Συνταγές για τσίχλες (Γενικά)

Στην σχάρα το βασικό είναι να μην παραψηθουν για να είναι ζουμερά όπως και τα ψάρια.. Θέλει τόσο όσο,κ όχι παραπάνω..σε κάποιους βέβαια αρέσει να τα τρώνε "καρβουνο"..

Όπως ψήνουμε το καλαμάρι ένα πράγμα ;). Άλλοι όπως λες Τάσο τα τρώνε κάρβουνο και μάλιστα πάει όλο κάτω με το κοκκαλάκι του στήθους που έχει γίνει αφρός..
 
Στο κάρβουνο είναι φοβερές αλλά θέλουν πολύ προσοχή μην στεγνώσουν. Είναι ένα συγκεκριμένο σημείο που πρέπει να βγουν, εκεί που ακόμα είναι ζουμερές αλλά να μην βγάζουν και αίμα. Θέλει λίγο προσοχή να τις πετύχεις αλλά άμα τις πετύχεις, δεν τις χορταίνεις.
 
βρε παιδια στη σχαρα οποτε τις δοκιμασα μου βγηκαν πολυ σκληρες εν αντιθεση με τα ορτυκακαι που ειναι λουκουμι
Τολη,στην σχαρα,καρβουνα σουβλα κλπ,μπορεις με ενα μαγειρικο πινελο να τα αλοιφεις καθολη την διαρκεια του ψησιματος...Ετσι δεν στεγνωνουν...Προσωπικα,τις βαζω σε μια λεπτη σουβλα στα καρβουνα για 20'-25' περιπου..Ολη την ωρα ομως που ψηνονται,δεν σταματω να τα αλοιφω με λαδολεμονο και το πινελο.Μπορεις να βαλεις αντι για λαδολεμονο οτι σου αρεσει..Αλλα συνεχομενα επαλειψη μεχρι να βγουν απο την φωτια..Καλη ορεξη bbq2
ffffffffffff
 
εγω πρωσοπικα παιδες ωπος και τα ορτυκια τα κανω στο καρβουνο,,,πρωτον και συμαντικο ειναι να μην βιαστουμε να τα βαλουμε σε φωτια δυνατη δηλ να αφησουμε να πεση η πυρα λιγο,,,δευτερων απο το βραδυ τα μαριναρο μεσα σε μια κουπα με λαδι ριγανι θυμαρι λεμονοπιπερο και τα αφηνω ολη τη νυχτα,,και τριτων οταν τα ψηνω θα τα βγαλω με πωλη ελαφρως αιμα και δεν στεγνωνουναι καθολουυυυυ και ειναι και ζουμεραααα,,καλημας ωρεξη λοιπωνbbq2.seveys.
 
Το έχω γράψει ,αλλά το ξαναγράφω Αφού μιλάτε για κάρβουνο.
....Για όσους επιχειρήσουν να τις ψήσουν στα κάρβουνα το κόλπο για να μη στεγνώσουν και να ψηθούν γρήγορα είναι ένα και δοκισμένο εδώ και πολλάαααα χρόνια.
Αφου απλώσετε τα κάρβουνα ακουμπάτε πάνω τους μια σχάρα απο την ανάποδη.δηλαδή με τα ...πόδια πάνω.:D
Αφού λοιπόν η σχάρα εφάπτεται στα καρβουνα πετάμε πάνω της τα τσιχλοκότσυφα τα οποία ψήνονται πολύ γρήγορα και διατηρούν τα υγρά τους. Αργότερα που τα κοτσύφια ειναι πολύ παχιά δεν περιγράφεται η νοστημιά τους.
 
Σούπα Τσίχλες αυγολέμονο! Κατα προτίμηση Τσαρτσάρες (οσο ποιο παχιες τοσο πιο καλά)! Καθαρίζουμε και βράζουμε τις τσίχλες και τις ξεκοκαλιζουμε. Κρατάμε το νεράκι με το λιπάκι και απλά το σουρώνουμε. Συμπληρώνουμε νερο και ψιλοκοβουμε 1 καροτο 1 πατατα 1 κρεμμυδι ξερο 1\2 σελινοριζα 2 σκελιδες σκορδο και μερικα φυλαρακια σελινο.αλατι πιπερι ελαιολαδο και 4-5 κοκκοι πιπεριου.10 λεπτα πριν το τελειωμα ριχνουμε 1 φλιτζανακι του ελληνικου καφε ρύζι! Κανουμε αυγολεμονο! Συνοδευεται με λευκο κρασι!
 
Σούπα Τσίχλες αυγολέμονο! Κατα προτίμηση Τσαρτσάρες (οσο ποιο παχιες τοσο πιο καλά)! Καθαρίζουμε και βράζουμε τις τσίχλες και τις ξεκοκαλιζουμε. Κρατάμε το νεράκι με το λιπάκι και απλά το σουρώνουμε. Συμπληρώνουμε νερο και ψιλοκοβουμε 1 καροτο 1 πατατα 1 κρεμμυδι ξερο 1\2 σελινοριζα 2 σκελιδες σκορδο και μερικα φυλαρακια σελινο.αλατι πιπερι ελαιολαδο και 4-5 κοκκοι πιπεριου.10 λεπτα πριν το τελειωμα ριχνουμε 1 φλιτζανακι του ελληνικου καφε ρύζι! Κανουμε αυγολεμονο! Συνοδευεται με λευκο κρασι!
Τώρα που διάβασα τα γραφομενά σου ,θυμήθηκα οταν για πρώτη φορά έφαγα τσίχλες σούπα αυγολέμονο στον Εβρο. Μιλάω τωρα για 1987.
Μιλάμε οτι τοτε βαραγες όσες ήθελες .
Οταν μου ειπαν να τις κανουμε σούπα , κάπως μούρθε.Οταν όμως έφαγα έπαθα πλάκα.Είχε και κάτι κρυα τοτε ,θυμάμαι κατι -14......οπότε η σούπε ήταν οτι έπρεπε. .Ομως μιλάμε για πολλλες τσιχλες στην κατσαρόλα.
 
Μπήκαν τα τελευταία περσινά.
IMG_20181007_141915.jpg
 
Back
Top