Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Με τόσο τουφεκίδι που έχουν φάει δεν βάζεις χέρι εύκολα,,σε καρτέρι σε βλέπουν από μακρυά και μια παραπάνω κίνηση τους έχει αλλάξει την πορεία
Ισχυει οντως. Χθες εστριβαν πολυ ευκολα παροτι δεν φορουσε καποιος πορτοκαλι..για να μην στριψουν επρεπε να βαλουμε ghillie suit!.terror.

Καλησπέρα .Σήμερα σε χαμηλά υψώματα στους ανατολικούς πρόποδες τις Ροδόπης όπου είχε πέσει και λίγο χιόνι έπεζαν συνέχεια κεδροτσιχλες οι οποίες πλησιάζονταν πολύ δύσκολα.Δυο κατάφερα 1 που την προγκιξαν κάτι λαγαδες και μια σε κάτι κέδρα βαθιά στο δάσος.Δυστυχως ο καιρός ζεσταίνει και θα την κάνουν μάλλον για τα ψηλά πάλι .

Attachments

• IMG_20191208_092139.jpg
    IMG_20191208_092139.jpg
    490,3 KB · Προβολές: 52
Γιατί τά πουλιά βλέπουν χρώματα?
Βλεπουν σιγουρα κινηση..για τα χρωματα υπάρχει διχογνωμία. Αλλα σιγουρα ενα πορτοκαλι χρώμα κινούμενο σε σχεση με το backround (το περιβάλλον δλδ) ειναι πιο εμφανές, απο οτι μια παραλλαγή.
Ετσι θεωρω εγω δηλαδη..

Last edited:
Αν και εχασα αρκετη ωρα μεχρι να καταλαβω απο που μπαινουν, τι πορεια εχουν κτλ.
Τελικα μπορεσα και εβαλα λιγο χερακι και στις κεδροτσιχλες . . . . . . .sarcastic.
Τις βρηκα σε ενα μερος με γυρο-γυρο δεντρα
και να ζητανε ενα οργωμενο χωραφι στη μεση.

Μετα περασε μια αλεπου...... απο πισω τα γουρουνοσκυλα με την ολοι κομπανια.....
και καταλαβενεται ...!!!!
Σπασαν τα πουλια,τα μαζεψα και τουλαχιστον προλαβα να φυγω ευχαριστημενος.

Βγηκε ο μεζες.....

Xθεσινή εξόρμηση απογευματινή ,στα άδεια από πουλιά και φέτος ανατολική αττική από Ανάβυσσο εως Χάρακα,με συνεχείς μετακινήσεις είδα περπατητό και καρτέρι το πολύ 40 πουλιά με απολογισμό 11πουλιά στο ντουρά από τις μιάμιση το μεσιμέρι μέχρι τις πέντε το απόγευμα .Και σήμερα περπατητό στην Βοιωτία τρια άτομα πέντε ωρών , καθόλου καρτέρι, σηκώσαμε από 120 εως 150 πουλιά , με απολογισμό 50 ακριβώς στο ντουρά . Πολύ αγριεμένα και δύσκολα πουλιά και έτσι θα συνεχειστεί και σε όλη την σεζον.

Καλησπέρα και από μένα. Αφού οι μπλε καργιολιτσες δν λένε να φανούν ικανοποιητικα, αποφάσισα σήμερα να πιάσω υψόμετρο εδώ γύρω στην Αττικοβοιωτία για καμιά χοντρή πιτσιλωτη κυρία. Τα πουλιά λίγα. Κατάφερα 2 viscivorus(εκ των οποίων την μια την έχασα) και 1 pilaris με ωραίες τουφεκιες από το δικανακι μου και τα silver 32 του κενταυρου. Στην συνέχεια έβγαλα τον κουταβο 6.5 μηνών για ένα μισαωρακι σε ένα πονηρό σημείο μη τυχόν και πέσουμε πάνω σε καμία βασίλισσα αλλά δν υπεπεσε κάτι στην αντίληψη μας. Τουλάχιστον γλυτώσαμε την κούραση και την στεναχώρια από τα αλλεπάλληλα ακαρπα μακρινά ταξίδια για τα μπλε ξεκολια 7060

Βλεπουν σιγουρα κινηση..για τα χρωματα υπάρχει διχογνωμία. Αλλα σιγουρα ενα πορτοκαλι χρώμα κινούμενο σε σχεση με το backround (το περιβάλλον δλδ) ειναι πιο εμφανές, απο οτι μια παραλλαγή.
Ετσι θεωρω εγω δηλαδη..
Στέφανε κ εγώ νόμιζα ότι δν βλέπουν χρώμα αλλά πέρυσι σε περπατητο με φουλ πορτοκάλι γιλέκο έπαθα τη πλάκα Μ....
Έχω κάτσει μπροστά από ένα μπαξέ με πορτοκαλιές κ οδικός Μ παραδίπλα ενώ ερχόντουσαν σε φάση παγανας οι υπόλοιπη από μέσα από το μπαξέ κ σηκώνονται κάποια στιγμή τα πουλιά από τις ντουφεκιες κ σε εμένα δν ήρθε ούτε ένα πάνω Μ...κ δν μιλάω για 5-6 πουλιά...οπότε μάλλον παίζει κ το χρώμα κάποιο ρόλο από προσωπική εμπειρια

Οκ αλλά όταν κάνουμε περπατητο ο νόμος δεν λέει πορτοκάλι γιλέκο δλδ πρέπει να έχουμε ένα με και ένα χωρίς?
Εγώ έχω ένα παραλλαγής που τα πορτοκαλί αφαιρούνται με Velcro. Πάντως επειδή βαριέμαι να τα βγάζω μετά όταν στέκομαι για απογευματινό, όταν μένω κόκκαλο ακίνητος δεν με παίρνουν χαμπάρι. Άμα κουνιέσαι δε πα να φοράς και optifade... Επίσης χρησιμοποιώ και φυσικά εμπόδια στο οπτικό τους πεδίο ;)

Ανατολική Φθιώτιδα, το πρωί....τον γκιόνη!
Επιστροφή Βοιωτία και σώθηκε η παρτίδα. Αν ήμασταν από νωρίς θα κάναμε καλή δουλίτσα!
Τα είπα στο "ενδιάμεσο" μας...δεν Μ άκουσε....αλλά αφού σώθηκε το παιχνίδι κομπλέ!!

Εγώ έχω ένα παραλλαγής που τα πορτοκαλί αφαιρούνται με Velcro. Πάντως επειδή βαριέμαι να τα βγάζω μετά όταν στέκομαι για απογευματινό, όταν μένω κόκκαλο ακίνητος δεν με παίρνουν χαμπάρι. Άμα κουνιέσαι δε πα να φοράς και optifade... Επίσης χρησιμοποιώ και φυσικά εμπόδια στο οπτικό τους πεδίο ;)
Παιδιά για τις φάσες και τα υδρόβια υπάρχουν κάποιες έρευνες που ισχυρίζονται ότι βλέπουν χρώματα....οι τσίχλες δεν ξέρω...πάντως πρακτικά μπορούμε να πούμε ότι αν δεν βλέπουν ξεκάθαρα χρώματα τουλάχιστον τους βοηθάνε να αντιλαμβάνονται τις κινήσεις.

Σήμερα πήγαμε Εύβοια ,ίσως ήταν η μέρα που έχω συναντήσει την μεγαλύτερη υγρασία από τότε που κυνηγάω .Τα πουλιά έφευγαν με δυσκολία από τα σχοινα σαν ορτύκια αλλά χημηλα και ατσαλα ,τα 28 άρια ολιγωρησαν σήμερα λόγω υγρασίας με πολλα τραυματισμένα που χάθηκαν δυστυχώς .Ακόμα και τα formula 32 που εβαλα το πρωί δεν απέδωσαν .Πήραμε πουλιά αλλά με τα χαμένα θα είχαμε πλησιάσει το όριο .Το περπάτημα πάντως έγινε και είδαμε και μικρά κοπάδια από γερακοτσιχλες που πετούσαν ψηλά.Το πρωί καρτέρι 0 .Είδαμε και μια μπεκάτσα με το αμάξι πριν φτάσουμε στο μέρος μας νύχτα ακόμα να πετάγεται μπροστά μας σαν φάντασμα.

Status
Not open for further replies.
Back