Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπερα παιδια..εμεις σημερα πηραμε 16 πουλια στο χερι και 4 της χασαμε.
Μπηκαν λιγα πουλια αλλα ηταν ψηλα..
Τα τελευταια πουλια μας ηρθαν ωραια στα 20-25 μετρα..
Αλλα εγω ειχα θεμα μου ξεβιδωθηκε η ακιδα και την εχασα.. και καπως μπερδευομουν στην τουφεκια χωρις ακιδα..

Βγήκα και γω μια γρήγορη-κοντινή βόλτα το πρωί, από τις 07:50 έως τις 09:00...
Ο καιρός νοτιάς και με ελαφριά συννεφιά και σχετικά πιο ζεστός από τις προηγούμενες ήμερες...δεν περίμενα κάτι αξιόλογο.
Παρόλα αυτά είχε μπασιματάκι...όχι δυνατό...αλλά ίσα να έχεις το ενδιαφέρον να κρατάς τα μάτια σου ψηλά και να ρίχνεις καμιά ντουφεκιά που και που...
Ψηλωμένα αρκετά...κατάφερα και "ξεσκάλωσα" τέσσερα και άλλα τόσα "χαιρέτησα"...
Χάρηκα και μια αρκεταααααα ψηλωμένη (για τα δικά μου μάτια) ντουφεκιά...
Καλά ήτανε...πήρα τον αέρα μου, είπα και του χρόνου στις κιχλίτσες...δόξα το θεό...
20181013-093709.jpg

Στα ωραία της ημέρας ένα ζευγάρι μαυροπύρινοι Ελληνικοί ιχνηλάτες που ήρθαν "κλαψουρίζοντας" στο καρτέρι μου και "άραξαν" στο ντορό κάνα 10λεπτο εκεί παραδίπλα...
Παρότι έχασα 2-3 καλές ευκαιρίες για ντουφεκιά, τους χάρηκα γιατί ήταν πολύ ωραίοι μορφολογικά, είχαν ωραία φωνή και κίνηση και το κυριότερο φαινόταν πολύ περιποιημένοι και καλοζωισμένοι.
Μπράβο στον ιδιοκτήτη τους...μερακλής...
Μπράβο Σπύρο,καλή Τσιχλοσεζον να εχουμαι.
Ελπίζω αύριο που θα κάνουμε και εμείς την βόλτα μας να έχουμε ευκαιρίες.

Μπράβο Σπύρο,καλή Τσιχλοσεζον να εχουμαι.
Ελπίζω αύριο που θα κάνουμε και εμείς την βόλτα μας να έχουμε ευκαιρίες.
Μάλλον και γω μια γρήγορη-κοντινή θα καταφέρω να την κάνω...
Θα συνκυνηγήσουμε νοητά αύριο....sarcastic.

Αταλάντη σήμερα το πρωί με προσδοκίες για λίγα πουλάκια.. Τελικά μείναμε με αυτές.. είδαμε καμία 15ρια.. ένα μου έδωσε ευκαιρία για βολή.. ερχόταν από δεξιά μου στα 20 μέτρα.. Πολύ καλή επώμιση, εξαιρετική διόφθαλμη σκόπευση, σωστή θέση σώματος και... ασφάλεια στο όπλο.. Μέχρι να την βγάλω είχε ξεμακρύνει και την άκουγα να γελάει.. τις έριξα 2 αλλά της έκανα αέρα..

Σ' ευχαριστώ Γιάννο!!!
Καλά ήταν τα φυσιγγάκια...
Fiocchi 12/68,50/08-CX2000-PSB5 1,45 Χ 29 γρ. Νο 8 -AQUILA 28+2χιλ. φελλό-ρελιαστό με τζαμάκι-τελικό ύψος 63,50 και βάθος ρελιού 3,1-3,2 χιλ.
Για το κοντάκι, δε θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες ακόμα, αλλά...όσο το συνηθίζει το χέρι μου...όλο και πιο "ερωτευσιμο" γίνεται...Τελικό συμπέρασμα θα βγεί στο τέλος της σεζόν...

Ουφ ψυχοβγαλτες είστε...πιστεύω να σας κάλυψα....sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Καλη αρχη Σπύρο.
Σου έκλεψα την συνταγή .my man.

Το απόλυτο κουλούρι σήμερα,στην περιοχή της Οινόης...
Μόνο την ακούσαμε το πρωί...και μετά τίποτα.

Βγηκα στα ψηλά σημερα για καμια φάσσα, πολυ συννεφια και για μιαμιση ωρα περναγαν μονο κελαιδότσιχλες(εδω πανω δεν εχω ξαναδει τετοιες, μονο τσαρτσάρες εχουμε)..
βαρέθηκα οταν ειδα οτι δεν εχει φασσες τελικα τουφεκισα 2, η μια ηρθε μαζι, η αλλη εσκασε στην απέναντη μερια του βουνου..

Είχε ένα μικρό μπάσιμο σήμερα.
Πήρα 15 πουλιά αλλά τα δέκα στο χέρι δυστυχώς.Ξεκινησα με το kicks LM και μετά συνέχισα με το φίδι το mid.Εντυπωσιακά τσοκ και τα δύο!Στο τέλος έβγαλα και το 20αρι και πήρα άλλες τέσσερις.
Βγήκα και γω μια γρήγορη-κοντινή βόλτα το πρωί, από τις 07:50 έως τις 09:00...
Ο καιρός νοτιάς και με ελαφριά συννεφιά και σχετικά πιο ζεστός από τις προηγούμενες ήμερες...δεν περίμενα κάτι αξιόλογο.
Παρόλα αυτά είχε μπασιματάκι...όχι δυνατό...αλλά ίσα να έχεις το ενδιαφέρον να κρατάς τα μάτια σου ψηλά και να ρίχνεις καμιά ντουφεκιά που και που...
Ψηλωμένα αρκετά...κατάφερα και "ξεσκάλωσα" τέσσερα και άλλα τόσα "χαιρέτησα"...
Χάρηκα και μια αρκεταααααα ψηλωμένη (για τα δικά μου μάτια) ντουφεκιά...
Καλά ήτανε...πήρα τον αέρα μου, είπα και του χρόνου στις κιχλίτσες...δόξα το θεό...
20181013-093709.jpg

Στα ωραία της ημέρας ένα ζευγάρι μαυροπύρινοι Ελληνικοί ιχνηλάτες που ήρθαν "κλαψουρίζοντας" στο καρτέρι μου και "άραξαν" στο ντορό κάνα 10λεπτο εκεί παραδίπλα...
Παρότι έχασα 2-3 καλές ευκαιρίες για ντουφεκιά, τους χάρηκα γιατί ήταν πολύ ωραίοι μορφολογικά, είχαν ωραία φωνή και κίνηση και το κυριότερο φαινόταν πολύ περιποιημένοι και καλοζωισμένοι.
Μπράβο στον ιδιοκτήτη τους...μερακλής...
μπράβο ρε παιδιά καλή συνέχεια
Χθες μετά την βροχούλα περίμενα κάτι καλό σήμερα
φεύγοντας 6.45 όμως για δουλειά είδα τα βαριά σύννεφα και είπα μέσα μου<<έρημα σημάδια>>
ποτέ δεν πέτυχα μπάσιμο με μαυρίλα,με αραιή συννεφιά ναι,ο αέρας δεν παίζει ρόλο όταν είναι οι μέρες τους,πολλές φορές έχω δεί καλά μπασίματα με δυνατούς αέρηδες,τελευταία φορά πρόπερσι με tommy παρέα πέσαμε σ ένα πολύ καλό μπάσιμο και αέρα 7 μποφώρ
ήταν μετά της 20 Οκτώβρη
τελικά τα πουλιά μπαίνουν με ημερομηνίες κι όχι με επιθυμίες
αύριο βέβαια θα την κάνω την βόλτα μου παρέα με Πέλλα την επανιελίτσα μου πιο πολύ για χάρη της :)

Αταλάντη σήμερα το πρωί με προσδοκίες για λίγα πουλάκια.. Τελικά μείναμε με αυτές.. είδαμε καμία 15ρια.. ένα μου έδωσε ευκαιρία για βολή.. ερχόταν από δεξιά μου στα 20 μέτρα.. Πολύ καλή επώμιση, εξαιρετική διόφθαλμη σκόπευση, σωστή θέση σώματος και... ασφάλεια στο όπλο.. Μέχρι να την βγάλω είχε ξεμακρύνει και την άκουγα να γελάει.. τις έριξα 2 αλλά της έκανα αέρα..
Βάσεις καλά ρε Βασίλη γέλασα...χαχα .sarcastic.

Παρεμπιπτόντως σήμερα στο Καπανδρίτι χάσανε κάποιοι ένα επανιελάκι γέρικο την ώρα που τους έλεγχε ο θηροφύλακας. Διέφυγε της προσοχής τους και εξαφανίστηκε. Κοντά στην ΕΥΔΑΠ. Πολλοί περνάμε απο την περιοχή πιστεύω (απο τον παράδρομο της εθνικής). Αν κάποιος το δει και το μαζέψει μου έχουν αφήσει ένα τηλέφωνο τα παιδιά, ας κάνει την καλή!

Ωραίος Βασίλη...την εχω πατήσει και 'γω
και στο ξύπνιο μου και σε κάτι όνειρα μου....sarcastic.
Σου έκλεψα την συνταγή .my man.
Σιγά τη συνταγή ρε Φίλιππα...
Έχω και άλλες για κλέψιμο....my man..sarcastic.

Θα σας πω το αλλο....απογευμα καρτέρι τσίχλας...βλέπω να έρχονται, πετάγομαι..πατάω μία τιποτα (και περίεργη αίσθηση στο δάχτυλο), βαζω-βγάζω την ασφάλεια πατάω δεύτερη τιποτα (ξανά περίεργη αίσθηση στο δάχτυλο σαν να ναι κοκκαλο η σκανδάλη)!...Κοιτάω, έλειπε η σκανδάλη (είχε σπάσει σε προηγούμενη τουφεκιά μάλλον) και πάταγα τον υποφυλακτήρα!! Καλό?

Βόλτα στα ΒΑ της Αττικής σήμερα.
Ακούστηκαν 4-5 πριν ξημερώσει,αλλά μετά δεν πετούσε τίποτα.Κατά τις 10 που μαζεύτηκαμε στο αμάξι πέρασαν δύο με διάφορα 5λέπτου και έγινε η αρχή με δύο πιτσιλωτές.

Είχε ένα μικρό μπάσιμο σήμερα.
Πήρα 15 πουλιά αλλά τα δέκα στο χέρι δυστυχώς.Ξεκινησα με το kicks LM και μετά συνέχισα με το φίδι το mid.Εντυπωσιακά τσοκ και τα δύο!Στο τέλος έβγαλα και το 20αρι και πήρα άλλες τέσσερις.
Μπραβω Γιωργαρα .congrats..congrats..congrats.
Αυριο θα ανεβω και εγω για της πιτσιλωτες.sarcastic.

Πρώτο απογεματινό σήμερα, που είδα τσιχλούλες! 2 είδα που ανηφόρισαν για κούρνια και τις καρπώθηκα! Επιπλέον, άκουσα κι άλλες 3, οι οποίες, ωστόσο, δεν εισήλθαν στο οπτικό μου πεδίο...
Πολύ μικρά τα πουλάκια, εντελώς "στεγνά" απ' την αποδημία τους...!

Πρώτο απογεματινό σήμερα, που είδα τσιχλούλες! 2 είδα που ανηφόρισαν για κούρνια και τις καρπώθηκα! Επιπλέον, άκουσα κι άλλες 3, οι οποίες, ωστόσο, δεν εισήλθαν στο οπτικό μου πεδίο...
Πολύ μικρά τα πουλάκια, εντελώς "στεγνά" απ' την αποδημία τους...!
Ωραίος!!!
Λίγο νωρίς δεν είναι για απογευματινό;

Status
Not open for further replies.
Back