Kαθε χρονια που τελειωνει το κυνηγι ομολογω πως με πιανει μια μελαγχολια για ολα αυτα που εζησα κ περασαν, για ολα αυτα που μου ελειψαν και για το χρονο που θα περασει μεχρι να ξαναβρεθω στα κυνηγοτοπια...
Στα τρυγονια ξεκινησαμε με μια ωραια εναρξη αλλα παρολλο που τα κυνηγησα πολυ οπως καθε χρονο, δεν εκανε καποιο ιδιατερο περασμα περα απο κανα δυο μερες στη Μανη και μια στη Σελιτσα, ακρωτηρια... Χτυπησα καποια με καθημερινες εξοδους αλλα χωρις να ζησω την ενταση του περασματος...
Ορτυκια ελαχιστα, για λιγες μερες και μονο στη Μανη...
Περιστερια μπηκαν αρκετα τις τελευταιες μερες του Οκτωβρη που ημουν στον Εβρο αλλα μετα εξαφανιστηκαν... Το ιδιο κ φασσες...
Μπεκατσινια λιγα, κατι καποιες απαγορευσεις, κατι η κακη χρονια, κατι η σεττερου που αργησε να παρει μπρος κ δεν τουφεκαγα πουλια που προγκαγε, δεν τα ευχαριστηθηκα σχεδον καθολου...
Μπεκατσες ειχε καθολη τη διαρκεια της χρονιας κ μαλιστα φετος πηρα αρκετες σε σχεση με τα λιγα κυνηγια που εκανα...
Τσιχλες αν κ δεν τις κυνηγαω περα απο το Φλεβαρη, δεν ειχε οπως αλλες χρονιες...
Παπια εδω στα νοτια τα πραγματα ηταν χαλια, ευτυχως με αξιωσε ο Θεος κ ανεβηκα τρεις φορες στο Δελτα, κ μαλιστα τουφεκισα κ τις τρεις φορες οποτε μονο ευτυχισμενος μπορω να αισθανομαι...
Γενικα η χρονια ηταν θηραματικα απο τις χειροτερες που θυμαμαι, αφηνωντας μου ωστοσο γλυκια γευση κ ωραιες στιγμες... ο καιρος επαιξε κ παλι το ρολο του... Αν περασει κ ο Νοεμβρης χωρις παγωνιτσα και βοριαδακια τα πραγματα σκουραινουν για το νοτο πολυ... Γενικα δεν στεναχωρηθηκα ιδιαιτερα για την ελειψη θηραματων γιατι δοξα το Θεο ειχα την υγεια μου κ κυνηγησα κ φετος αρκετα παρα τα οικονομικα προβληματα, στεναχωρηθηκα που αργησε λιγο η κουταβα να μπει στο παιχνιδι και δεν της εδωσα τις εμπειριες που υπολογιζα φετος αναλογικα με τις εξοδους μου...
Χαρηκα που κυνηγησα με καλους φιλους, ηθελα σε πολλα ακομα κυνηγια να τους εχω μαζι κ καλως η κακως ο χρονος και τα κυνηγια μαζι τους ειναι ανεκτιμητης αξιας... Ηταν ισως οι ελαχιστες φορες που δεν μου περνουσε απο το μυαλο τιποτα, απλα ενιωθα ευτυχισμενος που ημουν μαζι τους...
Να ειμαι καλα κ του χρονου θελω να κυνηγησω οσο κυνηγησα κ φετος κ τα θηραματα ας κανουν οτι θελουν, απλα να ειμαι εξω... Ευχομαι κ σε σας το ιδιο...