Δεν καταλαβαινω τι δεν σας αρεσει σε αυτα τα αξιαγαπητα πουλακια...![]()
Το κρεας τους μια χαρα ειναι,επισεις τρυγυρναναι στις χωματερες,τη να γινει πλασματα του θεου ειναι και αυτα,τρωνε και εντομα και ιδιαιτερα ωφελειμα στις βορειες χωρες,για αυτη την εντομοφαγια.Στη περιοχη του Μαρκοπουλου-Κορωπιου παλια υπηρχαν τεραστια κοπαδια,τα τελευταια χρονια εχουν εξεφανιστει απο τη περιοχη.Πολυ εξυπνα πλασματα,ζημιες κανουν οπως κανουμε και εμεις η ανθρωποι αλλα σε πολυ μικροτερο βαθμο.,δυστυχως δεν εχουν χρηματα για να πανε στο σουπερμαρκετ,οποτε για να επιβιωσουνε δεινουν τη μαχη για το επιουσιο καθημερινα.Εμεις απλα ειμαστε η πιο ατυχη,γιατι εχουμε ελιες στη πατριδα μας,και τους αρεσουν οπως λεει σωστα ο Γιαννης.Δεν έχω σκοτώσει ποτέ, ούτε έχω φάει. Ενώ έχω δει πάρα πολλές φορές τεράστια κοπάδια, δεν έτυχε καμιά φορά να έχω τουφέκι μαζί μου. Και επίσης στο χωριό μου δεν έχω συναντήσει ποτέ, όπως έγραφα και για τις σιταρήθρες προ ημερών. Να υποθέσω ότι και αυτά προτιμούν τα πιο πεδινά μέρη ;;; .xm.
Πάντως αν ποτέ τα πετύχω δεν πρόκειται να τους χαρίσω ... μόνο φυσέκια να έχω μπόλικα μαζί μου, να ευχαριστηθώ τουφεκίδι !!!![]()
![]()
Όσο για το αν θα τα φάω ... θα δοκιμάσω, δεν έχω πρόβλημα, και αναλόγως ... βλέποντας και κάνοντας ...![]()
Δεν καταλαβαινω τι δεν σας αρεσει σε αυτα τα αξιαγαπητα πουλακια...![]()
Δεν έχω σκοτώσει ποτέ, ούτε έχω φάει. Ενώ έχω δει πάρα πολλές φορές τεράστια κοπάδια, δεν έτυχε καμιά φορά να έχω τουφέκι μαζί μου. Και επίσης στο χωριό μου δεν έχω συναντήσει ποτέ, όπως έγραφα και για τις σιταρήθρες προ ημερών. Να υποθέσω ότι και αυτά προτιμούν τα πιο πεδινά μέρη ;;; .xm.
Πάντως αν ποτέ τα πετύχω δεν πρόκειται να τους χαρίσω ... μόνο φυσέκια να έχω μπόλικα μαζί μου, να ευχαριστηθώ τουφεκίδι !!!![]()
Όσο για το αν θα τα φάω ... θα δοκιμάσω, δεν έχω πρόβλημα, και αναλόγως ... βλέποντας και κάνοντας ...![]()
Παλια οποτε τα στριμωχνα τους εριχνα,τους εχω κανει κατι κηδειες....θυμαμαι μια φορα σ ενα τεραστιο μπουλουκι στρωμενο με μια καραμπινια ειχαν πεσει πανω απο 100 συν ποσα τρυπωσαν τραυματισμενα...ομως συνεχεια μου λεγαν "τρωνε ψοφιμια...τα χω δει",οποτε μου μπηκε ιδεα και τ αηδιασα.....εχω πολλα χρονια να τους ξαναριξω και μαλλον δεν προκειται ξανα....εκτος κι αν πεσει καμμια μεγαλη πεινα.![]()
Tα ετρωγα μικρος, η γευση τους δεν ηταν ασχημη, ειναι πιο σκληρα απο την τσιχλα, η αδελφη μου ακομη τα τρωει μανιωδως και με παρακαλαει να τις φερνω. Παντως το οτι βρωμανε δεν ισχυει
.llk..llk..llk..llk......μπλιαχχχχΠέφτουν στα ψοφιμια!
Όχι για να φάνε τη σάρκα του ψωφιου ...
Προτιμάνε τα σκουλήκια, που τρώνε τη σάρκα!
Tοτε που τα χτυπαγα το μυστικο στο μαδημα(γιατι ειναι σκληρα) ειναι το βραστο νερο....σαν τη κοτα,τα πεταμε σε βραστο νερο και μαδιουνται για πλακα.Στο μαγειρεμα θυμαμαι η μανα μου τα εφτιαχνε στη κατσαρολα(καπως σα τηγανητα γινονταν) και εβαζε μεσα για νοστιμια και λουκανικο χωριατικο....δεν ηταν κι ασχημα καλα ηταν,λιγο σκληρα βεβαια αλλα σιγουρα δεν βρωμαγαν...θα το θυμομουν.στο καθάρισμα είναι πιο σκληρά από τα τσιχλοκότσυφα