τσρρρρ τσρρρρρ και κλια' κλια'![]()
Κατάλαβα! Μάλλον περιστέρια και 18ούρες θα εννοούν λοιπον!!χααχχαχαχαχαΝαι τρελό πέρασμα δε προλάβαιναμε να επωμιζουμε και να γεμιζουμε
Δυστυχώς δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα συνάδελφε Νικόλαε κι εξηγώ.περυσι που για μας εδώ η χρονιά ήταν κακή τέτοιες μέρες από τα καρτερια των μπασιματων τα οποία για κακη μου τύχη είναι πάνω από τη δουλειά μου ακριβώς ακούγονταν τουφεκιές.φετος δεν ακούγεται τίποτα.πηγα τη Δευτέρα το πρωί μια βόλτα και το μόνο που πέρασε ήταν 10 μικρά σπουργιτακια μετρημένα.σημειωνω ότι το συγκεκριμένο καρτέρι είναι βορεινό και το πρώτο σημείο που φαίνονται οι μπασιματιαρικες τσίχλες.οποτε προσωπικά είμαι απαισιόδοξος για την επερχόμενη χρονιαΛοιπόν παιδιά και το δικό μου σημερινό ραπόρτο:
το πρωί πολύ λίγες, κατά πάσα πιθανότητα όλες πιασμένες ήδη, δεν αντελήφθην μπάσιμο...!
το απόγεμα 2 τσιχλούλες πέρασαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, "ίσα με τη νύχτα"...! Φυσικά, δεν πρόλαβα καν να τις δω καλά - καλά...!
Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής (16/10) για μένα, είναι ότι σε καμία άλλη προηγούμενη σεζόν δεν θυμάμαι να είχε τόοοοοοσο λίγες, δηλαδή ελάχιστες τσίχλες...!
Βέβαια είπαμε: αυτό από μόνο του δεν προεξοφλεί τίποτα ακόμη...! Έχουμε μέρες μπροστά μας για μπασίματα...!
Οψόμεθα...!
Μ αρέσει που όταν άκουσα για πέρασμα, σκεφτόμουν μέχρι και σερί απο την δουλειά να πάω για απογευματινή προσπάθεια!χαχαχααχΚαπανδρίτι μεριά σήμερα το απόλυτο τύπο
Και...Tzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Ρε Στέφανε ,εγω θυμάμαι παλιά τα κοτσύφια τον χειμώνα τις πολύ κρύες μέρες ,η με χιόνι , στο απογευματινό ανέβασμα τους για κούρνια σφύριζαν συνέχεια.Αυτό το πράμα έχω να το δω πολλά χρόνια τώρα .Και...
Σσσσσσσσσσστ...
τα μπασιματιαρικα κοτσύφια!