Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα,
πρώτο απογευματινό της σεζόν σήμερα, στη ΒΑ Αττική. Πήγα αργούτσικα, κατά τις 5, πιο πολύ για να ξεδώσει το σκυλάκι. Ευτυχώς η χθεσινή αστοχία με εγκατέλειψε, κατάφερα 6 πουλιά, από τα οποία τα 2 έπεσαν φτερουγάτα σε ρεματιά και δεν τα έψαξα. 4 στο χέρι. Ευχάριστη έκπληξη, όταν γύρισα σπίτι μόλις έστριβα μέσα στο πάρκινγκ πέρασε από πάνω μου μια χοντρή μπεκάτσα, ούτε 10μ σε απόσταση και ύψος και κάτω από τα καλώδια της ΔΕΗ. Θα προσπαθήσω να την φωτογραφήσω αύριο. Πιθανότατα το ίδιο πουλί είδα τον Αύγουστο κάποιο ξημέρωμα που πέρασε από το ίδιο σημείο αλλά προς την αντίθετη πλευρά και με δεδομένο ότι ήταν τροφαντούλα μάλλον ξεκαλοκαίριασε στην περιοχή.
Και το βίντεο με την απογευματινή εξόρμηση μαζί με τις αστοχίες...

Πρωτη αποπειρα για τσιχλες σε απογευματινο καρτερι....παρα πολυ λιγα πουλια! Στο σουρουπο περασαν καμια 15αρια πουλια, πηραμε απο 2 με το ξαδελφο! Ειναι νωρις φυσικα αφου σε εμας τα πουλια ερχονται μετα τις 15-20 του μηνα! Δεν πειραζει τουλαχιστον ακουσα τα πρωτα τσιν και χουφτωσα 2 για το καλο της χρονιας!!! .sarcastic.

Τίποτα πουλιά κ σήμερα..Μια τσίχλα κ ένα κότσυφα τουφεκισα αλλά αστόχησα..Ευχαριστήθηκα όμως μια ρουαγιαλ τουφεκιά σε μια πολύ ψηλωμενη δεντροτσιχλα με 9αρακι κ την αριστερή κάννη..
Έκανα κ μια γύρα περπατητο χωρίς να σηκώσω τίποτα,Που πήγαν τόσα πουλιά δεν ξέρω...xm.
post a picture

Τίποτα πουλιά κ σήμερα..Μια τσίχλα κ ένα κότσυφα τουφεκισα αλλά αστόχησα..Ευχαριστήθηκα όμως μια ρουαγιαλ τουφεκιά σε μια πολύ ψηλωμενη δεντροτσιχλα με 9αρακι κ την αριστερή κάννη..
Έκανα κ μια γύρα περπατητο χωρίς να σηκώσω τίποτα,Που πήγαν τόσα πουλιά δεν ξέρω...xm.
post a picture

Τα πουλιά οταν μεταναστεύουν ( εμείς το λέμε μπασιμο), αν βρουν τις κατάλληλες συνθήκες ( τροφή , νερο κλπ) μένουν στην χώρα μας αλλά προτιμούν να πιάσουν στα ψηλά που υπαρχει άφθονη τροφή και προστασία.
Θα τα ξαναδούμε σε αφθονία στην επόμενη ουσιαστική κακοκαιρία .
Αυτό εγινε τωρα , αυτο γινόταν πάντα , γι'αυτό νομίζεις οτι "χάθηκαν ".

Ευρυπίδη (εννοείται στο σκοπευτή) το ισχυρό σύνολο φονικότητας οφείλεται σε αυλό και κώνο συναρμογής ;

Eλπιδοφορο το σημερινο πρωινο, αλλα η συνεχεια οχι αναλογη. Ειδαμε καποια πουλακια και ξεκινησαμε καλα, καθως πριν φεξει καλα καλα ειχαμε 3 τσιχλες κατω, τη μια ομως δυστυχως μια αμορφη μαζα. Η συνεχεια οχι αναλογη, τα πουλια που μπηκαν ηταν ψηλωμενα και οι βολες ηταν περισσοτερο εξωπραγματικες παρα με απαιτησεις. Παρολα αυτα, καταφερα να παρω και ενα ωραιο ντουμπλεδακι σε κοτσυφια και να φυγω με την κλασικη πλεον 4αδα ;)

Παραδιπλα μου ο Ευριπιδης ηταν πιο τυχερος, και πιο αποτελεσματικος στις ψηλωμενες.

Το σκυλακι με εφτιαξε παλι, χωρις αυτο, θα ειχα μονο τη μια τσιχλα στο σακουλι, τα αλλα θα τα ειχα χασει.

Ευρυπίδη (εννοείται στο σκοπευτή) το ισχυρό σύνολο φονικότητας οφείλεται σε αυλό και κώνο συναρμογής ;
οχι νικολη τ οπλο ειναι εργοστασιακο και δεν εχω πειραξει τιποτα.στο σκοπευτηριο και στο κοντακιιιιιιι χρωσταω πολλααααααα

ενα ακομη πρωινο με το βικτωρα και μια αλλη γριουλα της δεκαετις του 70 αυτη τη φορα μου χαρισε ωραιες τουφεκιες στα ψηλωμενα πουλακια απο τα οποια 7 εριξα και 6 ηρθαν μαζι μου στο σπιτι.το τσοκ ηταν breda εξωτερικο 2 αστρα.αλλα αυτες οι γριες ρε παιδι μου ειναι λιγο σκληρες στη συμπεριφορα τους απεναντι στις κυριες
Otnhf3Y.jpg

ενα ακομη πρωινο με το βικτωρα και μια αλλη γριουλα της δεκαετις του 70 αυτη τη φορα μου χαρισε ωραιες τουφεκιες στα ψηλωμενα πουλακια απο τα οποια 7 εριξα και 6 ηρθαν μαζι μου στο σπιτι.το τσοκ ηταν breda εξωτερικο 2 αστρα.αλλα αυτες οι γριες ρε παιδι μου ειναι λιγο σκληρες στη συμπεριφορα τους απεναντι στις κυριες
Otnhf3Y.jpg

Με Remington βλεπω Ευρυπιδη εψησες τις σημερινες!!

Που πήγαν τα πουλιά οεεεεοοο χθεσινό απογευματινό μέχρι τις 5.15 ούτε τσιν μετά πέρασαν καμία δεκαριά πήρα δυο με το ζόρι πολύ ψηλά,μακάρι τα πουλιά να ειναι στα βουνά και να μην φύγουν.εγω πήγα σε χαμηλό πέρασμα ΑΠοκωρονα.

Status
Not open for further replies.
Back