Ψαρόνια



Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα απο έναν ντουμπλε η μια..τριαρα μέσα στο κοπαδι..και μετα να βλέπεις που πέφτουν αλλά να μην ξέρεις πόσα πέφτουν...Οι Ιταλοί συνάδελφοι τα κυνηγανε φανατικά θα έλεγα (ομοιώματα ψαρονιων)κλπ.H nsi κατασκευάζει το φυσίγγι storno στα 35γρ και η rm το special storno 33γρ αποκλειστικα για το κυνήγι ψαρονιων..Δεν νομιζω όμως να χρειάζεται κάτι το εξειδικευμένο..είναι όμως σκληρό θήραμα σε σύγκριση με αλλα θηράματα παρόμοιου μεγέθους πχ τσίχλα-κοτσυφας.Φυσικα κ δεν πηγενω αποκλειστικα για κυνηγι ψαρονιων..όμως όπου τα δω δεν τα χαρίζω..μέχρι 5αρια κ 6αρια εχουν "φάει"τον Οκτώβρη περιμένοντας φασσες..sarcastic.
 
Last edited:
D

DrV

Από τα πρώτα μου θηράματα, σκληρά όντως και στην καταβολή, αλλά και σαν κρέας, όσες φορές επιχείρησα να τα φάω δεν μου άρεσαν, κάποια στιγμή θα τα δοκιμάσω μετά από γδάρσιμο και τεμάχισμα σε κομματάκια σε τηγάνι με καυτό λάδι... ίσως να αξίζουν έτσι...
 
Περιοχή
Πόρτο ράφτη
Όνομα
Γεράσιμος
.μέχρι 5αρια κ 6αρια εχουν "φάει"τον Οκτώβρη περιμένοντας φασσες.
Τους άλλους τους κυνηγούς που είναι εκεί γύρω αποκλειστικά για φάσσες τους σκέφτεσαι η στην καραπουτσακλάρα σου?
 
Τους άλλους τους κυνηγούς που είναι εκεί γύρω αποκλειστικά για φάσσες τους σκέφτεσαι η στην καραπουτσακλάρα σου?
Άκου να δεις φίλε μου,εκεί που πηγενω δεν υπάρχουν άλλοι κυνηγοί..άντε να υπαρχει ένας ο οποίος κάθετε αρκετά μακρυα και δεν ενοχλείτε.μην φοβασε δεν είμαι τόσο επιπόλαιος όσο πιθανών να νομίζεις..τους συναδέλφους μου είτε είναι γνωστοί είτε άγνωστοι πάντα τους σέβομαι.στα λεω όλα αυτα για να γνωρίζεις κάποια πράγματα πριν ξεκινάς να γράφεις.Παντα φιλικά!
 
Last edited:
Από τα πρώτα μου θηράματα, σκληρά όντως και στην καταβολή, αλλά και σαν κρέας, όσες φορές επιχείρησα να τα φάω δεν μου άρεσαν, κάποια στιγμή θα τα δοκιμάσω μετά από γδάρσιμο και τεμάχισμα σε κομματάκια σε τηγάνι με καυτό λάδι... ίσως να αξίζουν έτσι...
Έχεις δίκιο φίλε Βασίλη,γευστικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο,ούτε έμενα με συγκινούν..τα δίνω σε εναν γνωστο ο οποίος τους αλλάζει τα φωτα
 
  • Like
Reactions: DrV
Περιοχή
ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΚΟΤΥΛΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Όνομα
ΚΩΣΤΑΣ
Από τα πρώτα μου θηράματα, σκληρά όντως και στην καταβολή, αλλά και σαν κρέας, όσες φορές επιχείρησα να τα φάω δεν μου άρεσαν, κάποια στιγμή θα τα δοκιμάσω μετά από γδάρσιμο και τεμάχισμα σε κομματάκια σε τηγάνι με καυτό λάδι... ίσως να αξίζουν έτσι...
Bασιλη παλια τα ετρωγα κοκκινιστα με πατατουλες .eat.
Kαποια στιγμη αρχισα να τα σιχαινομαι λογω εμφανισης .hit.
Οποτε δεν ξανα ασχοληθηκα μαζι τους και ο μονος λογος που τα τουφεκαω ειναι οτι κανουν καταστροφες στους αγροτες στο περασμα τους
Τωρα βεβαια ετσι πως εγινε η κατασταση και οπως εξελισετε προβλεπω να τα τρωμε για γκουρμε πιατο αφου θα την βγαζουμε ολη την εβδομαδα με σκουλικαντερες αλα κρεμ .hit..llk.
 
A

AltairLusso

Τους άλλους τους κυνηγούς που είναι εκεί γύρω αποκλειστικά για φάσσες τους σκέφτεσαι η στην καραπουτσακλάρα σου?
.asking. :confused: .asking. .ban. ... νεανία μην τσαμπουκαλεύεσαι γιατί ο Πανούτσος έχει λυμένο το ζωνάρι ... .yelling.
 
Μάλιστα Γιώργο ο κυπριδημος (αν θυμαμε καλά)είχε γράψει ότι γδαρμενα και μαγειρεμένα στην κατσαρόλα,ακόμα και ένας γευσιγνώστης δυσκολεύετε να ξεχωρίσει αν είναι τσίχλα η ψαρονι..ΥΓ Έτσι και "πέσει"το κοπαδι σε ελαιοδεντρο το μαδαει σε δευτερόλεπτα..
 
D

DrV

Έχεις δίκιο Τάσο, μόλις το ανέφερες θυμήθηκα ότι την έχω κρατημένη.
Συνταγή για ψαρόνια από τον Νικήτα Κυπρίδημο:

"Ναι, το ψαρόνι μπορεί να γίνει και καλός μεζές!
Το μυστικό είναι στο καθάρισμα: το ψαρόνι γδέρνεται, δεν ξεπουπουλιάζεται.
Κάτι που διευκολύνει τη διαδικασία.
Κάνοντας ένα σκίσιμο στη ράχη βγαίνει το δέρμα μαζί με όλα τα φτερά και πούπουλα.
Τα καθαρισμένα ψαρόνια μπαίνουν σε μια μαρινάδα από ξηρό κόκκινο κρασί, λίγο λάδι, θυμάρι φρέσκο και ένα δυο κόκκους πιπέρι.
Μετά από ολονύκτιο μαρινάρισμα στο ψυγείο, τα ψαρόνια σουρώνονται και στεγνώνονται καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μισό μπουκάλι κρασί κόκκινο ξηρό, μισό φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο
και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά (αρκετά για να λιώσει το βούτυρο και να φύγει το οινόπνευμα από το κρασί).
Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα ψαρόνια σε δυνατή φωτιά.
Δεν τα τηγανίζουμε, απλά τα ροδίζουμε σε όλες τις μεριές. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει
και να γίνει διάφανο.
Βάζουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι, τα ροδισμένα ψαρόνια, ένα φύλλο δάφνη στη σάλτσα και σιγοβράζουμε τα ψαρόνια σε όσο το δυνατό πιο σιγανή φωτιά.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε τη σάλτσα να κοχλάσει.
Οταν τα ψαρόνια είναι μαλακά, δηλαδή όταν το κρέας τους κόβεται με το πιρούνι, βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Αν η σάλτσα χρειάζεται και άλλο δέσιμο βγάζουμε τα ψαρόνια και βράζουμε τη σάλτσα μόνη της.
Οταν δέσει, ξαναβάζουμε τα ψαρόνια. "
 
Περιοχή
Πόρτο ράφτη
Όνομα
Γεράσιμος
Άκου να δεις φίλε μου,εκεί που πηγενω δεν υπάρχουν άλλοι κυνηγοί..άντε να υπαρχει ένας ο οποίος κάθετε αρκετά μακρυα και δεν ενοχλείτε.μην φοβασε δεν είμαι τόσο επιπόλαιος όσο πιθανών να νομίζεις..τους συναδέλφους μου είτε είναι γνωστοί είτε άγνωστοι πάντα τους σέβομαι.στα λεω όλα αυτα για να γνωρίζεις κάποια πράγματα πριν ξεκινάς να γράφεις.Παντα φιλικά!
Μωρέ και γω φιλικά στα γράφω αλλά όποιον και να ρωτήσεις αν του πεις οτι πας για φάσσες και ντουφεκάς ψαρόνια θα σε κοροιδεύουν..Και για να σου απαντήσω στο μήνυμά σου επειδή φαίνεται να ενοχλήθηκες.. Πρώτον δεν ξέρω που κυνηγάς και αν έχει κόσμο..Δεύτερον επιπόλαιος γίνεσαι απο μόνος σου..και Τρίτον εσυ πρέπει να γνωρίζεις κάποιους άγραφους κανόνες του κυνηγιού χωρίς βεβαία να είναι και απαραίτητο απόλους να τηρούνται.. :)
 
Καταρχήν καλημέρα.εφοσον δεν ξερεις που κυνηγάω κ αν έχει κόσμο καλό ειναι να μην γράφεις σαν να είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν άλλοι κυνηγοί γύρω μου.και κάτι ακόμα για να καταλάβεις.Εδω στα μέρη μου μπορει να πηγενείς καθημερινά για φασσες και ζήτημα είναι να βλεπεις ένα κοπαδι την μέρα άντε μέχρι τρία.συνηθως μακρυα από τον κυνηγό.πολλες φορές δεν περνάνε καθόλου.τις μέρες που δεν έχει πουλιά αν περάσουν ψαρονια τα τουφεκαω.ποτε δεν ρίχνω σε τσίχλες που περνάνε πάντα πιο νωρίς(αν κ εχω ψιλά μαζί μου).Επιπόλαιος θα ήμουν καλέ μου φίλε αν έβλεπα έστω κ ένα κοπαδι φασσες κ εγω έριχνα σε ψαρονια..και τοτε όντως θα με κορόιδευαν..Γνωρίζω τους άγραφους νομούς να είσαι σίγουρος για αυτο..
 
Last edited:
Περιοχή
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Όνομα
ΑΡΙΣ
Παντα γδαρσιμο στα ψαρονια και για μενα ειναι καλυτερα σαλτσουλα, να μαλακωνει το κρεας να μην ξεραινεται... ;) Εχω την υποψια οτι θα γινονταν ωραια κ παστα...
Τωρα οσον αφορα τη σκληροτητα τους, ενταξει εχουν συμπαγης κ σκληρο κρεας αλλα μην τρελαινομαστε κιολας... Με 28 γρ ν8 η 7,5 κατεβαινουν απο πολυ ψηλα...
 
Περιοχή
Πόρτο ράφτη
Όνομα
Γεράσιμος
Καταρχήν καλημέρα.εφοσον δεν ξερεις που κυνηγάω κ αν έχει κόσμο καλό ειναι να μην γράφεις σαν να είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν άλλοι κυνηγοί γύρω μου.και κάτι ακόμα για να καταλάβεις.Εδω στα μέρη μου μπορει να πηγενείς καθημερινά για φασσες και ζήτημα είναι να βλεπεις ένα κοπαδι την μέρα άντε μέχρι τρία.συνηθως μακρυα από τον κυνηγό.πολλες φορές δεν περνάνε καθόλου.τις μέρες που δεν έχει πουλιά αν περάσουν ψαρονια τα τουφεκαω.ποτε δεν ρίχνω σε τσίχλες που περνάνε πάντα πιο νωρίς(αν κ εχω ψιλά μαζί μου).Επιπόλαιος θα ήμουν καλέ μου φίλε αν έβλεπα έστω κ ένα κοπαδι φασσες κ εγω έριχνα σε ψαρονια..και τοτε όντως θα με κορόιδευαν..Γνωρίζω τους άγραφους νομούς να είσαι σίγουρος για αυτο..
Καλημέρα..Εντάξει φίλε..Επειδή το χω πάθει για αυτο στο λέω..Έχει τύχει να τουφεκίσω δεντρότσιχλα και απο πίσω να ερχόταν το κοπάδι..Και στα κλασικά φασσοκάρτερα του Οκτώμβρη που γινεται χαμός αν τουφεκίσεις οτιδήποτε άλλο τρώς το κράξιμο της ζωής σου..Επειδή είμαστε εκτός θέματος ας τελειωσεί εδω και αν θες πάμε στις Φάσσες να πούμε ότι θες..Τα ψαρόνια δεν τα χω βάλει ποτέ στο στόμα μου..Μόνο και μόνο που τα βλέπεις στα ψοφίμια αρκουν..
 
Άρι ωραια τα φυσιγγια που προτείνεις εγω για λίγο πιο χαμηλά θα επέλεγα..κουτουμανος διασποράς 40γρ ν9..αλλα μην είμαστε και πλεονεκτες..εξάλλου ποιος κάθετε να κουβαλάει μαζί του σακί απο ελιές...very funny..very funny..very funny.
 
Και εγω ετρωγα τα ψαρονια οσπου μια φορα τα ειδα να τσιμπανε μεζεδακη απο ενα γαιδαρο ψωφιο.bbq.
 
Αυτο το εχω ακούσει και εγω..Απο την αλλη μεριά αμφιβάλω αν υπαρχει τροφή που να είναι "καθαρη"στις μερες μας..Και η κότες που τρώμε αν βρουν ποντίκι η φίδι δεν το αφήνουν..το γουρούνι τρώει τα πάντα..Τα ψάρια ότι και αν πέσει στην θάλασσα δεν θα πουν όχι..Η αλήθεια είναι ότι Όταν τα δει κανείς τα σιχαινετε..Χωρίς αυτο να σημενει ότι πρέπει ντε και καλά να τρώμε τα ψαρονια..
 
A

AltairLusso

Ο παππούς τα έψαχνε με μανία. Θυμάμαι που μου ελεγε, θα μου φέρεις μαυροπουλια; Άνθρωπος μεγαλωμενος στον Έβρο σε εποχές που πέρναγε το φορτηγό και πουλαγε κυνήγι απο το Δ.
Παρόλα αυτά, δεν ήθελε τα τρυγονια και τα ορτυκια και μου ζηταγε ψαρονια...
 
Top