Συνταγές για τσίχλες (Γενικά)



Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Όνομα
Θανάσης
Ωραίο φωτορεπορτάζ φίλε Θανάση , αλλά μήπως ειναι υπερβολή οι 2,5 και πλεον ώρες βράσιμο για ενα τόσο μικρό πουλάκι ?? Πιστεύω οτι θα είχες καλυτερο αποτέλεσμα με 1 ώρα στην αρχή , 10 λεπτά τηγάνισμα και 10 λεπτά βράσιμο με κρασί και λεμόνι για άρωμα ... κάπως έτσι τις κάνω και εγω, άρα μιλάω εκ πείρας !! ;)
Πάντα το θέμα βράσιμο είναι κάτι που καθορίζει το ίδιο το θήραμα και η ένταση της φλόγας. Υπήρχε αγριόχοιρος που έβραζε 4 ώρες σε μέτρια φωτιά, μέχρι να καταστεί η αποκόλληση των οστών παιγνίδι. Οι τσίχλες αυτές έβρασαν σε σιγανή φωτιά σκεπασμένες με καπάκι, σε βαθμό που κόπηκαν στη μέση (μπούτια/στηθια). Τα στήθια όταν μαγειρεύθηκαν, αποκολλήθηκαν πανεύκολα, τα μπούτια μας παίδεψαν, δεν έμεναν στο στόμα με το γλύψιμο ... Άλλοτε με 1 ώρα τα ορτυκάκια είχαν "λιώσει". Το πόσο βράσιμο λοιπόν, είναι θέμα συνδυασμού φλόγας και θηράματος.
 

Attachments

Last edited:
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Όνομα
Θανάσης
Η επόμενη συνταγή που θα δοκιμάσω είναι αυτή.
Να βράσουν μέσα στο κρασί.

Το σβήσιμο τσιγαρίσματος με κρασί είναι γνωστό. Το βράσιμο με κρασί ως μέσο να αφαιρεθούν μυρωδιές, επίσης ένας τρόπος. Κόκκινο γλυκό/ημίγλυκο κρασί μπορεί να αντικαταστήσει το ξύδι σε στιφάδο. Προσωπικό ρίχνω 1.5 ποτήρι νεού ΝΑΜΑ/Μαυροδάφνη αντί ξύδι. Επίσης στη γάστρα που θα μπει κυνήγι με πιπεριές, μπαχάρι, φρέσκια ντομάτα, πελτές κλπ. για να γίνει κοκκινιστό/καυτερό, ενίοτε ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί είναι καλύτερο από το νερό, με δεδομένο ότι τα λαχανικά αφηνουν υγρα. Εδω σε συνταγή αγριόχοιρου στιφάδο με πορτοκάλι (μαρμελάδα σπιτική). Εξαφάνισε το πορτοκάλι τη κάψα του κρεμμυδιού, χωρίς να γλυκίσει το φαγητό
 

Attachments

Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Όνομα
Θανάσης
Μια επίσης προετοιμασία για κυνήγι. Τσιγαρίσθηκαν στο λάδι τα κρεμμύδια με μέλι, μπαχάρι, κλπ. Μέσα στο μίγμα μπήκε ψαχνό κρέας (αν θυμάμαι καλά μπήκαν παπιά βρασμένα ξεκοκκαλισμένα και έμειναν 30' σε σιγανή φωτιά να απορροφήσουν σάλτσα.)
 

Attachments

Περιοχή
Αθήνα
Τελικά τσίχλα-κοτσύφι-τρυγόνι θέλουν κάρβουνα! Αγόρασα μία ψησταριά κάρβουνου και την προηγούμενη Κυριακή έγινε bbq με όλους του κανόνες και μεγάλη παρέα. Στο σύνολο είχαμε καμία 70αριά πουλιά, πολύ κρασί και φυσικά πολύ κέφι! Επίσης μου άρεσε πολύ ο συνδυασμός κύμινο-πάπρικα στα πουλιά, εκτός από αλάτι και πιπέρι φυσικά. Η σειρά των φωτογραφιών είναι τσίχλες, τρυγόνια (και λίγα παϊδάκια κοτόπουλο), ψήσιμο στην ψησταριά, το κρασί που μας συνόδευσε και το ωραίο σερβίρισμα! (από την κοπέλα μου :)). Τελικά συνειδητοποίησα ότι έτσι ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο η μαγεία του κυνηγίου. Η κατάψυξη άδειασε λοιπόν και αναμένει τα νέα θηράματα! Καλά να είμαστε όλοι! View attachment 4433View attachment 4434View attachment 4435View attachment 4438View attachment 4439
Ωραία πράγματα Λεωνίδα και λοιποί φίλοι.
Και ωραία, σύντομη παρουσίαση με τις φωτογραφίες και τα υλικά.
Αλλά μας ανοίξατε την όρεξη. Άντε να σκοτώσουμε πάλι το ...θηρίο μέσα μας!!!
Καταραμένη δίαιτα:mad:
 
Ωραία πράγματα Λεωνίδα και λοιποί φίλοι.
Και ωραία, σύντομη παρουσίαση με τις φωτογραφίες και τα υλικά.
Αλλά μας ανοίξατε την όρεξη. Άντε να σκοτώσουμε πάλι το ...θηρίο μέσα μας!!!
Καταραμένη δίαιτα:mad:
Τα πουλιά είναι διαιτητικά! Τα παρελκόμενα είναι το θέμα! ;)
 
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Όνομα
Θανάσης
Μόλις έκανα και εγώ μερικές στο φούρνο με κρασάκι και βότανα. Πολύ ωραίες δε λέω αλλά δυστυχώς νομίζω ότι τελικά το βασίλειο της θάλασσας είναι πιο γευστικό από αυτό του αέρα.. Δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρχει πουλί πιο γευστικό από μια τσιπούρα, ένα λαβράκι ή ένα σολομό..
Η θάλασσα εχει και αυτή τα μυστικά της. Το καλό φαγητό όμως θέλει μεράκι ...
 

Attachments

Περιοχή
Αθήνα
Η θάλασσα εχει και αυτή τα μυστικά της. Το καλό φαγητό όμως θέλει μεράκι ...
Μετά απο τέτοια Ψαροφαγία οι τσιχλες μάλλον ήταν σαν ...επιδόρπιο ;).
Θανάση. Να περιμένουμε την συνταγή : τσιχλες ...σιροπιαστές;;.eatt..
Κάτι σαν μελιτζανάκι γλυκό και παγωτό ...αβοκάντο :((οι φιλοι του NFL μπορεί να το ξέρουνε -ΤΒ12)

Υ/Γ : Πολλούς και καλούς σκάρους βλέπω (και ζηλεύω για το ψάρεμα τους).
Να υποθέσω Κρήτη ή Καρπαθο;
 
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Όνομα
Θανάσης
Μετά απο τέτοια Ψαροφαγία οι τσιχλες μάλλον ήταν σαν ...επιδόρπιο ;).
Θανάση. Να περιμένουμε την συνταγή : τσιχλες ...σιροπιαστές;;.eatt..
Κάτι σαν μελιτζανάκι γλυκό και παγωτό ...αβοκάντο :((οι φιλοι του NFL μπορεί να το ξέρουνε -ΤΒ12)

Υ/Γ : Πολλούς και καλούς σκάρους βλέπω (και ζηλεύω για το ψάρεμα τους).
Να υποθέσω Κρήτη ή Καρπαθο;
Στα γλυκά προτιμώ τα σιροπιαστά φρούτα όπως το πορτοκάλι, λεμόνι, κλπ. Σκάροι ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ μαζί με ρίγανη και φασκόμηλο.
 

Attachments

Περιοχή
Αθήνα
Στα γλυκά προτιμώ τα σιροπιαστά φρούτα όπως το πορτοκάλι, λεμόνι, κλπ. Σκάροι ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ μαζί με ρίγανη και φασκόμηλο.
Ωραία πράγματα:
Και Αστροπελιά και φωτογραφίες και άριστη μεταμεσονύκτια ετοιμοτητα/ απάντηση!!!!!
 
Top