Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Συντροφοι καλημερα!!
Φρεντο καπουτσινο και τσιγαρακι σε πρωινο καρτερι στην ΝΑ Αττικη. Τις ακουσαμε...ειδαμε και 2 μαυρες....αλλα ιπταμενες καμια.
Φιλοι λαγαδες..με πηραν τηλεφωνο για πιασμενες τσιχλες (οχι πολλες) σε κοντινο κυνηγοτοπο απο εκει που ημουν.
Αφου δεν καναμε μπαμ....πηγαμε και για μια ωριτσα σε κοντινο καμπο για κανενα ορτυκι...μιας και ειχαμε και τα σκυλια μαζι.
Το απολυτο μηδεν...αλλα περασαμε ομορφα.
Στα highlights....τα καρτερια εχουν αρχισει να γεμιζουν με κυνηγους...που περιμενουν το πολυποθητο περασμα.
Φιλουμπες σε ολους...παω να ξεπαγωσω μπριζολες για το Κυριακατικο BBQ της οικογενειας.

Έλα βρε Μάνο....να γελάσουμε και λίγο, μέχρι να κατέβουν τα τσιχλάκια :).
Το πήρες μαζί το δίκαννο; Για πες μας τίποτα στο ανάλογο :cool:.
Ωραία νέα από βόρεια.....love1.

Το πήρα το δίκαννο, περισσότερα όταν επιστρεψω.

Ακούστηκαν αρκετές να περνάνε πριν ξημερώσει αλλά όπως αναμενόταν μόλις ξημέρωσε τίποτα. Πρέπει να είδα συνολικά 6 ή 7 σε μεγάλο ύψος και 2 δεντροτσιχλες μακριά.
Φάνηκε και ένα κοπάδι φάσσες μακριά και ψηλά και ένα σμήνος παπιά μεσουρανα.
Στα ορεινά της Ασωπιας.

καλημερα και απο εμενα...ημι-ορεινα Ν. Καβαλας, απο τις 7.30 και κανα 15λεπτο, ανεμιζαν καμια 20-30 πουλακια, πολυ ψηλα... εριξα 2 τουφεκιες σε 2 χαμηλωμενες, αλλα δεν...
μετα μεχρι τις 9.30 που εφυγα, δεν μπηκαν παρα ελαχιστα...
Σε αλλο σημειο., μια παρεα των 4-5 ατομων, μπορει να πηραν απο 3-4 ο καθενας..αλλα θα εριξαν και καμια 60-70 φυσσιγια ολοι μαζι:)

Μέση Κέρκυρα σήμερα μια χαρά ήταν . Αξημέρωτα πίνοντας το καφεδάκι μου άκουγα σποραδικά τσιν-τσιν δείγμα ότι πέρναγαν πουλιά. Στο ξημέρωμα δεν πέρασα καμια και κατά τις 08:00 ξεκίνησαν οι κιχλίτσες να φρνονται. Σε γενικές γραμμές πέρασαν αρκετά πουλάκια για την εποχή και τη ζέστη, οι περισσότερες βέβαια σε απλησιαστο ύψος. Μέχρι της 09:00 περίπου πέρναγαν με καλουτσικο ρυθμό, μετά έσπασαν αλλά και πάλι ανά πενταλεπτα όλο και περνούσαν κάποιες.
Τελικά έκανα 7 πουλάκια δίχως ευτυχώς μα χάσω καμία, τουφέκισα άλλες 4 ακόμα που αποδείχθηκαν αρσενικές, οι δύο αυτοκτονημενες που αστοχησα ακόμα θα γελάνε μαζί μου.. ......sarcastic.
Με τη 16αρα σήμερα, που το είχα τάξει στο φίλο μου το Κεφαλλωνιτη και φυσίγγια grand prix ζωχιος και imperial.

Να συμπληρώσω πως στο χωριό λίγο πιο βόρεια τα παιδιά αλλά και ο κουμπάρος μου είδαν ελάχιστα πουλιά σε σχέση με αυτά που είδα εγώ.

Last edited:
Καπανδρίτι δυο τρεις τριαδες μπασιματιαρικα σε πολυ μεγαλο υψος. Παιξανε και 4-5 μονες σε φυσιολογικό υψος αλλα δεν με βοηθησε η αστοχια μου να το ματωσω! Πολλες τουφεκιες στην περιοχη αλλα μην το αναλύσω περαιτερω! Δυστυχως ο ανθρωπος που εχασε το σκυλακι του χθες ακομα το εψαχνε! Καφε ασπρο επανιελ.

Την έκανα και γω τη γρήγορη-κοντινή βολτίτσα μου, το πρωί...07:45-09:00...
παρότι ο καιρός καθαρός και φαινομενικά πιο κατάλληλος για μπάσιμο από τον χθεσινό, εντούτοις το σημερινό μπάσιμο ήταν σαφώς πιο "φτωχό" σε σχέση με το χθεσινό...
Τα πουλιά έμπαιναν αρκετά αραιά και σε μεγάλο ύψος...
Ξεδιαλεξα και ντουφέκισα 5-6 που ήρθαν λίγο πιο χαμηλά...πήρα 2 στο χέρι και 1 χαμένη που "τράβηξε" μετά την ντουφεκιά...
20181014-105234.jpg

Το καλό είναι ότι είδα και κυρίως άκουσα αρκετά ντοπιάρικα κοτσύφια...

Εμένα δεν με ανησυχεί αν θα μπουν ή όχι πουλιά...
Θα μπουν πουλιά...ήδη στη Μακεδονία, απ' ότι διαβάζω, γίνονται δυνατά μπασίματα...
Εκείνο που με ανησυχεί περισσότερο είναι η ξηρασία και η αναβροχιά...

Last edited:
Θα μπουν πουλιά...ήδη στη Μακεδονία, απ' ότι διαβάζω γίνονται δυνατά μπασίματα...
Ακριβώς αυτό Σπύρο είναι που με προβληματίζει και εμένα, πουλιά θα μπουν αλλά δεν θα πιάσουνε. Ειδικά εκεί στο ύψωμα που ανέβηκα η γης είναι μπαρούτι, πρώτη φορά θυμάμαι μέσα Οκτωμβρη να μην έχει πρασινισει καθόλου ο τόπος.

Ακριβώς αυτό Σπύρο είναι που με προβληματίζει και εμένα, πουλιά θα μπουν αλλά δεν θα πιάσουνε. Ειδικά εκεί στο ύψωμα που ανέβηκα η γης είναι μπαρούτι, πρώτη φορά θυμάμαι μέσα Οκτωμβρη να μην έχει πρασινισει καθόλου ο τόπος.
Γιαννη οντως για μας εδω στο ιονιο ειναι πολυ περιεργο να μην εχει βροχες τετοια εποχη..βεβαια εδω κατω ειχαμε και τον ζορμπα που μας εριξε για 2 μερες καλο νερο και μαλακωσε λιγο το χωμα

Μέση Κέρκυρα σήμερα μια χαρά ήταν . Αξημέρωτα πίνοντας το καφεδάκι μου άκουγα σποραδικά τσιν-τσιν δείγμα ότι πέρναγαν πουλιά. Στο ξημέρωμα δεν πέρασα καμια και κατά τις 08:00 ξεκίνησαν οι κιχλίτσες να φρνονται. Σε γενικές γραμμές πέρασαν αρκετά πουλάκια για την εποχή και τη ζέστη, οι περισσότερες βέβαια σε απλησιαστο ύψος. Μέχρι της 09:00 περίπου πέρναγαν με καλουτσικο ρυθμό, μετά έσπασαν αλλά και πάλι ανά πενταλεπτα όλο και περνούσαν κάποιες.
Τελικά έκανα 7 πουλάκια δίχως ευτυχώς μα χάσω καμία, τουφέκισα άλλες 4 ακόμα που αποδείχθηκαν αρσενικές, οι δύο αυτοκτονημενες που αστοχησα ακόμα θα γελάνε μαζί μου.. ......sarcastic.
Με τη 16αρα σήμερα, που το είχα τάξει στο φίλο μου το Κεφαλλωνιτη και φυσίγγια grand prix ζωχιος και imperial.

Να συμπληρώσω πως στο χωριό λίγο πιο βόρεια τα παιδιά αλλά και ο κουμπάρος μου είδαν ελάχιστα πουλιά σε σχέση με αυτά που είδα εγώ.
Όμορφα Γιάννη!!!
Μια χαρά πουλιάστρα "έστρωσες" στην κολόμπα...
Άντε και του χρόνου!!!
Αυτό με τα "τοπικά" μπασίματα, τα τελευταία χρόνια δεν ξέρω γιατί γίνεται...
Όπως θυμάσαι και εσύ...παλαιότερα όταν είχε μπάσιμο καλό τον Οκτώβρη, γινόταν "πόλεμος" σε όλο το νησί...
Μετά πιάναν σε περιοχές-περιοχές και ανάλογα με τον καρπό που κρατούσαν οι ελιές...

Καπανδρίτι σήμερα.Τα πουλιά ελάχιστα και σε απαγορευτικά ύψη.Πήρα μία από λίγες πιασμένες πρωινές ,αλλά έπεσε τραυματισμένη σε ένα μεγάλο ρέμα και δεν την βρήκα .
Αργά πέρασε και ένα κοπάδι φάσσες δυστυχώς μακριά από το καρτέρι μου.

Θα μπουν πουλιά...ήδη στη Μακεδονία, απ' ότι διαβάζω, γίνονται δυνατά μπασίματα...
Σωστός φιλε,εχει ξεραθεί το συμπαν,θα περνανε μπεκατσες και την επομένη θα φευγουν μιας και δεν θα βρούνε να φανε

Γιαννη οντως για μας εδω στο ιονιο ειναι πολυ περιεργο να μην εχει βροχες τετοια εποχη..βεβαια εδω κατω ειχαμε και τον ζορμπα που μας εριξε για 2 μερες καλο νερο και μαλακωσε λιγο το χωμα
Μίλτο μιλούσα με δύο γνωστούς νωρίτερα που ανέβηκαν στο βουνό για πέρδικες και όπως μου έλεγαν μόλις μόλις εσκασε καλά ο ήλιος τιυς έκαψε, τα σκυλιά έκοψαν και έψαχναν για νερό, όλο γυρμαγαν πίσω και τα πότιζαν.

Όμορφα Γιάννη!!!
Μια χαρά πουλιάστρα "έστρωσες" στην κολόμπα...
Άντε και του χρόνου!!!
Αυτό με τα "τοπικά" μπασίματα, τα τελευταία χρόνια δεν ξέρω γιατί γίνεται...
Όπως θυμάσαι και εσύ...παλαιότερα όταν είχε μπάσιμο καλό τον Οκτώβρη, γινόταν "πόλεμος" σε όλο το νησί...
Μετά πιάναν σε περιοχές-περιοχές και ανάλογα με τον καρπό που κρατούσαν οι ελιές...
Όντως Σπύρο αυτό με τα τοπικά περάσματα με έχει παραξενέψει και εμένα, εντάξει όταν έχει φουλ μπασιμο στο νησί παντού περνάνε τα πουλιά αλλά μέρα όπως η σημερινή, εγώ να βλέπω αρκετά πουλιά για την εποχή και λίγο βορειοτερα να βλέπουν ελάχιστα είναι παράξενο.

Status
Not open for further replies.
Back