Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Την έκανα και γω τη γρήγορη-κοντινή βολτίτσα μου, το πρωί...07:45-09:00...
παρότι ο καιρός καθαρός και φαινομενικά πιο κατάλληλος για μπάσιμο από τον χθεσινό, εντούτοις το σημερινό μπάσιμο ήταν σαφώς πιο "φτωχό" σε σχέση με το χθεσινό...
Τα πουλιά έμπαιναν αρκετά αραιά και σε μεγάλο ύψος...
Ξεδιαλεξα και ντουφέκισα 5-6 που ήρθαν λίγο πιο χαμηλά...πήρα 2 στο χέρι και 1 χαμένη που "τράβηξε" μετά την ντουφεκιά...
20181014-105234.jpg

Το καλό είναι ότι είδα και κυρίως άκουσα αρκετά ντοπιάρικα κοτσύφια...
Σπύρο έχω το ανάλογο δωράκι γι'αυτές τις ψηλωμένες σε ν.7 αλλά ειλικρινά σιχάθηκα το κόψε -ράψε -ράνε μ'αυτό το LB6 ........tired.

Σήμερα στα τόσα χρόνια που κυνηγάω μπασιματα στο ίδιο μέρος κεντρική Εύβοια δεν έριξα ντουφεκια σε τσίχλα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν πέρασε καμία ,άκουσα κάνα δυο το πρωί ,δύο αγριοπερίστερα που έπαιξαν κατάφερα να πάρω 1 έτσι για να μην γυρίσω άδειος.ειδομεν ο τόπος έχει πολύ υγρασια και πολλές ελιές ο καιρός σαν να ήταν Νοέμβρης ,αν έρθουν πάντως θα πιάσει πολλά πουλιά η περιοχή.

Όλη την εβδομάδα που έρχεται δεν βρέχει πουθενά, για χιόνι ούτε λόγος.
Άρα δεν υπάρχει λόγος τα πουλιά να κάνουν μαζική αποδημία.
Πιστεύω ότι θα μπαίνουν λίγα λίγα.
συμφωνώ,της ίδιας γνώμης είμαι κι εγώ,μακάρι να διαψευστούμε :)

Καλημερα απο Β.Ελλαδα,και σημερα συνεχιζεται το μπασιμο,οπου και να κοιταξεις στον οριζοντα βλεπεις και ακους τσιχλες!!!
Απο παντου ακουγοταν τουφεκιες,παρα πολλα τα πουλια,ακομα περισσοτερος ο κοσμος!
Δυο ατομα καναμε 27 στο χερι,και γυρω στα 10 χαμενα + τραυματισμενα που φευγανε στα βατα!
Ας ελπισουμε να συνεχιστει και τις επομενες μερες το μπασιμο!
Οσο για το 692,απλα κενταει με μανισιο βελτιωμενο κυλινδρο,σε οποια αποσταση και να τουφεκουσα!

https://postimg.cc/QFHhym2q

Κουλούρι πάλι σήμερα αλλά δεν πειράζει παίζουμε κι άλλου.

Βοιωτία 3 πέρασαν σε απόσταση βολής 3 βάλαμε στη τσάντα,,,είδαμε καμία 15 πουλιά χαμένα στη κυριολεξία να μη ξέρουν που να πάνε και τί να κάνουν από διάφορες κατευθύνσεις ,,,αύριο θα είναι μια πολύ καλή μέρα πιστεύω αν συνεχίσει το βορειαδάκι

καλημερα και απο εμενα...ημι-ορεινα Ν. Καβαλας, απο τις 7.30 και κανα 15λεπτο, ανεμιζαν καμια 20-30 πουλακια, πολυ ψηλα... εριξα 2 τουφεκιες σε 2 χαμηλωμενες, αλλα δεν...
μετα μεχρι τις 9.30 που εφυγα, δεν μπηκαν παρα ελαχιστα...
Σε αλλο σημειο., μια παρεα των 4-5 ατομων, μπορει να πηραν απο 3-4 ο καθενας..αλλα θα εριξαν και καμια 60-70 φυσσιγια ολοι μαζι:)

Μέση Κέρκυρα σήμερα μια χαρά ήταν . Αξημέρωτα πίνοντας το καφεδάκι μου άκουγα σποραδικά τσιν-τσιν δείγμα ότι πέρναγαν πουλιά. Στο ξημέρωμα δεν πέρασα καμια και κατά τις 08:00 ξεκίνησαν οι κιχλίτσες να φρνονται. Σε γενικές γραμμές πέρασαν αρκετά πουλάκια για την εποχή και τη ζέστη, οι περισσότερες βέβαια σε απλησιαστο ύψος. Μέχρι της 09:00 περίπου πέρναγαν με καλουτσικο ρυθμό, μετά έσπασαν αλλά και πάλι ανά πενταλεπτα όλο και περνούσαν κάποιες.
Τελικά έκανα 7 πουλάκια δίχως ευτυχώς μα χάσω καμία, τουφέκισα άλλες 4 ακόμα που αποδείχθηκαν αρσενικές, οι δύο αυτοκτονημενες που αστοχησα ακόμα θα γελάνε μαζί μου.. ......sarcastic.
Με τη 16αρα σήμερα, που το είχα τάξει στο φίλο μου το Κεφαλλωνιτη και φυσίγγια grand prix ζωχιος και imperial.

Να συμπληρώσω πως στο χωριό λίγο πιο βόρεια τα παιδιά αλλά και ο κουμπάρος μου είδαν ελάχιστα πουλιά σε σχέση με αυτά που είδα εγώ.

Την έκανα και γω τη γρήγορη-κοντινή βολτίτσα μου, το πρωί...07:45-09:00...
παρότι ο καιρός καθαρός και φαινομενικά πιο κατάλληλος για μπάσιμο από τον χθεσινό, εντούτοις το σημερινό μπάσιμο ήταν σαφώς πιο "φτωχό" σε σχέση με το χθεσινό...
Τα πουλιά έμπαιναν αρκετά αραιά και σε μεγάλο ύψος...
Ξεδιαλεξα και ντουφέκισα 5-6 που ήρθαν λίγο πιο χαμηλά...πήρα 2 στο χέρι και 1 χαμένη που "τράβηξε" μετά την ντουφεκιά...
20181014-105234.jpg

Το καλό είναι ότι είδα και κυρίως άκουσα αρκετά ντοπιάρικα κοτσύφια...

Ζήτημα να είδα 10 τσίχλες...2 τουφεκιές,2 ρουμελιώτης 32gr δανεικά για δοκιμή,όλα καλά.
Είναι νωρίς ακόμη για εδώ δυτική Ελλάδα.
μπράβο σε όλους και στους μπαμ και στους μαμ και στους τίποταμ :)

Εμένα δεν με ανησυχεί αν θα μπουν ή όχι πουλιά...
Θα μπουν πουλιά...ήδη στη Μακεδονία, απ' ότι διαβάζω, γίνονται δυνατά μπασίματα...
Εκείνο που με ανησυχεί περισσότερο είναι η ξηρασία και η αναβροχιά...
Ειδικά στα ΒΔ δεν εξελίσσεται καλά.Το έχουμε ξαναδεί το όνειρο,Να βρέχει μέχρι τον Σεπτέμβρη και μετά Σαχάρα !
Ειναι που άλλαξαν τα δεδομένα ως προς τους διαδρόμους στην περιοχή,αν αλλάξουν και οι συνήθεις του καιρού ,καλύτερα να παμε για ορειβασία.

Παιδιά εφέτος έχει ρίξει νερά πολλά...! Όλο το καλοκαίρι ήτανε βροχερό εφέτο και το αποκορύφωμα... οι 2 κυκλώνες προσφάτως...!!! Εγώ πάντως, βλέπω υγρασία και πρασινάδα στη φύση πέριξ του τόπου μου...! Μιλάω για κεντρική Στερεά...
Την απόλυτη ξηρασία τη ζήσαμε πέρυσι...! Αλλά εφέτος είναι μια άλλη περίπτωση...

Παιδια Καπανδρίτι γεμίσαμε λασπη! Περσι τετοια εποχη εμενες με κοντομανικο στις 10.30! Β Ευβοια πνιγηκαμε πριν 3 βδομάδες, και παλι εβρεχε χθες προχθες! Τι ξερος τοπος λεμε!Καθε χρονο γκρινιαζουμε και στο τελος κατι μπαινει και μενει και βαραμε μεχρι τον Φλεβαρη! Μακεδονια βαρανε ορια. Μεσα στην βδομαδα κατι θα γινει και για τους υπολοιπους!

Παιδιά εφέτος έχει ρίξει νερά πολλά...! Όλο το καλοκαίρι ήτανε βροχερό εφέτο και το αποκορύφωμα... οι 2 κυκλώνες προσφάτως...!!! Εγώ πάντως, βλέπω υγρασία και πρασινάδα στη φύση πέριξ του τόπου μου...! Μιλάω για κεντρική Στερεά...
Την απόλυτη ξηρασία τη ζήσαμε πέρυσι...! Αλλά εφέτος είναι μια άλλη περίπτωση...
Ιουλιος καθε βδομαδα μια δυο μερες ερχινε νερακι! Αμαζόνιος!

Καλημερα απο Β.Ελλαδα,και σημερα συνεχιζεται το μπασιμο,οπου και να κοιταξεις στον οριζοντα βλεπεις και ακους τσιχλες!!!
Απο παντου ακουγοταν τουφεκιες,παρα πολλα τα πουλια,ακομα περισσοτερος ο κοσμος!
Δυο ατομα καναμε 27 στο χερι,και γυρω στα 10 χαμενα + τραυματισμενα που φευγανε στα βατα!
Ας ελπισουμε να συνεχιστει και τις επομενες μερες το μπασιμο!
Οσο για το 692,απλα κενταει με μανισιο βελτιωμενο κυλινδρο,σε οποια αποσταση και να τουφεκουσα!

https://postimg.cc/QFHhym2q
Μπράβο Βαγγέλη... προς Ξεριά - Διαλεκτό πήγατε;

Status
Not open for further replies.
Back