Απολογισμός Κυνηγετικής Περιόδου

Η χρονια ηταν καλη σε γενικες γραμμες μεχρι τις γιορτες.
Μετα με τις παγωνιες και τα μπερδεματα αλλαξαν τα πραγματα.
Για τα ηδη που κυνηγησα κατα ειδος ειχαμε:
Τρυγονι, ηταν καλυτερη η καρπωση απο οτιτην περυσι ισως και γιατι βγηκα περισσοτερες φορες.
Ορτυκι, οχι και τοσο καλα με μικροτερα περασματα σε σχεση με περισυ.
Φασσα ηταν μια καλη χρονια με πουλια σε καλους αριθμους μεχρι τις γιορτες περιπου.
Τσιχλα πολυ καλη χρονια με πολλα πουλια μεχρι τις παγωνιες. Μετα που μαλακωσε ο καιρος παλι ειχε πουλια αλλα που οχι οπως πριν.
Τελος μπεκατσα αν και βγηκα πολυ λιγες φορες πουλια ειχε νωρις αλλα μετα μονο στα κλασικα μπεκατσοτοπια του κιλκις. Θεσ/νικη λιγα πραγματα. Απο τις παγωνιες και μετα αραιωσαν αρκετα με εξαιρεση καποιες μερες με εμφανισεις.
Αυτα συμφωνα με τις δικες μου εξορμησεις και τοπους που κινήθηκα.
Το καλυτερο της φετινης χρονιας ηταν η παρεα ενος νεου συναδερφου,που ξαναεβγαλε φετος αδεια και κυνηγησαμε παρεα τα περισσοτερα θηραματα(καρτεριστικα κυριως).
Βεβαια παραμεληθηκε λιγο το κυνηγι της αγαπημενης μπεκατσας αλλααν χαλαλι γιατι ειχα καλη παρεα στα υπολλοιπα κυνηγια.
Με υγεια λοιπον να ειμαστε στη.θεση μας και του χρονου και με καλη διαθεση.

Αν εξαιρεσω τα τρυγονια μονοπου φετος ηταν ελαχιστα, μια χρονια βγαλμενη απο τις παλιες καλες εποχες για ολα τα υπολοιπα θηραματα, με πρωταγωνιστες τα τσιχλοκοτσυφα, και τα παπια και συνεχεια ολα τα υπολοιπα. Ο δυνατος χειμωνας μας ανταμοιψε πλουσιοπαροχα. Και τη νεα κυνηγετικη περιοδο με υγεια σε ολους και οτι επιθυμειται να πραγματοποιηθει.

Θα ήθελα να κάνω έναν μικρό απολογισμό της φετινής χρονιάς μιας και σήμερα έκανα το τελευταίο κυνήγι της σεζόν. Όσον αφορά την πληθώρα των θηραμάτων, τόσο για τρυγόνια το καλοκαίρι, όσο και για τα τσιχλοκοτσύφια το χειμώνα δεν ήταν και η καλύτερη. Ειδικά για τα τρυγόνια ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές με διαφορά, τα τσιχλοκοτσύφια υπήρχαν σε μέτριους αριθμούς, που απλά επειδή η προηγούμενη χρονιά είναι ανεπανάληπτη θεωρώ, συγκρίνοντας αυθόρμητα στο μυαλό μας, την βγάζουμε πολύ κακή. Παρόλο που σε ποσότητα λοιπόν ήταν μέτρια, για μένα προσωπικά ήταν πολύ πολύ καλή σε κάρπωση! Το καλοκαίρι σε 5-6 κυνηγάκια μόνο τον Αύγουστο πήρα τα 3 από τα 4 τρυγόνια που τουφέκισα, ενώ φέτος από Νοέμβρη που άρχισα τα τσιχλοκοτσύφια μέχρι σήμερα η συνολική κάρπωση ανέρχεται σε 98 τσιχλοκοτσύφια στο χέρι, σε 15 εξόδους. Λίγο πριν το τριψήφιο δηλαδή :) Τα αποτελέσματα κατά σειρά ήταν 2-8-0-2-2-13-7-7-6-9-8-0-14-9-11, με τα πρώτα 5 κυνήγια να έχουν γίνει νωρίτερα (αρχές Νοέμβρη έως αρχές Δεκέμβρη, γι' αυτό κιόλας και οι χαμηλότερες καρπώσεις και το "κουλουράκι" ;) ) και τα υπόλοιπα δέκα από τις διακοπές των Χριστουγέννων μέχρι σήμερα. Στα θετικά της φετινής χρονιάς θα βάλω ότι έκανα τα πιο πολλά κυνήγια με ένα παιδί που φέτος για πρώτη χρονιά έβγαλε άδεια και αμέσως ταιριάξαμε απόλυτα, από την πρώτη κιόλας στιγμή μπορώ να πω δέσαμε και κυνηγήσαμε πάντα με απόλυτη ασφάλεια, αλληλοσεβασμό και χωρίς το παραμικρό ίχνος κόντρας ή ανταγωνισμού και χαίρομαι ιδιαίτερα γι' αυτό!! Επίσης στα θετικά ότι έμαθα πλήρως το όπλο μου και εκμεταλλεύτηκα στο έπακρον θεωρώ τις δυνατότητες του. Τώρα μένει να διορθώσω τα μικροζητηματάκια που έχει και να το φέρω και λίγο καλύτερα πάνω μου, για να μην με κλωτσάει τόσο:D Στα αρνητικά ότι κυνήγησα μόνο μια φορά με τον πατέρα μου, αλλά είπαμε την ερχόμενη σεζόν να επιστρέψει και αυτός δυναμικά!!
Εύχομαι καλό υπόλοιπο σε όλους σας και με το καλό να έρθει η επόμενη σεζόν με υγεία, ασφάλεια και καλές καρπώσεις ό,τι κι αν κυνηγάμε!! :)

Θα ήθελα να κάνω έναν μικρό απολογισμό της φετινής χρονιάς μιας και σήμερα έκανα το τελευταίο κυνήγι της σεζόν. Όσον αφορά την πληθώρα των θηραμάτων, τόσο για τρυγόνια το καλοκαίρι, όσο και για τα τσιχλοκοτσύφια το χειμώνα δεν ήταν και η καλύτερη. Ειδικά για τα τρυγόνια ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές με διαφορά, τα τσιχλοκοτσύφια υπήρχαν σε μέτριους αριθμούς, που απλά επειδή η προηγούμενη χρονιά είναι ανεπανάληπτη θεωρώ, συγκρίνοντας αυθόρμητα στο μυαλό μας, την βγάζουμε πολύ κακή. Παρόλο που σε ποσότητα λοιπόν ήταν μέτρια, για μένα προσωπικά ήταν πολύ πολύ καλή σε κάρπωση! Το καλοκαίρι σε 5-6 κυνηγάκια μόνο τον Αύγουστο πήρα τα 3 από τα 4 τρυγόνια που τουφέκισα, ενώ φέτος από Νοέμβρη που άρχισα τα τσιχλοκοτσύφια μέχρι σήμερα η συνολική κάρπωση ανέρχεται σε 98 τσιχλοκοτσύφια στο χέρι, σε 15 εξόδους. Λίγο πριν το τριψήφιο δηλαδή :) Τα αποτελέσματα κατά σειρά ήταν 2-8-0-2-2-13-7-7-6-9-8-0-14-9-11, με τα πρώτα 5 κυνήγια να έχουν γίνει νωρίτερα (αρχές Νοέμβρη έως αρχές Δεκέμβρη, γι' αυτό κιόλας και οι χαμηλότερες καρπώσεις και το "κουλουράκι" ;) ) και τα υπόλοιπα δέκα από τις διακοπές των Χριστουγέννων μέχρι σήμερα. Στα θετικά της φετινής χρονιάς θα βάλω ότι έκανα τα πιο πολλά κυνήγια με ένα παιδί που φέτος για πρώτη χρονιά έβγαλε άδεια και αμέσως ταιριάξαμε απόλυτα, από την πρώτη κιόλας στιγμή μπορώ να πω δέσαμε και κυνηγήσαμε πάντα με απόλυτη ασφάλεια, αλληλοσεβασμό και χωρίς το παραμικρό ίχνος κόντρας ή ανταγωνισμού και χαίρομαι ιδιαίτερα γι' αυτό!! Επίσης στα θετικά ότι έμαθα πλήρως το όπλο μου και εκμεταλλεύτηκα στο έπακρον θεωρώ τις δυνατότητες του. Τώρα μένει να διορθώσω τα μικροζητηματάκια που έχει και να το φέρω και λίγο καλύτερα πάνω μου, για να μην με κλωτσάει τόσο:D Στα αρνητικά ότι κυνήγησα μόνο μια φορά με τον πατέρα μου, αλλά είπαμε την ερχόμενη σεζόν να επιστρέψει και αυτός δυναμικά!!
Εύχομαι καλό υπόλοιπο σε όλους σας και με το καλό να έρθει η επόμενη σεζόν με υγεία, ασφάλεια και καλές καρπώσεις ό,τι κι αν κυνηγάμε!! :)
βασιλακη φιλεεε μην βιαζεσε ακωμη για απωλογιζμω της χρονιαςςςς,,εχουμε ακωμη μερες μπρωσταμαςςςς.buy.,,,,ωταν τελαιωση η σεζων το θεμα απωλογησμου θα παρη φωτιααααααα ha haaa γιαυτο κανε κρατη λιγο ακωμηηηη.badboys.

Μιας και τελειωσε η χρονιά να κανουμε ενα ταμειο.
Για μενα ηταν πολυ κακη χρονια με τις λιγοτερες εξοδους απο τοτε που βγαζω αδεια και με μικρη καρπωση.
Το χειροτερο ηταν η τριτη φορα που μου παιρνουν σκυλο σε μαι τετραετία.
Απο φερματζιδικα κυνηγια μονο στην αρχη κατι λιγα ορτυκια ντοπιαρικα. Αλλωστε ηταν και κακη η χρονια σε περασματα.
Μπεκατσες δεν ειχα την τιμη φετος λογω έλλειψης σκυλου.
Ευτυχως κατι εγινε με φασσουλες με λιγες εξοδους και λιγες εξοδους σε τσιχλες.
Του χρονου να ειμαστε καλα.

Μιας και τελειωσε η χρονιά να κανουμε ενα ταμειο.
Για μενα ηταν πολυ κακη χρονια με τις λιγοτερες εξοδους απο τοτε που βγαζω αδεια και με μικρη καρπωση.
Το χειροτερο ηταν η τριτη φορα που μου παιρνουν σκυλο σε μαι τετραετία.
Απο φερματζιδικα κυνηγια μονο στην αρχη κατι λιγα ορτυκια ντοπιαρικα. Αλλωστε ηταν και κακη η χρονια σε περασματα.
Μπεκατσες δεν ειχα την τιμη φετος λογω έλλειψης σκυλου.
Ευτυχως κατι εγινε με φασσουλες με λιγες εξοδους και λιγες εξοδους σε τσιχλες.
Του χρονου να ειμαστε καλα.
Πω ρε φιλε, πολυ κριμα για το σκυλι.fff.

Τελειωσε και αυτη η χρονια και αφηνει πικρα αφου δεν εκανε χειμωνα πουλια τελος ο χειμωνας εμεινε γαλλια γερμανια ρωσια και μονο. Κανεναν μηνα που μας ενδιαφερει της σεζον που περασε δεν το αισθανθηκαμε το κρυο παρα στο συνολο 9 μερες κρυου και ολους τους μηνες καλοκαιρια,ολα τα υπολοιπα αναμενομενα.Η χρονια ξεκηνησε με τα τρυγονια να κανουν καλα περασματα απο τις 5-9 εως 11-9 και τελος αλλα μονο κυκλαδες και πελλοπονησο και οχι πανελλαδικα και τα ντοπιαρικα του αυγουστου μονο σε λιγους νομους πηγαν καλα.Τα ορτυκια ισως η χειροτερη χρονια που εχω κυνηγισει με βαση το βιβλιο ΑΡΤΕΜΙΣ που ειναι ετοιμο να σταλθει και φετος.Για τις φασσες γνωριζω οτι ηταν μια απο τις πολυ καλες χρονιες οσο για τις μπεκατσες οσοι επεσαν πανω σε συγκεκριμενα περασματα με τις αναλογες ημερομηνιες πηγαν καλα και μονο για λιγο αφου η χρονια ηταν μετρια εως κακη.Για τις τσιχλες τωρα τα μπασιματα τα ευχαριστηθηκε μονο η δυτικη ελλαδα τον οκτωβριο απο 12εως 21.Η αττικη που περασε την χειροτερη χρονια που εγινε ποτε ομως οσοι πιστοι πηγαιναν καθε μερα στα μπασιματα, 1και 2 νοεμβριου μαυρισε ο ουρανος απο τα κοτσυφια αλλα και τσιχλες και ευτυχως που τα κρατησε τα κοτσυφια και εσωσαν την χρονια ,το ιδιο και στη βοιωτια και φθιωτιδα.ο νοεμβριος παρα ηταν νεκρος μηνας.ο Δεκεμβριος γεναρης και φλεβαρης ηταν μονο περπατητο και μονο περπατητο με τα αποτελεσματα καλα και αναλογα ποσα χιλιομετρα θα κανουν τα ποδια σου και μονο καποιοι νομοι κρατησαν καποιους σημαντικους αριθμους πουλιων. Οσοι εκαναν μονο καρτερι αμφιβαλω εαν εκαναν τσιχλα και ισως μονο στο απογευματινο.τα ποδια μου σιγουρα περασαν τα 100 χιλιομετρα μονο για την τσιχλα, και για τον χρονο που πηγα αφου ολα πια γινονται τρεχοντας και το εχω ξαναγραψει.Στο αρτεμις εχω καταγραψει οτι ειδα οτι θηρευσα και καλο ολους να το στειλουν στην επιστημονικη ομαδα.Ευχομαι και η καινουργια χρονια να μας βρει στο βουνο και με λιγοτερα προβληματα σε ολους μας και σε ολο τον κοσμο υγεια.ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΑΛΙ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.00 ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΙΣ ΤΣΙΧΛΑΣ.

2017-2018
Κανα 500αρικο+ διόδια
Κανα 1οοοαρικο+ καύσιμα
Κανα 200αρι φυσεκια
Κατι αρβυλα, κάτι ρούχα κάτι το να κάτι τ άλλο
Κάτι προβατίνες κάτι κρασιά
Πάλι καλά που μαζευόμαστε στο αμάξι
.sarcastic..sarcastic.
Καταραμένη Αθήνα

Πάω Αργεντινή του χρόνου

Πάει κι αυτή η χρονιά κυνηγητικά τελείωσε
η χειρότερη χρονιά που έχω ζήσει και δεν το λέω από πλευράς κάρπωσης αφού πέρυσι που είχε πουλάκια λόγω δουλειάς δεν κυνήγησα όπως θα ήθελα
φέτος ήταν τα χειρότερα μπασίματα τσίχλας σ ένα από τους πολύ καλούς τόπους παραδοσιακά όπου κατοικώ και κυνηγώ
δεν μπήκαν δεν έμειναν πουλιά....τ απογευματινά καρτέρια απελπισία
2-3 κυνήγια καθαρά από τύχη και βοήθεια φίλων που περπατούσαν δεν έσωσαν την κατάσταση στις διπλάσιες από πέρυσι φορές που βγήκα για κυνήγι
ας είμαστε καλά και του χρόνου ελπίζοντας σε μια καλύτερη κυνηγητική χρονιά :)

Καλησπέρα και από εμένα.
Τα περάσματα του Οκτωβρίου δεν έγιναν ποτέ..Δεν έκανε ούτε μια μέρα κάτι μεγάλο ,απλά εμπαιναν λίγες λίγες σχεδόν κάθε μέρα.Συν την ξηρασια κάτσαμε στο παγωτό ..
Ον .χειμώνας επίσης δεν ήρθε ποτέ
Με την χειρότερη χρονιά σε μπεκατσα που θυμάμαι από το 2001 που την κυνηγάω.
Τσίχλες Ελαχιστες και αυτές καμενες
Η κατάσταση σώθηκε για την τσίχλα τις τελευταίες μέρες μιας και άνω Μεσσηνία που ήμουν φάνηκαν αρκετες κόκκινες..
Νομίζω ότι το 2015/2016 ήταν χειρότερα από εφέτος τελικά για εμάς κάτω τουλάχιστον .....
Υγεία να χουμε και 180 και σήμερα ..

Η χειρότερη χρονιά με διαφορά !
Κυνηγάω κυρίως τρυγόνια , τσιχλοκοτσυφα , υδρόβια γενικά θηράματα που δεν χρειάζονται σκυλί φερμας .
Τρυγόνια : το απόλυτο μηδέν για εμένα . Μια μέρα φάνηκαν στο νησί και εκείνη την μέρα δεν μπορούσα να βγω .
Ορτύκια (πήγα με φίλο) : εντελώς αφαντα . Όσες φορές πήγα δεν καταφέραμε να πάρουμε κανένα και τελικά εγώ πήρα ενα που σηκωσα με τα πόδια καθώς πηγαινα σε καρτέρι για αγριοπερίστερα .
Αγριοπερίστερα : Με ταλαιπώρησαν αρκετά . Πέρασαν πολλές φορές πανω μου και μου πήραν το καπέλο αλλά κατάφερα να τα βάλω στο χέρι και να κάνω 10 .
Τσιχλοκοτσυφα : Δεν ξέρω τι πήγε λάθος με τα συγκεκριμένα . Μου κατέρριψαν όλες μου τις θεωρίες φέτος . Εντελώς διαφορετική συμπεριφορά απο τις υπόλοιπες χρονιές . Πήρα περιπου στα 50-60 πουλιά με ενα απο αυτά να είναι η πρώτη μου κοκκινοτσιχλα.
Και τέλος υδρόβια : Υπάρχουν ;;; Τα είδε κανείς ; Ο μεγαλύτερος υδροβιότοπος των Κυκλάδων εντελώς άδειος . Μας πέθαναν οι ζέστες.
Πάμε στα καλά της σεζόν . Αγορά της πρώτης μου καραμπίνας και είμαι πολύ ικανοποιημένος απο τις αποδόσεις της . Τελευταίο και καλύτερο αρκετές ωραίες κυνηγετικές στιγμές !!! Ειτε παρέα με καλά φιλαράκια είτε με την καλύτερη παρέα μου στο κυνήγι την σκυλίτσα μου !
Καλά να είμαστε όλοι μας να ξανά βγούμε στα βουνά και στους κάμπους να κάνουμε αυτό που αγαπάμε !!!

Χαλια χρονια οπως αναφερθηκε παραπανω, αλλα εφοσον ξεκινησαμε και τελειωσαμε με υγεια, ολα καλα. Καλες εξορμησεις καναμε με τα παιδια απο Ηρακλειο, και σε γενικες γραμμες η καρπωση ηταν τακτικα λιγη. Καλα να ειμαστε και να ξαναβρεθουμε στα χωραφια σε 6 μηνες απο τωρα.

Απολογισμός χρόνιας 2017-18.

Αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι την κυνηγετική λογιστική....και την κρατάω μόνο για το ερωτηματολόγιο Άρτεμις.
Θα μείνω λοιπόν σε πιο σοβαρές κατ εμε διαπιστώσεις....όπως παρακάτω:
Ίδια χρονιά με αυτήν του 2015-16....τόσο μετερεολογικά...όσο και από μεριάς συμπεριφοράς θηραματών.
  • Ορτύκια...κάθε χρόνο και χειρότερα...κάθε χρόνο και περισσότερες "συναυλίες"...με αποτέλσμα να χαλάνε τις ρότες αποδημίας! Πολλές "συναυλίες" στα όρια Αττικοβοιωτίας....δεν άφησαν τα πουλιά να κατέβουν στην Λαυρεωτική. Νομίζω πως το κυνήγι του ορτυκιού δέχεται μεγάλη πίεση πια...από τους λαθροθήρες!
  • Τρυγόνια.....αυτά έφυγαν νωρίς. Δεν τα προλάβαμε....ο μεγαλύτερος όγκος έφυγε με την τελευταία πανσέληνο πρίν την έναρξη του κυνηγίου. Τα βλέπαμε στα αναγνωριστικά....και στην έναρξη...τα χάσαμε!
  • Μπεκάστες....δύσκολες...και κυριώς μέσα στα πολύ πυκνά...μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου. Αρχίσαμε να τις βλέπουμε...τον τελευταίο 1,5 μήνα!
  • Τσίχλες... καρτέρια πενιχρά...περπατητά πλούσια. Ο λόγος....κατά την δική μου εκτίμηση είναι ότι τα πουλιά δεν τα πίεσε ο καιρός καθόλου...και έβρισκαν τροφή και καταφύγιο στα πυκνά. Σε αυτό βοήθησαν οι πολλές βροχές.
  • Κοτσύφια....όπως και οι τσίχλες. Ακριβώς οι ίδιες παρατηρήσεις!
  • Φάσες.... μια πολύ καλή χρονιά...για όσους την κυνήγισαν! Όχι σαν την περσινή...αλλά μια καλή χρονιά!
  • Πέρδικα...δεν την κυνηγώ...παρα μόνο στο Αταλαντονήσι παραδοσιακά το πρώτο ΣΚ όταν ανοίγει για να μανιάσω τον σκύλο...οπότε δεν έχω εικόνα!
  • Τριχωτά....δεν έχω ιδέα!! Από αυτά που μαθαίνω όμως οι γουρουνάδες...πήγαν πολύ καλά!
Λίγα λόγια και καλά.....αν έπρεπε να αξιολογήσω την χρονιά θα της έβαζα 6/10.
Άντε....6 μήνες...και πάλι όξω!!

Περίεργη χρονιά φέτος αλλά καλά τα πήγαμε, δεν έχω παράπονο.
Αρχή με τα τρυγόνια όπου φάγαμε καλά χωνιά.
Στην τσίχλα ευχαριστηθήκαμε μπασίματα τον Οκτώβρη-Νοέμβρη όπου κάναμε πολύ καλά πρωινά καρτέρια.
Απο φάσσες χόρτασε το μάτι μας αλλά μέχρι εκεί.
Τον Δεκέμβρη που αρχίσαμε τα περπατητά τσίχλας βρήσκαμε πουλιά αλλά τα φετινά ήταν τα πιο δύσκολα περπατητά που έχω κάνει. Τσίχλες και κοτσύφια πολύ πονηρεμένα και δοκίμαζαν την υπομονή μας και τα όριά μας. Παρ΄όλα αυτά κατάφερα μια φορά το όριο κι άλλες 3-4 ήμουν πολύ κοντά. Τα απογευματινά καρτέρια είχαν κάποιες φορές πουλιά αλλά λόγω μεγάλου ύψους δεν κάναμε ποτέ κάτι αξιόλογο εκτός απο 2-3 περιπτώσεις. Γενικά απουσίαζε φέτος ο χειμώνας και δεν πίεσε τα πουλιά καθόλου. Απο μπεκάτσες φέτος σηκώσαμε μόλις μια την οποία και καρπωθήκαμε.
Αν και σχετικά δύσκολη και περίεργη χρονιά την ευχαριστήθηκα αρκετά προσωπικά. Η κάρπωση φέτος μικρότερη απο πέρυσι αλλά μεγαλύτερη απο τις προηγούμενες χρονιές.

Κρίνοντας κυνηγετικά τη χρονια 2017-2018
Θα σας πω για τους νόμους σερρων και Αιτωλοακαρνανίας που τους κυνήγησα φέτος και τους ξερω καλα για αλλα μέρη δεν εχω άποψη.
Τρυγόνια: στην έναρξη σε ντοπιαρικα και στους δυο νόμους αν ειχες παρακολουθήσει τα μέρη πριν ξεκινήσει θα εκανες πουλάκια στις σερρες ειδικά βάρεσα το τελευταίο τρυγόνι 30 Σεπτεμβρίου.
Αγριογούρουνο:σε αφθονία στο χωριό κάναμε αρκετά γουρούνια θα μπορούσαμε και καλυτερα ειμαστε μικρή παρεα(πάντα κάτω από 10 άτομα τις περισσότερες φορες 6-7)
Τσιχλοκοτσυφα:στα περάσματα πέρασαν αρκετά κάποιες μερες επιανες το όριο αργότερα σε εμάς είχε πολλά στο κουμαρο και στο φιλικοσπορο και μετα το Γενάρη έπεσαν στα κισσουδια δεν τα κυνηγήσαμε πολυ γιατί σε εμάς είχε την τιμητική της η Φασσα αν ασχολούμασταν πιο εντατικά θα κάναμε πουλάκια.
Μπεκατσα:δεν εχω σκυλιά δεν πάω στο συγκεκριμένο θήραμα κάποιες λίγες σήκωναμε αρχες Δεκεμβρίου στα γουρούνια αλλα και από γνωστούς που είχα δεν είχε πολλές μπεκάτσες.
Πάπια:που ήταν φέτος άφαντα...νόμος σερρων το απόλυτο 0 να μου πεις δεν είχε ούτε στον Έβρο φέτος, 4 χτύπησα το σεπτεμβρη 2 πράσινα και 2 κιρκιρια από τοτε εχω να δω το φτερό τους καμία σχέση με την περυσινη χρονια που διάλεγα μονο τα πράσινα!!
Και τελος αφήνω τις γαλάζιες κύριες που της κυνήγησα όσο καμία άλλη χρονια,έκανα πολλά κυνήγια πρωινα απογευματινά ημερήσια και στις σερρες και στο χωριό,σερρες πολλά κοπάδια και πολλές φασσες από έρχες Νοεμβρίου μέχρι τωρα που τελείωσε το κυνηγι τους,ευχαριστήθηκα ντουφεκιες με το δίκαννο δούλεψα τα φυσίγγια μου ιδιογομωσης φέτος έκανα πολλά πουλιά και το γούσταρα πολυ το κυνηγι της φέτος κόντεψα τριψήφιο νούμερο,ο πατέρας μου στο χωριό παλι ασχολήθηκε εντατικά μαζί τους μολις τελείωσε το γουρούνι πριν καμία 20ρια πουλιά είχε κανει από εκει και μετα μέχρι που τελείωσε η Φασσα πραγματικά έκανε πάρτι χτυπούσε φασσες κάθε μερα πέρασε το τριψήφιο νούμερο αρκετά και ο αδερφός βάρεσε αρκετές φέτος καμία 50ρια παρ’ολο που δεν έκανε πολλά κυνήγια.Στο χωριό μου είχε πάνω από 10 χρονια να πιάσει τόσες φασσες θα μπορούσα να πω για εμένα κυνηγετικά ήταν καλη χρονια για τα θηράματα που κυνηγάω και ευχαριστήθηκα αρκετά φέτος την αρρώστια μου με τις γαλάζιες!!.sarcastic..sarcastic.και του χρόνου περισσότερες να έρθουν!!.pop..pop.

απολογισμός της κυνηγετικής μου χρονιάς για Ευβοια μιας και μόνο εκεί κυνήγησα
ορτυκοτρύγονα ελάχιστα
τσιχλοκότσυφα δεν θυμάμε χειρότερη χρονιά απο τη φετινή
τα λίγα κυνήγια που μπόρεσα για φάσσα απέδωσαν και οι μόνες καλές αναμνήσεις για φέτος που έχω είναι απο αυτές
χώρια που γυρνώντας στα βουνα για δαύτες πήρα και 2-3 μπεκάτσες
αυτά τα ολίγα και του χρόνου γεροί να είμαστε να ξαναβγούμε στα βουνά

Back