Απολογισμός Κυνηγετικής Περιόδου

ξεκιναμε απο τα τρυγονια στην β.ελλαδα που ηταν αρκετα και μας προσφεραν πολλες συγκηνησης με ομορφες τουφεκιες ,και στης 15 με το ανοιγμα των ζωνων ειχε αρκετα πουλια .απο φασσες στα νοτια ορεινα της αρτας ειχε αρκετα πουλια και καθε μερα ειχε ενδιαφερων ,αντιθετα ευβοια και λαμια πολυ λιγα πουλια και μεσα στα απαγορευμενα.παπια στον αμβρακικο φετος πολυ χαλια η χρονια ,τα πουλια τα περισοτερα μεσα στα απαγορευμενα και δεν μετακινουταν με τιποτα αμα εξαιρεσουμε μια δυο μερες αλλα αυτα τα λιγα ηταν μονο για τους ντοποιους.για περδικα εκανα λιγες εξοδους αλλα ειχε αρκετα κοπαδια φετος και ηταν μια καλη χρονια.η μπεκατσες στα νοτια της αρτας ηταν αρκετες και τωρα προς το τελος ειχαν εξαφανιστει αλλα παντα εβρισκες ,αττικοβοιωτια ,ευβοια ενω πηγε να ξεκινηση καλα τα πουλια χαθηκαν και επρεπε να αλλαξεις 4,5 σημεια για να βρεις πουλια και αυτα ολα καρφωμενα μεσα στα ντυμενα στα πευκα και αρκουδοβατα και να μην σου μενει ρουχο.δεντροτσιχλες και γερακοτσιχλες απο δεκεμβρη και μετα παρα πολλα πουλια στα ορεινα της αρτας και απο κεντρικη ελλαδα και πανω .εκει που εγινε χαμος μεχρι και λειξη κυνηγιου ειναι β.ελλαδα με τα περισοτερα πουλια.τωρα απο τσιχλες στα μπασιματα στην αρτα πηγαν μετρια και απο γεναρη και μετα δουλεψε ο κισσος τα πρωινα με αρκετες κοκκινοτσιχλες και τα απογευματινα αλλα οχι παντου.απο αττικοβοιωτια και πανω τα μπασιματα ηταν πολυ μικρα αν εξερεσουμε μια δυο μερες ,νοεμβριο δεκεμβριο στο περπατητο επερνες πουλια και απο γεναρη μεχρι 15 φλεβαρη δουλευαν τα πρωινα καρτερια .κεντρικη ευβοια απο γεναρη και μετα η κοκκινοτσιχλες εκαναν την διαφορα ,β.ευβοια απο της χειροτερες χρονιες με την ανυρπαξια των κοτσυφιων ηταν αισθητη.για μενα φετος αυτο που εκανε την διαφορα ειναι οτι δεν περναγαν πουλια στα απογευματινα ενω ειχε αρκετα πουλια πιασμενα εκει εκανε την διαφορα φετος για αναμεικτα συναισθηματα και η αισθητη ελειψη κοτσυφιων.να ειμαστε καλα και του χρονου ας ελπισουμε σε καλυτερη κυνηγετικη χρονια με υγεια και πολλες κυνηγετικες εξοδους.

Ακομα μια χρονια στο τελος της, ακομα μια χρονια που ειμασταν εκει εξω και ζησαμε οτι μας εδωσε... Δεν θα σταθω θηραματικα, θηραματικα ηταν μια κακη χρονια στο συνολο της με κυριο για μενα αιτιο την καλοκαιρια, αλλα θα σταθω στο να ειμαστε γεροι να βγαινουμε στο βουνο...
Πριν την εναρξη αρχισε να με ενοχλει πολυ σοβαρα η μεση σε σημειο να βλεπω τα βουνα κ να βαζω τα κλαμματα που δεν μπορουσα απο τον πονο να τα ανεβω... Πρωτογνωρο και ασχημο συναισθημα, ειδικα για καποιον που ειχε εμπιστοσυνη στον εαυτο του κ τις δυναμεις του κ που ειχε μαθει να περπατα απο το πρωι μεχρι το βραδυ τους κυνηγοτοπους...
Ηταν τρομακτικη για μενα η ιδεα πως θα χασω τη χρονια, αλλα με τη δυναμη της θελησης και με προσοχη πηρα λιγο τα πανω μου.. Εστω κ με πονο, εστω κ συντηρητικα κυνηγησα απο τον Εβρο μεχρι τη Μανη και αυτο ηταν το θετικο προσημο της χρονιας που περασε...
Ειναι σημαντικη η ικανοτητα να μπορουμε να ζουμε το κυνηγι, η υγεια, και ειναι κατι που θεωρουμε δεδομενο ενω στην πραγματικοτητα δεν ειναι... Γι αυτο να ειστε ευγνώμονες που εισασταν εκει εξω και ας μην ζησατε αυτα που θελατε... Για μενα αυτο ηταν το μαθημα της φετινης χρονιας...
Τωρα αν με ρωτατε τι μου εμεινε περα απο αυτο??? Ναι η θηραματικη φτωχεια ειδικα για το νοτο υπηρχε κ ηταν κ εντονη, ωστοσο μου εμειναν τα ορτυκοτρυγονα της Μανης που σηκωνονταν μεσα στις ξερολιθιες, οι φασσες και τα παπια του Νοεμβρη που ηταν πολλα, η πρωτη μπεκατσα του μικρου μου σκυλου και η αγωνια μου να την συναντησει, η χαρα μου οταν τον εβλεπα να πηγαινει καλα...
Καλα να ειμαστε λοιπον, ορθιοι, και στο τελος μονο τα καλα θα μενουν...

Μετρια θηραματικα ηταν η χρονια για μενα,αλλα σημασια εχει οτι ημασταν παλι στα βουνα και στους καμπους παρεα με τα σκυλακια μας.Ας μας αξιωσει ο Θεος να ειμαστε γεροι και του χρονου να κανουμε αυτο που τοσο αγαπαμε.

Με το καλό για όλους, η νέα σεζόν τον Αύγουστο να μας βρει γερούς!!Η τελευταία, παρόλο που δεν ξεκίνησε καλά για μένα, στην τσίχλα που κυνηγώ, από τα τέλη Νοέμβρη και ύστερα πήγα καλά με το Μπάντι στα περπατητά και τα 2 τελευταία κυνήγια με το νέο φίλο Νίκο περάσαμε τέλεια!!

Με το καλό για όλους, η νέα σεζόν τον Αύγουστο να μας βρει γερούς!!Η τελευταία, παρόλο που δεν ξεκίνησε καλά για μένα, στην τσίχλα που κυνηγώ, από τα τέλη Νοέμβρη και ύστερα πήγα καλά με το Μπάντι στα περπατητά και τα 2 τελευταία κυνήγια με το νέο φίλο Νίκο περάσαμε τέλεια!!
Μπάντι είναι ο σκύλος σου ή έτσι λες τον συγκυνηγό σου; .sarcastic.

Εγώ για μάζετα έχω τον Μπάμπη ,όχι σκύλος φίλος από προνηπιο αλλά ρε παιδιά ο τύπος δεν χάνει πουλί και βρίσκει και τα δικά μου χαχαχα!!!!!!!;
Εγώ στο ψάρεμα έχω για απόχη τον αδερφό μου. Στο κυνήγι δεν χρειάζομαι σκύλο γτ τα βαράω ώστε να πέφτουν δίπλα μου .sarcastic.

Last edited:
Εγώ στο ψάρεμα έχω για αποχή τον αδερφό μου. Στο κυνήγι δεν χρειάζομαι σκύλο γτ τα βαράω ώστε να πέφτουν δίπλα μου .sarcastic.
Δηλαδή μόνο στα κοντινά ρίχνεις ,η μήπως υπολογίζεις αέρα κατεύθυνση μποφόρ και τα μακρινά και αυτά πέφτουν δίπλα σου

Πολύ ιδιαίτερη η χρονιά.. Μόνο τα τρυγόνια θύμησαν παλιές εποχές με τους μεγάλους αριθμούς τους στα περασματα κυρίως, επίσης οι ντοπιαρες φάσσες κ οι πρωϊμες μπεκάτσες ήταν αρκετές. Απο εκεί και πέρα πολλά χλμ καθημερινά, προς αναζήτηση των διαβατάρικων(εδαφοβιων, δέντροβιων, υδροβιων) όμως οι καλές ημέρες ήταν λίγες. Ο καιρός μας υπενθυμίσε πως αυτός κάνει κουμάντο.. Δεν πειράζει,, περάσαμε καλά με γέλια για την "ανομβρια" που μας ήρθε... Και του χρόνου με υγεία.

Καλησπερα παρεα..επανηλθα και γω μετα απο καποια τρεχαματα για καποιες δρασεις που οργανωνω στον Κ. Σ και δεν μπορουσα να σας παρακολουθησω..λοιπον απολογισμος χρονιας 2019-2020 για μενα δυστυχως αρκετες συγκυριες με κρατησαν πολυ καιρο χωρις κυνηγι..τρυγονια δεν ειδα για δειγμα,μπεκατσα ειχε οχι το δραμα το περσινο καπως καλυτερα αλλα πολυ νευρικα πουλια συμπερασμα δικο μου και ενος φιλου που σχεδον δεν εχανε μερα στο βουνο, τσιχλες κατι εγινε οχι παντου αλλα παιχνιδακι γινοταν καθε φορα,λαγο που πηγα 3 φορες περιεργα τα πραγματα μιας και ενδημικο θηραμα χρηζει προσοχης (αυτο ειναι που ασχολουμαι αρκετα αυτη την εποχη) και τελος την τρελα μου το γουρουνι αν και δεν εκανα καμια εξοδο απο τα λεγομενα του πατερα μου καθε χρονο παει και καλυτερα και απο θεμα καρπωσης αλλα και απο θεμα πληθυσμων..γεροι να μαστε και την επομενη σεζον ευχομαι να την χαιρομαστε ολο και περισσοτερο την καθε εξοδο μας στο κυνηγι

απολογισμος της δικης μου χρονιας...
μονο απο υδροβια η χειροτερη των χειροτερων χρονια λογο ανοβριας.....πουλια αρκετα αλλα για να εισελθουνε μεσα στο δελτα του εβρου ουτε συζητηση...ολα τα γκιολια ξερα απο γλυκο νερο...κατα διαστηματα που γεμιζανε αλμυρο νερο λογο νοτια το μονο που κανανε ητανε να διωξουνε τα πουλια ακομα πιο πολυ διοτι ψαχνανε γλυκο νερο ...ας ελπισουμε του χρονου γεροι να ειμαστε......

Τρομερή χρονιά !.... (από το τρόμος)
Προσέφερε αναμνήσεις για πάντα!... (και αναμνήσεις από το μέλλον!)
Οι καρπώσεις πάντα στα όρια με ποικιλία και ποιότητα!...(φάγαμε πίτα λέγανε οι παλαιότεροι)
Μας γέμισε αισιοδοξία για το μέλλον!... :cool:
Την υγειά μας να έχουμε παίδες και θα την βρούμε την άκρη...

Attachments

• DSC01887.JPG
    DSC01887.JPG
    425,8 KB · Προβολές: 14
  • DSC01888.JPG
    DSC01888.JPG
    428,9 KB · Προβολές: 15
  • DSC01889.JPG
    DSC01889.JPG
    443,1 KB · Προβολές: 15
  • DSC01890.JPG
    DSC01890.JPG