αντε ρε διαμαντη κανε κανα κοκκινηστο και στηλε καμια μεριδα νασου πουμε την γνωμημαςςςκαι που να δείς στον φουρνο κονκκινιστές με κίτρινο ρύζι(μπόνετ),τι ωραίες που γινονται; κατι σαν το γιουβέτσι δηλαδή...και όταν τις βγάλεις ρίχνεις στο πιάτο σου και τριμένη μυζήθρα και πίνεις άνετα ενα κιλό για την πλάκα.
Βρυκόλακας εισαι ωρέ Σακη;χαχαχααντε ρε διαμαντη ...........οταν της βγαζω εχουνε και ελαφρως αιματακι![]()
Μόλις έκανα και εγώ μερικές στο φούρνο με κρασάκι και βότανα. Πολύ ωραίες δε λέω αλλά δυστυχώς νομίζω ότι τελικά το βασίλειο της θάλασσας είναι πιο γευστικό από αυτό του αέρα.. Δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρχει πουλί πιο γευστικό από μια τσιπούρα, ένα λαβράκι ή ένα σολομό..
Λεωνίδα καλησπέρα.Μόλις έκανα και εγώ μερικές στο φούρνο με κρασάκι και βότανα. Πολύ ωραίες δε λέω αλλά δυστυχώς νομίζω ότι τελικά το βασίλειο της θάλασσας είναι πιο γευστικό από αυτό του αέρα.. Δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρχει πουλί πιο γευστικό από μια τσιπούρα, ένα λαβράκι ή ένα σολομό..
Μας έφτιαξες κανονικα Βαγγέλη.Θα σας γράψω μια συνταγή απλή ,αλλά έχει λίγο χειροτεχνία και προϋποθέτει τζάκι με μπόλικη χόβολη.......... Παίρνουμε λοιπόν τόσες πατάτες όσες και οι τσίχλες η κοτσύφια που έχουμε και οι πατάτες αρκετά μεγάλες! Κόβουμε το πάνω μέρος της πατάτας (πλυμενες οι πατάτες με την φλούδα) και το κρατάμε στην άκρη....... Με το εργαλείο που αδειάζουμε τα κολοκυθάκια για να τα κάνουμε γεμιστά κούφια ζούμε τις πατάτες ώστε σε κάθε πατάτα να χωράει μία τσίχλα και προσθέτουμε μέσα αλάτι ,πιπερι και λίγο βούτυρο! Τοποθετούμε τα καπάκια που κρατήσαμε από τις πατάτες και τις βάζουμε σε μπόλικη χοβολη (σταχτη με κάρβουνα) και τις αφήνουμε να σιγοψηθουν περίπου ένα δίωρο ,ανάλογα βεββαια την ένταση της φωτιάς! Γίνονται πολύ νόστιμες ,τρυφερές,αλλά η πατάτα μαζί με τη φλούδα όλα τα λεφτά......... Καλή σας όρεξη!!!!!
Πραγματικά γίνονται πεντανόστιμα.......... Έχει λίγο μπελά αλλά σε αποζημιώνει το αποτέλεσμα!!!!!Μας έφτιαξες κανονικα Βαγγέλη.
Κιαν εχει απο κείνα τα κοτσύφια του Γεννάρη Φλεβάρη τα τούμπανα απο λίπος , φαντάζομαι νοστιμιά.
Κάθε απόλαυση έχει και το τίμημά της Βαγγέλη.Πραγματικά γίνονται πεντανόστιμα.......... Έχει λίγο μπελά αλλά σε αποζημιώνει το αποτέλεσμα!!!!!
Μανιτάρια ναι ταιριάζουν απόλυτα. Μάλιστα το νερό από το βράσιμο, το σουρώνουμε και το χρησιμοποιούμε για να βράσουμε ρυζι ως συνοδευτικό. Το αρχικό βράσιμο των 2 ωρών και μετά τσιγάρισμα για να ροδίσουν, το εφαρμόζω σε όλα τα κυνήγια, είτε πουλερικά, είτε λαγό, γουρούνι, κλπ. ΑΝΤΙ για ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ. Διαπίστωσα πως τα κυνήγια μαλακώνουν, λιώνουν, διαχωρίζονται εύκολα τα κόκκαλα. Αυτό μου επιτρέπει να φτιάχνω στη συνέχεια γκουρμέ συνταγές, μόνο με ψαχνό. Παράλληλα κρατάνε τα κρέατα το ζουμί τους. Σε φωτό ψαχνά από μπεκάτσες, φάσσες, παπιά, γουρούνιΚαλησπέρα κι από εμένα.
Με αυτό τον τρόπο δεν τις έχω κάνει ποτέ.
Φαίνεται ενδιαφέρον.
Θα πρόσθετα και μανιτάρια.
Πιστεύω θα έδιναν το κάτι παραπάνω.
Το βράσιμο βοηθάει στο να μαλακώσει;
Καλησπέρα κι από εμένα.
Με αυτό τον τρόπο δεν τις έχω κάνει ποτέ.
Φαίνεται ενδιαφέρον.
Θα πρόσθετα και μανιτάρια.
Πιστεύω θα έδιναν το κάτι παραπάνω.
Το βράσιμο βοηθάει στο να μαλακώσει;
Πάντα το θέμα βράσιμο είναι κάτι που καθορίζει το ίδιο το θήραμα και η ένταση της φλόγας. Υπήρχε αγριόχοιρος που έβραζε 4 ώρες σε μέτρια φωτιά, μέχρι να καταστεί η αποκόλληση των οστών παιγνίδι. Οι τσίχλες αυτές έβρασαν σε σιγανή φωτιά σκεπασμένες με καπάκι, σε βαθμό που κόπηκαν στη μέση (μπούτια/στηθια). Τα στήθια όταν μαγειρεύθηκαν, αποκολλήθηκαν πανεύκολα, τα μπούτια μας παίδεψαν, δεν έμεναν στο στόμα με το γλύψιμο ... Άλλοτε με 1 ώρα τα ορτυκάκια είχαν "λιώσει". Το πόσο βράσιμο λοιπόν, είναι θέμα συνδυασμού φλόγας και θηράματος.Ωραίο φωτορεπορτάζ φίλε Θανάση , αλλά μήπως ειναι υπερβολή οι 2,5 και πλεον ώρες βράσιμο για ενα τόσο μικρό πουλάκι ?? Πιστεύω οτι θα είχες καλυτερο αποτέλεσμα με 1 ώρα στην αρχή , 10 λεπτά τηγάνισμα και 10 λεπτά βράσιμο με κρασί και λεμόνι για άρωμα ... κάπως έτσι τις κάνω και εγω, άρα μιλάω εκ πείρας !!![]()