Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για αύριο τώρα που πάμε ; Βάγια έμαθα ότι είχε πουλάκια ,Μόδι μου είπαν ότι ήταν νεκρα
Πάντως ανάμεσα σε Μαυρομάτι και Άσκρη δεν υπήρχε τίποτα απολύτως πρωινό καθόλου και μετά τις 9 πέρασαν λίγες γερακοτσιχλες σε μικρά κοπαδακια αλλά σε αρκετό ύψος
Απολογισμός 2 άτομα 1 τσίχλα!!!!!!!

- 10:00 η ώρα το πρωί ήμουν στα έλατα (~1.300 μέτρα ψηλά).
- Οι κυργιαρίνες (turdus viscivorus) ήταν εκεί, αρκετούτσικες μάλιστα...! Ωστόσο, ως συνήθως, λόγω της καχυποψίας και της πονηριάς τους, δεν έδιναν καθόλου εύκολα ευκαιρίες για βολές, διότι η συντριπτική τους πλειοψηφία πετούσε πολύ ψηλά ή μακριά, στο απυρόβλητο, με αποτέλεσμα τα μισά φυσίγγια απ' αυτά που τελικά έκαψα να πάνε "τζάμπα και βερεσέ", λόγω του ότι δεν κρατιόμουνα (κακώς) και τις τουφεκούσα και αυτές τις πολύ ψηλωμένες ή μακρινές (ήθελα να ξεφορτωθώ και κάτι φυσίγγια που είχα από παλιά)...
- Εκτός από κυργιαρίνες είδα και άκουσα και αρκετές κοκκινούλες καθώς και γερακότσιχλες (turdus pilaris), δίχως ωστόσο να μου δώσουν ευκαιρία για κάρπωση, ούτε οι μεν, ούτε οι δε...
- Τελικός απολογισμός: 16 κυργιάρες!
- Για απογεματινό στις μικρούλες δεν πήγα τελικά, γιατί άργησα στον ελατιά, κάθησα έως το ηλιοβασίλεμα...

Σημερινή Βόλτα κοντά στην Αταλάντη με πολύ λίγα πουλάκια. Τελικός απολογισμός 6-7 πουλάκια επί 4 άτομα και 5,6 ψαρόνια. Το εντυπωσιακό ήταν ο αριθμός των ψαρονιών που είδαμε. Υπήρχε ένα τεράστιο σμήνος με χιλιάδες πουλιά τα οποία έκαναν βόλτα γύρω από εκεί που καθόμασταν. Το πέταγμα τους ακουγόταν σαν μπουμπουνητό, καθίσαμε και τα χαζεύαμε, πρώτη φορά βλέπω τέτοιο αριθμό σε τόσο κοντινή απόσταση.

Μεγαλη υποθεση παιδια η επαρχια! Να εισαι 15 λεπτα απο το καρτερι και να ξερεις οτι μετα απο καθε απογευματινο θα εχεις 5-6-10 πουλακια στο σακιδιο! Αθανατο χωριο! Ετσι και σημερα με καλη παρεα που ξερει και τα "κατατοπια" ριξαμε τις τουφεκιες μας, και ουτε ξυπνηματα απο τις 3.30 το πρωι για ταξιδι 200χλμ ουτε τπτ!.cofee.

Τα κατάφερα κι εγώ απόψε να πάω στο καρτέρι, παρόλη την κούραση από τις ελιές ... Δεν είχε αλλάξει κάτι, λίγα πουλιά, μετά τις 5.00 μμ και από αυτά τα περισσότερα να περνούν μακριά πάνω από το δάσος. Πήρα 3 με μόνοτουφεκιές, και αστόχησα σε άλλες 2 που τους έριξα από δύο !!!!!
Τσοκ Brain, η 1η και η 3η με το BL, η 2η με το MR ωραία τουφεκιά πραγματικά πολύ ψηλά !!! Φυσίγγια Lambro series 2 - 28 γρ. Νο 8 οι 1η και 2η, και 24 γρ. Νο 9,5 η 3η ...
Καθαρά σκοτώματα, ξερές και οι τρεις, τις βρήκα εύκολα εκεί ακριβώς που έπεσαν ..
6563

6564

Ήρθαν και αυτές.Καλημερα!!

IMG-20191124-085810.jpg

Last edited by a moderator:
Δερβενοχώρια σήμερα πέρασαν λίγα κοπαδάκια κυριαρίνες σε μεγάλο ύψος.Απο τις κοινές τίποτα,ενώ κάποια κοτσύφια ακουγόντουσαν στα πυκνά.
Χθες ΒΑ Αττική πραγματικά νεκρα και λόγω κόσμου στις ελιές λίγα τα σημεία που μπορείς να περπατήσεις.

Οι υποχρεωσεις δεν επετρεψαν εξορμηση για μακρομυτες γιατι επρεπε να ειμαι νωρις στο σπιτι...οποτε για να μην χασω την εξοδο ειπα να δω την τσιχλοεπαρκεια στα περιξ.Η εκπληξη πολυ ευχαριστη,πολλες τσιχλες που εφευγαν μακρια λογω καλοκαιριας.Τελικα 16 στο χερι κ 5 χαμενες.6572

Status
Not open for further replies.
Back