Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η σημερινη εξορμηση στα περιξ του Γραμματικου ηταν πληρης αποτυχια:(:(
Δυο ωρες περπατημα με το ζορι 3 τσιχλες
Απο πουλια τιποτα τελειως νεκρα
Δεν ξερω τι φταιει ισως η λανθασμενη επιλογη του μερους αλλα και για ποιο μακρινες αποστασεις δεν με παιρνει
Απογοητευτηκα

Η σημερινη εξορμηση στα περιξ του Γραμματικου ηταν πληρης αποτυχια:(:(
Δυο ωρες περπατημα με το ζορι 3 τσιχλες
Απο πουλια τιποτα τελειως νεκρα
Δεν ξερω τι φταιει ισως η λανθασμενη επιλογη του μερους αλλα και για ποιο μακρινες αποστασεις δεν με παιρνει
Απογοητευτηκα
πάρε με τηλ. γιατί ταλαιπωρείσε ρε φιλάκι;;;; :(

Καλή χρονιά σε όλους τους φίλους... Πρώτη εξόρμηση της χρονιάς , με το φίλο Στάθη στο νησί του Πέλοπα, Κορινθία μεριά, μιας και είπαμε να μην το ρισκάρουμε προς βορρά λόγω πάγου και χιονιού...
Τα τριγύρω βουνά κάτασπρα, αρκετά πουλάκια αλλά και πάλι λιγότερα από τα αναμενόμενα... Για να συμπληρώσουμε το όριο χρειάστηκε να κάτσουμε και απογευματινό... Πολύ περπάτημα, και πολλες συναντήσεις με μακρομύτες,είδαμε αρκετά πουλιά, μια από τις οποίες καταφέραμε να την κρατήσουμε .well done. Εδώ το αποτέλεσμα του πρωινού περπατητού ...

adult image host

Σήμερα σε πρωινό καρτέρι τσίχλας λίγο μετά το ξημέρωμα είδα περίπου 15 τσίχλες. Τουφέκισα τις 6, πέτυχα τις 3 και δεν βρήκα καμία.:mad: Φταίω και εγώ βέβαια γιατί περνούσαν πολύ ψηλά και βάραγα με 3* και νούμερο 7 σκάγια. Στο περπατητό μετά δεν έπαιζε τίποτα. Περπάτησα μια ώρα και αφού δεν άκουσα και δεν είδα τσικ , σηκώθηκα και έφυγα. Αυτά από τον κάμπο της Καρδίτσας.

Μπράβο Μένιο ωραίος , καλή συνέχεια.

Μπράβο ρε Μένιο μια χαρά τα πήγες! Εγώ σήμερα πήγαμε τη βόλτα μου στην περιοχή της Αμφίκλειας και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά! Τα πουλιά ήταν ακόμη λιγότερα από χθες. Τουφέκισα 6 φυσίγγια και πήρα 3 τσίχλες από τις οποίες βρήκα τη 1. Το καλό είναι ότι το πρώτο πουλί έπεσε ζωντανό και στη διάρκεια της αναζήτησής του μπήκα σε κάτι πυκνά όπου και ξεπέταξα μια μακρομύτα. Δυστυχώς ήταν τόσο πυκνά που ούτε το τουφέκι μου δεν σήκωσα, ευτυχώς όμως ήταν δίπλα ο αδερφός μου ο οποίος και την πήρε! Άσχετο το πουλί μύριζε πολύ άσχημα... λόγω κάποιου σκουληκιού να φανταστώ;

Καλησπέρα στην παρέα .... Υποθέτω ότι το έχετε ρίξει όλοι στο φαί και στη ξεκούραση , γι αυτό και δεν υπάρχει κίνηση στο topic.yel.
Άντε να βάλω και τη σημερινή φωτογραφία να πάρετε θάρος o_O... Πολύ κρύο σήμερα το πρωί στη Βοιωτία, χιόνι στα ανήλια σημεία, πολλά όμως και τα πουλάκια που έπαιζαν για τον ίδιο λόγο.... Πολύ γέλιο το πρωί με τα φυσίγγια , τα 9κια ηταν σαν να ρίχνεις αλάτι ...παρηγοριά τα 8ρια, σίγουρη λύση τα 7ρια , αλλά είχαμε πολύ λίγα !!;)
Τα πουλιά έπαιζαν μέχρι τις 10 στα καρτέρια , στο τέλος ξεμείναμε από φυσίγγια , όλη η παρέα στο όριο....
Προσοχή το πρωί στους παγωμένους δρόμους

click image upload

Μένιο μπραβο για το αποτέλεσμα .. Αξιοσημείωτο οτι τα πουλια τα κάνατε καρτέρι ήτοι το ονειρο καθε τσιχλάκια(εκτος εμού :P:P)
Το χιόνι ήταν πολύ και σχεδόν παντού και τα σημεία χωρίς χιόνι ήταν ελάχιστα...
και εγω χθές στη Βοιωτία με την παρέα του Γιώργου..
Πουλιά δε βρήκαμε και για την ιστορία 7 εκανα εγω και 3 ο Γιώργος στο περπάτημα..
Συναντησεις όμως δεν είχαμε..

Εδω να ανφέρω πως ενώ εκανα περπατητό, ξαφνικά από το πουθενά βγαινει ενας συναδελφος απόι τις ελιες και αρχίζει να περματαει στα 5 μέτρα μπροστάμου...
Εξυπακούεται ουτε χρόνια πολλά ουτε καλημέρα...
Κυνηγετική παιδεία...

Αλλά επειδή στους μαλακες γινομαι τριμάλακας.... 1 πουλιί σηκώθηκε το ντουφέκισα και το πήρα...οντας δεξια και σε σχετικά ψηλωμένη τραβέρσα...
Περίμενα απλά να μου πεί κατι ...
εξαλλος ημουν...
Δεν είπε τίποτα γιατι τετοιοι μαλάκες είναι συνήθως και θρασύτατοι...

Καταλήγω στο οτι οχι δεν εχουν παιδεια οι νέοι κυνηγοί πολύ απο αυτούς είναι μαλάκες...
Σε τι διαφέρω εγώ;;;
Ποτε δε θα χαλαγα το περπατητό μιας παρέας... ΠΟΤΕ ... αλλά ...
στην διαχείρηση αυτης της κατάστασης μου λείπει η ψυχραιμία...

Ηθελα απλά να τον κουτουλήσω... σκέφτηκα το παιδί μου και την οικογένεια μου τπτ αλλο...

Μπραβο στον Μενιο και στην παρεα του, παντα τετοια, να ζεσταινεται το topic.
Μπραβο και στον Πανο, σκεφθηκε ακριβως οπως επρεπε να σκεφθει.
Μια μικρη πρωινη βολτα εκανα σημερα και εγω στα βορεια της Αττικης, παρατηρησα ενα μινι μπασιμο, ειχα τις ευκαιριες μου αλλα τα φυσιγγια
δεν τραβουσαν λογω αυξημενης πρωινης υγρασιας. Το δελτιο μιλουσε για δυτικους ανεμους και 8 βαθμους, βρηκα 5 βαθμους και υγρασια.
Λιγο αργοτερα και μεχρι τις 10.00 κρυωσε λιγο, πηρα 5 πουλια και αυτα με τα 28γρ. Μετα τελος, δεν πετουσε τιποτα, λιγες και οι τουφεκιες
που ακουσθηκαν. Καλη συνεχεια σε ολους μας.

Πάνο, τα πουλιά τα βρήκαμε σε σχετικά ξέχιονο και μικρό παραθαλάσσιο ελαιώνα... Κατέβαιναν από τα τριγύρω χιονισμένα υψωματάκια και έπαιζαν μέσα στις ελιές ... Είμασταν 4 διαφορετικές παρέες με 15 τουφέκια περίπου , άρα τα πουλιά ανέμιζαν συνέχεια... Μετά τις 10 , έφυγαν οι πιό πολλοί και τα πουλιά έκοψαν εντελώς ... Γνωστοί που πήγαν προχτές τριγύρω από Παλαιοπαναγιά δεν βρήκαν ούτε αυτοί πουλάκια... Στα ψηλά μέρη δε οπως Κορώνεια , Άι Γιώργη κλπ εχει πολύ χιόνι.....

Μπραβο στον Μενιο και στην παρεα του, παντα τετοια, να ζεσταινεται το topic.
Μπραβο και στον Πανο, σκεφθηκε ακριβως οπως επρεπε να σκεφθει.... αλλα τα φυσιγγια δεν τραβουσαν λογω αυξημενης πρωινης υγρασιας.

Σταύρο καλή χρονιά... Αυτό με τα φυσίγγια το συναντήσαμε και εμείς ... Ήθελε μικρότερο νούμερο, τα 9ράκια ηταν πολύ λίγα, και μιλάμε για καλές μάρκες, καμία δεν τράβαγε ... Όσοι είχαν 7ρια , ήταν οι μόνοι που δεν κυνήγαγαν τα πουλιά ζωντανά...;)

Καλησπέρα σε όλους.
Πολύ καλή μέρα σήμερα σε ένα μέρος όπου είχα να κυνηγήσω εκεί 2 χρόνια.
Πολλά τα πουλιά στις αγριελιές αλλά όχι ανάλογη η κάρπωση.
Η μέρα ξεκίνησε πολύ άσχημα.Τα πρώτα 4 πουλιά που χτύπησα ενώ έφυγαν από πάνω τους πολλά πούπουλα,τα έχασα τραυματισμένα στα πυκνά.
Το αποτέλεσμα ήταν να εκνευριστώ,να χάσω την ηρεμία μου και να ρίχνω στον γάμο του καραγκιόζη.
Έριξα κοντά στα δύο κουτιά φυσίγγια και πήρα τρις τσίχλες.:confused:Αυτό νομίζω τα λέει όλα..:D
Δεν πειράζει,είχα καιρό να κάνω τόσες καρτεράτες τουφεκιές και γενικά είμαι ευχαριστημένος σήμερα.:)

Status
Not open for further replies.
Back