Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημερα αρχικα απο την παγωμένη Αθηνα...εδω φετος νομιζω το κρυο μας κανει πλακα πλεον!
Λοιπον σχετικα με τις αντιπαραθέσεις ζητω συγγνωμη απο την πλευρα μου, που απασχολησαμε το νημα και ξεφυγαμε. Προσπαθω ακομα να κατακτήσω την αυτοσυγκράτηση ωστε να μην απαντω σε βλακειες και ειρωνείες, αλλα δυστυχως η ευτυχώς ακομα δεν εχω κατακτησει την ικανοτητα αυτη!
Τελοσπαντων παμε παρακάτω..
Αλεξ οντως απο Οινοη και περιξ ακουστηκαν χθες προχθες διαφορες πληροφοριες...το Σ/Κ προσωπικα θα βολταρω στα μερη εκει γυρω να καψω πετρελαιο και ελπιζω για το καλυτερο!

Καλησπέρα παίδες...Επειδή το ΣΚ μου φαίνεται μακριά κατευθείαν μετά την δουλειά άρπαξα την γριούλα και πήγα ένα κοντινό απογευματινό 15 λεπτά από το σπίτι και ξεχαρμανιασα λίγο...Την βοήθεια σας αυτά τα μαύρα δεξιά και αριστερά τρώγονται ??υπάρχουν στην Ρυθμιστική:p:D20200122_181219.jpg

Σήμερα, αφού ο καιρός μαλάκωσε για τα καλά, έκανα ένα απογευματινό καρτεράκι σε ένα από τα καλύτερα πόστα μου...
Τα πουλιά ήταν εκεί, αρχίζοντας το πέρασμά τους νωρίς, πριν τις 16:00...
Ο ρυθμός διέλευσης των πουλιών (95% κελαηδότσιχλες, 5% κότσυφες) ήτανε αραιός και σταθερός μέχρι και το τέλος του κυνηγίου, δίχως να γίνει ποτέ το κλασικό "μπούγιο"...
Με πολύ καλή ευστοχία κατάφερα να ρίξω κάτω 14 κελαηδότσιχλες! Ευτυχώς, περισυνέλλεξα τις περισσότερες κατόπιν, με τον φακό κεφαλής... Όλες οι χτυπημένες ήτο αδύνατον να βρεθούν, δεδομένου ότι μερικές είχανε πέσει σε πολύ "ζαβά" (πυκνά και δύσβατα) σημεία...
Αύριο πάλι εκεί φυσικά...

Καλοκαιρια σημερα κ τα λιγοστα πουλια εφευγαν πολυ πριν κινδυνευσουν...Μετα απο καμια ωρα περπατητο ειχα μολις 2 τσιχλες κ ειχα αστοχησει σε αλλες 3 μακρινες...Απογοητευμενος καθομαι σε εναν βραχο κ περιεργαζομαι την μια τσιχλα που ειχα μολις χτυπησει.Μου ηρθε στο μυαλο η εποχη που εβγαινα με ενα αεροβολο κ καρδιοχτυπουσα οταν ακουγα τσιν τσιν κρυμμενος απεναντι απο την κουμαρια...Θυμηθηκα ποσο φουσκωσα απο περηφανια οταν καταφερα την πρωτη μου τσιχλα κ γυρισα σπιτι πιο χαρουμενος απο ποτε...Ομολογω πως πλεον δεν ειναι το κυνηγι που με συναρπαζει περισσοτερο αλλα το αγαπω ακομα κ κρυφογελω ακομα με αυτους που την περιφρονουν...Δεν ξεχωριζω ποτε κυνηγια κ κυνηγους...Σκεφτειτε ποσο μεγαλη κ ξεχωριστη μας φαινοταν η πρωτη μας τσιχλα και ετσι παραμενει,εμεις αλλαζουμε κ γινομαστε ''μεγαλοι'' κυνηγοι...20200123_111822.jpg

Καλοκαιρια σημερα κ τα λιγοστα πουλια εφευγαν πολυ πριν κινδυνευσουν...Μετα απο καμια ωρα περπατητο ειχα μολις 2 τσιχλες κ ειχα αστοχησει σε αλλες 3 μακρινες...Απογοητευμενος καθομαι σε εναν βραχο κ περιεργαζομαι την μια τσιχλα που ειχα μολις χτυπησει.Μου ηρθε στο μυαλο η εποχη που εβγαινα με ενα αεροβολο κ καρδιοχτυπουσα οταν ακουγα τσιν τσιν κρυμμενος απεναντι απο την κουμαρια...Θυμηθηκα ποσο φουσκωσα απο περηφανια οταν καταφερα την πρωτη μου τσιχλα κ γυρισα σπιτι πιο χαρουμενος απο ποτε...Ομολογω πως πλεον δεν ειναι το κυνηγι που με συναρπαζει περισσοτερο αλλα το αγαπω ακομα κ κρυφογελω ακομα με αυτους που την περιφρονουν...Δεν ξεχωριζω ποτε κυνηγια κ κυνηγους...Σκεφτειτε ποσο μεγαλη κ ξεχωριστη μας φαινοταν η πρωτη μας τσιχλα και ετσι παραμενει,εμεις αλλαζουμε κ γινομαστε ''μεγαλοι'' κυνηγοι...View attachment 8694
Ωραίος ρε φίλε!

Καλησπερα, μετά από αρκετές αποτυχημένες εξορμήσεις σε Νότιο Εύβοια, Στυλίδα και τα πέριξ αυτής καθώς και Πελοποννησο, είμαι μεταξύ Β. Εύβοιας και Άμφισσας. Έχει ακούσεις κάνεις κάτι?
Φίλε μου καλησπέρα... :)
Πέρα σε από δω να μας συστειθείς καλύτερα αν θέλεις...;)
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/to-know-us-better-Γνωριμία.17/

Φίλε μου καλησπέρα... :)
Πέρα σε από δω να μας συστειθείς καλύτερα αν θέλεις...;)
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/to-know-us-better-Γνωριμία.17/
Φυσικά! Το έκανα ήδη! Συγγνώμη για την αγένεια να μην το έχω κάνει ήδη αλλά δεν είμαι και ο καλύτερος χειριστής - γνώστης του φόρουμ.

Καλησπερα, μετά από αρκετές αποτυχημένες εξορμήσεις σε Νότιο Εύβοια, Στυλίδα και τα πέριξ αυτής καθώς και Πελοποννησο, είμαι μεταξύ Β. Εύβοιας και Άμφισσας. Έχει ακούσεις κάνεις κάτι?
β.ευβοια στα κισουδια ακομα τιποτα.

Παράξενο αυτό φέτος,άλλες χρονιές έπεφταν από αρχές Γενάρη στους κισσούς.
Ίσως οφείλεται στις καιρικές συνθήκες.
Μας μουλωσε και στο χιόνι Γιάννη, ακόμα δεν έχουν λιώσει τα χιόνια απ' τα 1000μ και πάνω
Στη Σέτα έκανε γύρω στα 3μ

Σημερα μπορω να πω οτι μετα τις 9:00 περναγαν σε απαγορευτικο υψος αρκετες τσιχλες.
2-3 μαζι αλλα και αρκετες φορες των 10.Δεν μου εφτανε που χαζευα τσιχλες ηρθανε και
2 φασσες να μου αναψουν τα λαμπακια ψηλα με στρωτη πορεια.Τελοσπαντων πηρα 5
τσιχλες,το περιεργο ηταν οτι βρηκα φαγωμα μπεκατσας στο καθαρο πολυ μακρια απο
τα πουρναρια.Περιοχη Οινοη.

Μας μουλωσε και στο χιόνι Γιάννη, ακόμα δεν έχουν λιώσει τα χιόνια απ' τα 1000μ και πάνω
Στη Σέτα έκανε γύρω στα 3μ
Εύβοια φέτος δεν κυνήγησα Βασίλη.
Μόνο μια φορά ανέβηκα με φίλους στη Στενή μετά τη πρωτοχρονιά για βόλτα στα χιόνια.Εκείνη τη μέρα λίγο πιο πάνω από το χωριό σε ρεματιά με κισσούς πρέπει να πέρασαν πάνω από 30 κοτσύφια και τσίχλες σε ένα 15λεπτο.Μου ανέβασαν τη πίεση τα άτιμα .sarcastic. .

Φέτος προσωπικά τα περισσότερα πουλιά μετά τις γιορτές τα σήκωσα σε σημεία με αγριολίδια .

Τα express τελικά φωτιά φίλε.Τα flash λίγο που τα έριξα μου φάνηκαν αργούτσικα.

Status
Not open for further replies.
Back