Απολογισμός Κυνηγετικής Περιόδου

Δυστηχως φετος με την ελευση του δευτερου γιου,ο χρονος μου περιοριστηκε ακομα περισσοτερο με αποτελεσμα να κανω τις λιγοτερες εξοδους απο τοτε που κυνηγαω..
απο Νομο Χανιων που κυνηγαω εγω.
- Ορτυκια κακη χρονια,χειροτερη απο περυσι,1 μερα εκανε καλο περασμα,και αλλες 2-3 απο μικρα περασματακια..
- Τρυγονια,ντοπια ελαχιστα..περασματιαρικα εκανε μονο 2 μερες καποια πουλια που εκανες απο 5 μεχρι 7-8 πουλια..
- Τσιχλες μετρια προς κακη χρονια,αλλα σε σχεση με αλλες περιοχες που γραφατε εδω ειμασταν καλυτερα.στο περπατητο εβρισκες παντα καποια πουλια.ποτε δεν με αφησε παραπονεμενο το περπατητο.
-Φασσες στα περυσινα επιπεδα.λιγοστα ντοπια πουλια.
-Λαγος ελαφρως χειροτερη χρονια απο την περυσινη αλλα σε καλα πληθυσμιακα επιπεδα.

Άλλη μια κυνηγετική χρονιά έφτασε στο τέλος της,με τα όμορφα και τα άσχημά της. Τσιχλοκότσυφα σε σχέση με πέρυσι περίπου τα μισά,βέβαια με 46 εξόδους (για όλα τα θηράματα),16 λιγότερες απο την περασμένη σεζον.Οι κοτσυφοί ήταν αυξημένοι φέτος,όπως και οι φάσσες.Αυτά που δε θα ξεχάσω απ τη φετινή χρονιά είναι σίγουρα (1) το όριο στα ορτύκια,αρχές Οκτώβρη,σε μέρος που είχε καμιά 15αρα κυνηγούς κ παίζει όλοι μαζι εκείνη τη μέρα να μη πήραν τόσα (οχι λογο σκύλου,απλή τύχη) σε μια πολύ κακή ορτυκοχρονιά με συνολικά 28 που καρπώθηκα.(2) Μια τριπλέτα σε πέρδικες (δηλαδή οι 3 απ τις 5 πέρδικες της σεζον),(3) τέλος Οκτώβρη ψάχνοντας την πρώτη τσίχλα της κυνηγ.χρονιάς,την ώρα που τη βρήκα κ τη σήκωσα απο κάτω,απ τα 2 μέτρα δίπλα μου πετάχτηκε ο 2ος κ τελευταίος αυτιάς για φέτος,ο οποίος εστάλει να κάνει παρέα στην τσίχλα με saga 10αράκι.(4) Το πρώτο μου αγριογούρουνο το Δεκέμβρη σε κυνήγι με την παρέα του κουμπάρου μου κοντά στο Βελεστίνο.(5) Το χθεσινό πρωινό μικρής διάρκειας περπατητό με τον σκυλάκο μου για παρέα.Γύρω γύρω τουφεκίδι,τόσες τουφεκιές σε μια μέρα έχω ακούσει μόνο σε γάμο κ στο σκοπευτήριο..παρόλα αυτά μέσα σ ενα 2ωρο με άψογη συνεργασία κ απορτ απ τον τετράποδο κολλητό μου,έκανα 17 πουλάκια με τις καλύτερες βολες της χρονιάς,έριχνα πρώτη φορά σε τόσο ...ανήθικες αποστάσεις κ έπεφταν όλα!! 17/26 τουφεκιές!! Το ακριβώς αντίθετο με τις 2 προηγούμενες φορές που βγήκα τώρα τελευταία κ μπορεί να είχα κ αναλογία πουλιά/φυσίγγια 1/10,λες κ τουφεκούσα με αλεύρι τότε (ίδια μάρκα φυσιγγια)!! Και του χρόνου με υγεία πάνω απ όλα!!!

Καλή η φετινή χρονιά ειδικά για την τσίχλα, που βγάζουμε όλα τα απωθημένα μας.
- Τσιχλοκότσυφα λοιπόν 14 έξοδοι , σχεδόν τριψήφιος αριθμός κάρπωσης και 20 περίπου χαμένα πουλιά. Καλή γενικά χρονιά με αρκετές κόκκινες να δηλώνουν την παρουσία τους και πολλά κοτσύφια. Τα πουλιά έχουν μείνει ακόμη εδώ και ειδικά τα κοτσύφια τώρα στη λήξη είναι πάρα πολλά. Τσαρτσάρες πολύ λίγες φέτος, εγώ μόνο μία καρπώθηκα σε 1 επίσκεψη που έκανα στο βουνό.
- Λαγός, Η παρέα έφτασε τους 6 λαγούς, Υπήρχαν αρκετοί λαγοί στα μέρη μας, αν έχεις καλά σκυλιά το αποτέλεσμα είναι σίγουρο.
- Ορτύκι. Ενα ντοπιάρικο πήρα 20 Αυγούστου και μετά τίποτα.
- Τρυγόνι. Από ντόπια στην έναρξη δεν είδα τίποτα σε παραδοσιακό τρυγονοτόπι, μερικά τρυγόνια πέρασαν 14 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν καρπώθηκα κανένα.
- Φάσσα. Φάσσες πολλές σε άσχετα μέρη, και απ' ότι λένε ήταν καλή χρονιά.
- Μπεκάτσα. Κακή Χρονιά η φετινή.
Αυτό που ιδιαίτερα χάρηκα φέτος ήταν ότι γύρισα μετά από πολλά χρόνια στην ιδιογώμωση, δοκιμάζοντας 2 είδη πυρίτιδας την S4 και την G3000 με καταπληκτικά αποτελέσματα στις τσίχλες. Περισσότερα θα γράψω για την εμπειρία μου στο σχετικό τόπικ, προτρέπω δε όλους όσους έχουν λίγο διαθέσιμο χρόνο να ασχοληθούν με την ιδιογώμωση και θα ευχαριστηθούν φυσίγγια δικιάς τους κατασκευής.
Κατά τα άλλα κάψαμε πολλές θερμίδες και ευχαριστηθήκαμε φύση και τοπία. Ραντεβού τον Αύγουστο για τα αγαπημένα μας τρυγόνια. Να είμαστε όλοι καλά.

για μενα πρωσοπικα παιδες στα μερημας θα ελεγα οτι ητανε μια μετρια χρονια σε τρυγονι ορτυκι μπεκατσα και τσιχλα,,,ασε που δεν εκανε χειμωνα να δουμε παπια και χηνες,,,,,αλα εστω και ετσι περασαμε ωμορφαααααα.well done.

Τρυγονια κλασσικα χαλια..
Για τις τσιχλες δεν θα πω τιποτα γιατι τα εχω πει πολλες φορες..
Κοτσυφια ειχε κατι πουλακια θα ελεγα..
Μπεκατσα δεν σηκωσα καμια φετος στα περπατητα τσιχλας,αλλά κ οσοι πηγεναν με τα σκυλια δεν έμειναν ευχαριστημενοι..
Οι λαγοκυνηγοι σε γενικες γραμμές δεν τα πηγαν ασχημα..
Και φτανουμε στην περδικα,μακαρι να βρουν τροπο να παρουν τα πανω τους,δεν εχω να πω τιποτα αλλο..

Μέτρια η χρονιά φέτος.
Στα τρυγόνια η έναρξη ήταν ονειρική με το όριο να έρχεται πολύ γρήγορα και εύκολα.Από εκεί και πέρα σκόρπισαν.
Παπιά δεν θα πω τίποτα....0
Φάσσες είχε πολλές αλλά δεν ήμουν εκεί όταν έπρεπε...
Οι τσίχλες έκαναν δυναμική είσοδο αλλά μετά κάπου χάθηκαν.Παρόλα αυτά κάτι έγινε με πολύ ψάξιμο.Εξαιρώ τις τσαρτσάρες που ήταν ανύπαρκτες.
Εύχομαι η επόμενη κυνηγετική περίοδος να είναι καλύτερη από την φετινή και να έχουμε την υγεία μας και κανένα φράγκο να κάνουμε αυτό που γουστάρουμε τόσο πολύ.

φετος την χρονια δεν θα την χαρακτηριζα ουτε καλη ουτε κακη ,μετρια θα ελεγα.ξεκινημα με τα αγαπημενα τρυγονια στην μακεδονια και τα πουλια ηταν πολλα και η παρεα οπως παντα τελεια ,αρκετα και τα πουλια βοιωτια που μας κρατησαν ενεργους και περναμε κανα πουλακι μεχρι 25 σεμπτεμβρη.ξεκινημα με ντοπιαρες φασσες ,δεν ειχε πολλα πουλια αλλα το ευχαριστηθηκαμε,μετα απο οκτωμβρη στα μπασιματα εκανε απο τα καλυτερα περασματα στην ηπειρο σε φασσα και κρατησε τα πουλια στην αρτα ολο το χρονο,πουλια του παλιου καιρου.η περδικες πηγαν καλα αλλα πολυ αγριεμενες σηκωνονταν απο μακρια.κυργιαρηνες ελαχιστες και γερακοτσιχλες ανυπαρκτες.τσιχλοκοτσυφα στην αρτα εκανε πολυ καλα μπασιματα, στην αττικη και γενικα ανατολικη ελλαδα μονο 2 μερες και ουτε κατι το ιδιαιτερο.απο της γιορτες στην αρτα μεχρι τελος περναγαν πολλα πουλια στα απογευματινα και πρωι μονο περπατητο.απο πελοποννησο μεχρι βολο μερι 15 γεναρη ειχε πολλα πουλια περπατητο και απο 15 μεχρι τελος δουλεψε και το πρωινο καρτερι.τα απογευματινα απο λαμια και πανω .πανω απ ολα ευχομαι υγεια να μπορουμε να περπαταμε στα βουνα να ξεφευγουμε απο τα προβληματα της καθημερινοτητα μας,και του χρονου λεβεντες.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ τα δικα μου, τρυγονια εδω δεν εχουμε και δεν πηγα και την πρωτη μερα απεναντι για να εχω γνωμη, ορτυκια αφαντα κατι λιγα εκανα, μετα απο χρονια μιας και ειχα κατι φυσεκια για ξεστωκαρισμα πηγα 5-6 απογευματινα για τσιχλες , σχεδον σε ολα επερνα διψηφιο νουμερο, περδικες φετος ειδα παρα πολλα πουλια, χρονια ειχα να ασχοληθω ετσι μαζι τους , για παπια δεν πηγα φετος στο δελτα, τωρα μπεκατσα που ειναι και το ναρκωτικο μου σχδον εφτασα τριψηφιες συναντησεις με καλη καρπωση οχι στα περσυνα αλλα για τα φετινα δεδομενα πηγαμε καλα εκτος απο μια μερα δεν υπηρξε εξοδος που να μην βρηκανε τα σκυλακια εστο και μια, δεν εχω παραπονο την πλακα μας την καναμε μεχρι την τελευταια μερα , η πρωτη επεσε εαν θυμαστε στης 10 οκρομβρη απο μενα , ευτηχως δεν εβαλε χιονη γεναρη φλεβαρη και γλιτωσανε αρκετα πουλια, και του χρονου με υγεια, ΥΓ αυτα ολα συμφωνα με το ΑΡΤΕΜΙΣ που στελνω εδω και δεκα χρονια συν

Last edited:
Απο το 1969 δεν βρεθηκε κανενας δημοκρατης να αλλαξει το νομο;
οχι, γτ οι κατεχοντες τις θεσεις οριζαν το κυνηγετικο κοπαδι απο ψηφους κυριως προς ΝΔ, οποτε τους βολευε να ελεγχουν την ΚΣΕ και τις ομοσπονδιες, οπως το εκανε και η χουντα

Η χειρότερη χρονιά με διαφορά !
Κυνηγάω κυρίως τρυγόνια , τσιχλοκοτσυφα , υδρόβια γενικά θηράματα που δενχρειάζονται σκυλί φερμας .
Τρυγόνια : το απόλυτο μηδέν για εμένα . Μια μέρα φάνηκαν στο νησί και εκείνη την μέρα δεν μπορούσα να βγω .
Ορτύκια (πήγα με φίλο) : εντελώς αφαντα . Όσες φορές πήγα δεν καταφέραμε να πάρουμε κανένα και τελικά εγώ πήρα ενα που σηκωσα με τα πόδια καθώς πηγαινα σε καρτέρι για αγριοπερίστερα .
Αγριοπερίστερα : Με ταλαιπώρησαν αρκετά . Πέρασαν πολλές φορές πανω μου και μου πήραν το καπέλο αλλά κατάφερα να τα βάλω στο χέρι και να κάνω 10 .
Τσιχλοκοτσυφα : Δεν ξέρω τι πήγε λάθος με τα συγκεκριμένα . Μου κατέρριψαν όλες μου τις θεωρίες φέτος . Εντελώς διαφορετική συμπεριφορά απο τις υπόλοιπες χρονιές . Πήρα περιπου στα 50-60 πουλιά με ενα απο αυτά να είναι η πρώτη μου κοκκινοτσιχλα.
Και τέλος υδρόβια : Υπάρχουν ;;; Τα είδε κανείς ; Ο μεγαλύτερος υδροβιότοπος των Κυκλάδων εντελώς άδειος . Μας πέθαναν οι ζέστες.
Πάμε στα καλά της σεζόν . Αγορά της πρώτης μου καραμπίνας και είμαι πολύ ικανοποιημένος απο τις αποδόσεις της . Τελευταίο και καλύτερο αρκετές ωραίες κυνηγετικές στιγμές !!! Ειτε παρέα με καλά φιλαράκια είτε με την καλύτερη παρέα μου στο κυνήγι την σκυλίτσα μου !
Καλά να είμαστε όλοι μας να ξανά βγούμε στα βουνά και στους κάμπους να κάνουμε αυτό που αγαπάμε !!!
υδρόβια φιλε δεν είχε τπτ .....Τώρα ήρθαν πολλα που έληξε το κυνηγι.....χάλια πολυ χαλια....ελπίζουμε κάτι καλύτερο την νέα σεζόν....:)

απολογισμός της κυνηγετικής μου χρονιάς για Ευβοια μιας και μόνο εκεί κυνήγησα
ορτυκοτρύγονα ελάχιστα
τσιχλοκότσυφα δεν θυμάμε χειρότερη χρονιά απο τη φετινή
τα λίγα κυνήγια που μπόρεσα για φάσσα απέδωσαν και οι μόνες καλές αναμνήσεις για φέτος που έχω είναι απο αυτές
χώρια που γυρνώντας στα βουνα για δαύτες πήρα και 2-3 μπεκάτσες
αυτά τα ολίγα και του χρόνου γεροί να είμαστε να ξαναβγούμε στα βουνά
Μιχαλη,Ευβοια που κυνηγας;Η τσιχλα πηγε πολυ καλα σε μας. Μου κανει εντυπωση αυτο που λες.

υδρόβια φιλε δεν είχε τπτ .....Τώρα ήρθαν πολλα που έληξε το κυνηγι.....χάλια πολυ χαλια....ελπίζουμε κάτι καλύτερο την νέα σεζόν....:)
Ναι έτσι ακριβως κάθε χρονο εδώ στο νησί έχει πολλά ειδη αρκετά απο τα οποία είναι απαγορευμένα (για οφθαλμολουτρο καλά είναι και αυτά ) φέτος όμως με εξαίρεση ενα κοπαδακι καστανοπαπιες δεν είδα τίποτα άλλο . Μεγάλη πίκρα !!!

Μια ακόμα σεζόν ολοκληρώθηκε με τα συναισθήματα να είναι ανάμεικτα και να κυριαρχεί χαρμολυπη...
Τα νούμερα ασήμαντα μπρος στη φιλία και τη παρέα..
Με την αδελφική πια παρέα του Γιώργου (Altair) και όλων των παιδιών που μου έκαναν την τιμή να κυνηγήσουμε μαζί.
Ο ΜητσοΖολωτας, ο Προκωψ, ο Αρις, ο Γιάννης,ο Θεοφραστος,ο Μάνθος,ο Γιάννης ο Σαλιαρης,ο Αργυράκης.
Και του χρόνου βρε παιδιά με υγεία να ξαναπαμε.
Σας ευχαριστώ για αυτά που ζήσαμε κάνοντας την τρέλα μας και φέτος.

Μετά τιμής
Πανος

Μια ακόμα σεζόν ολοκληρώθηκε με τα συναισθήματα να είναι ανάμεικτα και να κυριαρχεί χαρμολυπη...
Με την αδελφική πια παρέα του Γιώργου (Altair) και όλων των παιδιών που μου έκαναν την τιμή να κυνηγήσουμε μαζί.
Ο ΜητσοΖολωτας, ο Προκωψ, ο Αρις, ο Γιάννης,ο Θεοφραστος,ο Μάνθος,ο Γιάννης ο Σαλιαρης,ο Αργυράκης.

Μετά τιμής
Πανος
Πανο τρελαρα......shake..love.

Μετά τιμής
Πανος
Μπράβο Πανο γίγαντα σε σένα και τη παρεα σου!.congrats.
Και του χρόνου να είστε γεροι και δυνατοί!:)

Back