Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κυριακη πρωι ΚΑΙ Δευτερα πρωι, παρ' ολη την κουραση της εβδομαδας, ανεβηκα στα βορεια του λεκανοπεδιου.
Μαζεψα μπολικο κρυο, εφαγα καλη βροχη - την Κυριακη περισσοτερη, αυτη την ψιλη, την εκνευριστικη - ,
περπατησα κανα 5αρι χλμ και τις δυο ημερες. Ηξερα οτι με την επιστροφη στο σπιτι, τα οπλα επρεπε να λυθουν,
καθαρισθουν, θελουν κι αυτα τα καλλυντικα τους....
Απο πουλακια τιποτα, 5 τουφεκιες την Κυριακη με το πλαγιο (Ugartechea 75), σε τσιχλες απομακρυνομενες και χωρις ουδεμια
προσδοκια επιτυχιας, ετσι για να ακουσω τον θορυβο της τουφεκιας του, τoν ειχα ξεχασει σχεδον.
Εβγαλα μετα και το 705, μπας κι ειναι πιο τυχερο, βαφτισθηκε και αυτο, ουτε τουφεκισε.
Την Δευτερα, ακομα χειροτερα, ατουφεκιστος.
Επεστρεψα σπιτι χαμογελαστος, επαναλαμβανω κουβαλωντας παντα την εβδομαδιαια ορθοστασια των 90 ωρων....
Ειχα κανει αυτο που ηθελα, αυτο που μπορουσα, εδωσα στον εαυτο μου οτι επιθυμουσε.
Θα ξαναγραψω παλι οτι οποιος επιθυμει την διακριση μεσω του κυνηγιου, λυπαμαι που το λεω, εχει αλλα θεματα.
Διακριση υπαρχει στα σκοπευτηρια, με ισους κανονες για ολους, και μπραβο σε ολους αυτους που κατορθωνουν
να διακρινονται.
Λιγος καιρος εμεινε για την ολοκληρωση και αυτης της περιοδου, ας την κλεισουμε ομορφα.

Με συγχωρεις αλλα τα γραφομενα σου δεν βοηθανε ωστε να ανεβει το επιπεδο του διαλογου αλλα το ριχνουν πολυ χαμηλα οπως ανεφερες.
Κατι τετοιες αποψεις με εχουν απομακρυνει στο να γραφω πλεον απο τουτο το μετεριζι , οσο και να με στεναχωρει αυτο , γιατι εχω κανει πολλους φιλους απο εδω μεσα.
Μαγικές συνταγες φιλε μου δεν υπαρχουν ουτε μαγικα ραβδακια.
Οποιος βγαινει ομως στο βουνο συχνα ,πουλια θα βρει.Οι φολες ειναι περισσοτερες .... αλλα θα ερθει και η καλη μερα.
Οσο αναφορα για την γεματη πουλιαστρα.... σε προκαλω να μου δειξεις μια φωτογραφια που ανεβασα φετος με πουλια.
Προσωπικα δεν βγαινω για τα νουμερα .
Την διεξοδο ψαχνω απο την καθημερινοτητα και να περασω καλα με την παρεα που θα εχω επιλεξει .

Υγ. Αν περιμενεις να μαθεις πληροφορια απο το ιντερνετ ... μαλλον θα περιμενεις παρα πολυ.
Φιλικα στο λεω χωρις ιχνος ειρωνιας.
Φίλιππα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπλέκεις σε κατι που δεν σε θίγει
και μάλιστα το παίρνεις και προσωπικά από την στιγμή που δεν αναφέρομαι σε εσενα αλλά ούτε σε κατηγορησα σε κάτι
Τώρα αν εγώ Φίλε μου είμαι η αιτία που απουσιαζεις από το συγκεκριμένο ποστ λυπάμαι
προσωπικά 15 χρόνια παρουσίας σε φόρουμ δεν έχω ξανά ακούσει κάτι παρόμοιο
Θέλεις να ζήσεις με αυτό που σου πασαρουν ;
οκ το δέχομαι εγώ προσωπικά δεν μπορώ να ακολουθήσω αυτήν την γραμμή
Καλές εξορμήσεις !!!!!

Κανεις δεν προσπαθεί να δειχτει σε κανεναν παιδια..απλα οπως συμβαινει σε ολες τις πτυχες της κοινωνιας ετσι κ εδω δε πιανεις τους περισσότερους πουθενα!
Δεν μιλαει κανείς για τσιχλες, ειναι μοναχοφαγας..λεει που βρηκε τσιχλες, ειναι φαντασιοπληκτος..εξηγησα εγω πιο πάνω τι σημαινει Αργολιδα, μου ειπε ο kynigosdk οτι δεν ψαχνουμε εδω για ζαμπονοτυροπιτες για να συμβουλευτουμε τον χαρτη, και μετα εγραψε οτι ριχνουμε το επιπεδο της συζητησης...Τις προαλλες εγραψα για λογγομενα πουλια κοντα στο Κουτσοποδι, δεν θυμαμαι ποιος με ρωτουσε που βρηκα λογγο εκει και οτι δεν εχει!..τωρα το έγραψαν αλλοι δυο, θα τους βγαλουμε και αυτους παπατζηδες!...
Ε τι να λεμε τωρα
Ε τι ακρη να βγαλεις τωρα!!

Με πολύ "σπρώξιμο" αποφάσισα να πάω για ένα απογευματινό σήμερα να ρίξω λίγα ακόμα φυσιγγια για να πάρω και άλλα δεδομένα για το καινούργιο οπλακι.
Το 3* τελικά είχε σαφέστατα καλύτερη κατανομή στα 28 μέτρα με τα 24γρ /9.5 με κενά που δεν επιτρέπουν σε καμία τσίχλα να περάσει από μέσα αν πάει σωστά ή τουφεκια και αυτό φάνηκε και απο τον τρόπο που ξάπλωσαν 6 απο τις 11 κυρίες που τουφεκισα, όλες νεκρές χωρίς σταγόνα αίμα και καπνισμενες.
Πουλιά δεν είχε γενικά 25-30 είδα και 2 κοτσύφια, όπως και οι τουφεκιές που άκουσα ήταν λιγοστές...
Στην επόμενη εξόρμηση θα δοκιμάσω και τα sporting σε νο8 για να συγκρίνω.
20200121_160859.jpg20200121_190015.jpg
Το χάρηκε και λίγο η μικρή...

Κανεις δεν προσπαθεί να δειχτει σε κανεναν παιδια..απλα οπως συμβαινει σε ολες τις πτυχες της κοινωνιας ετσι κ εδω δε πιανεις τους περισσότερους πουθενα!
Δεν μιλαει κανείς για τσιχλες, ειναι μοναχοφαγας..λεει που βρηκε τσιχλες, ειναι φαντασιοπληκτος..εξηγησα εγω πιο πάνω τι σημαινει Αργολιδα, μου ειπε ο kynigosdk οτι δεν ψαχνουμε εδω για ζαμπονοτυροπιτες για να συμβουλευτουμε τον χαρτη, και μετα εγραψε οτι ριχνουμε το επιπεδο της συζητησης...Τις προαλλες εγραψα για λογγομενα πουλια κοντα στο Κουτσοποδι, δεν θυμαμαι ποιος με ρωτουσε που βρηκα λογγο εκει και οτι δεν εχει!..τωρα το έγραψαν αλλοι δυο, θα τους βγαλουμε και αυτους παπατζηδες!...
Ε τι να λεμε τωρα
Ε τι ακρη να βγαλεις τωρα!!
Καπου έχεις μπερδέψει τα πράγματα και χάνεις πάλι την ουσία της κουβέντας υπερασπιζόμενος λογικές και νοοτροπίες που έχουν μόνο ένα σκοπό :
Τον ανταγωνισμό και το Εγώ
Εύχομαι να καταλάβεις μέχρι τότε
καλή συνέχεια !!!!!

Σήμερα μου κάναν χουνέρι τα τσιχλόνια o_O
Δύο τρεις μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου είχα ξεκινήσει να κλαδεύω τις ελιές και να καθαρίζω κάνα κούτσουρο για το τζάκι. Σήμερα είπα να πάω να συνεχίσω. Το κτήμα είναι στην παραλία Μαρκοπούλου Ωρωπού και την προηγούμενη φορά που πήγα δεν είδα ούτε μια τσίχλα.
Σήμερα όμως οι μαύρες κόντεψαν να με φάνε! Δεν έφτανε που πέρναγε η μία πίσω από την άλλη, κάποια στιγμή άρχισαν να περνάνε 3αδες και 4αδες το ένα κοπάδι μετά το άλλο. Το ουσιώδες ήταν ότι δεν κατέβαιναν από το πευκόφυτο βουνό αλλά ξεκόλλαγαν από μια ρεματίτσα ανάμεσα σε σπίτια και αυλές!
Πάντως η "μαύρη" τσίχλα, ακόμα μπορεί να χύνεται μέσα στον ελαιώνα, αλλά δεν πιάνει σε αυτόν. Έπρεπε να είναι στις ελιές, εγώ δεν τις βλέπω όσο θα έπρεπε στις ελιές.
Νομίζω πως ένας παράγοντας που συντελεί σε αυτό είναι το.....αγριλίδι. Έχει πολύ καρπό, πάρα πολύ καρπό, το αγριλίδι φέτος.

Διαφωτισε με, με την ουσια των λεγομένων σου για τις ζαμπονοτυροπιτες να με βοηθησεις..
Εγω νομιζω μιλουσα με σοβαροτητα μεχρι εκεινη την στιγμη, και δεν θεωρω οτι προκαλεσα καποιον..
Οι λογικες που λες οτι υπερασπίζομαι δεν με αφορουν..
Εγω οπως βλεπεις μιλω απευθειας σε εσενα διοτι εισαι ο μονος που εσπευσες να ειρωνευτεις...
Εσυ απο την αλλη μιλας για ρεβυθαδες της πεθερας, και αφηνεις υπόνοιες για διαφορους εδω μεσα χωρις να κατονομαζεις καποιον...
Γενικοτητες και ιστοριες για αγριους!

ΥΓ. Γιαυτους που πιστεύουν οτι η τσίχλα θέλει ντουφέκια στην περιοχή, θα τους πώ οτι τους τα είπαν λαθος .... εχτός και αν βγαζουν το καρεκλακι πριν βγαλουν το πόδι απο το αμάξι.
Ουτε το περπατητο ουτε το απογευματινο θέλει ντουφεκια στην περιοχή.
Οσο λιγοτεροι ... τοσο το καλυτερο .
Έχεις απόλυτο δίκιο !!!!!!!

Συμφωνουμε οτι σε ενα περπατητο που τα εμποδια εναλλασονται και οι
ντουφεκιες ποικιλουν οτι γινεσαι αντιληπτος σε μια ακτινα 3 χιλιομετρων?
Πολύ γενικη η προηγουμενη ερωτηση alex, αλλα ναι στα 3χλμ την ακους την τουφεκια σιγουρα..

Εγώ δεν έχω ξαναταξιδεψει για κυνηγι καθώς φέτος έβγαλα την άδεια θήρας αλλά θα καταθέσω και γω την προσωπική μου εμπειρία.Την Κυριακή στην πελασγια το μεσημέρι αφού είχαμε πιάσει και οι δύο το όριο το Τέρι λίγο λιγότερες στο χέρι αλλά πάνω κάτω το οριο και αυτός μαζί με τα χαμενα σίγουρα.Το καρτέρι που ήταν ο θείος έκανε μόνο 2 και μιλάμε για καλό τουφέκι απο όσα έχω δει αλλά άμα δεν έχει πουλιά τι να το κάνεις.Λοιπον πήγαμε σε ένα φούρνο της περιοχής λίγο πιο πέρα από την πλατεία λοιπόν και συναντησαμε 3 Αθηναίους κυνηγούς που μόλις είχαν τελειώσει το κυνήγι τους και αυτοί και τους ρωτήσαμε πόσα κάνανε και μας είπαν 17 πουλιά όλοι μαζι.Κοιταχθηκαμε με ερωτιματικο ύφος με το άλλο παιδί που πηγαμε για περπατητο και συνεχίσαμε να μιλάμε.Οποτε κατά κάποιον τρόπο ίσχυει αυτό που λέτε με τις περιοχές πχ Αργολίδα να έκανε 30 πουλιά ένας και άλλος να έκανε 8 και να λέει τον άλλο που έκανε 30 ψεύτη.Οποτε δεν ισχύει πάντα ότι επειδη σου είπαν έχει πουλιά στην περιοχή θα κανεις και εσύ τόσα άμα σου πουν μέρος ακριβώς η έστω ξέρεις τα πονηρά σημεία της περιοχής θα κάνεις πουλιά.
Έτσι ακριβώς είναι!!!! Γενικά έχει πέσει πολύ παρεξήγηση φέτος κ δυσπιστία, λογικό αφού δεν έχει παλιά να βγάζουμε τα μάτια μας μεταξύ μας....εγώ ξαναλέω παίδες τα πουλιά εκεί έξω είναι.....αλλού περισσότερα αλλού λιγότερα.....πόδια κ χιλιόμετρα θέλει!!! Σίγουρα κ χρήμα.....αλλά να λέμε κ το αλλο....κοιτάμε πως θα πάμε κ κρυφά απ' τον άλλον για να κάνουμε εμείς πουλάκια κ να μην βαρεσεις ο φίλος!!! Λες κ θα ταίσουμε την οικογένεια!! Οπότε κ ποιο πολλά έξοδα!!!

Παιδιά πλέον το τροπάριο άλλαξε.....

Χειμώνες δν βλέπουμε όπως παλιά που θυμάμαι πιτσιρικάς (1999-2000) να ρίχνει τν 1ο πάγο από του Αγίου Δημητρίου ως την 1η εβδομάδα του Νοέμβρη...πάγους που μέχρι τις 13:00 σε κουβάδες,γράνες κ κανάλια δν είχε λιώσει...

Δν θα μιλίσω καν για τα δάσοι που χάνονται ετησίως.......

Οι κυνηγοί τώρα.....σαφώς πλήθυναν....παράλληλα (ΟΛΟΙ ΜΑΣ) κάναμε κακή διαχείριση στην τσίχλα ξεπερνώντας το όριο...δν θα σταθώ εδώ φυσικά.

Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε πλέον πως αυτό το πολυπληθές θήραμα θα αρχίσουμε να το αναζητάμε όλο και πιο πολύ...είτε σε περπατητά είτε στα καρτέρια...πουλιάστρες γεμίζατε ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ μέσα σε 1 ώρα κ ρίχνοντας 2-3 κουτιά φυσίγγια κάνοντας το κέφι σας ευχάριστα ΤΟΤΕ...
Πλέον πρέπει να συνηθίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στη μερική κάρπωση διότι τα πράγματα δυσκολεύουν κατά πολύ όπως τα βλέπω....Εγώ είμαι 28 ετών κ δν είχα τη τύχη τη δική σας που ρίχνατε εκατοντάδες φυσίγγια ανά εβδομάδα κ 5 κουτιά φυσίγγια στα απογευματινά, τουφεκώντας από τις 14:00 το μεσημέρι....ζήσατε χρονιές ΔΟΞΑΣ...εμένα δν μου κακοφένεται κ τόσο πολύ γιατί κυνηγάω ΜΟΝΟ την τελευταία 10 ετία κύριοι....άρα συμβαδίζω με αυτά που συναντώ στν κυνηγότοπο και με αυτά που μου δίνει η θεά Άρτεμις....γι'αυτό λοιπόν συνηθείστε κι εσείς θέλετε δεν θέλετε και αφήστε την Αργολίδα,Άρτα,Μεσσηνία,Ηλεία κτλ κτλ....ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙΡΟ επιτρεπτό για να επισκεφτούν τα πουλιά τν τόπο μας....
Αυτή είναι η άποψή μου...:)

Στο αποψινό καρτέρι μου πάλι ελάχιστα τα πουλιά....πάντα από τις 17:30 και μετά...τουφέκισα 6 τσίχλες πήρα τις 2...η μια χαμένη το κερατό μου....

Φυσίγγια έριξα για δοκιμή μισόταπα με την F2×28 στα 26gr Νο:9,5....έσπασα το φάσμα των 30gr....sarcastic..yel.
Εντύπωση μου έκανε η ανάκρουση με το pose.....να ήταν τρόπος να ρίχνω μερόνυχτα.....και οι 2 ξερές με 5* περίπου 25-30m.....(παράξενο μου φάνεικε) η απόσταση με τν κύλινδρο με αυτά τα γραμμάρια....:rolleyes:
Θα ρίξω κι άλλα να βγάλω καλύτερο συμπέρασμα.

Πιστεύω ότι δεν χρειάζεσαι απάντηση.....την ξέρεις πολύ καλά....απλά έτσι ρωτάς. Χιλιόμετρα ολόκληρα ανάλογος τις καιρικές συνθήκες!
Ηθελα να δω αν εχουμε περιπου ολοι την ιδια απαντηση Θοδωρη.
Η κοντρα μαλλον ξεκιναει οταν καποιος λεει οτι κυνηγησε στο ταδε
μερος την ταδε μερα και ειδε πολλα πουλια με καλη καρπωση και
σπαει ο διαολος το ποδι του και εκεινη την ημερα ειναι στο ιδιο
μερος ακροβολισμενοι 5-6 και δεν βλεπουν ουτε ακουνε ντουφεκια.
Και μιλαμε για χωριο,οχι νομο.Καταλαβαινω καποιον που θελοντας
να πει στο περιπου λεει 5-6 χωρια μακρια για να μην καψει το μερος
οπου καλα εκανε στην τελικη και εψαξε και βρηκε τα πουλια.
Αθορυβα μονο ο Βεγγος πεφτει με στολη στο Λαγονησι και βγαινει με λαγο.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι δεν μπορούν να προσπεράσουν σχόλια που δεν τους αφορούν προσωπικά και πρέπει να συνεχίζουν την κουβέντα πηγαίνοντας την σε άλλα μονοπάτια.
Γιατί η τρίχα να γίνεται τριχιά κάθε φορά ;
Γιατί πάντα τα λόγια του άλλου να αντιμετωπίζονται με δυσπιστία ή καχυποψία και να μας οδηγούν σε διαστρεβλωμένη αντίληψη των γραφόμενών του ;
Μήπως κάποιες φορές το επιδιώκουμε για τους δικούς μας λόγους ;
Στο τέλος από χώρος που μας ενώνει μέσω της αγαπημένης μας δραστηριότητας,χώρος που ανταλλάσσουμε απόψεις και πληροφορίες ,αλλά και μας διασκεδάζει , θα μας καταντήσει ψυχωτικούς.

Παιδιά πλέον το τροπάριο άλλαξε.....

Χειμώνες δν βλέπουμε όπως παλιά που θυμάμαι πιτσιρικάς (1999-2000) να ρίχνει τν 1ο πάγο από του Αγίου Δημητρίου ως την 1η εβδομάδα του Νοέμβρη...πάγους που μέχρι τις 13:00 σε κουβάδες,γράνες κ κανάλια δν είχε λιώσει...

Δν θα μιλίσω καν για τα δάσοι που χάνονται ετησίως.......

Οι κυνηγοί τώρα.....σαφώς πλήθυναν....παράλληλα (ΟΛΟΙ ΜΑΣ) κάναμε κακή διαχείριση στην τσίχλα ξεπερνώντας το όριο...δν θα σταθώ εδώ φυσικά.

Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε πλέον πως αυτό το πολυπληθές θήραμα θα αρχίσουμε να το αναζητάμε όλο και πιο πολύ...είτε σε περπατητά είτε στα καρτέρια...πουλιάστρες γεμίζατε ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ μέσα σε 1 ώρα κ ρίχνοντας 2-3 κουτιά φυσίγγια κάνοντας το κέφι σας ευχάριστα ΤΟΤΕ...
Πλέον πρέπει να συνηθίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στη μερική κάρπωση διότι τα πράγματα δυσκολεύουν κατά πολύ όπως τα βλέπω....Εγώ είμαι 28 ετών κ δν είχα τη τύχη τη δική σας που ρίχνατε εκατοντάδες φυσίγγια ανά εβδομάδα κ 5 κουτιά φυσίγγια στα απογευματινά, τουφεκώντας από τις 14:00 το μεσημέρι....ζήσατε χρονιές ΔΟΞΑΣ...εμένα δν μου κακοφένεται κ τόσο πολύ γιατί κυνηγάω ΜΟΝΟ την τελευταία 10 ετία κύριοι....άρα συμβαδίζω με αυτά που συναντώ στν κυνηγότοπο και με αυτά που μου δίνει η θεά Άρτεμις....γι'αυτό λοιπόν συνηθείστε κι εσείς θέλετε δεν θέλετε και αφήστε την Αργολίδα,Άρτα,Μεσσηνία,Ηλεία κτλ κτλ....ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙΡΟ επιτρεπτό για να επισκεφτούν τα πουλιά τν τόπο μας....
Αυτή είναι η άποψή μου...:)
Μην μπερδεύεσαι τέτοιες εποχές ζήσαμε το ένδοξο έτος 2016-2017 απόλυτος παράγοντας είναι ο ΚΑΙΡΟΣ...Να πηγαίνεις στην φυλάχτρα και στην διαδρομή να ξέρεις ήδη ότι 15 πουλιά τα είχες ήδη στο γιλέκο δεν στα έκοβε κανείς... Παπιά? Γέμισε ο ουρανός παπιά ήταν λες και άνοιξε ο Θεός τον ουρανό στα δύο και άδειαζε τα παπιά με το τσουβάλι... Είχαμε βροχές από τέλη Αυγούστου και πάγους και κρύα από τα τέλη του Οκτώβρη... Όσες χρονιές θα έχουμε σύμμαχο τον καιρό πάντα θα είναι πλούσιες!

Status
Not open for further replies.
Back