Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πέριξ αττικής πήγα χθες Λευτέρη και έχω πάει και άλλη μια φορά!
Βρε δεν λέω για εχθές ,λέω για αυτό που λες ότι αλλά απογευματινά ήταν καλά ,μιλάς για εδώ σε εμάς ;εάν ναι θα σου στησω καραούλι και θα σε πάρω από πίσω να δω που πας ,το νου σου χαχαχα!!!!!!!!

Βρε δεν λέω για εχθές ,λέω για αυτό που λες ότι αλλά απογευματινά ήταν καλά ,μιλάς για εδώ σε εμάς ;εάν ναι θα σου στησω καραούλι και θα σε πάρω από πίσω να δω που πας ,το νου σου χαχαχα!!!!!!!!
Ολο τον Οκτώβριο αυτος Λευτερη τις πελεκαει τα απογευματα (βορεια ελλαδα ομως νομιζω!)...Ειναι πονηρος ο Λιακος.sarcastic.

Δεν είπα αυτό ρε Λευτέρη,προς θεού γνωριζόμαστε εξάλλου οι δυο μας!ευβοια,αρτα και Αθήνα σε όσα έχω πάει είχε καλά πουλάκια,χθες βρηκα τα λιγότερα!

Απο τα συγκεκριμενα νησια οχι, δεν εχω δοκιμασει. Εχω δοκιμασει ρεικομελο με θυμαρι, και ρεικομελο με πευκο, κανενα δε με ενθουσιασε να πω την αληθεια. Προτιμω τα μελια θυμαριου, σε οσο το δυνατον υψηλοτερη περιεκτικοτητα, γιατι γνησιο θυμαρι 100% ειναι πολυ δυσκολο να βρεις.

Στα των τσιχλων, Σαββατο πηγα απογευματινο, και ενω ειδαμε και ακουσαμε αρκετα πουλια, αυτα προτιμησαν να μεινουν στα πυκνα και να μην μας δωσουν ευκαιριες. Ισως εφταιγε και το οτι μαζευαν στην περιοχη τις προηγουμενες μερες
Στο εμπόριο δεν θα βρεις θυμαρίσιο μελι 100% παίζει να σε στείλει στο νοσοκομείο η θυμόλη.

Στο εμπόριο δεν θα βρεις θυμαρίσιο μελι 100% παίζει να σε στείλει στο νοσοκομείο η θυμόλη.

Εννοω μελι που να εχει φτιαχτει μονο απο ανθη θυμαριου μονο, καθως οι μελισσες συνηθως επισκεπτονται και αλλα λουλουδια, κατι που ευκολα διαπιστωνει κανεις με ενα γυρεοσκοπικο ελεγχο

Απο τα συγκεκριμενα νησια οχι, δεν εχω δοκιμασει. Εχω δοκιμασει ρεικομελο με θυμαρι, και ρεικομελο με πευκο, κανενα δε με ενθουσιασε να πω την αληθεια. Προτιμω τα μελια θυμαριου, σε οσο το δυνατον υψηλοτερη περιεκτικοτητα, γιατι γνησιο θυμαρι 100% ειναι πολυ δυσκολο να βρεις.

Στα των τσιχλων, Σαββατο πηγα απογευματινο, και ενω ειδαμε και ακουσαμε αρκετα πουλια, αυτα προτιμησαν να μεινουν στα πυκνα και να μην μας δωσουν ευκαιριες. Ισως εφταιγε και το οτι μαζευαν στην περιοχη τις προηγουμενες μερες
Συμφωνώ απόλυτα βικ. Για εμενα το ωραιότερο μέλι είναι το 100% θυμαρισιο που έβρισκα στη Σύρο μικρός. Πλέον όπου το βρίσκω δεν είναι 100%

Καλησπέρα στην παρέα. Σήμερα έκανα το πρώτο περπατητό για τσίχλες παρέα με τρεις φίλους,αφού στο καρτέρι τελευταίο καιρό δεν παίζει τιποτα. Δύο ώρες περπατήσαμε την Ποταμιά,απολογισμός 1 τσίχλα και ένα αγριοπερίστερο. Τραγική κατάσταση,δεν πρέπει να είδαμε σύνολο πάνω από 10 τσίχλες που έφευγαν από μακρυά. Σημείο που θεωρείται από τα καλά και κρατάει πουλιά. Απογοητεύτηκα!

- Xτες δεν είχε κυνήγι λόγω βροχερού σκηνικού...
- Σήμερα το απόγεμα όμως, έκατσα στο καρτεράκι μου... Περάσανε αρκετά πουλάκια και ψηλωμένα και χαμηλωμένα, αλλά μετά τις 16:30 έως τις 17:20 περίπου (έκοψαν νωρίς)...
Με καλή ευστοχία κατάφερα 10 ακριβώς! Όλες κοινές, εκτός μίας κοκκινούλας, την οποία "ξεκρέμασα" από ένα πολύ ψηλωμένο 20άρι σμήνος!
Πολύ καλά λοιπόν...!
Αύριο πάλι...
- Πάντως να αναφέρω, πως μέχρι στιγμής εφέτος ακούω και βλέπω περισσότερες κοκκινούλες (τόσο στα έλατα, όσο και χαμηλότερα), παρά κοτσύφια...!

Κύριοι.. Προς ενημέρωσης σας απο βόρεια ορεινα, το ξημέρωμα σήμερα είδα κ άκουσα αρκετά κοτσυφια. Νομίζω οτι είναι η πρώτη φορά φέτος που περνάνε σε αξιόλογο αριθμό. Επίσης έχω την εντύπωση πως σε σχέση με άλλες χρονιές οι κοτσυφες άργησαν να περάσουν. Δεν τους κυνηγάω αλλά δεν παυουν να μου κινουν το κυν ενδιαφέρον.

λλά μετά τις 16:30 έως τις 17:20 περίπου (έκοψαν νωρίς)...

Μετα τις 17.20-17.30 εχει σκοτεινιάσει....τι νωρις ρε συ!?

Καλημέρα σε όλους,

Βρε Νικόλα....βρε Νικόλα θα μας τρελάνεις? 17:20 καλά σου λέει ο Στέφανος....είναι σχεδόν νύχτα!

Άσε που αν τα πουλιά περνούσαν από τις 16:30 μέχρι και τις 17:20 είναι σούπερ....αφού το να σου περνούν πουλιά για μια ώρα συνεχόμενα είναι στις μέρες μας....τύχη!

Στα δικά μας τώρα.....ΝΑ Αττική σήμερα το πρωί σε πρωινό καρτέρι πριν το γραφείο...ελάχιστα πράγματα...αλλά παράπονο δεν έχω αφού αυτά τα καρτέρια είχαν χρόνια να δώσουν πουλιά. Μάλλον το ότι οι κάμποι των Μεσογείων είναι γεμάτοι με ελιά και υγρασία έχουν καταφέρει να κρατήσουν έναν αριθμό πουλιών γιατί κάποια απογευματινά καρτέρια δουλεύουν.

Καλή συνέχεια σε όλους!

Προσωπικα το Σ/Κ 5.15 εριξα τελευταια τουφεκια...οχι για λογους φιλοσοφιας δυσης ηλιου κτλ...απλα δεν θα το βρω με το σκοταδι και δεν υπαρχει λογος!
Αφου ειλικρινα τους καρτερομπεκατσαδες του απογευματος δεν τους καταλαβαινω και για αυτο τον λογο...που θα την βρειτε την μπεκατσα ρε αθεοφοβοι?
Εδω μερα και ψαχνουμε σαν βλακες στα χορτα μιση ωρα να την βρουμε την τσιχλιτσα!

Προσωπικα το Σ/Κ 5.15 εριξα τελευταια τουφεκια...οχι για λογους φιλοσοφιας δυσης ηλιου κτλ...απλα δεν θα το βρω με το σκοταδι και δεν υπαρχει λογος!
Αφου ειλικρινα τους καρτερομπεκατσαδες του απογευματος δεν τους καταλαβαινω και για αυτο τον λογο...που θα την βρειτε την μπεκατσα ρε αθεοφοβοι?
Εδω μερα και ψαχνουμε σαν βλακες στα χορτα μιση ωρα να την βρουμε την τσιχλιτσα!
Προχθές μέχρι τις 5:25 ντουφεκουσα κανονικά!

Φωτογράφος τρελαίνει το Instagram χρησιμοποιώντας την τέχνη της χρονοφωτογραφίας για να απαθανατίσει σμήνη πουλιών
http://www.gazzetta.gr/plus/perierg...hni-tis-hronofotografias-gia-na-apathanatisei

Είμαι "Εκτός Θέματος" (Παρακαλώ για την επιείκεια της ...Διοίκησης) αλλά τι προσκόπευση να βάλω βρε παιδιάάάάά??? .big smile.

Status
Not open for further replies.
Back