Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Απογευματινό και γω σήμερα στα μέρη μου.Αποτελεσμα φτωχό μια τσίχλα βαρεσα και αυτή στα 40 μέτρα και μια ξεπουπουλιασμενη.
+ Ότι πήρα διασποράς φυσίγγια στην βιασύνη μου
+Ότι του είχαν φύγει κάτι πρόβατα του βοσκού και κορναρε μπροστά από το καρτέρι σαν τρελός.

Ξεπόρτισα κ γω για καμιά ωρίτσα το απόγευμα,στα "κλεφτά" μιας κ έχω κόψει τις εξόδους τον τελευταίο καιρό (είμαστε σε αναμονή για τον ..τζούνιορ κυνηγό αυτές τις μέρες) :) Όπως πληροφορήθηκα στα μέρη που κάνω τα κυρίως κυνήγια μου (περπατητά) δεν είχε ενδιαφέρον σήμερα..κυνηγοί αρκετοί,πουλιά λίγα,λιομαζώχτες περισσότεροι! Τεσπά. Βγήκα λοιπόν τη βόλτα μου σχετικά κοντά αλλά απογοητεύτηκα!! Είδα μονοψήφιο(!) αριθμό τσιχλών,κοτσύφια 0! Φάσσες 2-3 μακριά κ άκουσον άκουσον,σήκωσα ζευγαράκι ορτύκια(!) κ όλα αυτά σε πρόποδες βουνού.Ορτύκια στον Κρουσώνα κοντά κ τέτοια εποχή,πραγματικά ανεξήγητο!! Στο δια ταύτα 1 τσίχλα στο χέρι (απ' τις 2 που τουφέκισα) κ το ένα ορτύκι βορά στις ζουρίδες (τουλάχιστον το γραψα στην camera)! Επόμενη έξοδος Ο Θεός μόνο ξέρει!! Αλλάζουν οι προτεραιότητες τώρα φυσικά,αλλά ευτυχώς που το πάει για "κακή" χρονιά εδώ κάτω στις τσίχλες κ έτσι θα χω ένα καημό λιγότερο!!

Καλησπέρα σε όλους!

Αν και αυτο το ΣΚ το έριξα στην μπεκάτσα ...τόσο σήμερα όσο και εχτές είχα την ευκαρία να πάω για απογευματινά καρτέρια. Το μεν χθεσινό στην Δυτική Αττική στο γυρισμό από Πελοπόννησο...το δε σημερινό στην γειτονιά μου στην ΝΑ πλευρά της Αττικής.

Ευχάριστες εκπλήξεις και τα 2 απογευματινά καρτέρια. Το μέν χθεσινό αναπάντεχα καλό... με τα περισσότερα πουλιά να περνάνε ψηλά....το δε σημερινό μας έδωσε μισή πουλιάστρα με πολύ ωραίες τουφεκίες.

Αυτό που παρατήρησα τόσο εχτές όσο και σήμερα είναι ότι τα πουλιά περάσανε σε δύο δόσεις. Η πρώτη ξεκίνησε στις 16:15 μέχρι της 16:35 και η δεύτερη στις 17:05 μέχρι την μαύρη νύχτα.

Αυτά τα ολίγα....ώρα για ύπνο!

Σε κοντινό απογευματινο λίγα τα πουλιά,καταφερα και πήρα 6,συνολικά από τις 4 παρά που ήμουν στον καρτέρι μέχρι το σούρουπο να είδα καμία 30αρια πουλιά συνολικά!
Ηλία εάν είδες 30 μιλάμε για ρεκόρ.

Ενα καλο απογευματινο και σημερα, με 5 χαμενα δυστυχως, απο το συνολο των 8..σφιχτο το μερος γυρω απο το καρτέρι και το σκυλακι του φιλου εβαλε τα δυνατα του αλλα ειχε νυχτωσει, δεν μπορουσαμε να το καθοδηγησουμε και απόλυτα, οποτε δεν τα βρηκαμε..Επιστροφη στην ζουγκλα τωρα (Αθηνα)!

Άμα σού πω την αλήθεια δεν ξέρω από τι είναι αλλά συναντώ τα κοτσίφια πάνω σε αυτά τα δέντρα συχνά, προσπαθώ να βγάζω φωτογραφίες όσο πιο έντονες συνεσθιματικα να τις θυμάμαι και να τις βλέπω μετά από χρόνια γιατί η ζωή είναι στιγμές!!!
Αρκουδοπουρναρο το λεγομενο...

Αν και μας τα χάλασε η βροχή με τον φίλο Παναγιώτη αρκετά πουλάκια σήμερα χωρίς να το παρατραβήξουμε,με πολύ γέλιο Σελφι .sarcastic..my man.και καλή διάθεση, αρκετός κόσμος μάζευε ελιές και αφήσαμε αρκετά κομμάτια ,είχαμε και αρκετά χαμένα δυστυχώς :(,αν συνεχίζαμε λίγο ακόμα θα είχαμε όριο

Το σκεετ της βερεττα το ξαναλέω κλέβει εκκλησία .sarcastic. .sarcastic. το έβαλα μετά το πρώτο μισάωρο γιατί το 4 μου χάλαγε τα κοντινά πουλιά με τα φυσίγγια μου (9 άρια) και ήταν κρίμα

6617

Αν και μας τα χάλασε η βροχή με τον φίλο Παναγιώτη αρκετά πουλάκια σήμερα χωρίς να το παρατραβήξουμε,με πολύ γέλιο Σελφι .sarcastic..my man.και καλή διάθεση, αρκετός κόσμος μάζευε ελιές και αφήσαμε αρκετά κομμάτια ,είχαμε και αρκετά χαμένα δυστυχώς :(,αν συνεχίζαμε λίγο ακόμα θα είχαμε όριο

Το σκεετ της βερεττα το ξαναλέω κλέβει εκκλησία .sarcastic. .sarcastic. το έβαλα μετά το πρώτο μισάωρο γιατί το 4 μου χάλαγε τα κοντινά πουλιά με τα φυσίγγια μου (9 άρια) και ήταν κρίμα

View attachment 6617
Μπράβο Πατρίδα

Προσωπικα μια φορα δοκιμασα να φαω, δε μου φανηκε κατι ιδιαιτερο. Τελος παντων, γουστα ειναι αυτα
Αν δοκιμάσεις από νησιά Κω Κάλυμνο που ειναι συνδιασμό με θυμάρι θα πάθεις πλάκα... Βέβαια πρέπει να σου αρέσει το μέλι!

Απο τα συγκεκριμενα νησια οχι, δεν εχω δοκιμασει. Εχω δοκιμασει ρεικομελο με θυμαρι, και ρεικομελο με πευκο, κανενα δε με ενθουσιασε να πω την αληθεια. Προτιμω τα μελια θυμαριου, σε οσο το δυνατον υψηλοτερη περιεκτικοτητα, γιατι γνησιο θυμαρι 100% ειναι πολυ δυσκολο να βρεις.

Στα των τσιχλων, Σαββατο πηγα απογευματινο, και ενω ειδαμε και ακουσαμε αρκετα πουλια, αυτα προτιμησαν να μεινουν στα πυκνα και να μην μας δωσουν ευκαιριες. Ισως εφταιγε και το οτι μαζευαν στην περιοχη τις προηγουμενες μερες

Προσωπικα μια φορα δοκιμασα να φαω, δε μου φανηκε κατι ιδιαιτερο. Τελος παντων, γουστα ειναι αυτα
Πάντως εάν κάτι είναι το ρεικι σίγουρα είναι ιδιαίτερο ,για αυτό άλλωστε σε κάποιους αρέσει πολυ σε κάποιους δεν αρέσει καθόλου ,πέραν τούτου το ρέικι είναι πολύ θρεπτικό μέλι, κάποιοι μελισσουργοί στο τέλος τα μελίσσια τους τα πάνε στο ρέικι και τους αφήνουμε πολύ μέσα ώστε να είναι δυνατά τα μελίσσια για τον χειμώνα

Status
Not open for further replies.
Back