Τελειωνουν οι μερες κ το μονο που σκεφτομαι ειναι να κανω το σταυρο μου το Σαββατο, στη ληξη, ακριβως οπως στην εναρξη κ να περιμενω με αγωνια την επομενη περιοδο... Τα τελαυταια χρονια εχω σταματησει να ευχομαι για μια καλυτερη απο αποψη θηραματων χρονια, αυτο που ευχομαι ειναι να εχω τη δυνατοτητα να ειμαι εκει εξω οσες περισσοτερες φορες μπορω... Η πλειθωρα θηραματων ερχεται σε δευετρη μοιρα...
Τα τρυγονια ηταν λιγα φετος στο δυτικο αξονα αλλα μου αφησε μια πολυ γλυκια γευση ο Σεπτεμβρης γιατι κυνηγησα μετα απο πολλα χρονια στη Μανη, πετυχα ενα δυο περασματακια, χαρηκα την ομορφια της κ ελπιζω να ειμαι καλα να καταφερνω καθε χρονο να πηγαινω για 3, 4 μερες... Ο πολιτισμος δεν εχει φτασει ακομα εκει κ απο μονο του αυτο ειναι ειδυλιακο...
Χαρηκα πολυ τις δυο φορες που ανεβηκα στον Εβρο με την παρεα μου, για τα γελια, τα πειραγματα, την ησυχια, τα κυνηγια μας... Δεν την αλλαζω αυτη την εβδομαδα με τιποτα...
Εδω στα νοτια τα υδροβια ηταν σχετικα λιγα, μεχρι το Δεκεμβρη μας εφαγαν οι νοτιαδες κ ευτυχως την κατασταση εσωσε ο παγος της πρωτοχρονιας που μας χαρισε μερικα πολυ ωραια κυνηγια, με πουλια που ειχα χρονια να δω... Μπεκατσινιαι οπως καθε χρονο εκανα αρκετα, αυτο σχετιζεται κυριως με την τριβη μου πανω στο συγκεκριμενο κυνηγι κ οχι με την πληθωρα των περασματων... Φετος δεν ειχαμε πολλα...
Μπεκατσες ειχαμε, ειδικα στο πουρναρι... Οι φιλοι εβρισκαν συνεχεια κ χαρηκα μερικα ωραια κυνηγια...
Οι φασσες δεν μας εκαναν την τιμη, περα απο καποια πουλια το φθινοπωρο, αλλα δεν τις κυνηγσα κ πολυ...
Οι τσιχλες αρκετα λιγοτερες απο περυσι, δεν τις κυνηγαω βεβαια πριν το φλεβαρη κ με αρκετες μετακινησεις...
Χαρηκα πολυ που ειδα το φιλο μου τον Αντωνη να χαιεται το καινουργιο του οπλο, κ ηταν σαν να τουφεκαγα εγω μετα απο καθε επιτυχια του...
Αν εχω να κρατησω μερικε στιγμες... Τα τρυγονια της Μανης που βιδωναν στις πλαγιες, τα παπια του Εβρου ( μια μερα το Νοεμβρη κ αλλη μια το Γεναρη),το κυνηγι τσιχλας στη Βοιωτια,η αποκτηση της σεττερους μου, την τριπλετα που εκανα στα πρασινα κ το γεγονος οτι ευαχριστηθηκα πολυ το δικαννο φετος σε μερικες πολυ ψηλωμενες τουφεκιες...
Να ειμαστε καλα κ του χρονου, οι καλοι φιλοι με λιγοτερες δυσκολιες να ειμαστε σε περισσοτερα κυνηγια παρεα...
Στην επομενη κοπη της πιττας μας, να ειμαστε ακομα περισσοτεροι κ πιο δεμενοι...