Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Tελικά ποιό είναι το σωστό ;
Τσίν
Τσίκ
Τσίπ
Τσίχ
Εγώ κλείνω στο τσίπ ........
Εξαρτάται και απο το ποσο ...κουφάλογα είμαστε, :(
απο τις τόσες τουφεκιές χωρίς ωτοασπίδες ;).
Πάντως άμα ακούς εστω και το "ΤΣ" εισαι καλός :)
και προλαβαίνεις και τα χειρότερα με ενα ζευγάρι οτοασπιδες.

Last edited:
σκευτομαι αυριο να βγω μονο για τσιχλες(μπας και σπασει ο διαολος το ποδαρι του και φανουν και φάσσες :p :p )!!!

Κοίτα να δεις Ηλία, που έτσι όπως το λες θα γίνει...!
Παρεμπιπτόντως, εξαιρετική φωτό...!!!

Περικλή όταν καλύπτει βαριά συννεφιά τον θερμαικο εχει παρατηρηθει μη μετακίνηση πουλιών. Όποτε αν το λάβουμε σοβαρά υποψιν αυτο είναι ενας αποτρεπτικός μιας και την τελευταία εβδομάδα ισχυε κ ισχύει (ακόμη νομίζω) αυτο το φαινόμενο.

Πολύ εύστοχη η επισήμανσή σου αυτή Θόδωρε...! Αυτός είναι ο λόγος κατά τη γνώμη μου που δεν έχουν κατέβει μαζικά νοτιότερα...

Εξαρτάται και απο το ποσο ...κουφάλογα είμαστε, :(
απο τις τόσες τουφεκιές χωρίς ωτοασπίδες ;).
Πάντως άμα ακούς εστω και το "ΤΣ" εισαι καλός :)
και προλαβαίνεις και τα χειρότερα με ενα ζευγάρι οτοασπιδες.
Συνονόματε μιας και ανέφερες το θέμα ακοής....
Το τσικ της τσίχλας είναι μια διαφορετική συχνότητα απ τους υπόλοιπους ήχους ,γι αυτό και υπάρχει κόσμος που δεν την ακούει ή δεν πιάνει την συχνότητα το αυτί του η λόγω του ότι μεγαλώνουμε.
Ο πατέρας μου ας πούμε 70 χρόνων πλέον ,έχει 2-3 χρόνια που δεν την ακούει, ο ωρλ που πήγαμε μας είπε ότι με την πάροδο των χρόνων χάνουμε κάποιες συχνότητες απ την ακοή μας.

Last edited:
Πολύ εύστοχη η επισήμανσή σου αυτή Θόδωρε...! Αυτός είναι ο λόγος κατά τη γνώμη μου που δεν έχουν κατέβει μαζικά νοτιότερα...
Δεν εξηγείται διαφορετικά Νίκο....ναι μεν δεν έχουν μπει μεγάλοι αριθμοί πουλιών αλλα αν δεν υπήρχε αυτο το φαινόμενο πιστεύω θα κατέβενε και νοτιότερα σημαντικος αριθμο εξ αυτών.

Συνονόματε μιας και ανέφερες το θέμα ακοής....
Το τσικ της τσίχλας είναι μια διαφορετική συχνότητα απ τους υπόλοιπους ήχους ,γι αυτό και υπάρχει κόσμος που δεν την ακούει ή δεν πιάνει την συχνότητα το αυτί του η λόγω του ότι μεγαλώνουμε.
Ο πατέρας μου ας πούμε 70 χρόνων πλέον ,έχει 2-3 χρόνια που δεν την ακούει, ο ωρλ που πήγαμε μας είπε ότι με την πάροδο των χρόνων χάνουμε κάποιες συχνότητες απ την ακοή μας.

μην γελάτε καθόλου παιδιά.
βάλτε καμιά ωτασπίδα να σωθήτε.
εγώ είμαι 52 χρονών, έχω χάσει κατά 50% την ακοή μου από το δεξί αυτί, {αυτό που ακουμπάει στο κοντάκι ντέ...} ο ΩΡΛ μου διέγνωσε "κούραση του ακουστικού νεύρου λόγω εργασίας σε περιβάλλον υψηλού θορύβου" και δυστυχώς έχω να ακούσω το τσικ πολλά χρόνια.
όλα δουλεύουν αθροιστικά πάνω στην υγεία μας όσο μεγαλώνουμε. δυστυχώς σαν λαός δεν έχουμε μάθει να παίρνουμε μέτρα αυτοπροστασίας.
ξέρετε πόσο άσχημο είναι να μην ακους το τσικ;; γάματα.....:(

μην γελάτε καθόλου παιδιά.
βάλτε καμιά ωτασπίδα να σωθήτε.
εγώ είμαι 52 χρονών, έχω χάσει κατά 50% την ακοή μου από το δεξί αυτί, {αυτό που ακουμπάει στο κοντάκι ντέ...} ο ΩΡΛ μου διέγνωσε "κούραση του ακουστικού νεύρου λόγω εργασίας σε περιβάλλον υψηλού θορύβου" και δυστυχώς έχω να ακούσω το τσικ πολλά χρόνια.
όλα δουλεύουν αθροιστικά πάνω στην υγεία μας όσο μεγαλώνουμε. δυστυχώς σαν λαός δεν έχουμε μάθει να παίρνουμε μέτρα αυτοπροστασίας.
ξέρετε πόσο άσχημο είναι να μην ακους το τσικ;; γάματα.....:(
Λευτέρη και εγώ κουφός είμαι αλλά στο αριστερό ακριβώς - 50% ...
Στούς δεξιόχειρες επηρεάζεται συνήθως το αριστερό αυτί .
Αυτής της βλάβης στο ακουστικό νεύρο συνήθως προηγείται ένας δυνατός πονοκέφαλος

Λευτέρη και εγώ κουφός είμαι αλλά στο αριστερό ακριβώς - 50% ...
Στούς δεξιόχειρες επηρεάζεται συνήθως το αριστερό αυτί .
Αυτής της βλάβης στο ακουστικό νεύρο συνήθως προηγείται ένας δυνατός πονοκέφαλος

Λάμπη μας έφαγε το επάγγελμά μας..........αυτό που έριξε το κράτος έξω...........

Εχω ταραξει τις χυλοπιτες.4-0 με το σημερινο.Αντε να ειδα 6 τσιχλες και αυτες στα 100 μετρα.
Μια κοτσυφινα ξεχαστηκε και ερχοτανε πανω μου αλλα την αφησα να περασει.Καλα παμε......
Αν και καθημερινη ειχε πολυ κοσμο στα καρτερια σημερα και ολοι μαζι ειμασταν τα καλυτερα
παιδια,ουτε ντουφεκιες ουτε φασαριες,τιποτα.Μοναστηρι κανονικοτατο!

Ρε δεν αφηνετε τα πρρρρ και τα κρρρρ... ακουγεται οτι ειχε περασματακι σημερα στην ανατολικη Αττική..βγηκε κανεις η ήμασταν ολοι με τα κεφαλια μεσα?
Ναι τρελό πέρασμα δε προλάβαιναμε να επωμιζουμε και να γεμιζουμε

Status
Not open for further replies.
Back