Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
08:15 βγήκα απ' το σπίτι και ετοιμαζόμουν να φύγω. Ακούω "τσιννννν" από πάνω μου! Ρε μπας και παραλογίζομαι; σκέφτηκα. Γυρίζω, κοιτάζω και να που πέρναγε η πρώτη τσίχλα που βλέπω για φέτος! 20 μέτρα από πίσω ακολουθούσε και μια δεύτερη, σε χαμηλό ύψος, όχι πάνω από 20-25μ. Μου έκανε εντύπωση ότι πέρασαν από την κατεύθυνση της θάλασσας προς το βουνό. Καλώς μας ήρθαν! Περιοχή παραλιακή Φωκίδα.

Καλημερα απο Βορεια Ελλαδα,ξεκινησαν απο χτες τα μπασιματα,ακουσα και γω το χαραμα το χαρακτηριστικο τσιν τσιν...
Σημερα που μιλησα με λαγαδες,ειδαν πολλα πουλια και επεσαν και αρκετες τουφεκιες απο τσιχλαδες.
Οποτε αυριο θα ειμαι και γω στα βουνα για να καπνισω μερικα πουλακια με το 692!

Για λαγό σήμερα, όμως στα ίδια σημεία με τα τσιχλοκάρτερα. Η πολύ έντονη συννεφιά που επικρατούσε είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση πολύ λιγότερων πουλιών από ότι χθες και προχθές. Οι λίγες που πέρασαν πέρασαν αρκετά νωρίς και σε καλά ύψη, φαντάζομαι επειδή είχε αεράκι.

Τώρα ο καιρός καθάρισε και είναι πάλι καλοκαίρι...

Χθες το απόγευμα πέφτει σύρμα από τον Ηλία για Αρτα. Παίρνουμε εξοδοχαρτα, 19:30 φεύγω από τη δουλειά, 20:00 ήμουν σπίτι και ετοίμαζα τα πράγματα, 21:00 ήρθε ο αδερφός μου να με πάρει, 21:30 ήμασταν στου Ηλία και 1 ξάπλα στην Αρτα. Είχε λίγα πουλιά δυστυχώς σήμερα αλλά το κέφι μας το κάναμε. Αύριο ελπίζουμε σε καλύτερο μπάσιμο αλλά και να μην έχει πουλιά, η εμπειρία και κυρίως η παρέα είναι όλα τα λεφτά!!!
upload_2018-10-13_11-47-52.jpeg

Βγηκα στα ψηλά σημερα για καμια φάσσα, πολυ συννεφια και για μιαμιση ωρα περναγαν μονο κελαιδότσιχλες(εδω πανω δεν εχω ξαναδει τετοιες, μονο τσαρτσάρες εχουμε)..
βαρέθηκα οταν ειδα οτι δεν εχει φασσες τελικα τουφεκισα 2, η μια ηρθε μαζι, η αλλη εσκασε στην απέναντη μερια του βουνου..

Last edited:
Θα περιμένω με αγωνία την ανταπόκριση διότι το επόμενο ΠΣΚΔ κατεβαίνω στην Ηλεία χαμηλά, σύνορα με Μεσσηνία για πουλιά.
Πολύ ελπιδοφόρο το ότι έχει πουλιά σε Άρτα και Κέρκυρα.

Έλα ρε γειτονα ....
Από Νεδα δεν μπήκε τίποτα σήμερα πάντως .......
Εαν μέχρι τρίτη-τεταρτη δεν έχει κάνει ένα καλό πέρασμα .πάμε για πίκρα πίκρα φετος

Από Πρέβεζα, λιγα πράγματα σήμερα. Είχε συννεφια από το πρωί κ ζεστη . Το πρωί είχε 15 βαθμους στα Γιάννενα που εφυγα ενώ εχθές το πρωί είχε 8.Να είδα καμιά 25αρια πουλιά .
3 πήρα, ή μια τσαρτσαρα. Σπανιο για την εποχη. Συνηθως μπαινουν τελευταιες.

Status
Not open for further replies.
Back