O γρίφος της Αργολίδας 2019 - 2020.
Είναι φανερό ότι η Αργολίδα έχει γίνει τις τελευταίες μέρες πεδίο ευγενούς αντιπαράθεσης μεταξύ των μελών του φόρουμ. Τόσο μέλη από την Αθήνα όσο και μέλη που κατοικούν εκεί παρουσιάζουν αντιφατικές πληροφορίες για το τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στον όμορφο νομό της Πελοποννήσου.
Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στην θέση τους...
Η Αργολίδα δεν έχει τα χιλιάδες πουλιά που θα γεμίσουν όλους τους κυνηγότοπους του νομού. Δεν αποτελεί εξαίρεση από το τι συμβαίνει σχεδόν στην υπόλοιπη επικράτεια. Έχουν όμως όντως εμφανιστεί πουλιά σε διάφορα μέρη τα οποία επιβεβαιώνω ότι παρουσιάζουν τις συμπεριφορές που έγραψε το μέλος
george s k
Αυτό σημαίνει ότι είναι λογγομένα....δεν βγαίνουν εύκολα...και αν τα κυνηγήσεις μια μέρα την επομένη δεν θα βρείς ούτε τα μισά. Φίλος που πριν από 4 με 5 εβδομάδες κυνήγησε στο Κουτσοπόδι με πολύ καλή κάρπωση...με "έστειλε" την επόμενη μέρα να το κυνηγίσω εγώ. Τα αποτελέσματα....χειρότερα από πενιχρά. Δεν τον "στόλισα"...γιατί κατάλαβα τι είχε συμβεί!
Για αυτό τον λόγο λοιπόν....αποφεύγω να "στέλνω" κάποιον να κυνηγίσει στο ίδιο μέρος που ήμουν εγώ την προηγούμενη μέρα. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα με βρίσει! Αν θέλει ντε και καλά να πάει....τον ενημερώνω για το τι είναι πιθανό να συναντήσει.
Σκοπός φαντάζομαι δεν είναι να πείσει κανείς κανέναν....για το πόσο καλά ξέρει την Αργολίδα...ούτε επειδή κάποιος την κυνηγά 20 χρόνια σημαίνει ότι ξέρει τα πάντα. Κάθε χρονιά...μαθαίνουμε και κάτι καινούργιο.
Για παράδειγμα...κάποιες καβάτζες στην περιοχή πέριξ από το Βρούστι δεν τις γνώριζα και τις έμαθα φέτος εντελώς τυχαία. Φυσίγγια..κουτιά...καφέδες ή άλλα "σκουπίδια" που να μαρτυρούν ότι το μέρος έχει κυνηγηθεί στο παρελθόν...ούτε για δείγμα τόσο στα καρτέρια όσο και στις διαδρομές που ακολουθήσαμε. Ούτε φρέσκα...ούτε παλιά! Μια πραγματικά και κυριολεκτικά παρθένα καβάτζα! Δεν ξέρω αν κρατάει πάντα πουλιά...αλλά πλέον θα την επισκέφτομαι κάθε φορά που κατεβαίνω στην Αργολίδα για να δω αν έχει πουλιά...και πότε τα κρατά!
Κλείνω λοιπόν την τοποθέτηση μου με σκοπό να μην αναφερθώ στο θέμα ξανά...λέγοντας ότι το κυνήγι δεν είναι ανταγωνισμός γνώσεων και κάρπωσης....αλλά προσωπική και ατομική ψυχική εκτόνωση.
Καλή συνέχεια σε όλους!