Απολογισμός Κυνηγετικής Περιόδου

φτωχή η έναρξη σε τρυγόνι αγριοπερίστερα αλλά με αποζημείωσαν μετά οι καρακάξες
4 μέρες πολύ καλές στα μπασίματα της τσίχλας και μετά φτώχεια καταραμένη με ένα καλό 3ημερο στην Κόνιτσα τέλος Γενάρη και ένα καλό στην περιοχή μου τον Φλεβάρη
μια χαρά είναι αφού μόνο καρτεράκι κυνηγώ ;)
και του χρόνου να μαστε καλά :)

γιασας φιλαρακιααααα,,,δεν θα ειθελα να μηλισω με αριθμους επανω στα κυνηγια που κανω διωτι δεν πουλαω λεζανταααα,,αλα η χρονιαμου φετως σε ορτυκι και μπεκατσα ητανε για παρτημου παρα πωλη καλητερα απο περυσηηηηη,και στον λαγο πηγαμε σχετικα κατα 3 4 περισωτερους απο περυση,,τα παπια δεν τα κυνηγισα φετως διωτι ειχαμε απο νωρις μπεκατσαααα και σαν καθαρωαιμος μπεκατσας ασχωληθηκα με τα κοριτσιαααα,,επισης και με την τσιχλα σε καρτερακια απογευματινα τα πηγαμε πωλη καλα μιας και ειχαμε αρκαιτα πουλια και για πωλη καιρω παιζανεεεε,,,,,,ετσι φετως βγαλαμε καλα γουστα σε ολα τα κυνηγιαααααα.RESPECT..RESPECT.

windows screen capture

gif hosting

imgurl

adult image
.RESPECT.

Φτωχότερη χρονιά σε κάρπωση για εμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια...
Πλουσιότερη με την ίδια καλή παρέα....

Σήμερα κρέμασα την καραμπίνα ... παρέα με πολλούς φίλους

Και του χρόνου σε όλους με υγεία, να είστε όλοι καλά

Ισως η χειροτερη κυν.χρονια.Εκτος απο αγριογουρουνα και λαγους [δεν κυνηγαω] που ειχε περισσοτερα,ολα τα αλλα μεγαλη φτωχεια.Ξεχασα,ειχε καλο περασμα φασσας με ψηλωμενα ομως πουλια και μετα [το χειμωνα] φτωχεια.Ας ελπισουμε η νεα κυν.περιοδο να ειναι καλυτερη.:)

Για εμένα φέτος ήταν από τις καλύτερες χρονιές μου. Έφτασα αρκετές φορές στο όριο (τσιχλάς είμαι) και ήμουν παρόν στις καλές ημέρες των περασμάτων! Οι παρέες σίγουρα ήταν οι καλύτερες δυνατές μέχρι τον επόμενο χρόνο! Το ταξίδι στην Κόνιτσα θα μου μείνει αξέχαστο μέχρι το επόμενο! Να είστε καλά όλοι με υγεία και τα καλύτερα είναι μπροστά μάγκες :)

Για μένα η χρονιά φέτος ήταν ανάμεικτη..Δεν κυνήγησα όσο θα ήθελα την τσίχλα με τα φιλαράκια μου απο δω(αλλά όταν πάμε για κυνήγι όπως θα καταλάβατε υπάρχει μεγάλη ΑΓΑΠΗ) λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας και λόγω οτι έπρεπε να βρίσκομαι αναγκαστικά σε κάποιους αγώνες στα σκοπευτήρια της Ελλάδος..Όποτε είχα Σ/Κ ελεύθερο φόρτωνα τα πράγματα και έφευγα για 2ημερο κυνήγι φάσσας.. Είναι άλλωστε γνωστό το κόλλημα που έχω με το συγκεκριμένο θήραμα..Φέτος λοιπόν κρατάω σαν ανάμνηση τα 24 πουλιά που κάναμε σε ένα κυνήγι..Είναι το καλύτερο που χω κάνει..Εύχομαι σε όλους να έχουμε την υγεία μας..Και να περιμένουμε πως και πως να ξημερώσει και πάλι η 20 Αυγούστου.. ;)

Για μενα ηταν εντελως περιεργη η χρονια. Περιεργη γιατι λιγο πριν την εναρξη χασαμε το μπαμπα, και οπως καταλαβαινετε η ορεξη δεν ηταν και πολυ μεγαλη. Και επισης δεν ειχα και καποιον να με περιμενει να διηγηθω το τι εγινε την καθε μερα που εβγαινα. Κανα δυο μηνες επειτα εφυγε και ο επι χρονια κολλητος του στο κυνηγι, και φυσικα ο αλλος που με εμαθε να κυνηγαω.

Τελος παντων, τα τρυγονια αφαντα εδω, ενα κακομοιρο καταφερα και πηρα, τις μερες που χαλασε ο καιρος και επεσαν εγω ασχοληθηκα με αλλο "κυνηγι". Τσιχλες στην αρχη οχι πολλα πραματα, ετυχα ευτυχως στις 2 καλες μερες που εκανε εδω, και τις ευχαριστηθηκα βγαζοντας ωραιες τουφεκιες με το U2. Δυστυχως αυτες ηταν οι δυο πιο καλες μερες, με τα απογευματινα απο Νοεμβρη και μετα να ειναι απο νορμαλ εως απογοητευτικα. Ειδικα απο Γεναρη ηταν εντελως ξεραιλα.

Ομως θεωρω οτι ηταν μια χρονια που μας βρηκε καλα, και αυτο ηταν κερδος. Βγηκαμε, καναμε τις πλακες μας, απογοητευτηκαμε ναι, αλλα περασαμε και καλα. Στο τελος γυρισαμε σωοι, οποτε η χρονια ηταν καλη.

Η χρονια δεν ξεκίνησε για μένα με πολλη όρεξη καθότι αρρώστησε ο πατέρας μου την άνοιξη που μας πέρασε και είχαμε έναν μαραθώνιο θεραπείας...Μετα βίας τον ξεκουνούσα να ρθει μαζί μου για να ξεφέυγει το μυαλό του αλλα και το δικό μου. Κυνηγετικά τώρα ήταν η χειροτερη χρονιά απο τότε που κυνηγάω. Τρυγονια είδα ελάχιστα στον Χαρακα ορτύκια πολύ λιγα το 90 % απο τις εξόδους που έκανα για τρυγόνια-ορτύκια γύρισα ατουφέκιστος.Τσίχλες στα μπασίματα δεν πέτυχα καμιά καλή μέρα με εξαίρεση ίσως μια μέτρια. Οταν δε μπήκε ο για τα καλά ο Νοέμβρης εξαφανίστηκαν...Χαρακτηριστικό παραδειγμα τρείς συνεχόμενες φορές Μαυρομάτι σχεδόν ατουφέκιστος.Εξαίρεση μια μέρα στην Αταλάντη που έκανα 7 πουλακια οι άλλες όλες ηταν καθε φορά κατω απο 5 πουλια. (Καρτέρι πάντα). Οπως όμως είπε και ο Βικτωρας οι χρονιές που μπορούμε και βρισκόμαστε στο βουνο είναι πάντα καλές χρονιές.

Και σε μενα η χρονια ήταν αστα να πανε τοσο σε προσωπικό οσο και σε οικογενιακο επίπεδο.το αποκορύφωμα ήταν να χασουμε τον πεθερο μου.κυνηγιτικα πολυ χαλαρη χρονια με λιγα απο ολλα υδροβια και τσιχλοκοτσιφα τετοια χρονια να μην έρθει ποτε σε κανεναν.και εγω με την σειρα μου ευχωμαι για του χρονου πολυ πολυ κρυο..shake.

Σιγουρα οχι καλη χρονια, φασες λιγες, τρυγονια λιγα τσιχλες κοτσυφια μετρια, υδροβια το ιδιο, παντως θελω του χρονου επιτελους να κανει κρυο ρε παιδια γιατι αλλιως τα ιδια θα εχουμε καθε χρονο........

και για μενα πολυ κακη θηραματικα η χρονια.καμμια σχεση με περυσι και προπερυσι.πολλες απογοητευσεις και ασκοπες εξοδοι.η καλη παρεα ομως και μερικες ωραιες τουφεκιες και πειραγματα εμειναν μεχρι ελπιζω να ξεκινησει η καινουργια χρονια η οποια ελπιζω να με βρει πανω απ ολα υγιη και με καινουργιο οπλο αν τα καταφερω.εν τω μεταξυ σκοπευτηριο και καφεδακι με αλλου ειδους πειραγματα και καλη παρεα

Με την φετινή έκλεισα αισίως 34 επίσημες κυνηγετικές σεζόν . Φυσικά υπήρξαν περισσότερες , αλλά πες ότι δεν μετράνε αυτές που ήμουν πιτσιρικάς :)

Η φετινή ήταν μια μέτρια χρονιά όσον αφορά τον αριθμό των θηραμάτων, αλλά μακράν η χειρότερη όσον αφορά την διάθεση .
Μπορεί να έκανα λιγότερα πουλιά από άλλες χρονιές άλλα ήταν η μοναδική χρονιά που έκανα τόσες λίγες εξόδους.
Πιο παλιά ξεκίναγα απο την Αθήνα ακόμα και καθημερινές μεσημέρι για να προλάβω το απογευματινό στον Αι Γιώργη στην Θήβα και ας ήξερα ότι θα χτυπήσω 3-4 πουλιά.Ήταν όμως τόσο έντονη η επιθυμία να βγω για κυνήγι που δεν λογάριαζα τίποτα .Φέτος όμως , η επιθυμία γενικώς , ήταν τελείως διαφορετική με τα γνωστά προβλήματα που περνάμε όλοι μας να έχουν νικήσει κατά κράτος την διάθεση για εξόδους.

Ελπίζω λοιπόν του χρόνου να είναι καλύτερα τα πράγματα για όλους μας και να μπορούμε να βγαίνουμε πιο συχνά για κυνήγι διότι κατά την άποψη μου δεν υπάρχουν κακές "θηραματικές" χρονιές ( η φύση φροντίζει για επάρκεια θηραμάτων) , αλλά υπάρχουν κακές καταστάσεις (οικονομικά προβληματα κλπ) που μειώνουν τις εξόδους .

Αρκετα καλη η χρονια και φετος αρχισα με 10 τρυγονακια στην εναρξη, αριστα στο ορτυκι με πολλες εξοδους (48 εξοδοι συνολο μετα καρπώσεων ) μια και ο καμπος ειναι διπλα μου κα τα χερσα πολλα λογω πλυμηρας που ειχε προηγηθει και ολα ντοπιαρικα. Η μπεκατσα ξεκινησε ασχημα αλλα απο το 2ο 10ημερο του Δεκεμβριου και ολος ο Ιανουαριος εφερε εξαιρετικα αποτελεσματα (27 εξοδοι συνολο μετα καρπωσεων).Επισης ειχα και 2 Λαγους ενας καλοκαιρινος μεσα σε βαμβακι και ενας χειμωνιατικος σε πουρναρι σε εξοδο για μπεκατσα

Ή φετινή χρόνια δεν μπορώ να πω ότι ήταν ή χειρότερη
μέτρια θα έλεγα
Από λαγό φέτος πήγαμε καλά με τον Πατέρα μου
Τέσσερις μας ακολούθησαν αν και δεν δινω τόση σημασία στον αριθμό
Βασικα αυτό που με ευχαρίστησε ήταν να βλέπω τον Πατέρα μου
να ξανά βρίσκει την διάθεση του να ασχοληθεί με το λαγοκυνηγι γιατί ήθελε να τα παρατήσει μετά την απώλεια των δύο σκυλιών μας και αυτό δεν το ήθελα καθόλου
Ευτυχώς όλα πήγαν καλά
Από τσίχλες όπως κάθε χρόνο εδώ στα κοντινά της Αττικοβοιωτίας εξορμησαμε και το ποιο μεγάλο δρομολόγιο ήταν μέχρι το Χιλιομόδι και προχθες στους Καθενόυς
Ελιές δεν είχε οπότε το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο μέχρι 10 τσίχλες την κάθε φορά
Φασσες-Υδροβια κτλ από το DVD
Δεν πειράζει
Αρκεί που είχαμε την δυνατότητα να βγούμε στην ύπαιθρο και να απολαυσουμε τις ομορφιές της
Άντε και του χρόνου με υγεία και μακριά από εμάς ή ψευτοοικολογια των οργανωμένων λιμοκοντορων που νοιάζονται για την προστασία της κουτσουλιας της κόκκινοτσίχλας

Εγώ αυτην τη χρονιά λογω του οτι το επανιελ μου γερασε δεν καταφερα να κάνω μπεκατσες και περδικες απο μια αντιστοιχα που σήκωσα δεν καρπωθηκα καμία, κατάφερα στην έναρξη και μετα να καρπωθω 7 τρυγονια,χωρις τα χαμένα , τον Οκτώβριο και Νοέμβριο αν και ασχολήθηκα με τις φάσες κάποιες φορές, κατάφερα να καρπωθώ μονο 2 και 2 χαμένες , και 6 κυριαρίνες με 4 χαμενες, με τις τσίχλες ασχολήθηκα κυρίως περπατητό με μεσο ορο καθε φορα 10 πουλια περιπου χωρις τα χαμένα και ελαχιστα κοτσύφια , 2 μπεκατσίνια και 1 ορτύκι με ακολουθησαν και αυτα και ετσι κάπως εκλεισε η χρονιά στατιστικα ειμαι λίγο πιο κατω απο περσι αλλα η μεγάλη απωλεια είναι απο τις μπεκάτσες που δεν κατάφερα καμια φετος , και απο τις ελάχιστες φάσες που καρπώθηκα.
Εκανα τις ιδιες περίπου εξόδους αλλα με περισσότερο περπατημα και κοπο για να μαζέψω τις τσίχλες κυρίως πιστευω πως το ελάχιστο κρύο ηταν με το μερος των θηραμάτων αυτη τη χρονιά,ας ελπίσουμε την επόμενη σεζον τα πραγματα να εξελιχθουν θετικα για εμάς με πραγματικό χειμώνα αρκει να είμαστε ολοι καλα ρε παιδια.

Kαθε χρονια που τελειωνει το κυνηγι ομολογω πως με πιανει μια μελαγχολια για ολα αυτα που εζησα κ περασαν, για ολα αυτα που μου ελειψαν και για το χρονο που θα περασει μεχρι να ξαναβρεθω στα κυνηγοτοπια...
Στα τρυγονια ξεκινησαμε με μια ωραια εναρξη αλλα παρολλο που τα κυνηγησα πολυ οπως καθε χρονο, δεν εκανε καποιο ιδιατερο περασμα περα απο κανα δυο μερες στη Μανη και μια στη Σελιτσα, ακρωτηρια... Χτυπησα καποια με καθημερινες εξοδους αλλα χωρις να ζησω την ενταση του περασματος...
Ορτυκια ελαχιστα, για λιγες μερες και μονο στη Μανη...
Περιστερια μπηκαν αρκετα τις τελευταιες μερες του Οκτωβρη που ημουν στον Εβρο αλλα μετα εξαφανιστηκαν... Το ιδιο κ φασσες...
Μπεκατσινια λιγα, κατι καποιες απαγορευσεις, κατι η κακη χρονια, κατι η σεττερου που αργησε να παρει μπρος κ δεν τουφεκαγα πουλια που προγκαγε, δεν τα ευχαριστηθηκα σχεδον καθολου...
Μπεκατσες ειχε καθολη τη διαρκεια της χρονιας κ μαλιστα φετος πηρα αρκετες σε σχεση με τα λιγα κυνηγια που εκανα...
Τσιχλες αν κ δεν τις κυνηγαω περα απο το Φλεβαρη, δεν ειχε οπως αλλες χρονιες...
Παπια εδω στα νοτια τα πραγματα ηταν χαλια, ευτυχως με αξιωσε ο Θεος κ ανεβηκα τρεις φορες στο Δελτα, κ μαλιστα τουφεκισα κ τις τρεις φορες οποτε μονο ευτυχισμενος μπορω να αισθανομαι...
Γενικα η χρονια ηταν θηραματικα απο τις χειροτερες που θυμαμαι, αφηνωντας μου ωστοσο γλυκια γευση κ ωραιες στιγμες... ο καιρος επαιξε κ παλι το ρολο του... Αν περασει κ ο Νοεμβρης χωρις παγωνιτσα και βοριαδακια τα πραγματα σκουραινουν για το νοτο πολυ... Γενικα δεν στεναχωρηθηκα ιδιαιτερα για την ελειψη θηραματων γιατι δοξα το Θεο ειχα την υγεια μου κ κυνηγησα κ φετος αρκετα παρα τα οικονομικα προβληματα, στεναχωρηθηκα που αργησε λιγο η κουταβα να μπει στο παιχνιδι και δεν της εδωσα τις εμπειριες που υπολογιζα φετος αναλογικα με τις εξοδους μου...
Χαρηκα που κυνηγησα με καλους φιλους, ηθελα σε πολλα ακομα κυνηγια να τους εχω μαζι κ καλως η κακως ο χρονος και τα κυνηγια μαζι τους ειναι ανεκτιμητης αξιας... Ηταν ισως οι ελαχιστες φορες που δεν μου περνουσε απο το μυαλο τιποτα, απλα ενιωθα ευτυχισμενος που ημουν μαζι τους...
Να ειμαι καλα κ του χρονου θελω να κυνηγησω οσο κυνηγησα κ φετος κ τα θηραματα ας κανουν οτι θελουν, απλα να ειμαι εξω... Ευχομαι κ σε σας το ιδιο... ;)

Καλησπέρα! Άρη υπέροχες οι φωτο! Εντυπωσιακές! Stive πολυ ωραίο βίντεο απο τα Άγια χώματα του Έβρου! Μπραβο σας! Και του χρόνου με υγεια,και στους δυο σας! Για μενα η χρονια ηταν απο θεμα καρπωσης-εξόδων πολυ καλη! Το κακο ειναι οτι δεν βγήκα κυνηγι πολλές φορες,ειδικά στις τσιχλες πήγα 5-6 φορες ενω παλια εκανα πανω απο 30 εξόδους μονο στην τσίχλα... πήρα καμια 40 άρια ορτυκια, 5 λαγούς,7-8 τρυγόνια ,2 φασσες,και καμια 70αρια τσιχλες..

Για μένα η χρονιά δεν ήταν τόσο καλή όσον αφορά γενικά τα πουλια, αλλά δεν με απασχολεί και τόσο. φτάνει που ειμουν στη φύση, όχι όσο θα ήθελα βέβαια αλλά εις γνώση μου πηγενα σε μέρει που ήξερα ότι δεν έχει τίποτα μόνο και μόνο επειδή γούσταρα να ποιω ένα καφέ εκεί ψηλά. Ο απολογισμός τής χρονιάς είναι 4 τρυγόνια 12 λαγοί 5 ορτυκακια 3 πέρδικες 5 φάσσες και 18 τσίχλες. Και του χρόνου με υγεία να ξανά βρεθούμε στα αγαπημένα μας κυνηγοτοπια. ..

Back