Αυτές μου λείπουν ρε φίλε...όταν χάσεις κάτι καταλαβαίνεις την αξία του![]()
Παρακαλώ να γράφουν μόνο όσοι έχουν άδεια για την σεζόν 19-20..

Αυτές μου λείπουν ρε φίλε...όταν χάσεις κάτι καταλαβαίνεις την αξία του![]()
Δεν εμεινε και καποιο σημειο που να μην πηγατεΩραια που περασαμε ΣΚ στην Αργολιδα!Ειχαμε και καιρο να κατεβουμε.......Αλλα επειδη
ειναι τοπος αμφιλεγομενος ειπαμε να κανουμε μια προσπαθεια σε συνεννοηση παντα με
ντοπιους και οχι αλεξιπτωτιστες.Στο τηλ της Παρασκευης που ειχε προηγηθει η απαντηση
ενος συγγενη απο το Κουτσοποδι ηταν και η πιο χαρακτηριστικη....."2 τσαντες πορτοκαλια θα
τις παρεις σιγουρα!!"Επειδη παντα μιλαω με στοιχεια ας ξεκινηνησουμε απο το πρωινο
καρτερι "καρμανιολα" που εχει δωσει πολλα πουλια ολα τα χρονια στα Φιχτια.5 ατομα
εκτελεστικο αποσπασμα πανω στο δρομο ειδαμε 20 τσιχλες ολες και ολες.Περπατητο στην
γυρο περιοχη οπου ειναι μικτη(ρεματιες-ελαιωνες-ξινα-καισιες)30-40 τσιχλες βγηκαν απο τα 30
εως τα 200 μετρα.Μετακινηση στο Μαλαντρενι χαμηλα με μια ωραιοτατη φολα να μας
περιμενει.Μετακινηση στην Στερνα με το ιδιο σκηνικο μπροστα μας.Επιστροφη στο Αργος
για ξεκουραση.Το απογευμα μας βρισκει στο Μανεσι οπου κατα τυχη εχουμε συναντηθει
με φιλους απο το Ναυπλιο που ψαχνουν και αυτοι αυτο το σπανιο ειδος!"Τι κανετε ρε εδω?
Για να μας βλεπεις ψηλε απο εδω σημαινει οτι μεχρι Ιρια τα εχουμε γυρισει ολα".Απολογισμος
2-3 τσιχλες στον καθενα.Το Σαββατο το βραδυ μαζευτηκαμε καμια 20αρια φιλοι στην
αυλη του σπιτιου μου συνοδεια γουρουνοπουλας με πολλες κυνηγετικες στιγμες και αναλυσεις.
Ο καθε ενας μας εκανε απο 5 τηλ σε φιλους (κυνηγους,κτηνοτροφους,αγροτες,)αρα εκεινη την
ωρα ειχαμε πληροφοριες απο 100 σημεια της Αργολιδας για το τι γινεται.Ολα τα τηλ ασχετα
με το ποιος ηταν και που,ελεγαν λιγα πουλια η 4 ωρες περπατημα για 10 πουλια.Το πρωι της
Κυριακης βρισκομαστε στο Σκαφιδακι σε πονηρο σημειο.4 ατομα 12 τσιχλες.Μετακινηση στους
Μηλους για περπατητο 3 ωρων με 26 πουλια συνολο.Το απογευμα καρτερι στον αναβαλο 4
ατομα σε λαιμο που καταληγει σε κουρνια 16 τσιχλες.Θα μπορουσα να ανεβασω καμια κατεψυγμενη
φωτογραφια με σαλτσα αλλα ηθελα να πω στα ισα αυτα που ειδα και ακουσα αυτο το κυνηγετικο 2ημερο.
*Εφαγα την καζουρα ολου του χρονου μαζεμενη οταν ειπα οτι εχω ακουσει για πουλια στην Αργολιδα.
Γυριζει ο μπαρμπας και μου λεει......Εμεις καμαρι μου οταν βλεπουμε πινακιδες Αθηνας τους παιρνουμε
απο πισω για να βαρεσουμε καμια τσιχλα και ας ξερουμε την καθε πετρα στον τοπο που γενηθηκαμε.....
Πατριδα ο μονος που χαμογελαει ακομα ειναι ο Πανταζης που του εσκασα 150 ευρωπαικα σε ζωικο βασιλειο,Δεν εμεινε και καποιο σημειο που να μην πηγατε
λογικα γυρισατε το 80% του νομου με πενιχρα αποτελεσματα αν υποθεσουμε οτι ειναι οι παραδοσιακοι τσιχλοτοποι που εδω και χρονια εδιναν αρκετα πουλια στο παρελθον![]()
Μην το λες φίλε μου αυτό έχει τύχει σε καρτέρι να πέφτουν 40-45 τουφεκιές και γώ 150 μέτρα πιο κει να αγναντεύω τα σύννεφα και από τα νεύρα μου παραμιλούσαΟ καθενας μας καταθετει τις αποψεις και τις εμπειριες του σχετικα με τοπους και κυνηγια.Το κυνηγι δεν ειναι ψαρεμα
που μπορεις να παρεις μια τσιπουρα 4τρακιλη και ο διπλανος σου να χαζευει τα παπουτσια του.Τις ντουφεκιες
τις ακουνε και μικρα παιδια....Το Βρουτσι ειναι καρμπον η Δαλαμαναρα αυτη την στιγμη.Καλη συνεχεια!
Αμα γραψεις Αργολιδα στο google maps, θα δεις οτι δεν γυρισανε ουτε το 25% του νομου! Δυστυχως οσο μιλαμε με νομούς και περιφέρειες δεν θα βγαζει κανείς μας ακρη..Δεν εμεινε και καποιο σημειο που να μην πηγατε
λογικα γυρισατε το 80% του νομου με πενιχρα αποτελεσματα αν υποθεσουμε οτι ειναι οι παραδοσιακοι τσιχλοτοποι που εδω και χρονια εδιναν αρκετα πουλια στο παρελθον![]()
Στεφανε δεν παμε βαση χαρτη για να αναζητησουμε ξενωνες και χασαποταβερνες ουτε φουρνους με την καλυτερη ζαμπονοτυροπιταΑμα γραψεις Αργολιδα στο google maps, θα δεις οτι δεν γυρισανε ουτε το 25% του νομου! Δυστυχως οσο μιλαμε με νομούς και περιφέρειες δεν θα βγαζει κανείς μας ακρη..
Απλα ετσι για την ιστορια πριν 3-4 εβδομαδες στο Κουτσοπόδι θα επιβεβαιωσω την εικονα που περιεγραψε ο overlord...λογγομενα πουλια που δεν εβγαιναν με τιποτα, αλλα πραγματικα παααρα πολλα..
είναι αυτό που λέω και δεν με πιστεύεις.Στα Highlights....δυστηχώς που θα το αναφέρω....είχα πολλά χαμένα. Δεν ξέρω τι έκανα λάθος...αλλά παρόλο που δεν έχανα τα μάτια μου πάνω από τα πουλιά...δεν μπορούσα να τα βρώ με τίποτα. Άλλες φορές τα βρίσκω με κλειστά μάτια...αλλά το Σάββατο....σε αυτόν τον τόμέα...όλα πήγαν στραβά!
Μπράβο φίλε ένα σκυλάκι θέλει και 0 χαμένα..
αυτά που βλέπω εγώ για το μέρος που ζω και κυνηγάω ( σχεδόν καθημερινά ) είναι τα εξής.Στεφανε δεν παμε βαση χαρτη για να αναζητησουμε ξενωνες και χασαποταβερνες ουτε φουρνους με την καλυτερη ζαμπονοτυροπιτα
αναζητουμε τσιχλοτοπους που κρατανε αμετρητα πουλια φετος οπως περιγραφονται
Οι μαρτυριες δεκαδων συγκυνηγων ντοπιων και εισερχομενων μιλανε για πολλα ξινα και αυξημενη ελαιοπαραγωγη για πουλια ουτε λογος
Κυνηγαμε στην Αργολιδα εδω και 20 χρονια αρα η εικονα που εχουμε για τον νομο και για καποιες καβατζες ειναι γνωστες σε δεκαδες κυνηγους εδω και χρονια
Μου φαινεται λιγο περιεργο ολο αυτο που συμβαινει την φετινη χρονια
Εκτος αν τα πουλια εξαφανιστηκαν τελειως απο τους παραδοσιακους τσιχλοτοπους που γνωριζαμε εδω και χρονια
και επιλεγουνμονο για φετος να περνανε αναμεσα σε Μπουρτζι και Παλαμιδι με ενδιαμεση σταση το παραλιακο κομματι της Μπουμπουλινας για φραπεδια
Μην το λες φίλε μου αυτό έχει τύχει σε καρτέρι να πέφτουν 40-45 τουφεκιές και γώ 150 μέτρα πιο κει να αγναντεύω τα σύννεφα και από τα νεύρα μου παραμιλούσα
Μην στραβωνεις χωρις λογο δεν εχω σκοπο να χαρακτηρισω κανεναν ουτε να τον ειρωνευτωΖαμπονοτυροπιτες ετρωγα στον στρατο..χασαποταβερνες ομως τιμω και τωρα!
Ουκ ολιγες φωτογραφιες ακόμα και εδω στο φορουμ έχουμε δει απο Επιδαυρο (ειναι Αργολιδα αλλα μαλλον δεν την μετρας για κυνηγοτοπο), αλλα ο,τι και να γραψουμε εδω θα βγουμε και μαλακες φαντασιοπληκτοι στο τελος!
+1000Οι χειμώνες χάθηκαν, δεν μειώνονται τα πουλιά. Έβλεπα θερμοκρασίες, Μόσχα :-1 . Τέτοια εποχή είχε -30 και πέθαιναν άνθρωποι από το κρύο. Προχθές κυνηγαγε φίλος Βουκουρέστι με 1 βαθμό.
Τι να λέμε τώρα.
λογικα γυρισατε το 80% του νομου