Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Επειδή είμαι από χωριό τραχανά, κουνέλι, και χόρτα πρέπει να έχω φάει καράβια.Αφου να σκεφτείς ότι ο πατέρας μου ήθελε διαφορετικό φαί μεσημέρι βράδυ (οι παλιοί είχαν συνήθεια να τρώνε δύο φορες)και οπωσδήποτε το βράδυ και χόρτα.
Και εγώ από ένα ορεινο χωριουδάκι είμαι ρε συ. Όταν φύγαμε είχε 70-80 κατοίκους και τώρα έχουν μείνει 20 γερόντια. Όλα τα παραδοσιακά φαγητά υπήρχαν και υπάρχουν ακόμη στο σπιτι!!! Τραχαναδες ολων των ειδών και χυλοπιτες, ολα απο τα χεράκια της μανας μου τα γευομαστε ακόμη. Και με πατέρα κυνηγό μεγάλωσα με λαγούς , περδικες και πάρα πολλά τσιχλοκοτσυφα να αποτελούν βασικά εδέσματα στο τραπέζι της οικογένειας.

Last edited:
Επιστροφή απο Μέγαρα ολοήμερο περπατητό δεν υπάρχει τίποτα 3 τσίχλες απολογισμός η μια χαμένη το κλαμπάνισμα πήγε συννεφο τα λιγοστά πουλιά που είδα πιο αγριεμένα απο ποτέ ,με την κατάσταση που επικρατεί θα το σκεφτώ πολύ να ξαναβγάλω αδεια την νέα σεζον όπως νομίζω και πολλοι άλλοι σαν και εμένα δεν περιγράφω άλλο.

Υ.Γ Ρε παιδιά πρέπει να είδα τουλάχιστον δεκα κίσσες απο που βρέθηκαν αυτά τα πουλιά εγώ μόνο στην Ευρυτανία τα έβλεπα (όταν μας άφηναν να πάμε) σε τέτοιους αριθμούς

Αληθινό και από εμένα ήμασταν πιτσιρικάδες και αποφασίσαμε μια μέρα να πάμε καμία δεκαριά όλοι μαζί να πιάσουμε τα περάσμα για πάρτι μας .Όπως καταλαβαίνετε περισσότερο χαβαλές πάρα κυνήγι. Πριν ακόμη σκοτεινιάσει μαζευτήκαμε σε ένα καρτέρι και βαρουσαμε όλοι μαζί ότι πέρναγε. Κάποια στιγμή πέφτει μια τσίχλα στο λογγο και πάει κάποιος από την παρέα με σκυλί να την πάρει,σηκώνει μια μπεκατσα από τον λογγο και έρχεται καρφί επάνω μας ,τρώει από όλους τριαρες γιατί οι περισσότερες είχαμε καραμπινες και συνεχίζει την πορεία της σα να μην έγινε τίποτα.Μειναμε για δύο λεπτά άφωνοι προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουμε τι έγινε,και μετά στο καπάκι βάζουμε κάτι γέλια. Εάν δεν ήμουν μπροστά δεν θα το πίστευα μιλάμε για δέκα άτομα.

Τσιχλες με τραχανά μια φορά έφαγα στο χωριο και όντως ήταν φοβερό φαγητό. Το μπρόκολο είναι κόκκινο και δεν έχω ξαναφαει. Νεροβραστο με λαδολεμονο θα γίνει αυτο.
Τραχανάς τόσο απλός αλλά τόσο θαυματουργός.Μακροζωία!!!

Επιστροφή απο Μέγαρα ολοήμερο περπατητό δεν υπάρχει τίποτα 3 τσίχλες απολογισμός η μια χαμένη το κλαμπάνισμα πήγε συννεφο τα λιγοστά πουλιά που είδα πιο αγριεμένα απο ποτέ ,με την κατάσταση που επικρατεί θα το σκεφτώ πολύ να ξαναβγάλω αδεια την νέα σεζον όπως νομίζω και πολλοι άλλοι σαν και εμένα δεν περιγράφω άλλο.

Υ.Γ Ρε παιδιά πρέπει να είδα τουλάχιστον δεκα κίσσες απο που βρέθηκαν αυτά τα πουλιά εγώ μόνο στην Ευρυτανία τα έβλεπα (όταν μας άφηναν να πάμε) σε τέτοιους αριθμούς
Συνάδελφε περνά από τη σχετική ενότητα να μας συστηθείς και να σε γνωρίσουμε καλυτερα.

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/to-know-us-better-Γνωριμία.17/page-497

Όσο για τις κισσες, που να δεις σε πάρκα μέσα στην Αθήνα τι γίνεται... Στην Πετρούπολη πιο πολλές κισσες ακούω και βλέπω πάρα κοτσυφια πια...

Ακουστε ένα αληθινο περιστατικο κ οποιος θέλει το πιστευει...
Το θυμάμαι σαν να είναι τώρα....
Παλιά σε απογευματινο τσίχλας ειχαμε παει 4 ατομα απο νωρίς κ πιασαμε την κουβέντα.. Περνάει χαμηλά ένας κοτσυφας κ ριχνει ο ένας με την franchi 612 grifone τον φρενάρει, του ρίχνει κ τις άλλες δυο τίποτα...
Μετά σηκώνει ο άλλος την franchi 610 του ριχνει τρεις κ τον μαδάει.... Ο κοτσυφας είχε παλαβωσει κ έκανε κυκλους σιγά σιγα, από εδώ να πεσει από εκεί να πεσει...
Ο τρίτος του του ριχνει δυο με ένα bettinsoli κ ψιλοπερνει υψος...
Σηκώνω κ εγώ το δικαννο(ένα ισπανικό που είχα τότε) του ρίχνω κ πεφτει με την δευτερη.. Αλλά δεν ημουν σίγουρος αν όντως έπεσε από τα σκάγια μου η αν ήταν παρμενος από πριν...
Οχι πως ήταν ο κοτσυφας ρομποκοπ...
Αλλά αν δεν θέλει να πεσει δεν πεφτει με τίποτα! !
Σε πιστεύω και το έχω δει και εγώ. Μπασιμο 2/11/14 με τον ουρανό να έχει μαυρίσει από τα κοτσύφια. Μπαίνει ένας παράλληλα στα καρτερια και περνάει πρώτα από τον ξάδερφο μου. Πρώτη τουφεκια με την centro φτερα ,δεύτερη τουφεκια παλι φτερά και δεν πέφτει! Πάνω σου μου φωνάζει και τον βλέπω να έρχεται σφαιρατος στα 25 μέτρα το πολυ. Γυρνάω την m2 και του κολλάω την πρώτη φεύγουν φτερά και συνεχιζει!!! Με καβαλει και του πατάω δεύτερη πισωκωλα και πάλι φεύγουν φτερά!!! Δεν έκοψε καθόλου ο ατιμος! Όσο τον έβλεπα δεν επεσε! Και μην πειτε κακιουλες για τα benelli γιατί κάναμε όριο και οι δυο εκείνη την μερα!!!!

Σε πιστεύω και το έχω δει και εγώ. Μπασιμο 2/11/14 με τον ουρανό να έχει μαυρίσει από τα κοτσύφια. Μπαίνει ένας παράλληλα στα καρτερια και περνάει πρώτα από τον ξάδερφο μου. Πρώτη τουφεκια με την centro φτερα ,δεύτερη τουφεκια παλι φτερά και δεν πέφτει! Πάνω σου μου φωνάζει και τον βλέπω να έρχεται σφαιρατος στα 25 μέτρα το πολυ. Γυρνάω την m2 και του κολλάω την πρώτη φεύγουν φτερά και συνεχιζει!!! Με καβαλει και του πατάω δεύτερη πισωκωλα και πάλι φεύγουν φτερά!!! Δεν έκοψε καθόλου ο ατιμος! Όσο τον έβλεπα δεν επεσε! Και μην πειτε κακιουλες για τα benelli γιατί κάναμε όριο και οι δυο εκείνη την μερα!!!!
Παμπόνηρα τα κοτσύφια και κρατάνε σκάγια ειδικά αν είναι και σαπούνια.Πιο σκληρό κρέας απο το γλυκό μαλακό της τσίχλας.

Και εγώ από ένα ορεινο χωριουδάκι είμαι ρε συ. Όταν φύγαμε είχε 70-80 κατοίκους και τώρα έχουν μείνει 20 γερόντια. Όλα παραδοσιακά φαγητά υπήρχαν και υπάρχουν ακόμη στο σπιτι!!! Τραχαναδες ολων των ειδών και χυλοπιτες, ολα απο τα χεράκια της μανας μου τα γευομαστε ακόμη. Και με πατέρα κυνηγό μεγάλωσα με λαγούς , περδικες και πάρα πολλά τσιχλοκοτσυφα να αποτελούν βασικά εδέσματα στο τραπέζι της οικογένειας.
Φίλε αξέχαστα χρόνια πήγα πριν καμία δεκαριά χρόνια τα παιδιά μου στο χωριό σε ένα μοναστήρι του αϊ Λια το καλοκαίρι και είχε πολλές ακρίδες (μαστακια τα λεμε στο χωρίο)αποτέλεσμα από το κλάμα και τα δύο έμειναν στο αμάξι και έβαλαν και ασφάλειες.

Φίλε αξέχαστα χρόνια πήγα πριν καμία δεκαριά χρόνια τα παιδιά μου στο χωριό σε ένα μοναστήρι του αϊ Λια το καλοκαίρι και είχε πολλές ακρίδες (μαστακια τα λεμε στο χωρίο)αποτέλεσμα από το κλάμα και τα δύο έμειναν στο αμάξι και έβαλαν και ασφάλειες.
Έχουν αποξενωθει τα σημερινά παιδιά από την φύση και κάνουν ότι μπορούν για να τα αποξενωσουν ακομη περισσοτερο. Αξέχαστα χρόνια όντως και ανέμελα και μακάρι να μπορούσαμε να τα ξαναζησουμε.

Εγώ πάλι, υπολόγιζα να βγω και σήμερα το απόγεμα για μια τελευταία βολά (μέχρι νεωτέρας ας ελπίσουμε) για καμιά ντουφεκιά, αλλά δυστυχώς "λογάριαζα δίχως τον ξενοδόχο", διότι πριν ακόμη φύγω από την οικίαν μου, άρχισε ο υετός και, από τότε, δεν λέει να σταματήσει...!

Ας ελπίσουμε να δικαιούμεθα να ξαναβγούμε για την αγαπημένη μας δραστηριότητα όσο πιο σύντομα γίνεται, δηλαδή την άλλη Δευτέρα...

Αμήν!!!

Last edited:
Εγώ πάλι, υπολόγιζα να βγω και σήμερα το απόγεμα για μια τελευταία βολά (μέχρι νεωτέρας ας ελπίσουμε) για καμιά ντουφεκιά, αλλά δυστυχώς "λογάριαζα χωρίς τον ξενοδόχο", διότι πριν ακόμη φύγω από την οικίαν μου, άρχισε ο υετός και, από τότε, δεν λέει να σταματήσει...!

Ας ελπίσουμε να δικαιούμεθα να ξαναβγούμε για την αγαπημένη μας δραστηριότητα όσο πιο σύντομα γίνεται, δηλαδή την άλλη Δευτέρα...

Αμήν!!!
.pray to God.

Βγήκα και εγώ παρασκευη-σαββατο αλλά απογοητευση.....Ελάχιστα πουλά και δεν βλέπω να βελτιώνονται τα πράγματα για το 2021 αν ξανακυνηγήσουμε με τα καραγκιοζλίκια του μητσοχαρδαλια. Κάθε πέρυσι και καλυτέρα και στα τσιχλοκοτσυφα.

Έτσι είναι δυστυχώς. Δύο μέρες που βρήκα πουλακια μακριά από οποιονδήποτε άλλο συνάδελφο το ευχαριστήθηκα και έλεγα απο την Παρασκευή να κανω διαχείριση στο σημειο για να μην το κάψω αλλά φρόντισαν οι κατέχοντες την εξουσία να κάψουν εμάς παλι.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Το Σαββάτο μας βρήκε για μικτό κυνήγι (μπεκάτσα και περπατητό τσίχλας) στα σύνορα ΑττικοΒοιωτίας.

Οι μπεκάτσες φαντάσματα....αφού δεν δεχόντουσαν με τίποτα τον παραμικρό θόρυβο. Οι τσίχλες όχι πολλές στο περπατητό...αλλά είχε ένα ενδιαφέρον και άξιζε να ιδρώσεις την φανέλα. Στο απογευματινό καρτέρι.....μετρημένες στα δάχτυλα!

Μόλις βάλαμε τα σκυλιά μέσα για να αρχίσουμε το περπάτητό...ακούσαμε τα μαντάτα!

Με την ευχή ότι όντως θα ανοίξουν όλα ξανά στις 11/1!

Καλή συνέχεια σε όλους!

Status
Not open for further replies.
Back