χάσαμε και πολλά καθότι τα αγκίστρια που είχα πάρει αν και <<ακριβά>> μας βγήκαν μάπα.
Ωραία σκαροψαριά!
Δεν λέει κάτι που ήταν ακριβά...
Μπορεί να είναι ακατάλληλα για αυτή την τεχνική πχ λεπτό σύρμα.....
Εχω να ασχοληθώ πολλά χρόνια με το απίκο. Με αυτό έμαθα να ψαρεύω και το τριήμερο που μας πέρασε είδα τον εξοπλισμό του πατέρα μου και θα ήθελα να πάω πάλι. Μπορεί κανείς να προτείνει ένα καλό καλάμι γύρω στα 6 μαξ 7 μέτρα; Δεν θέλω της πλάκας αλλά ούτε και το πιο ακριβό που υπάρχει.
Το πρωτο είναι να δεις σε τι ψάρια θες να στοχεύσεις κ βεβαίως το βάθος που θες να ψαρεψεις ώστε να πας στο κατάλληλο μήκος καλαμιού...
Αλλα κ σε ρηχά νερα από τα βράχια κ με καιρό δεν γίνεται να παμε με κοντό καλάμι γιατι θα βρεχόμαστε από το κυμα..
Δυστηχως τα περισσότερα καλάμια που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι παραβολικά κ βεργίζουν αρκετά κάνοντας τα κατάλληλα για ψιλά εργαλεία(κ οχι όπως συνηθίζουμε να ψαρευουμε το απίκο στην χώρα μας) ....
Αν τα προτιμησουμε τοτε αναγκαστικά θα παμε στην..παραδοσιακη μέθοδο κοπής της μυτης κ ακόμα πιο κάτω αν χρειαστεί........
Αυτο κάνω κ εγώ.....
Με καλάμια 5,50-600μ ψαρευω αλλά αν τα κοιτάξεις θα δεις πως πανω τους αναγράφουν μεγαλυτερο μήκος.........
Φαντάσου την ώρα που σηκώνεις ένα καλό ψάρι αυτό να ανεβοκατεβαίνει σαν γιο-γιο, κ κινδυνευεις να το χάσεις ή να κοπανήσει στα βράχια ή να σπασει η μύτη...
Αλλά κ τίποτα από αυτά να μην συμβεί η συγκεκριμένη περίπτωση είναι κουραστική για τον ψαρά...
Δεν εχω εμπειρία απο εμπειρία απο ακριβά καλάμια κ πως μπορεί να συμπεριφερονται γιατί παίρνω φθηνά κ τα τροποποιω..
Αλλά επειδή γουστάρω τα ντούρα καλάμια η αλήθεια είναι πως καποτε σκεφτόμουν για το veret hinno η το cinnetic cross power που αναγράφει ανύψωση τεσσάρων κιλών κ από ότι μου είχε πει ο Ασδουδάκης
(i fishing) το έχει τεστάρει κ ισχύει.....
Με έχει απασχολήσει αυτό το καλάμισεκ σχέση με την τιμή του κ τις περισσότερες φορές ακουω κ διαβάζω καλά λόγια...
Εσυ πως το είδες ρε Μάκη, τα χαρακτηριστικά που του δίνουν ισχυουν?