Απολογισμός Κυνηγετικής Περιόδου

Καλημερα στην παρέα,φίλε Άρη καταπληκτικό βίντεο,θέλω να σου ζητήσω όμως μια παραγγελια ένα βιντεάκι με όλες τις όμορφες στιγμές από μανη που έχεις για κάποιους καψούρηδες με τον τόπο αυτόν!τι λες?

Αλεξ ένα έχω ήδη από φέτος όπως ξέρεις ... Εχω κ κάποια περσινά πλάνα που μου είχε δανείσει ένας καλός φίλος την κάμερα του, ίσως κάποια στιγμή τα μαζέψω όλα για ένα αφιέρωμα στη Μάνη... Για πάρτη σου...
Ελπίζω όλες αυτές οι ιστορίες των τελευταίων ημερών να περάσουν αλωβητα κ να έχουμε υγεία να κάνουμε κ καινούργια πλάνα φέτος...

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια... Υγεία να έχουμε κ του χρόνου

Άρη για πάρτη μου και για χατήρι όλων μας εδώ μέσα και για αυτούς που γουστάρουν να πατάνε μανιάτικη πέτρα με σαράντα βαθμούς για δυο τρεις ντουφεκιες κάνε ένα ποτ πουρί με μουσική υπόκρουση κατάλληλη για να το βλέπουμε τον Σεπτέμβρη και να περνούμε δυνάμεις!ελπιζω φετος να κάνουμε ωραία πλάνα και μαζί και χαίρομαι πραγματικά που ετούτο το φορουμ έχει τόσο αξιόλογα μελη

Μέτρια η χρόνια φέτος!
Στα τρυγόνια κάναμε μια καλή έναρξη με το όριο να έρχεται σχετικά εύκολα και από εκεί και πέρα είχαμε κάποια καλά κυνήγια με μέσο όρο 5-6 τρυγόνια ανά έξοδο.Οι φασσες μας χάρισαν στις αρχές του χειμώνα μετά τα περάσματα τρία πολύ καλά κυνήγια και από εκεί και πέρα άρχισε το κρυφτό με μικρές καρπώσεις.Στα παπιά δεν πήγα καλά γιατί βασικά δεν πήγα και πολλές φορές.Οι τσίχλες τόσο στα περάσματα όσο και μετά μας χάρισαν κάποια πολύ καλά κυνήγια αλλά και κάποιες "φόλες" που αναρωτιόσουν που πήγαν τα πουλιά!Ας ελπίσουμε η επόμενη κυνηγετική περίοδος να είναι καλύτερη με πιο πολλά θηράματα...

Η φετινή σεζόν με πήγε καλά μόνο στον αριθμό των εξόδων που κατάφερα να κάνω. Κλασικός τσιχλοκυνηγός, δεν βρήκα πολλά πουλιά καμία ημέρα. 15 ήταν τα περισσότερα που κατάφερα να κάνω. Ευχαριστήθηκα πολύ το κυνήγι μου αφού όπως έγραψα είχα αρκετές εξόδους και η βόλτα στο βουνό είναι το καλύτερο πράγμα. Τρυγόνια δεν βρήκαμε στην έναρξη αφού δεν είχαμε κάνει τις απαραίτητες ανιχνεύσεις. Για γουρούνι φέτος δεν κατάφερα να πάω. Ασχολήθηκα αρκετά όμως με τα όπλα μου αφού έφτιαξα νέο κοντάκι και είδα σημαντική διαφορά στα αποτελέσματά μου, αγόρασα νέο όπλο το οποίο θα με κρατήσει σε επαφή για τους επόμενους μήνες.
Και του χρόνου με υγεία σε όλα τα παιδιά.

δυό λόγια με καλύπτουν για φέτος.......η χειρότερη χρονιά :(
καλά να είμαστε του χρόνου να βρεθούμε πάλι στ αγαπημένα μας μέρη
άδεια λέω να βγάλω γύρω στης 15 Οκτώβρη βλέποντας τα μνματα των μπασιμάτων.....αν δεν....δεν θα βγάλω κι όχι για λόγους οικονομίας αλλά ψυχολογίας
στο τόπο που μένω και ζω είμαι τυχερός ότι χαίρομαι την φύση και χωρίς όπλο όλο τον χρόνο χωρίς να μου σπάνε τα νεύρα
η ατάκα-δικαιολογία-παρηγοριά-κάλυψη κ.λ.π. ότι πέρασα στην εξοχή καλά δεν με αγγίζει γιατί και μετά το κυνήγι κάθε Κυριακή και από την άνοιξη και μετά που μεγαλώνει η μέρα κάθε απόγευμα περίπατος γίνεται σε βουνό η κάμπο με την σκυλίτσα μου....έτσι αντιλαμβάνομαι προσωπικά την επαφή με την φύση :)

δυό λόγια με καλύπτουν για φέτος.......η χειρότερη χρονιά :(
καλά να είμαστε του χρόνου να βρεθούμε πάλι στ αγαπημένα μας μέρη
άδεια λέω να βγάλω γύρω στης 15 Οκτώβρη βλέποντας τα μνματα των μπασιμάτων.....αν δεν....δεν θα βγάλω κι όχι για λόγους οικονομίας αλλά ψυχολογίας
στο τόπο που μένω και ζω είμαι τυχερός ότι χαίρομαι την φύση και χωρίς όπλο όλο τον χρόνο χωρίς να μου σπάνε τα νεύρα
η ατάκα-δικαιολογία-παρηγοριά-κάλυψη κ.λ.π. ότι πέρασα στην εξοχή καλά δεν με αγγίζει γιατί και μετά το κυνήγι κάθε Κυριακή και από την άνοιξη και μετά που μεγαλώνει η μέρα κάθε απόγευμα περίπατος γίνεται σε βουνό η κάμπο με την σκυλίτσα μου....έτσι αντιλαμβάνομαι προσωπικά την επαφή με την φύση :)
Σσσσ ωραίος φίλε Μάκη .shake hands.

Τα λαδώσαμε και εμείς για φέτος...Ήταν μια πολύ αμφιλεγόμενη χρονιά, για κάποιους ήταν η χειρότερη για άλλους η καλύτερη...Κάναμε μια πολύ ωραία έναρξη στα τρυγόνια και το χάρηκα πραγματικά γιατί δεν είχα ξαναδεί τόσα πουλιά μαζεμένα ποτέ μου...Στις τσίχλες μέτρησα κάπου 10-15 εξόδους ήταν μια μέτρια προς κακή σεζόν για τον τόπο μου...Στα παπιά που είναι και το κυρίως κυνήγι μου πρέπει να αριθμώ κάπου στις 70 με 80 εξόδους για φέτος ήταν μια πολύ καλή χρονιά αν και με μεγάλη ξηρασία καταφέρναμε να βάζουμε χέρι στα πουλιά σε πονηρά σημεία με πολύ καλά αποτελέσματα...Θέλω να ευχηθώ σε όλους υγεία και υπομονή μέχρι να περάσουν οι επόμενες 176 ημέρες!

Φετος η χρωνια στα υδροβια πηγε πολυ καλα αλα σταματησα σχετικα νωρης καπου στα χρηστουγενα λογο δουλειας στο εξωτερικο με περηπου 70 εξωδους να πω οτι ο βαλτος ειναι 300 μτ απο το σπιτι μου ειμαι απο τους τυχερους αλλα παντα πρως το τελος σεζον λεω λεω ποτε να σταματισει να ησηχασω να ασχωληθω και με αλλα πραγματα

Για μένα η χρονιά ήταν η χειρότερη συνολικά. Στην έναρξη βρήκαμε και είδαμε τρυγόνια. Η συνέχεια στα περάσματα ήταν απογοητευτική και για τα τρυγόνια και για τα Ορτυκια. Τα μπασιματα της τσίχλας, απλά δεν υπήρξαν και τα πουλιά στα λιοστασια έως και τώρα ανύπαρκτα. Μόνο 3-4 φορές ζήτημα να το ευχαριστήθηκα φέτος. Τις 3 από αυτές τις φορές ήμουν Βυτινα... Μόνο εκεί έπαιξαν κάτι πουλάκια και μόνο στο απογευματινό...

Back