Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
.και οι 2 ξερές με 5* περίπου 25-30m.....(παράξενο μου φάνεικε) η απόσταση με τν κύλινδρο με αυτά τα γραμμάρια....:rolleyes:
Καθόλου παράξενο !!! ;) ... 550-560 σκάγια είναι !!! Όσο και να τα ανοίξει ο κύλινδρος, σ'αυτά τα μέτρα έχεις τουλάχιστον 7-8 σκάγια ανά τετραγωνική παλάμη (10x10 cm) ... μάλιστα στην κεντρική περιοχή της κατανομής η πυκνότητα μπορεί να'ναι ακόμη μεγαλύτερη ... Που να γλυτώσει η κακομοίρα η τσίχλα που θα βρεθεί εκεί μέσα !!! .well done.

ένδοξο έτος 2016-2017
Να τη χέσω Νίκο μου τη μια κ μοναδική χρονιά.....εσύ κυνήγησες ποτέ καμιά άλλη χρονιά σαν το 16-17...;;;
Οι περισσότεροι από το forum παλιότεροι κυνηγοί θυμούντε άλλες εποχές....τότε εμείς οι δύο φιλαράκι κοιμόμασταν στα αλεξίπτωτα των πατεράδων μας φίλε.... .sarcastic. .sarcastic.

Ηθελα να δω αν εχουμε περιπου ολοι την ιδια απαντηση Θοδωρη.
Η κοντρα μαλλον ξεκιναει οταν καποιος λεει οτι κυνηγησε στο ταδε
μερος την ταδε μερα και ειδε πολλα πουλια με καλη καρπωση και
σπαει ο διαολος το ποδι του και εκεινη την ημερα ειναι στο ιδιο
μερος ακροβολισμενοι 5-6 και δεν βλεπουν ουτε ακουνε ντουφεκια.
Και μιλαμε για χωριο,οχι νομο.Καταλαβαινω καποιον που θελοντας
να πει στο περιπου λεει 5-6 χωρια μακρια για να μην καψει το μερος
οπου καλα εκανε στην τελικη και εψαξε και βρηκε τα πουλια.
Αθορυβα μονο ο Βεγγος πεφτει με στολη στο Λαγονησι και βγαινει με λαγο.
Έχεις δίκιο.......αλλά καλό είναι να μην πιανόμαστε κ απ' τα λόγια του καθενός. Όλοι λίγο πολύ έχουμε μια εμπειρία οπότε μπορούμε να καταλάβουμε την αλήθεια απ' το ψέμα. Αλλά ας αφήσουμε κ τον άλλον να κάνει το κομμάτι του. Δεν μας στοιχίζει τίποτα!!

Έχεις δίκιο.......αλλά καλό είναι να μην πιανόμαστε κ απ' τα λόγια του καθενός. Όλοι λίγο πολύ έχουμε μια εμπειρία οπότε μπορούμε να καταλάβουμε την αλήθεια απ' το ψέμα. Αλλά ας αφήσουμε κ τον άλλον να κάνει το κομμάτι του. Δεν μας στοιχίζει τίποτα!!
.well done. .shake hands.

Να τη χέσω Νίκο μου τη μια κ μοναδική χρονιά.....εσύ κυνήγησες ποτέ καμιά άλλη χρονιά σαν το 16-17...;;;
Οι περισσότεροι από το forum παλιότεροι κυνηγοί θυμούντε άλλες εποχές....τότε εμείς οι δύο φιλαράκι κοιμόμασταν στα αλεξίπτωτα των πατεράδων μας φίλε.... .sarcastic. .sarcastic.
Τον Νοέμβρη-αρχές Δεκέμβρη του 16-17 δεν πέταγε τσόνος. Είχε πέσει πολύ γκρίνια. Βαριέμαι να ψάξω τα μνμ! Είχαμε βρει μια μεριά με τον Πανούτσο και τον γέροντα και είχαμε βάλει μια φώτο με καμιά 75αρια τσίχλες καρτεράτες σε ένα πρωινό.
Είχε γίνει σούσουρο .sarcastic. ....η τσίχλα θέλει τουφέκια κτλ!

Τον Νοέμβρη-αρχές Δεκέμβρη του 16-17 δεν πέταγε τσόνος. Είχε πέσει πολύ γκρίνια. Βαριέμαι να ψάξω τα μνμ! Είχαμε βρει μια μεριά με τον Πανούτσο και τον γέροντα και είχαμε βάλει μια φώτο με καμιά 75αρια τσίχλες καρτεράτες σε ένα πρωινό.
Γιώργο δεν διαφωνώ φίλε κάθε μέρος είναι και διαφορετικό...Εδώ υπήρχαν φυλάχτρες που κατέβαινες από το αμάξι στις 12 παρά το πρωί και δεν σταμάταγες να ντουφεκάς μέχρι τις 5 το απόγευμα! Φτάσαμε σε σημείο να μην πηγαίνουμε τις τελευταίες μέρες γιατί δεν έφταναν τα λεφτά για τα φυσίγγια

Ε ναι...!!
Αν δν έχει τσίχλες όμως Γιώργο..........ολόκληρο το Βένδρα και τν Καλκατζάκο να φέρουμε.....τσίχλες δν θα ανεμίσουν φίλε...

Γιώργο δεν διαφωνώ φίλε κάθε μέρος είναι και διαφορετικό...Εδώ υπήρχαν φυλάχτρες που κατέβαινες από το αμάξι στις 12 παρά το πρωί και δεν σταμάταγες να ντουφεκάς μέχρι τις 5 το απόγευμα! Φτάσαμε σε σημείο να μην πηγαίνουμε τις τελευταίες μέρες γιατί δεν έφταναν τα λεφτά για τα φυσίγγια
Όντως ήταν μεγάλο έξοδο τα φυσίγγια τότε.

Εσυ απο την αλλη μιλας για ρεβυθαδες της πεθερας, και αφηνεις υπόνοιες για διαφορους εδω μεσα χωρις να κατονομαζεις καποιον...
Γενικοτητες και ιστοριες για αγριους!
Περίμενε απάντηση κι εσύ. Υπονοούμενα και λόγια του αέρα και τρία πουλάκια κάθονταν. Όχι τσίχλες όμως. Αυτές τις σκότωσα όλες το Σάββατο. Στο χωριό του δίπλα.
Εγώ δεν ασχολούμαι άλλο.

Attachments

• IMG_20200118_105043.jpg
    IMG_20200118_105043.jpg
    301,8 KB · Προβολές: 58
Tα τελευταία 3 απογεματινά καρτέρια (προχτές, χτες & σήμερα) τα έκανα σε δευτερότριτο πόστο, διότι στο καλό σημείο "λυσσομάναγε" ο Βοριάς και σε συνδυασμό με την παγωνιά έκανε την κατάσταση ανυπόφορη...! Λίγα τα πουλιά, λίγες και οι τουφεκιές μου και έκανα στο σύνολο καμιά 10αριά πουλάκια...
Αύριο που πέφτει ο Βοριάς και ανεβαίνει λιγάκι ο υδράργυρος θα πάω από νωρίς, μετά από αρκετές ημέρες, στο καλό μέρος για απογευματινό, και εύχομαι κι ελπίζω έστω ένα κουτάκι φουσέκια να τα ρίξω, μακάρι και πιότερα...! Θα δούμε...

Last edited:
Φίλιππα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπλέκεις σε κατι που δεν σε θίγει
και μάλιστα το παίρνεις και προσωπικά από την στιγμή που δεν αναφέρομαι σε εσενα αλλά ούτε σε κατηγορησα σε κάτι
Τώρα αν εγώ Φίλε μου είμαι η αιτία που απουσιαζεις από το συγκεκριμένο ποστ λυπάμαι
προσωπικά 15 χρόνια παρουσίας σε φόρουμ δεν έχω ξανά ακούσει κάτι παρόμοιο
Θέλεις να ζήσεις με αυτό που σου πασαρουν ;
οκ το δέχομαι εγώ προσωπικά δεν μπορώ να ακολουθήσω αυτήν την γραμμή
Καλές εξορμήσεις !!!!!
Οταν μιλας για χαμηλο επιπεδο και εχουν προηγηθει 3 ποσταρισμα μου εννοειτε οτι θα ενοχληθω.
Αν εσυ στοχοποιεις καποιον αλλον εγω δεν μπορω να το γνωριζω και ουτε θα μπω στο τρυπακι προσωπικων αντιπαραθεσεων .
Σε εναν δημοσιο διαλογο οι προσωπικες αντιπαραθεσεις πρεπει να λειπουν.
Τωρα αν μασαω οτι μου πασσαρουν .... ασε να κρινω εγω τι ειναι σωστο και τι οχι.
Αν χρειαστω την βοηθεια σου ..θα στην ζητησω.

Καλο ειναι να σταματησουμε τις αντιπαραθεσεις γιατι ειμαστε οφ τοπικ και τα υπολοιπα μελοι δεν εχουν καμια ορεξη να διαβαζουν τετοια ποσταρισματα.

Μπήκα κι εγώ να δω αν είχε τίποτα πουθενά και βλέπω πάλι αντιπαραθέσεις κλπ. Ρε σεις το κυνήγι είναι και τύχη. Κανείς δε μπορεί να προβλέψει τη συμπεριφορά των πουλιών εκτός κι αν στην προηγούμενη ζωή του ήταν...τσίχλα. Έχει τύχει στο Μαυρομματι να έχω κάτσει στο ένα απ τα 3 σημεία που κάθομαι πάντα και να περνάει η μια τσίχλα πίσω απ την αλλη, ο πατέρας μου δίπλα μου στα 70 μέτρα με οπτική επαφή και να έχει παρατηρήσει το όπλο να κοιτάζει και Να λέει κοίτα εδώ ρε λες και είναι αεροδιαδρομος. Αν ανέβαζα φωτο με 15 τσίχλες καρτερατες όταν η περιοχή ήταν για 2-3 Ποιος θα το πίστευε; Αν έστελνα την αλλη μέρα φίλο μου στο ίδιο καρτέρι και έκανε 2 όλες κι όλες ποιος θα με πιστευε; Εγώ σέβομαι όσους κάνουν μόνο περπατητο τσίχλας γιατί είναι και καλό είναι γυμναστική παρότι εγώ δεν το πολυκανω. Αλλά μην λέμε κιολας ότι έχει πουλιά με μια φωτο από 3 τουφέκια με 35 τσίχλες και περπάτημα απ τον Αλίαρτο μέχρι το... Καπανδρίτι. Η καλή μέρα απ το πρωί φαίνεται κι αν δεν περνάνε μαύρες το πρωί, κάτσε καλύτερα και πιες καφέ. Πιο πολύ θα τον απολαύσεις. Το προπερασμένο σκ ήμουν Πελασγια, δεν έβγαλα φωτο δεν έγραψα νούμερα, είχε πουλιά κυρίως το Σάββατο. Ποτέ δεν προτείνω σε κανέναν πήγαινέ θα βρεις κλπ, αν το έκανα την Κυριακή που δεν είχε τόσα θα με έβγαζαν όλοι ψεύτη!

Η καλή μέρα απ το πρωί φαίνεται κι αν δεν περνάνε μαύρες το πρωί, κάτσε καλύτερα και πιες καφέ.

Καλημέρα
BIRDY

Εδώ θα διαφωνήσω! Μου έχει τύχει φέτος πολλές φορές...σε πρωινό καρτέρι...να μας "τρώνε" οι μαύρες και μετά να μην περνάει τίποτα...όπως και το ανάποδο. Πριν 2 εβδομάδες δεν πέρασε ούτε μια μαύρη και μόλις βγήκε ο ήλιος...περνούσαν από το καρτέρι σαν τρελές.

Επίσης...έχει τύχει μέχρι τις 8:30 να μην περνάει σχεδόν τίποτα...και ξαφνικά στις 9:00 να βλέπεις πουλιά να ανεβαίνουν. Δεν ξέρω πότε φεύγουν οι περισσότεροι από το πρωινό καρτέρι...αλλά εγώ πριν τις 9:30 πλέον δεν φεύγω.

Καλή συνέχεια!

Καλημέρα
BIRDY

Εδώ θα διαφωνήσω! Μου έχει τύχει φέτος πολλές φορές...σε πρωινό καρτέρι...να μας "τρώνε" οι μαύρες και μετά να μην περνάει τίποτα...όπως και το ανάποδο. Πριν 2 εβδομάδες δεν πέρασε ούτε μια μαύρη και μόλις βγήκε ο ήλιος...περνούσαν από το καρτέρι σαν τρελές.

Επίσης...έχει τύχει μέχρι τις 8:30 να μην περνάει σχεδόν τίποτα...και ξαφνικά στις 9:00 να βλέπεις πουλιά να ανεβαίνουν. Δεν ξέρω πότε φεύγουν οι περισσότεροι από το πρωινό καρτέρι...αλλά εγώ πριν τις 9:30 πλέον δεν φεύγω.

Καλή συνέχεια!
Δεν είμαι απόλυτος και ναι έχεις δίκιο έχει τύχει και σε μενα αυτό που λες κυρίως να περνάνε μαύρες και μετά σχεδόν τίποτα. Το να μπαίνουν μετά τις 8 μιση μου έχει τύχει αλλά στα μπασιματα συνήθως. Συνήθως όμως οι πρωινές τσίχλες που κατεβαίνουν δείχνουν και σε μεγάλο ποσοστό τι θα επακολουθήσει.

Το να μπαίνουν μετά τις 8 μιση μου έχει τύχει αλλά στα μπασιματα συνήθως

Στα μπασίματα είναι κανόνας!

Νοέμβριος 2014....Κτήμα Μελισσουργού στα Καλύβια πρίν καεί και απαγορεύτει το κυνήγι.

07:00 έως 09:15....το απόλυτο κουλούρι!

09:15...σαν από ταινία του Χίτσκοκ....μπαίνανε μπουλούκια από την Θάλασσα....ότι μπορείς να φανταστείς....σε 15 μέτρα ύψος...σκασμένες έτοιμες να πέσουν μέσα στο κτήμα.

Καλή συνέχεια!!

Στα μπασίματα είναι κανόνας!

Νοέμβριος 2014....Κτήμα Μελισσουργού στα Καλύβια πρίν καεί και απαγορεύτει το κυνήγι.

07:00 έως 09:15....το απόλυτο κουλούρι!

09:15...σαν από ταινία του Χίτσκοκ....μπαίνανε μπουλούκια από την Θάλασσα....ότι μπορείς να φανταστείς....σε 15 μέτρα ύψος...σκασμένες έτοιμες να πέσουν μέσα στο κτήμα.

Καλή συνέχεια!!
Έχω κάνει κάτι κυνηγια στα μπασιματα στο Μελλισουργο... κρίμα πάει κι αυτό το μέρος. Ήταν και ορτυκομερος!

Status
Not open for further replies.
Back