Συνταγές για τσίχλες (Γενικά)

Η επόμενη συνταγή που θα δοκιμάσω είναι αυτή.
Να βράσουν μέσα στο κρασί.


Το σβήσιμο τσιγαρίσματος με κρασί είναι γνωστό. Το βράσιμο με κρασί ως μέσο να αφαιρεθούν μυρωδιές, επίσης ένας τρόπος. Κόκκινο γλυκό/ημίγλυκο κρασί μπορεί να αντικαταστήσει το ξύδι σε στιφάδο. Προσωπικό ρίχνω 1.5 ποτήρι νεού ΝΑΜΑ/Μαυροδάφνη αντί ξύδι. Επίσης στη γάστρα που θα μπει κυνήγι με πιπεριές, μπαχάρι, φρέσκια ντομάτα, πελτές κλπ. για να γίνει κοκκινιστό/καυτερό, ενίοτε ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί είναι καλύτερο από το νερό, με δεδομένο ότι τα λαχανικά αφηνουν υγρα. Εδω σε συνταγή αγριόχοιρου στιφάδο με πορτοκάλι (μαρμελάδα σπιτική). Εξαφάνισε το πορτοκάλι τη κάψα του κρεμμυδιού, χωρίς να γλυκίσει το φαγητό
 

Attachments

  • P1010004.JPG
    P1010004.JPG
    200,5 KB · Προβολές: 22
  • P1010005.JPG
    P1010005.JPG
    196,7 KB · Προβολές: 21
  • P1010007.JPG
    P1010007.JPG
    228,2 KB · Προβολές: 23
  • P1010009.JPG
    P1010009.JPG
    178,8 KB · Προβολές: 22
Μια επίσης προετοιμασία για κυνήγι. Τσιγαρίσθηκαν στο λάδι τα κρεμμύδια με μέλι, μπαχάρι, κλπ. Μέσα στο μίγμα μπήκε ψαχνό κρέας (αν θυμάμαι καλά μπήκαν παπιά βρασμένα ξεκοκκαλισμένα και έμειναν 30' σε σιγανή φωτιά να απορροφήσουν σάλτσα.)
 

Attachments

  • PC250002.JPG
    PC250002.JPG
    234 KB · Προβολές: 23
  • PC250003.JPG
    PC250003.JPG
    216,9 KB · Προβολές: 20
  • PC250004.JPG
    PC250004.JPG
    224,3 KB · Προβολές: 28
  • PB050002.JPG
    PB050002.JPG
    194,8 KB · Προβολές: 29
Τελικά τσίχλα-κοτσύφι-τρυγόνι θέλουν κάρβουνα! Αγόρασα μία ψησταριά κάρβουνου και την προηγούμενη Κυριακή έγινε bbq με όλους του κανόνες και μεγάλη παρέα. Στο σύνολο είχαμε καμία 70αριά πουλιά, πολύ κρασί και φυσικά πολύ κέφι! Επίσης μου άρεσε πολύ ο συνδυασμός κύμινο-πάπρικα στα πουλιά, εκτός από αλάτι και πιπέρι φυσικά. Η σειρά των φωτογραφιών είναι τσίχλες, τρυγόνια (και λίγα παϊδάκια κοτόπουλο), ψήσιμο στην ψησταριά, το κρασί που μας συνόδευσε και το ωραίο σερβίρισμα! (από την κοπέλα μου :)). Τελικά συνειδητοποίησα ότι έτσι ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο η μαγεία του κυνηγίου. Η κατάψυξη άδειασε λοιπόν και αναμένει τα νέα θηράματα! Καλά να είμαστε όλοι! View attachment 4433View attachment 4434View attachment 4435View attachment 4438View attachment 4439
Ωραία πράγματα Λεωνίδα και λοιποί φίλοι.
Και ωραία, σύντομη παρουσίαση με τις φωτογραφίες και τα υλικά.
Αλλά μας ανοίξατε την όρεξη. Άντε να σκοτώσουμε πάλι το ...θηρίο μέσα μας!!!
Καταραμένη δίαιτα:mad:
 
Ωραία πράγματα Λεωνίδα και λοιποί φίλοι.
Και ωραία, σύντομη παρουσίαση με τις φωτογραφίες και τα υλικά.
Αλλά μας ανοίξατε την όρεξη. Άντε να σκοτώσουμε πάλι το ...θηρίο μέσα μας!!!
Καταραμένη δίαιτα:mad:
Τα πουλιά είναι διαιτητικά! Τα παρελκόμενα είναι το θέμα! ;)
 
Μόλις έκανα και εγώ μερικές στο φούρνο με κρασάκι και βότανα. Πολύ ωραίες δε λέω αλλά δυστυχώς νομίζω ότι τελικά το βασίλειο της θάλασσας είναι πιο γευστικό από αυτό του αέρα.. Δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρχει πουλί πιο γευστικό από μια τσιπούρα, ένα λαβράκι ή ένα σολομό..

Η θάλασσα εχει και αυτή τα μυστικά της. Το καλό φαγητό όμως θέλει μεράκι ...
 

Attachments

  • P7300028.JPG
    P7300028.JPG
    384,9 KB · Προβολές: 40
  • P7060011.JPG
    P7060011.JPG
    330,2 KB · Προβολές: 40
  • P7040001.JPG
    P7040001.JPG
    313,5 KB · Προβολές: 38
  • P8160003.JPG
    P8160003.JPG
    217,6 KB · Προβολές: 40
  • P9150004.JPG
    P9150004.JPG
    263 KB · Προβολές: 39
Η θάλασσα εχει και αυτή τα μυστικά της. Το καλό φαγητό όμως θέλει μεράκι ...
Μετά απο τέτοια Ψαροφαγία οι τσιχλες μάλλον ήταν σαν ...επιδόρπιο ;).
Θανάση. Να περιμένουμε την συνταγή : τσιχλες ...σιροπιαστές;;bbq2.
Κάτι σαν μελιτζανάκι γλυκό και παγωτό ...αβοκάντο :((οι φιλοι του NFL μπορεί να το ξέρουνε -ΤΒ12)

Υ/Γ : Πολλούς και καλούς σκάρους βλέπω (και ζηλεύω για το ψάρεμα τους).
Να υποθέσω Κρήτη ή Καρπαθο;
 
Μετά απο τέτοια Ψαροφαγία οι τσιχλες μάλλον ήταν σαν ...επιδόρπιο ;).
Θανάση. Να περιμένουμε την συνταγή : τσιχλες ...σιροπιαστές;;bbq2.
Κάτι σαν μελιτζανάκι γλυκό και παγωτό ...αβοκάντο :((οι φιλοι του NFL μπορεί να το ξέρουνε -ΤΒ12)

Υ/Γ : Πολλούς και καλούς σκάρους βλέπω (και ζηλεύω για το ψάρεμα τους).
Να υποθέσω Κρήτη ή Καρπαθο;

Στα γλυκά προτιμώ τα σιροπιαστά φρούτα όπως το πορτοκάλι, λεμόνι, κλπ. Σκάροι ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ μαζί με ρίγανη και φασκόμηλο.
 

Attachments

  • P2110001.JPG
    P2110001.JPG
    205,3 KB · Προβολές: 13
  • P1260001.JPG
    P1260001.JPG
    199,5 KB · Προβολές: 15
  • P8040020.JPG
    P8040020.JPG
    403,4 KB · Προβολές: 14
  • P8260004.JPG
    P8260004.JPG
    258 KB · Προβολές: 14
Στα γλυκά προτιμώ τα σιροπιαστά φρούτα όπως το πορτοκάλι, λεμόνι, κλπ. Σκάροι ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ μαζί με ρίγανη και φασκόμηλο.
Ωραία πράγματα:
Και Αστροπελιά και φωτογραφίες και άριστη μεταμεσονύκτια ετοιμοτητα/ απάντηση!!!!!
 
View attachment 8350παιδιά έκανα αυτή τη συνταγή και ήταν σούπερ!!!Οπότε να την κάνετε.
Έβαλα βέβαια διπλάσια πουλιά οπότε διπλασίασα και τα υλικά.
Η συνταγή σου είναι τέλεια, θα προσθέσω ένα μυστικό που το ανακάλυψα τυχαία, όταν στον κυνηγότοπο αποφασίσαμε να μαδήσουμε τις τσίχλες και να τις πάμε καθαρισμένες στο ουζερί για να μας τις κάνει μεζέ απλά τηγανιτές.
Επειδή δεν είχαμε φωτιά για να καψαλίσουμε τα πουλιά, μιας και ήταν όλα μούσκεμα από την βροχή, βρήκαμε κάτω από τα Πεύκα ξερές πεύκο βελόνες έτσι τις βάλαμε φωτιά και κάναμε την δουλειά μας.Οταν λοιπόν μας τις σέρβιραν στο ουζερί πάθαμε πλάκα από την ιδιαίτερη καπνιστή μυρωδιά που εξαφάνισε κάθε μυρωδιά του θηράματος λες και ήταν ένα πιάτο γκουρμέ.
Έκτοτε αντί πολλά μπαχαρικά κλπ μαρινάδες κάνω αυτό το τρικ και έτσι εξαφανίζω κάθε μυρωδιά του εκάστοτε θηράματος, έχοντας ιδιαίτερη γεύση. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε ευχάριστα.
Αντί πευκοβελώνες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πριονίδι από κομμένα ξύλα βελανιδιάς η οξιάς για όσους ζουν στην επαρχία και πιστεύω ότι θα έχει το ίδιο η και καλύτερο αποτέλεσμα.
 
Back
Top