Απολογισμός Κυνηγετικής Περιόδου

Φτωχη οσο αναφορα την προβατινα....?.sarcastic.
Κάθε άλλο!ΑΝ δεν υπηρχε και αυτή καθοτι ολοι παντρεμένοι στη παρεα θα ηταν πολύ φτωχη χρονια!Φαντασου ναγυρνας από κυνηγι και να εχεις μαθει πως στο σπιτι υπαρχουν φακες συνοδευομενες από γκρινια γιατι αργησες!Στην περιπτωση αυτή νομιζω πως το καλυτερο αντιβιοτικο είναι η προβατινα!

εγω πρωσοπικα παιδεςςς δεν θα ηθελα να κανω δημωσια απωλογισμω του θυραματως που καρπωθηκα και θα καρπωνωμαι καθε χρονιααααα ητε του ετους 2015 6 7 8 9 κτλ,,,σημασια εχη να ειμαστε μεσα στα ορια και απο εκη και περα τα αφηνω ασχωλιασταααα,,,και εας τα κραταμε τα ωμορφα κυνηγια στο μυαλομαςςς,,,,τα νουμερααααα ειναι για τα νουμερααααααααααααα.no..no.

εγω πρωσοπικα παιδεςςς δεν θα ηθελα να κανω δημωσια απωλογισμω του θυραματως που καρπωθηκα και θα καρπωνωμαι καθε χρονιααααα ητε του ετους 2015 6 7 8 9 κτλ,,,σημασια εχη να ειμαστε μεσα στα ορια και απο εκη και περα τα αφηνω ασχωλιασταααα,,,και εας τα κραταμε τα ωμορφα κυνηγια στο μυαλομαςςς,,,,τα νουμερααααα ειναι για τα νουμερααααααααααααα.no..no.
τα είπες όλα σε 2 λόγια
50nmfb.jpg

Εγώ πιστεύω πως παίζει ρόλο η οπτική γωνιά θα το δει κάποιος σε περίπτωση που αποφάσισε να συμμετάσχει σε αυτό το θέμα. Μπορεί κάποιος να αναφερθεί σε νούμερα για να κάνει επίδειξη. (Εδώ κολλάει τα νούμερα είναι για τα νούμερα). Μπορεί κάποιος να αναφερθεί σε νούμερα για καθαρά στατιστικούς λόγους. (Αυτό δεν είναι παρεξηγήσιμο). Και τέλος μπορεί κάποιος να αναφερθεί στον απολογισμό της χρονιάς περιγραφικά και όχι αριθμητικά ώστε να αποδώσει τις εντυπώσεις του αποφεύγοντας κάθε παρεξήγηση. (αυτόν τον τρόπο προτιμώ εγώ). ;)

Εγώ πιστεύω πως παίζει ρόλο η οπτική γωνιά θα το δει κάποιος σε περίπτωση που αποφάσισε να συμμετάσχει σε αυτό το θέμα. Μπορεί κάποιος να αναφερθεί σε νούμερα για να κάνει επίδειξη. (Εδώ κολλάει τα νούμερα είναι για τα νούμερα). Μπορεί κάποιος να αναφερθεί σε νούμερα για καθαρά στατιστικούς λόγους. (Αυτό δεν είναι παρεξηγήσιμο). Και τέλος μπορεί κάποιος να αναφερθεί στον απολογισμό της χρονιάς περιγραφικά και όχι αριθμητικά ώστε να αποδώσει τις εντυπώσεις του αποφεύγοντας κάθε παρεξήγηση. (αυτόν τον τρόπο προτιμώ εγώ). ;)
Συνφωνω με τον Χρήστο δεν νομίζω κανένας μας να είναι νουμερακιας και επιδηξιας, σαν μέσω στατιστικής και μόνο είναι χρησιμοτατο, χρονιά, τόποι κτλ.

MAZI σου αδερφε .welcome1..welcome1.

Εγω παντως, οπως και καθε χρονο, τα μετραω τα πραματα με νουμερα. Ετσι ξερεις αν πηγε καλα η χρονια η οχι. Εμενα παντως πηγε πολυ ωραια, εκανα αρκετες εξορμησεις, ολες ωραιες, με ηλιο, με βροχη, με κρυο, με ζεστη, με θηραματα και χωρις, αλλα ολες επιτυχημενες. Οπως καθε χρονο, ετσι και φετος, ολες μου οι εξοδοι ηταν επιτυχημενες. Γιατι ηταν με φιλους, με τη σκυλιτσα μου, γιατι περασαμε καλα και γυρισαμε χωρις προβληματα.

Ελπιζω ετσι να συνεχισουν και για σας

Φετος έχασα μεγάλο κομμάτι της σεζόν λόγο τραυματισμου μου , ωστοσο απο αυτες τις εξοδους που καταφερα και έκανα , πέρασα υπέροχα. ..δεν θα ξεχάσω το κατσικακι στην γαστρα στον Λουρο της Πρεβεζας , το σουβλακι προβατινα στον Αγ.Λουκα Ευβοιας , τα μεζεκλικια στο καταφυγιο του Μεγαπλατανου , το απιστευτο γελιο με τα ρεμαλια τους φιλους μου , τις καταπληκτικες τουφεκιες στα απογευματινα κοτσυφια του Ωροπου , το ολονύκτιο ταξιδι για Ηπειρο , τα μοναδικά ξημερώματα που ειχα την τυχη να ζησω στο βουνο και πολλά αλλα τα οποία θα τα θυμάμαι για να μου φτιαχνουν το κεφι.
Αλλη μια καλη χρονια τελειώνει , η κατάψυξη δεν ξέρω πόσα θηράματα έχει και ουτε με ενδιαφέρει.
Εύχομαι να ειμαι υγιής να μπορέσω να κάνω και του χρόνου τα ιδια πραγματα .

Φετος έχασα μεγάλο κομμάτι της σεζόν λόγο τραυματισμου μου , ωστοσο απο αυτες τις εξοδους που καταφερα και έκανα , πέρασα υπέροχα. ..δεν θα ξεχάσω το κατσικακι στην γαστρα στον Λουρο της Πρεβεζας , το σουβλακι προβατινα στον Αγ.Λουκα Ευβοιας , τα μεζεκλικια στο καταφυγιο του Μεγαπλατανου , το απιστευτο γελιο με τα ρεμαλια τους φιλους μου , τις απιστευτες τουφεκιες στα απογευματινα κοτσυφια του Ωροπου , το ολονύκτιο ταξιδι για Ηπειρο , τα μοναδικά ξημερώματα που ειχα την τυχη να ζησω στο βουνο και πολλά αλλα τα οποία θα τα θυμάμαι για να μου φτιαχνουν το κεφι.
Αλλη μια καλη χρονια τελειώνει , η κατάψυξη δεν ξέρω πόσα θηράματα έχει και ουτε με ενδιαφέρει.
Εύχομαι να ειμαι υγιής να μπορέσω να κάνω και του χρόνου τα ιδια πραγματα .
.RESPECT.

Μεγάλη συζήτηση και όπως είπατε και πιο πάνω τα νούμερα είναι για τα νούμερα!
Από τα 15 μέχρι τα 18 παράνομα και μέχρι πέρυσι κυνηγούσα λαγο-γουρούνι αλλά λόγω δουλειάς και φυσικά την γέννηση του μωρού μου έκανα στροφή και πήρα ένα κουτάβι ποιντερ...Ζω μέσα σε κυνηγό τόπο σε 5 λεπτά βρίσκω ορτυκι σε 20 πεδινη πέρδικα και μπεκάτσα το ίδιο!
Το σκυλί όταν ξεκίνησε το κυνήγι ήταν 10 μηνών και δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από πολλά σκυλιά που έβλεπα μπροστά μου...ύστερα ξεκίνησε η πέρδικα,παλικαρισιο κυνήγι το σκυλί το ζορισα αρκετά μπορώ να πω αλλά και αυτό δεν έκανε πίσω είχε το πάθος που είχα εγώ όταν πρωτοξεκινησα να κυνηγών! Έτρωγε το βουνό για να βρει θήραμα και φυσικά έκανε και λαθάκια τα οποία τώρα δεν κάνει με τίποτα. ..την πρώτη μπεκάτσα την χτύπησα 8 Οκτωβρίου, το σκυλί άναψε ακόμα πιο πολύ, φτάσαμε σε σημείο για να βρει μπεκάτσα να ανοίγει μέχρι και 800 μέτρα σε ευθεία...κάθε φορά που έβγαινα μάθαινε το σκυλί μάθαινα και εγώ μαζί του, και φυσικά θυμάσαι αυτές που έχασες όχι αυτές που πήρες...και ήρθε το κρύο, πολύ κρύο! Ερχόταν κυνηγοί που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχαν επαφή και έφερναν από μια σακούλα μπεκατσες!
Τα πουλιά ήταν λες και τα έβαλες πάγο στα φτερά και αυτοί χαιρόταν που έκαναν νούμερα, εγώ σταματησα το κυνήγι πριν την διακοπή, μόνο εκπαιδευτικά κάνω και φυσικά προσπαθώ να ξεκινήσω τον Ρας...και έρχομαι και σας ρωτάω από την δική μου πλευρά αν σας έλεγα ότι πήρα πχ 40 πουλιά και ερχόταν κάποιος που δεν είχε δει πουλί μέχρι το κρύο και σας έλεγε και αυτός 40 μπεκατσες θα ρωτούσατε πότε και πως τις πήρε?

Αυτό που σας εύχομαι είναι να έχετε καλά και ασφαλή κυνήγια και φυσικά δουλειά τα σκυλιά θέλουν εξόδους από το κουμασι δεν έγινε ποτέ κανένα σκυλί!

Last edited:
Για μενα φετος ητανε μια γεματη σεζον σε πολλα θεματα οπως γνωρισα πολλα και αξιολογα ατομα ειδικα απο εδω μεσα αλλα και μιλησα και με ατομα καθαρα στην ψυχη απο το τηλ....τωρα για θηραματα δεν με ενδιαφερει τι πηρα τι αφησα το μονο που θελω να ειμαι καλα και του χρονου καλυτερος ανθρωπος και να βρισκομαι τα ξημερωματα στο βουνο....και να ψαχνω τσιν τσιν τσιν :) θυμαμε οταν πρωτομπηκα διαβαζα τσιν σιν και δεν ηξερα τι ητανε ειδες ποσα εμαθα.sarcastic.παντος σας ευχαρηστω ολους... και ευχομαι να ειστε ολοι καλα και γεροι να κανουμε να κανετε αυτο που αγαπατε.hunter..RESPECT.

Διαβάζω και ξανά διαβάζω και νόημα δεν βγάζω. Βλέπω ένα ποστ που λέει απολογισμός θηραμάτων και μόνο απολογισμό δεν βλεπω. Όλοι λέτε τι κάνανε οι άλλοι και όχι τι κάνατε εσείς φέτος με τις προηγούμενες χρονιές. Αυτό είναι το νόημα. Δεν χρειάζεστε να το πειτε με νούμερα. Το λες με λέξεις. Χαλιά ,καλά, μέτρια, πολύ καλά..... ΑΠΛΑ.....

Για μένα ήτανε μια από τις καλύτερες χρονιές που θα θυμάμαι....
Φιλε μου εξήγησα πως πήγε η χρονιά, δεν έκανα αυτό το κυνήγι για να ξέρω πως πήγε την προηγούμενη χρονιά αλλά η γνώμη μου είναι ότι έχω τη συνείδηση μου καθαρή στην διαχείριση της μπεκατσας!

Η χρονια φετος νομιζω ξεπερναει και το μακρινο 2004,για την τσιχλα....
αυτο που γινεται στα απογευματινα καρτερια απο αρχες ιανουαριου και μετα, μου θυμιζει εποχες παιδικες μου..που εκανα απορτ τις τσιχλες στον πατερα μου..τελοι 80 αρχες 90,
για την μπεκατσα η καλυτερη της 10ετιας...

Καλή χρονιά και για εμένα,
Ειδα πολλα θηραματα, καρπωθηκα ελάχιστα. Εκανα τις βολτες μου, ακουσα τα κλαρινα μου και ηπια τσιπουρακι βαλσαμο με μερακλιδικο μεζε :)
Εκανα ενα μεγαλο λαθος. Δεν αγορασα ωτοασπιδες. Του χρονου να ειμαστε καλα μαζι με το νεο εργαλειο. Το παλιο θα το χαιρετησω ειε ολιγον με αναμρικτα συναισθηματα, μιας και μου εδωσε πολλες συγκινησεις!!
Γνωρισα κόσμο, εκαψα πολλααααα φυσιγγια και για φέτος ειμαι στοπ.
Αντε και καλο Αυγουστο...!

Καρντάσια ένα θα πω......
Από τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη τρώμε τις τσίχλες της τρέχουσας περιόδου, χάρισα αρκετές και παρ όλα αυτά, ο καταψύκτης είναι ήδη γεμάτος.....
πραγματικά κάποια στιγμή σταμάτησα τις προσθέσεις και το ωραίο ήταν ότι δεν με ένοιαζε !
2 εβδομάδες έμειναν, δεν το λες και μικρό το διάστημα για να ευχαριστηθώ την καλύτερη χρονιά ever !

Από τα 15 μέχρι τα 18 παράνομα και μέχρι πέρυσι κυνηγούσα λαγο-γουρούνι αλλά λόγω δουλειάς και φυσικά την γέννηση του μωρού μου έκανα στροφή και πήρα ένα κουτάβι ποιντερ...Ζω μέσα σε κυνηγό τόπο σε 5 λεπτά βρίσκω ορτυκι σε 20 πεδινη πέρδικα και μπεκάτσα το ίδιο!
Αυτό που σας εύχομαι είναι να έχετε καλά και ασφαλή κυνήγια και φυσικά δουλειά τα σκυλιά θέλουν εξόδους από το κουμασι δεν έγινε ποτέ κανένα σκυλί!
Συναδελφε αν εχεις την διαθεση μπορεις να μου εξηγησεις λιγο αυτο που γραφεις ?

Το σκυλί όταν ξεκίνησε το κυνήγι ήταν 10 μηνών και δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από πολλά σκυλιά που έβλεπα μπροστά μου...ύστερα ξεκίνησε η πέρδικα,παλικαρισιο κυνήγι το σκυλί το ζορισα αρκετά μπορώ να πω αλλά και αυτό δεν έκανε πίσω είχε το πάθος που είχα εγώ όταν πρωτοξεκινησα να κυνηγών! Έτρωγε το βουνό για να βρει θήραμα και φυσικά έκανε και λαθάκια τα οποία τώρα δεν κάνει με τίποτα. ..την πρώτη μπεκάτσα την χτύπησα 8 Οκτωβρίου, το σκυλί άναψε ακόμα πιο πολύ, φτάσαμε σε σημείο για να βρει μπεκάτσα να ανοίγει μέχρι και 800 μέτρα σε ευθεία...κάθε φορά που έβγαινα μάθαινε το σκυλί μάθαινα και εγώ μαζί του, και φυσικά θυμάσαι αυτές που έχασες όχι αυτές που πήρες...και ήρθε το κρύο, πολύ κρύο! Ερχόταν κυνηγοί που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχαν επαφή και έφερναν από μια σακούλα μπεκατσες!
Τα πουλιά ήταν λες και τα έβαλες πάγο στα φτερά και αυτοί χαιρόταν που έκαναν νούμερα, εγώ σταματησα το κυνήγι πριν την διακοπή, μόνο εκπαιδευτικά κάνω και φυσικά προσπαθώ να ξεκινήσω τον Ρας...και έρχομαι και σας ρωτάω από την δική μου πλευρά αν σας έλεγα ότι πήρα πχ 40 πουλιά και ερχόταν κάποιος που δεν είχε δει πουλί μέχρι το κρύο και σας έλεγε και αυτός 40 μπεκατσες θα ρωτούσατε πότε και πως τις πήρε?

.xm..xm.συγνωμη δεν εχω καταλαβει τι θελεις βα πεις...!

Back