Για αυτά τα ψάρια σου προτείνω διπλαρι με αγκίστρια και κατά δεύτερο λόγο σαλαγκια..όχι ότι κ η σαλαγκια δεν δουλεύει αλλά με τα αγκίστρια έχουμε πιο σίγουρα αρπαγματα.Μάγκες καλησπέρα. Καμία αρματωσιά για απίκο έχετε να προτείνετε? Επίσης και το δόλωμα που χρησιμοποιείτε μαζί. Με ενδιαφέρουν σαργοί, μελανούρια, σπάροι, κακαρέλοι κυρίως!
Τι είχα τραβήξει για να βρω δυνατό καλάμι. Χωρίς υπερβολή είχα γυρίσει όλα τα μαγαζιά της Αθήνας. Οι περισσότεροι μαγαζάτορες μου λέγαν ότι ένα τέτοιο καλάμι, όπως μας το περιγράφεις, δεν είναι δυνατόν να το έχουμε στο μαγαζί γιατί είναι πανάκριβο και δεν θα το πουλήσουμε το πιθανότερο ποτέ. Θυμάμαι τελικά είχα καταλήξει σε ένα 9 μέτρα που ήρθε με παραγγελία και είχε κοστίσει πάνω από 200 € της Αγγλικής εταιρίας carbolino. Δεν πρόλαβα να το χαρώ όμως γιατί πολύ σύντομα, εκείνη την εποχή, γνώρισα το εγγλέζικο και τα ψάρια που έβγαλα σε 2-3 χρόνια δεν τα είχα δει ούτε στον ύπνο μου με το απίκο.Το καλάμι πρέπει να είναι ντουρο..
Και καλό παιδί..Έχω ψωνίσει κάποια πράγματα.πολύ καλά προιόντα έχει ο Κεφαλάς Γιάννης από http://www.oceanicteam.gr/
όλα τα καλάμια και μηχανισμούς για heavy casting / εγγλέζικο / καλάμια σκάφους από εκεί τα έχω αγορασμένα , φανταστική ποιότητα και τιμή
Όχι Τάσο με τίποτα. Είναι αφιερωμένη η μισή μου ζωή στο απίκο και η άλλη μου μισή στο εγγλέζικοΤο απικο είναι ομως το μόνο ψάρεμα που με κατάλληλες συνθηκες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δωσει τα περισσότερα ψάρια από κάθε άλλη τεχνική.
Στο μαγαζί του Γιάννη ψώνιζα από όταν ήταν παιδάκιπολύ καλά προιόντα έχει ο Κεφαλάς Γιάννης από http://www.oceanicteam.gr/
όλα τα καλάμια και μηχανισμούς για heavy casting / εγγλέζικο / καλάμια σκάφους από εκεί τα έχω αγορασμένα , φανταστική ποιότητα και τιμή
Δεν ξέρω αν έχεις ψαρέψει απικο με κόντρα καιρό από βράχο για μελανουρια..Όχι Τάσο με τίποτα. Είναι αφιερωμένη η μισή μου ζωή στο απίκο και η άλλη μου μισή στο εγγλέζικο![]()
Για τα μεγαλύτερα ψάρια το λεωΤο θέμα της "σκούπας" όπως λες, δεν με ενδιαφέρει, γιατί τα μικρά ξαναγυρίζουν μέσα.
Έχω κάνει τα πάντα και με τις δύο τεχνικές. Την πληθώρα, την ποιότητα και τα μεγέθη των ψαριών που βγαίνουν με τον Εγγλέζο, το απίκο δεν τα έχει ούτε στο 1/100Δεν ξέρω αν έχεις ψαρέψει απικο με κόντρα καιρό από βράχο για μελανουρια..![]()
Μα εννοειτε αυτό,Δεν μπορείς να παλέψεις ένα μεγάλο ψάρι με το απικο με λίγα μέτρα πετονιάς..ούτε και πας για μεγάλα ψάρια με απικο.τα μεγέθη των ψαριών που βγαίνουν με τον Εγγλέζο, το απίκο δεν τα έχει ούτε στο 1/100![]()
Εχεις δικιο σε αυτό.ομως αν δεν ήμουν ευχαριστημένος με τα πολυαγκιστρα κ τα μονα σε αυτό το ψάρι να είσαι σίγουρος ότι θα το είχα γυρίσει από καιρό στο εγγλέζικο.Αν και δεν μου αρέσει να ψαρευω με πολύ ψιλές πετονιες.Τάσο, ειδικά στα μέρη σου που κρατάει λαβράκια, με το εγγλέζικο και με το κατάλληλο δόλωμα (ζωντανό γαριδάκι) θα είχες βγάλει μυθικούς λύκους, που με καμία άλλη τεχνική δεν θα μπορούσες να προσεγγίσεις
![]()
Κατσε για να καταλάβω,δεν είναι κρατησιμα μεγεθη αυτά τα μελανουρια?αλλά αυτά τα μελανουράκια που βγάζει το παλικάρι, εγώ τα ξαναπετάω μέσα.
Για μένα οριακά και ανάλογα με την αψαρία που έχω φάει εκείνο τον καιρό. Τα μισά από αυτά θα τα πέταγα. Όχι για να σώσω την φύση αλλά επειδή δεν θέλω να τρώω τηγανόλαδα αλλά ψάρι. Είναι υποκειμενικό το θέμαΚατσε για να καταλάβω,δεν είναι κρατησιμα μεγεθη αυτά τα μελανουρια?
Εξαιρετικά δύσκολο για την εποχή μας και για τα χοντρά εργαλεία του απίκο.Το ότι δεν πιάνει μελανουρια παντόφλες δεν σημαίνει ότι είναι δύσκολο να πιαστούν με το απικο.
Γιωργο το ξαναλέω..Το απικο για μελανουρια με μπουνατσα ΔΕΝ δουλεύειΕξαιρετικά δύσκολο για την εποχή μας και για τα χοντρά εργαλεία του απίκο.
Σε 14,6mm παράμαλο έβγαζα ένα βράδυ πολύ αραιά μελανούρια από 300-μισό κιλό, διπλανό καλάμι τίποτα απολύτως με 20άρι παράμαλλο.