Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Aφου τελειωσα το ψαρεμα κατα τις 5 00 το πρωι ειπα να παω και μια απο το καρτερι για το πρωτο κυνηγι
της χρονιας.Πολυ λιγα τα πουλια,υπερβολικα καχυποπτα με χαμηλες πτησεις σφαιρα.Για ξενυχτης μια
χαρα τα πηγα.

Πού είσαι ρε πατρίδα! Χάθηκες! Καλή αρχή!

Aφου τελειωσα το ψαρεμα κατα τις 5 00 το πρωι ειπα να παω και μια απο το καρτερι για το πρωτο κυνηγι
της χρονιας.Πολυ λιγα τα πουλια,υπερβολικα καχυποπτα με χαμηλες πτησεις σφαιρα.Για ξενυχτης μια
χαρα τα πηγα.
Ωραίος ο παίχτης..... ;)

Για ξενυχτης μια
χαρα τα πηγα.
Που μπεκρόπινες πάλι....yelling..sarcastic.

Οκ αλλά όταν κάνουμε περπατητο ο νόμος δεν λέει πορτοκάλι γιλέκο δλδ πρέπει να έχουμε ένα με και ένα χωρίς?
Το πορτοκαλι βασει νομου αφορα το κυνηγι σε συγκεκριμένα θηραματα. Η τσιχλα δεν ειναι ενα απο αυτα. Το φοραμε λοιπον εαν θελουμε, και οπως αισθάνεται ο καθενας καλυτερα. Προσωπικα δεν φοραω. Στο περπατητο ομως δε παίζει ιδιαιτερο ρολο καθως πεταμε πετρες, φωναζουμε κτλ για να ξεσηκωθει η τσιχλα απο το πουρναρι (και παλι δε σηκωνεται!!!!!)...Στο καρτερι τωρα αμα ειναι να μην βλεπει η τσιχλα τι κανουμε τις φυλαχτρες? Βλεπει και στριβει (ειδικα την κινηση) δεν χωραει αμφιβολια!

Δεν ήταν κυνήγι τσίχλας. Κλασσικό ατύχημα σε κυνήγι αγροιόχοιρου ήταν.

"Πρόκειται για έναν 60χρονο ο οποίος πυροβολήθηκε από έναν 30χρονο συνάδελφό του κυνηγό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ατύχημα, καθώς ο τελευταίος δεν είχε πρόθεση, απλά προσπάθησε να πυροβολήσει αγριογούρουνο"

Παιδιά για τις φάσες και τα υδρόβια υπάρχουν κάποιες έρευνες που ισχυρίζονται ότι βλέπουν χρώματα....οι τσίχλες δεν ξέρω...πάντως πρακτικά μπορούμε να πούμε ότι αν δεν βλέπουν ξεκάθαρα χρώματα τουλάχιστον τους βοηθάνε να αντιλαμβάνονται τις κινήσεις.

Τα πουλιά έχουν τετραχρωματική όραση, κάποια άλλα είδη πενταχρωματική όραση, ενώ ο άνθρωπος όπως όλοι ξέρουμε έχει τρίχρωματικη όραση. Τα χρώματα στα τεραχρωματικά είδη πουλιών είναι το πράσινο, το κόκκινο, το μπλε και το κίτρινο, ενώ στην κατηγορία των περιστεριών που εμπίπτουν και οι φάσες έχουμε πενταχρωμία δηλ. μεγαλύτερο φάσμα χρωμάτων. Άρα τα πουλιά βλέπουν χρώματα και μάλιστα πολύ καλύτερα από εμάς τους ανθρώπους

https://www.cyprushuntingmagazine.com/items.php?L1=2&lang=grk&itemID=233

Καμια ανταποκριση απο νοτια Κερκυρα εχω καιρο να δω και δεν μου αρεσει καθολου.. Θα ανεβω χωριο για τις γιορτες και θελω να ξερω ποσες κουτες φυσιγγια να παρω..
Κάλιο γαιδουροδενε παρά γαιδαρογυρευε

Την Κυριακή ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος και έτσι δεν υπήρχε το ανέμισμα των τσιχλίδων που αναμέναμε.
Παρόλα αυτά φέτος δεν βαριέσαι στο καρτέρι!
Έτσι λοιπόν έκανα κάποιες ωραίες τουφεκιές και μάλιστα με ένα πολύ αγαπημένο όπλο την Franchi 48AL του πατέρα μου....!

imagehost ru

Κρέμασα τέσσερις κεδρότσιχλες και μια τσαρτσάρα αλλά δύο από τις τελευταίες προς απογοήτευση μου μιας που ήταν και οι πιο μακρινές τουφεκιές δεν μπόρεσα να τις εντοπίσω που έπεσαν.
Το άλλο Σ/Κ πάλι....

Οκ αναγράφεται στην ρυθμιστική στις γενικές ρύθμισης παράγραφος 5, ρωτώ τι γίνεται στο περπατητο που υπάρχουν ένα σωρό άσχετοι πού μόλις κουνηθεί μία πουρνάρια ρίχνουν μονοβολο γιατί την έχουν δει όλοι γουρουναδες.

Βορεια Ευβοια λιγα πουλια στο περπατητο και σε συγκεκριμενα πυκνα σημεια..Τα ιδια χαλια και στα απογευματινα...Για 4-5 πουλια η φαση...Βεβαια υπαρχουν καποια καρτερια,οπως το σημερινο που ανακαλυψαμε και δεν παταει ψυχη,οπου γινεται πολεμος..Ψαξιμο θελει...Αποψε πηρα 17 περιπου,6-7 χαμενα απο τα οποια,τα μισα τα αρπαξαν γερακιαo_O... Τα ιδια πανω κατω και το φιλαρακι που ημασταν μαζι..Ειχα παρει το ποζε στα 60cm,με μόνα τσοκ, εσωτερικα, 5 και 3 γτ οι βολες ηταν 15 μετρων περιπου...Εριξα σε μια πολυ ψηλωμενη και εμεινα καγκελο που επεσε στουπι με αυτο τον συνδυασμο τσοκ-οπλου..Βεβαια ο φτερωτος μαγκας μου την "εξαφανισε".fff. ...Εφυγε μια ζωνη φυσιγια mb 32 και λαμπρο κιτρινα σε 9αρια ολα και εχασα και το μετρημα στα ποσα εφυγαν ατουφεκιστα..Σε μια στιγμη νομιζα οτι ημουν σκοπευτηριο.hunter....Σωρηδον οι τουφεκιες για ενα 20 λεπτο περιπου..Τελευταιο δεκαημερο του Δεκεμβρη παλι,στα πονηρα καρτερια;)..Εννοειται οτι μαζεψαμε ολους τους καλυκες γιατι απο ωτακουστες και "ψαραδες" χορτασαμε;)..Μην το καψουμε το μερος..Φωτο δεν προλαβαμε γιατι ψαχναμε τα πουλια με φακο και ειχαμε και δρομο μεχρι το αμαξι...Καλη συνεχεια σε ολους.

Status
Not open for further replies.
Back