Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μετά από πολύ καιρό είπα να βάλω την κάμερα επάνω αλλά από την αχρηστία είχε αδειάσει η μπαταρία και έσβησε πολύ γρήγορα... :(

Xτες μεσογεια πρωινο-περπατημα-απογευματινο 7.Σημερα το ιδιο με περισσοτερα πουλια 11 επιβεβαιωνη οτι η αττικη τισ τελευταιες 8 μερες εχει βαλη λιγα εως αρκετα πουλια οι επομενες μερες θα ειναι αρκετα ενδιαφερον πανελαδικως. Το καψιμο φιλοι μου το επαθα σημερα στο απογευματινο 70 μετρα απο το αυτοκινητο ανεβαινοντας το βουνο ο επανιελ φερμαρει μια μπεκατσα και φευγει αντουφεκιστη με αιφνιδιασε η Ρουσκλανα ακομα δεν μπορω να συνελθω.

Xτες μεσογεια πρωινο-περπατημα-απογευματινο 7.Σημερα το ιδιο με περισσοτερα πουλια 11 επιβεβαιωνη οτι η αττικη τισ τελευταιες 8 μερες εχει βαλη λιγα εως αρκετα πουλια οι επομενες μερες θα ειναι αρκετα ενδιαφερον πανελαδικως. Το καψιμο φιλοι μου το επαθα σημερα στο απογευματινο 70 μετρα απο το αυτοκινητο ανεβαινοντας το βουνο ο επανιελ φερμαρει μια μπεκατσα και φευγει αντουφεκιστη με αιφνιδιασε η Ρουσκλανα ακομα δεν μπορω να συνελθω.
τα απρόοπτα και όμορφα του κυνηγιού :)

Αυτη ειναι και η αμυνα της Λεωνιδα...
Ομορφα και απροοπτα... Ετσι ειναι το κυνηγι... μαγεια...
.well done..well done..well done.

Σήμερα πήρα, εν γνώση μου, ένα ρίσκο και δυστυχώς οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν αλλά έπρεπε κάποια στιγμή να αποφασίσω να το κάνω. Τα τελευταία δύο χρόνια διατηρώ ένα μεγάλο στοκ φυσιγγίων τα οποία είχαν αποδειχτεί ελαττωματικά. Τα φυσίγγια είναι τα ομώνυμα Πυρκαλ 32γρ, τα οποία πραγματικά κάποτε ήταν το καλύτερο φυσίγγι στα 32γρ (για μένα) ever. Έλα όμως που την τελευταία χρονιά που είχε φυσίγγια το πρατήριο, μας πιάσανε κορόιδα και μας έσπρωξαν ότι κατιμά είχαν στις αποθήκες.

Το λοιπόν, αποφάσισα ότι κάποια στιγμή αυτά τα φυσίγγια πρέπει να τα ρίξω. Δεν μου πάει καρδιά να τα πετάξω. Αυτό που δεν έκανα ήταν να σφίξω το τσοκ από **** σε *** ή ακόμα και σε **. Είχα αποφασίσει το πρωί που θα είχε παγωνιά και Νοτιά, να βάλω Euromix και αργότερα που θα προχώραγε η μέρα, θα έβαζα τα προβληματικά με την ελπίδα ότι θα δούλευαν κάπως καλύτερα σε σχέση με τις πρωινές ώρες.

Τελικά το προβληματικό, είναι προβληματικό όλες τις ώρες. Να τρώει η τσίχλα την τουφεκιά και να πετάει 300 μέτρα, να ανοίγει τα φτερά της και να ψοφάει, να την βρίσκεις με κάτι τρύπες στο σώμα , μέσα σε μια λίμνη αίματος. Άλλα πουλιά να πέφτουν ζωντανά, ολοζώντανα και πραγματικά να απορείς πως γίνεται αυτό αφού τα τραύματα που φέραν ήταν καταστροφικά. Τσίχλα πραγματικά διαλυμένη, από την μέση και πίσω, με τα έντερα έξω, να πετάει ρε παιδιά 300 μέτρα και μετά να ψοφάει...:eek:

Έλεγα θα τα ρίξω στην τσίχλα, από την άλλη όμως να σπας τα πόδια σου και τα νεύρα σου μαζί, δεν λέει. Άσε και που κάρπωση δεν κάνεις, πάνε τζάμπα και τα πουλιά. Θα δοκιμάσω άλλη μία με σφικτό τσοκ και αν δεν δω διαφορά θα τα φουντάρω.

Από την άλλη τα Euromix παραμένουν όνειρο :)

Επιστροφή από τετραήμερο στα πέριξ του Διστόμου. Κάθε μέρα περπατητό με τον αδερφό μου συνολικά 10-15 πουλιά, σε ένα πολύ όμορφο αλλά και πολύ δύσκολο μέρος. Μπορώ να πω με βεβαιώτητα ότι αν ήταν διαφορετικό το μερός θα κάναμε τουλάχιστον τα διπλάσια πουλιά κάθε φορά. Αλλά κάναμε πολύ ωραίες βόλτες, ρίξαμε τον ιδρώτα μας για να καούν οι κουραμπιέδες και τα φοινίκια (έτσι λέμε στη Σύρο τα μελομακάρονα) και βγάλαμε και πολύ ωραίες φωτογραφίες. Το υπόλοιπο της ημέρας κυλούσε οικογενειακή μπροστά από το τζάκι, όνειρο!!!

Σήμερα πήρα, εν γνώση μου, ένα ρίσκο και δυστυχώς οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν αλλά έπρεπε κάποια στιγμή να αποφασίσω να το κάνω. Τα τελευταία δύο χρόνια διατηρώ ένα μεγάλο στοκ φυσιγγίων τα οποία είχαν αποδειχτεί ελαττωματικά. Τα φυσίγγια είναι τα ομώνυμα Πυρκαλ 32γρ, τα οποία πραγματικά κάποτε ήταν το καλύτερο φυσίγγι στα 32γρ (για μένα) ever. Έλα όμως που την τελευταία χρονιά που είχε φυσίγγια το πρατήριο, μας πιάσανε κορόιδα και μας έσπρωξαν ότι κατιμά είχαν στις αποθήκες.

Το λοιπόν, αποφάσισα ότι κάποια στιγμή αυτά τα φυσίγγια πρέπει να τα ρίξω. Δεν μου πάει καρδιά να τα πετάξω. Αυτό που δεν έκανα ήταν να σφίξω το τσοκ από **** σε *** ή ακόμα και σε **. Είχα αποφασίσει το πρωί που θα είχε παγωνιά και Νοτιά, να βάλω Euromix και αργότερα που θα προχώραγε η μέρα, θα έβαζα τα προβληματικά με την ελπίδα ότι θα δούλευαν κάπως καλύτερα σε σχέση με τις πρωινές ώρες.

Τελικά το προβληματικό, είναι προβληματικό όλες τις ώρες. Να τρώει η τσίχλα την τουφεκιά και να πετάει 300 μέτρα, να ανοίγει τα φτερά της και να ψοφάει, να την βρίσκεις με κάτι τρύπες στο σώμα , μέσα σε μια λίμνη αίματος. Άλλα πουλιά να πέφτουν ζωντανά, ολοζώντανα και πραγματικά να απορείς πως γίνεται αυτό αφού τα τραύματα που φέραν ήταν καταστροφικά. Τσίχλα πραγματικά διαλυμένη, από την μέση και πίσω, με τα έντερα έξω, να πετάει ρε παιδιά 300 μέτρα και μετά να ψοφάει...:eek:

Έλεγα θα τα ρίξω στην τσίχλα, από την άλλη όμως να σπας τα πόδια σου και τα νεύρα σου μαζί, δεν λέει. Άσε και που κάρπωση δεν κάνεις, πάνε τζάμπα και τα πουλιά. Θα δοκιμάσω άλλη μία με σφικτό τσοκ και αν δεν δω διαφορά θα τα φουντάρω.

Γιωργο σε καταλαβαινω αλλα,
μην τα φουνταρεις... Εχω μια πολυ καλη ιδεα....shoot..shoot..shoot..xm.
;)

Τσίχλα πραγματικά διαλυμένη, από την μέση και πίσω, με τα έντερα έξω, να πετάει ρε παιδιά 300 μέτρα και μετά να ψοφάει...:eek:

Ουτε με αλατι να ηταν γεμισμενα τα Pyrkal. Πολυ κριμα τετοια τελευταια αναμνηση για μια εταιρεια φυσιγγιων/θρυλο στους ελληνικους κυμηγοτοπους
Γιωργο κυνηγω και εγω πολυ το Euromix, δεν ετυχε ποτε σε παγωνια. Χαιρομαι που αποδιδουν και εκει. Μονο σε απολυτα ξηρο καιρο παρατηρησα μεχρι τωρα προβλημα στην αποδοση.

Παύλο, εγώ πάλι με τα Euromix δεν έχω βρει ακόμα καιρό που δεν πηγαίνουν. Ειδικά το 9-10 στο περπατητό, τις "σιδερώνει" τις τσίχλες και αυτό που με χαροποιεί στο φυσίγγι αυτό, είναι ότι η τσίχλα πέφτει χωρίς ίχνος τραυματισμού. Πραγματικά ατόφια, όπως όταν είναι ζωντανή. Ακόμα και να διαλυθούν κάποιες λόγο κοντινής απόστασης, δεν υπάρχει σταγόνα αίμα.

Δεν ηταν η Ρουσκλανα Λεο.. Η Ρινα ηταν και εχει φτασει ηδη στην ΑγΠετρουπολη και μας κοροιδευει.... κιρασει πουτο Λεο;:

Στο βίντεο φαίνεται να κάνει κάτι τσαλιμάκια και το άλλο. Στη πραγματικότητα εφυγε όμως καρφί ευθεία. Αυτό που έπεσε ήταν το πίσω και είχε τα σκάγια στην κοιλιά. Η πλάκα είναι οτι τα έβλεπα να συγκλίνουν και καθυστέρησα τη ντουφεκιά μπάς και τα πάρω και τα δύο.

Αχ παραλιγο το διπαλρωμα...
Γιωργο για να εχουν τη συμπεριφορα που λες τα Πυρκαλ λογικα θα ειναι αρκετα πιο δυνατα απο αυτο που πρεπει... Δοκιμασε να τα ριξεις με παγωνια αλλη μια μερα... Τα ιδια βλεπω κ εγω οταν σε καποιες περιπτωσεις μου τελειωνει η διιογομωση και ριχνω κανα στακαρισμενο λιγο πιο φορτωμενο... Τα μπεκατσινια πετανε για αρκετα μετρα κ μετα καταλαβαινουν οτι εχουν πεθανει...

Status
Not open for further replies.
Back