Ψαρόνια

Παντα γδαρσιμο στα ψαρονια και για μενα ειναι καλυτερα σαλτσουλα, να μαλακωνει το κρεας να μην ξεραινεται... ;) Εχω την υποψια οτι θα γινονταν ωραια κ παστα...
Τωρα οσον αφορα τη σκληροτητα τους, ενταξει εχουν συμπαγης κ σκληρο κρεας αλλα μην τρελαινομαστε κιολας... Με 28 γρ ν8 η 7,5 κατεβαινουν απο πολυ ψηλα...
Για παστο το κρέας πρέπει να είναι λιπαρο ,βλέπε ορτυκι ,χοιρινό,παλαμιδα ,κλπ.
Το αδύνατο, πχ τσίρος ,είναι για αλμυρό μεζε του ουζου και του τσιπουρου.

Εχεις δικιο Γιαννη αλλα δοκιμασα κ εφτιαξα κ μερικα μπεκατσινια παστα, που δεν εχουν λιπος, κ βγηκαν οτι πρεπει για αλμυρο μεζε... Πιστευω θα ταιριαζε κ στα ψαρονια...

san mezes einai wraia arkei na ta mageirepseis wste na malalwsei to kreas. pleon ta dinw stis gates mias ta exw dei na boskoun stis farmes apo ta mink pou exoume sthn kastoria. otan thelw skopobolh pianw ena leykadi anamesa apo th farma kai ton aliakmona. party apo psaronia kourounes kai picapica. navaro 32#6 kai agios o theos !!

Ρε παιδιά εγώ σήμερα είδα ένα κοπαδάκι ψαρόνια καμιά 15αρια όταν γύριζα από τη σχολή...
Θυμάμαι ότι εδώ πάνω, δεν έφευγαν καθόλου, δηλ. μέχρι Μάιο σίγουρα τα θυμάμαι, μην πω και Ιούνιο και από όσο ήξερα ντοπιάζανε, όπως τα κοτσύφια σε εμάς κάτω... Αλλά αφού ξαναγύρισα από 1η του μήνα, ήταν εξαφανισμένα (να είχαν τραβήξει για πιο ψηλά;) όπως επίσης και στη διαδρομή με το τρένο ανεβαίνοντας δεν είδα καθόλου, ενώ πέρυσι που είχα ανέβει δυο βδομάδες αργότερα είχα δει αρκετά...
Να κατεβήκανε από τα ορεινά του νομού με την αλλαγή του καιρού λέτε ή να είναι κάνα πρώιμο πέρασμα....;

Ρε παιδιά εγώ σήμερα είδα ένα κοπαδάκι ψαρόνια καμιά 15αρια όταν γύριζα από τη σχολή...
Θυμάμαι ότι εδώ πάνω, δεν έφευγαν καθόλου, δηλ. μέχρι Μάιο σίγουρα τα θυμάμαι, μην πω και Ιούνιο και από όσο ήξερα ντοπιάζανε, όπως τα κοτσύφια σε εμάς κάτω... Αλλά αφού ξαναγύρισα από 1η του μήνα, ήταν εξαφανισμένα (να είχαν τραβήξει για πιο ψηλά;) όπως επίσης και στη διαδρομή με το τρένο ανεβαίνοντας δεν είδα καθόλου, ενώ πέρυσι που είχα ανέβει δυο βδομάδες αργότερα είχα δει αρκετά...
Να κατεβήκανε από τα ορεινά του νομού με την αλλαγή του καιρού λέτε ή να είναι κάνα πρώιμο πέρασμα....;
Μου φαίνεται περίεργο να είναι ντοπιάρικα και να ήταν κοπαδιασμένα. Αλλά δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται κιόλας...

O Έβρος έχει ντοπιάρικα ψαρόνια όλο τον χρόνο, 20 Αυγούστου στα τριφύλλια έριχνα δυο τουφεκιές με το Baikal με διασποράς 9άρια και γέμιζα μια σακούλα για τον παππού που τα ζήταγε επίμονα :)

O Έβρος έχει ντοπιάρικα ψαρόνια όλο τον χρόνο, 20 Αυγούστου στα τριφύλλια έριχνα δυο τουφεκιές με το Baikal με διασποράς 9άρια και γέμιζα μια σακούλα για τον παππού που τα ζήταγε επίμονα :)
Ετσι ακριβως ;)
Να ηταν μονο τα ψαρονια
Δεν θα ξεχασω τα δυο μπεκατσινια στο Μοναστηρακι δευτερη μερα της εναρξης που μου πεταχτηκαν μπροστα στα ποδια μου στις καλαμιες
Δεν ειχα ξαναδει στην ζωη μου μπεκατσινι
Ειπαμε παραδεισος
και κυνηγετικος αλλα και για μονιμη κατοικια .well done.

Κοιτα θα μπορουσε να μην ειχε πεταξει κ ουτε αυτη η τσιχλα... .yelling.
Κ εδω εχει παρα πολλα αυτες τις μερες, θελοντας να δοκιμασω το δικανο με ενα πιο κοντο πελμα μετα απο αυτο που επαθα στον Εβρο, πηρα πολλα δυο απογευματακια κ τα χαρισα σε κατι τσιγγανους που τα τιμουν....eat. Το παλιοδικανο οπου το σηκωνα τα κατεριπτε για πλακα, αλλη αισθηση στο καρτερι...Αβ βαλεις την σωστη προσκοπευση οι αποστασεις μπαινουν σε δευτερη μοιρα...

Θυμάμαι την έναρξη 2012.. που σου λέω ρε μλκ... είναι δυνατόν ;; 20/08;;;
κι όμως ήταν ντόπια...

Τι γίνεται ρε παιδιά με τα μαυροπούλια;;
Έχει γεμίσει ο τόπος!
Δεν θυμάμαι άλλη χρονιά να έχει τόσα πολλά.
Τα πλησιάζω για φωτογραφία και δεν κουνιούνται καθόλου...
image hosting sites
έλα ρε φίλε ωραια φάση .well done.

Παιδια τα ψαρονια τα κυνηγατε ? Τρωγονται...xm.
όλα τρώγονται Αργύρη αλλά όχι από όλους
ένας θείος της γυναίκας μου(συγχωρεμένος)έκανε μεγάλη χαρά όταν του πήγαινα ψαρόνια και μου ζητούσε να του φέρνω
προσωπικά τα έχω δεί σε ψοφίμι να βόσκουν και τα σιχαίνομαι :)

Αργυρη τα ψαρονια τρωγονται κ μαλιστα ειναι πολλοι στη βορεια Ελλαδα που τα ζητουν μανιωδως... Εχω φαει αρκετες φορες σε μικροτερη ηλικια, το κρεας τους αν μαγειρευετει σωστα ειναι συμπαθητικο... Δεν ειναι κ το πιο καθαρο θηραμα ομως με την εννοια των περιοχων οπου συχναζει κ ειναι κ σχεδον παμφαγο γι αυτο κ πολλοι δεν το θελουν...

Back