Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Την εβδομάδα που μόλις μας πέρασε, δύο διαδοχικά μεσημεράκια, εκμεταλλεύθηκα τον ηλιόλουστο (μα παγερό) καιρό, πήρα το τετρακίνητο κουρσάκι μου και "ξαμολήθηκα" στα έλατα του Παρνασσού, σε δύο εντελώς διαφορετικά μέρη, εκ διαμέτρου αντίθετα (το ένα εις την Δύσιν, το άλλο εις την Ανατολήν)...

Φυσικά, απήλαυσα εις το έπακρον τη βολτούλα μου και τη μαγευτικήν θέα, συνοδεία του πιστού μου τετράτροχου συντρόφου...

Ε, λοιπόν, οι κυριαρίνες (viscivorus), αλλά και τα υπόλοιπα κιχλοείδη ήτανε απελπιστικώς ολίγα, σχεδόν άφαντα!!! Αντίκρυσα, δηλαδής, μόνον μηδαμινές κυριάρες και, επίσης μηδαμινά, κοτσύφια...!

Κατά την άποψή μου, αν μη τι άλλο, πολύ παρήγορο αυτό, ειδικώς διά την εφετινή, συνθήκη της πολύ άδικης απαγορεύσεως της λατρεμένης μας θηρευτικής δραστηριότητος...

Last edited:
Την εβδομάδα που μόλις μας πέρασε, δύο διαδοχικά μεσημεράκια, εκμεταλλεύθηκα τον ηλιόλουστο (μα παγερό) καιρό, πήρα το τετρακίνητο κουρσάκι μου και "ξαμολήθηκα" στα έλατα του Παρνασσού, σε δύο εντελώς διαφορετικά μέρη, εκ διαμέτρου αντίθετα (το ένα εις την Δύσιν, το άλλο εις την Ανατολήν)...

Φυσικά, απήλαυσα εις το έπακρον τη βολτούλα μου και τη μαγευτικήν θέα, συνοδεία του πιστού μου τετράτροχου συντρόφου...

Ε, λοιπόν, οι κυριαρίνες (viscivorus), αλλά και τα υπόλοιπα κιχλοείδη ήτανε απελπιστικώς ολίγα, σχεδόν άφαντα!!! Αντίκρυσα, δηλαδής, μόνον μηδαμινές κυριάρες και, επίσης μηδαμινά, κοτσύφια...!

Κατά την άποψή μου, αν μη τι άλλο, πολύ παρήγορο αυτό, ειδικώς διά την εφετινή, συνθήκη της πολύ άδικης απαγορεύσεως της λατρεμένης μας θηρευτικής δραστηριότητος...
Fiat Panda 4,x4 Νικολάε?

Fiat Panda 4,x4 Νικολάε?
Όχι αγαπητέ Τζίμη, ένα ιαπωνικό έχω, αλλά όχι τζιπάκι, δηλ. SUV, αλλά απλό κουρσάκι, ένα μικρό (mini) πεντάπορτο hatchback, το οποίο είναι 4wd, δηλαδή με αυτόματη τετρακίνηση (μετατρέπεται από μόνο του αυτομάτως από εμπροσθοκίνητο σε τετρακίνητο, αναλόγως οδικών συνθηκών)...

Last edited:
Τις τελευταιες μερες εχει βαλει αρκετα πουλια η αττικοβοιωτια στο περπατητο... καρατσεκαρισμενο.
Καλημέρα!

Επιβεβαιώνω την πληροφόρια σου!

ΣΚ....έκανα βόλτες σε γνωστά μέρη της Αττικής....χωρίς όπλο! Τα πουλιά.....πολλά έως πάρα πολλά! Ακόμα και στο απογευματινό καρτέρι που έκατσα για παρατηρήση.....από τις 17:10 μέχρι και τις 18:00 πέρναγαν συνέχεια....σε 2άδες έως και 5άδες.

Αυτά τα ολίγα!

Την Κυριακη Αττικη και εγω εντοπισα διαφορά... προφανώς λογω επιστροφών...ο καιρος δεν νομιζω να δικαιολογουσε εσωτερικη μετακινηση...
Τα κοτσύφια που βλέπω εγώ αυξημένα να είναι άραγε επιστροφιαρικα? Τα ρημάδια μας έγραψαν στα μπασιματα και ανεβαίνουν τώρα από τα μέρη μας.

Την Κυριακη Αττικη και εγω εντοπισα διαφορά... προφανώς λογω επιστροφών...ο καιρος δεν νομιζω να δικαιολογουσε εσωτερικη μετακινηση...

Συμφωνώ

Κοτσύφια πολλά.....η αναλογία ήταν 8 προς 2 με επισφάλεια!

Εδώ πάντως, τα πράγματα είναι απελπιστικά κι απογοητευτικά ακόμη και στις κοινές τσίχλες...!!! Δεν έχει υπάρξει καμία αξιοσημείωτη κι αξιόλογη, θετική μεταβολή από τον Οκτώβρη μέχρι και τώρα...!!! Το ίδιο χάλι...!!!
"Μάπα το καρπούζι" εφέτος, ακριβώς όπως είχε συμβεί και πρόπερσι, δηλ. τη σεζόν '18-'19...
Και μη χειρότερα...!!!

Βεβαια μην ειναι τα καθυστερημενα μπασιματα κοτσυφιων που περιμεναμε Οκτωβριο Νοέμβριο? .big smile.
Ολα τα εχουμε δει ε, θα το δούμε και αυτό?
Αυτο που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο δεν το έχω ξαναζήσει. Όχι τσιχλοκοτσυφα, ούτε τσονια δε μπηκαν!!! Εντάξει ακόμη και στις πολύ κακές χρονιές όπως αυτή στα επιστροφια πάντα ανεβαίνουν πουλιά. Πιο πολλά μέσα Μαρτίου και σχεδόν το πρώτο μισό του Απριλη.

Status
Not open for further replies.
Back