Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Άμα είναι να κάνουν εκλογές θα βγάλουν Ρυθμιστική. Και μόλις ξαναβγούν θα μας την φορέσουν παλι! Να γράψω ότι στο bird watching που έκανα αποψε , είχε κοτσυφες και από το βαρύ πέταγμα καταλαβα ότι έχουν βάλει ξυγκι.

ουτε κοκκινολαιμια δεν ακουμε εμεις εδω ,οχι τσιν!
Εδώ είναι γεμάτος ο τόπος.
Ακούστηκαν διάσπαρτα τσιν 5:30 σήμερα. Λέει νέο κρυο απο τις 26-27. Για να δουμε!
Από τις 06.00 ως τις 07.00 άκουσα κι εγώ κάτι αραιές.

Εγώ πάντως παιδιά, εφέτος δεν έχω αντιληφθεί (μήτε ακούσει, μήτε ιδεί) ούτε έναν κότσυφα, σε έναν πολύ μεγάλο κισσώνα πάνω σε ογκωδέστατο βράχο πλάι του σπιτιού μου...!!! Αυτό, αν μη τι άλλο, κάτι μαρτυράει για τους κοτσυφοπληθυσμούς της εφετινής σεζόν...! Φυσικά, δεν έχω αντιληφθεί στους ίδιους κισσούς ούτε και τις κοινές τσίχλες κατά τον εφετινό χειμώνα...!!!
Ενδεικτικά, αναφέρω πως άλλες χρονιές τέτοιαν εποχή, μού "έπαιρναν τ' αυτιά και τα μάτια" τα τσιχλοκότσυφα πάνω στα γειτονικά μου κισσούδια...! Και μιλάω για κάτι κότσυφες... ξεγυρισμένους απ' το πολύ φαϊ...!!!
Εφέτος ωστόσο, επαναλαμβάνω ότι αγνοούνται...!!! Αλλά, έτσι όπως κύλισε (ή μάλλον κατήντησεν) η εφετινή θηρευτική περίοδος... τολμώ να πω ότι "καλύτερα" που δεν υπάρχουν πουλιά...! Μας παρηγορεί κάπως αυτό...
Ας ελπίσουμε κι ας ευχηθούμε να μας κάμουν το δυναμικό "come back" την ερχόμενη κυνηγητική περίοδο, μπας και κάμομε "απόσβεση"... Άμποτε!!! Καλά να είμεθα μόνον!

Last edited:
Η φωτογραφία τραβηγμένη από την βεράντα του σπιτιού σήμερα το πρωί ... :)
Είναι και άλλοι 2-3 απάνω στον κισσό αλλά είναι τρυπωμένοι και δεν φαίνονται.
Παιδιά, όντως ο κότσυφας της φωτό φέρει λευκές "πινελιές"!
Πρόκειται ξεκάθαρα περί του λεγόμενου "αλμπινισμού" ή "αλφισμού", ο οποίος απαντάται αρκετά συχνά στο ζωικό βασίλειο και κάνει πολλά και διάφορα ζωάκια να φέρουν μερικώς ή ολικώς κατάλευκο αποχρωματισμό στο πτέρωμα ή το δέρμα τους...

Status
Not open for further replies.
Back