Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
γιατι δεν μπορουσα και ειναι και ντροπη
Φιλε ντροπη ειναι να πας μπροστα απο καποιον και να τον ενοχλας! Πισω του κατ'εμενα ειναι ολα οκ!!! .cool. Τωρα αν ηταν τετοιος ο τοπος που ηταν δυσκολο να κατσεις απο πισω αλλου παπα ευαγγελιο αυτο.pop...... .shake.

Kαλησπερα,πρωινο σημερα αλικιανο-αγυα και περιξ ειχε πολλα πουλια πιασμενα αλλα δυστιχως δεν ειχε κυνηγους να σβουριξουν τα πουλια,εκανα 7 στο χερι και μια χαμενη,φοβερη μερα για κυνηγι.Ευριπηδη αποκωρονα μερια πηγες γιατι λεω να παω αυριο το απογευμα,κουραστικα το πρωινο ξυπνημα,και εχει και CL σημερα.

Kαλησπερα,πρωινο σημερα αλικιανο-αγυα και περιξ ειχε πολλα πουλια πιασμενα αλλα δυστιχως δεν ειχε κυνηγους να σβουριξουν τα πουλια,εκανα 7 στο χερι και μια χαμενη,φοβερη μερα για κυνηγι.Ευριπηδη αποκωρονα μερια πηγες γιατι λεω να παω αυριο το απογευμα,κουραστικα το πρωινο ξυπνημα,και εχει και CL σημερα.
Το πρωινό ξύπνημα μετά από κάμποσα ξυπνήματα κάθε μέρα κατανταει κουραστικό ...αποκορωνα δεν έχω κυνηγήσει ποτέ.. Αν και θα το θελα
.αλλα δεν κατεω τόπους...

Από αυτά που διαβάζω εδώ μέσα, τις φώτο και τα πολύ ωραία βιντεάκια, αλλά και απ' αυτά που έβλεπα από την δουλειά, όλο το 2ο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη, μπορώ να πώ ότι τα μπασίματα φέτος θύμισαν παλιές καλές εποχές...
Ειδικά στη Δυτ. Ελλάδα, μέρες-μέρες ''μαύριζε ο ουρανός''...
Το καλό είναι οτι με τις βροχές που έχει ρίξει μέχρι τώρα, έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες προϋποθέσεις να μείνουν κιόλας τα πουλιά και αυτό είναι το σημαντικότερο...
Μπράβο σε όσους βγήκαν και φχαριστήθηκαν τα μπασίματα...Πιστεύω έχουν ''ουρά'' καμιά βδομαδούλα ακόμα...
Τελικα οι τσιχλες,αποδειχτηκαν ......ορτυκια!
Ηθελα να ηξερα πως το διασταυρωσες,του ειπα!.what.
Σημερα,η Μανη ειχε πααααρα πολλα πουλια!Για ορτυκια μιλαμε και αυτη τη φορα,μου το ειπε κυνηγος!:)
Η φωτο απο την "τσιχλα"how to capture screen....
Μόλις διάβασα το προηγούμενο σχετικό μνμ σου Γιάννη, αυτό σκέφτηκα να γράψω...
Συμβαίνει συχνά με τα ορτύκια να πιάνουν μεσοπελαγής, πάνω σε πλοία...ειδικά αν έχει και κακοκαιρία...

Σημερα τις τσίχλες που είδα δεν τις έχω ξαναδεί κοντα 15 χρονια που κυνηγαω..οι πρωινες πεταγαν στο θεο,5-5,απο 6:30 ως 9 ασταμάτητα..ο μλκας ειχα το 3* και στα 50+ μετρα τους εκανα αέρα!! Μετα που εκαψα ασκοπα περιπου ενα κουτι φυσιγγια,αρχισα να ειμαι πιο επιλεκτικος κ καταφερα 11 στο χέρι κ 5 χαμένες +1 κοτσυφος που πηρε ολη την τουφεκια στα 5 μετρα κ εμεινε μονο το κεφαλι κ η μια φτερουγα!! Επισης ειχε 2 κοπαδακια φασσες σε διαφορετικα σημεια αλλα δεν..! Highlight της μερας ενα ντουμπλεδακι,με τη δευτερη να πεφτει ελικοπτερακι κ καθως χαζευα εφυγε απ τα 3 μετρα διπλα μου ενας λαγαρος!! Ευτυχως δεν ειχα ορατοτητα γιατι δεν ξερω αν θα κρατιομουν..ημουν on fire..χα χα..αυριο παλι!! Μυρο 6 σε περιμενω!! Οβερ!

Από την επόμενη βδομάδα πρέπει να κατέβει η θερμοκρασία.. Και να ρίξει νεράκι ο Θεός... Για να μείνουν τα πουλάκια....αν και πιστεύω φέτος ο χειμώνας στην Ελλάδα θα είναι πολύ έντονος... Σας αφήνω γιατί αύριο έχει σκοπια..καληνύχτα παρέα..

Πρωινο υποσχομενο, με δροσουλα και καθαρο ουρανο παρεα με τον Ευριπιδη και ακομα ενα φιλο. Τα πουλια λιγα, ψηλωμενα και πολυ τζαναμπετικα. Ξεπουπουλιασα 1-2, και ξεκρεμασα, γιατι περι ξεκρεμασματος προκειται οταν πετανε σ'αυτα τα υψη, 3 πουλια, 2 τσιχλες και ενα ψαρονι που κυριος ξερει γιατι διαλεξε να περασει αναμεσα σε κοπαδι τσιχλων. Ευτυχως ημουν πολυ τυχερος καθως ολα επεσαν περιεργα και μακρια, αλλα η σκυλιτσα τις ξετρυπωσε, συν ακομα μια τσιχλα φιλου που την ειχε ξεγραμμενη.

Οπως ημασταν μαζεμενοι περασε μια, τις εριξα και επεσε αλλα κανοντας φτερο οποτε επεσε τοσο μακρια που δεν μπορεσα να υπολογισω.

Παιδια τα πουλια ακομα ψιλομπαινουν πιαστε υψοματα για να εχετε περισοτερες ευκαιριες εαν πατε χαμηλα περνουν ψηλα και το αποτελεσμα αμφιβολο ασε που βλεπω πολλα κοτσυφια πιασμενα στα ψηλα και μαλλον ενας χιονιας θα τα κανει να κατεβουν χαμηλα στα ρεματα. Στα χθεσινα πουλια μονο δυο τσιχλες. Εχασα δυο αλλα και τρια κοτσυφια.Εγω παντως θα πηγαινω ψηλα μεχρι να μην βρισκω τιποτα.Ασε που κυκλοφορουν και γερακοτσιχλες.Εχουμε καιρο για τους ελαιωνες. [προσωπικες γνωμες] βεβαιως........βεβαιως οπως ελεγε ενας πολυ καλος ηθοποιος μας.sarcastic.

Άλλο ένα πρωινό παρέα με το Χρήστο πέριξ του Αγρινίου. Μπασιματιάρικα πουλιά εκτός απο λίγα κοτσυφάκια και κάποιες δεντρότσιχλες δεν είχε αλλά τα πιασμένα κοτσύφια ήταν πολλά, πάρα πολλά! Δυστυχώς απο το σημείο που καθόμουν δεν κατάφερα να πάρω κάποιο καθώς έμπαιναν στα πουρνάρια μπροστά μου στα 6 μέτρα και απο κει έφευγαν ανάμεσα απο μένα και το Χρήστο. Τουφέκισα 3 και το ένα έφυγε κοψόφτερο (άτιμα κίτρινα Tordo!). Για να μην πολυλογώ πήρα στο χέρι 3 τσίχλες και σε ένα κοπαδάκι με δεντρότσιχλες δοκίμασα για ντουμπεδάκι και μου βγήκε. Ενώ έπεσαν στο πυκνό σε απόσταση 15 μέτρων περίπου κατάφερα και βρήκα μόνο τη μια. Όσο κι αν ψάξαμε με το Χρήστο δε βρήκαμε ούτε φτερό. Ο Χρήστος έκανε 4 κοτσύφια και 3 τσίχλες. Τουφέκισα και μια φάσσα που έμεινε πίσω απο ένα 10άρι κοπαδάκι αλλά δεν έκανα κάτι. Κρίμα γιατί πήγαινε προς το Χρήστο και του τη χάλασα.

images hosting

Πρωινό Περπατητό με τον Χάρη και ένα άλλο φίλο τον Στέλιο!πολλά πουλιά αλλά μακριά!εγώ έκανα δοκιμές φυσίγγιων και ξεσαβουρωμα .sarcastic.με αποτέλεσμα να πάρω τρία και να βρώ μόνο ένα :(
Ο Χάρης πήρε 10 στο χέρι και έχασε 3-4 αν θυμάμαι καλά!
upload a picture

λοιπον αντε να φτιαχτειτε κι εσεις γιατι εγω φτιαχτηκα πολυ μετα το ωραιοτατο σημερινο απογευματινο καρτερακι.παρεα με τον μπαρη μου και το beretta team σε πληρη αναπτυξη.μια α 400 και η γρια εκαναν .pop. στα τσιχλακια.24 πουλακια απο τα οποια 4 χαμενα.παραθετω σχετικο φωτορεπορταζ.φυσιγγια λαμπρο τορντο 9αρια σε συνδυασμο με ευρωμικτες 8/9
9JLL11q.jpg

.asking. Με ένα άστρο τις βάραγες ;

Ξεσαβουρωμα κανουμε στο καρτερι κυριως βρε συ. Και παντα, μα παντα, μαζι με τις σαβουρες κραταμε και φυσιγγια που τα ξερουμε, ως εναλλακτικη
Ξεσαβουρωμα κάνω στις τσίχλες γενικά Βίκτωρα , κρατούσα και τα καλά ρελιαστα με την c7 ( δεν παίζονται )!αν εριχνα απ αυτά πως θα ξεσαβουρωνα;

Μύρο,καλά θυμάσαι!! Σημασία δεν έχουν τα νούμερα,αλλά οτι κάναμε τις τουφεκιές μας,πήραμε καθαρό αέρα και περάσαμε καλά! Η παρατήρηση μου είναι οτι δεν είχε ούτε το 1/5 των χθεσινών πουλιών..βέβαια ήταν λιακάδα σήμερα και φεύγανε μονίμως στα 50 μέτρα μπροστά μας..Επίσης οι κατανομές,στα ιδιογόμωσης,ειδικά η πρώτη ήταν κέντημα!! Φτιάξε μπόλικα φυσέκιααα!!! ;-) και στην επόμενη με το καλό!!

Στο λεω, γιατι αν τυχεις σε μερα που εχει πουλια, η συνεχης εναλλαγη φυσιγγιων μπορει να σε αποδιοργανωσει. Κρατας τις σαβουρες, μαλλον τα απομειναρια των δοκιμων, και φυσιγγια γνωστα. Ριχνεις τα γνωστα που ξερεις, και δευτερο φυσιγγι η σαβουρα. Η το αναποδο αν θες να εμπιστευεσαι τις δευτερες σου.

Στο λεω, γιατι αν τυχεις σε μερα που εχει πουλια, η συνεχης εναλλαγη φυσιγγιων μπορει να σε αποδιοργανωσει. Κρατας τις σαβουρες, μαλλον τα απομειναρια των δοκιμων, και φυσιγγια γνωστα. Ριχνεις τα γνωστα που ξερεις, και δευτερο φυσιγγι η σαβουρα. Η το αναποδο αν θες να εμπιστευεσαι τις δευτερες σου.
Καλά τα λες ρε φίλε απλά έχω κατασταλάξει σε 2-3 σεταπ για τσίχλα και θέλω να φύγουν οοοοολα τα υπόλοιπα και να ασχοληθώ μόνο με αυτά !

Από αυτά που διαβάζω εδώ μέσα, τις φώτο και τα πολύ ωραία βιντεάκια, αλλά και απ' αυτά που έβλεπα από την δουλειά, όλο το 2ο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη, μπορώ να πώ ότι τα μπασίματα φέτος θύμισαν παλιές καλές εποχές...
Ειδικά στη Δυτ. Ελλάδα, μέρες-μέρες ''μαύριζε ο ουρανός''...
Το καλό είναι οτι με τις βροχές που έχει ρίξει μέχρι τώρα, έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες προϋποθέσεις να μείνουν κιόλας τα πουλιά και αυτό είναι το σημαντικότερο...
Μπράβο σε όσους βγήκαν και φχαριστήθηκαν τα μπασίματα...Πιστεύω έχουν ''ουρά'' καμιά βδομαδούλα ακόμα...

Μόλις διάβασα το προηγούμενο σχετικό μνμ σου Γιάννη, αυτό σκέφτηκα να γράψω...
Συμβαίνει συχνά με τα ορτύκια να πιάνουν μεσοπελαγής, πάνω σε πλοία...ειδικά αν έχει και κακοκαιρία...
Ετσι ακριβώς.

Status
Not open for further replies.
Back