Κυνηγετική περίοδος 2019-2020
Γρήγορα πέρασε φέτος έχω την εντύπωση.
Η φετινή χρονιά στα τρυγόνια επέστρεψε στα χαμηλά στάνταρ του παρελθόντος. Μετά από ένα πολύ καλό 2018, ο Αύγουστος του 2019 ήταν σχετικά μίζερος. Υποσημείωση η αργότερη θέαση (και τουφεκια) τρυγονιου στα μέρη μου 22/9/19, δεν κατέρριψε το "ρεκόρ" που ήταν 24/9/18.
Πάμε στον Οκτώβρη, που μετά από αρκετά χρόνια ξέκλεψα λίγο χρόνο και ασχολήθηκα με τα μπασιματα, κάνοντας τρία ημερήσια καρτερια. Μέτρια μπασιματα φέτος, με φίλους που ξεκίνησαν σε καθημερινή βάση από αρχές Οκτώβρη μου μετέφεραν ότι όσο περνούσαν οι μέρες όλο και λιγόστευαν. Κάποιες καλές μέρες ήταν περί τις 10-17 Οκτώβρη. Τα πουλιά ξεκινούσαν με ένα καλό πέρασμα την πρώτη ώρα της ημέρας (7-8 την παλιά ώρα, 6-7 τη νέα) και μετά έκοβαν μαχαίρι.
Εγώ κυνήγησα 26-28, είδαμε μερικές φασσες, κρεμάσαμε και μία. Κοτσύφια φέτος δεν μπήκαν στα μπασιματα. Δεν υπήρξε καμία μέρα με πέρασμα κότσυφα. Φάνηκε αυτό και σε όλη τη διάρκεια της σεζόν που έβλεπες παρέες με 30-40-50 πουλιά και απ'αυτά τα κοτσύφια να είναι 0 έως 2.
Ο Νοέμβρης κι αυτός σε απογοητευτική εικόνα για τα δεδομένα της περιοχής μου.
Όσο πλησιάζαμε προς τα Χριστούγεννα το πράγμα άρχισε να γλυκαίνει, αλλά μόνο σε περπατητο αρκετών χλμ με παρέα 2-3 ατόμων. Το 2019 έφυγε και το 2020 μπήκε με μερικές καλές εξόδους, που θύμισαν παλαιότερα έτη. Ήταν για μια εβδομάδα περίπου από 28/12 έως 3/1 που η Ζηνοβία και ο Ηφαιστίωνας κατέβασαν τα πουλιά απ'τους κατάχιονους ορεινούς όγκους προς πρόποδες και τον κάμπο, σε βάτα, σκίνα και αγριλιές. Εμφανίστηκαν και μερικές μπεκάτσες τότε, αρκέστηκα στη θέαση της πτήσης τους

Ο Φλεβάρης ξεκίνησε πολύ μέτρια, με ότι πουλιά είχαν απομείνει, λίγα σε αριθμό και αγριεμένα. Όταν έδειξε να κάνει την κλασική μπασιματομερα που μας φυλάει κάθε χρόνο στα μέσα του (πάντα γύρω στις 13-15 +/-) δυστυχώς η ατυχία μας χτύπησε την πόρτα και η σεζόν έληξε εκεί άδοξα.
Σε γενικές γραμμές ήταν μια χρονιά που κατάφερα αρκετές εξόδους σε σχέση με τον ελεύθερο μου χρόνο, είτε με τον πατέρα μου, είτε με φίλους και αυτό από μόνο του με ικανοποίησε. Ευχαριστήθηκα πολύ το ομαδικό περπάτημα στη φύση που μου αρέσει πολύ σε σχέση με το στατικό κυνήγι.
Εύχομαι η νέα σεζόν να μας βρει όλους υγιείς και οικονομικά εύρωστους ώστε να μπορούμε να ασχολούμαστε με την ψυχοθεραπεία αυτή που λέγεται κυνήγι!