Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βορεια Ευβοια λιγα πουλια στο περπατητο και σε συγκεκριμενα πυκνα σημεια..Τα ιδια χαλια και στα απογευματινα...Για 4-5 πουλια η φαση...Βεβαια υπαρχουν καποια καρτερια,οπως το σημερινο που ανακαλυψαμε και δεν παταει ψυχη,οπου γινεται πολεμος..Ψαξιμο θελει...Αποψε πηρα 17 περιπου,6-7 χαμενα απο τα οποια,τα μισα τα αρπαξαν γερακιαo_O... Τα ιδια πανω κατω και το φιλαρακι που ημασταν μαζι..Ειχα παρει το ποζε στα 60cm,με μόνα τσοκ, εσωτερικα, 5 και 3 γτ οι βολες ηταν 15 μετρων περιπου...Εριξα σε μια πολυ ψηλωμενη και εμεινα καγκελο που επεσε στουπι με αυτο τον συνδυασμο τσοκ-οπλου..Βεβαια ο φτερωτος μαγκας μου την "εξαφανισε".fff. ...Εφυγε μια ζωνη φυσιγια mb 32 και λαμπρο κιτρινα σε 9αρια ολα και εχασα και το μετρημα στα ποσα εφυγαν ατουφεκιστα..Σε μια στιγμη νομιζα οτι ημουν σκοπευτηριο.hunter....Σωρηδον οι τουφεκιες για ενα 20 λεπτο περιπου..Τελευταιο δεκαημερο του Δεκεμβρη παλι,στα πονηρα καρτερια;)..Εννοειται οτι μαζεψαμε ολους τους καλυκες γιατι απο ωτακουστες και "ψαραδες" χορτασαμε;)..Μην το καψουμε το μερος..Φωτο δεν προλαβαμε γιατι ψαχναμε τα πουλια με φακο και ειχαμε και δρομο μεχρι το αμαξι...Καλη συνεχεια σε ολους.
Θοδωράκι εδώ κάτω ακόμη τα πουλιά τα βρίσκουν πιασμένα σε πολύ πυκνά σημεία και είναι και κατά τόπους ρε παιδί μου.... :rolleyes:
Άντε να δούμε φέτος...θα δουλέψει το Χαβαρέϊκο...;).sarcastic..hunter.1

Κρέμασα τέσσερις κεδρότσιχλες και μια τσαρτσάρα αλλά δύο από τις τελευταίες προς απογοήτευση μου μιας που ήταν και οι πιο μακρινές τουφεκιές δεν μπόρεσα να τις εντοπίσω που έπεσαν.
Κατά 99,9% έπεσαν επιπόλαια τραυματισμένες (κοψόφτερες), ποδάρωσαν αστραπιαία και τρύπωσαν σε πυκνό προτού εσύ φτάσεις στα σημεία πτώσης τους...!

Στο χτεσινό, Κυριακάτικο απογεματινό, αλλά και στο αποψινό, λίγα τσιχλάκια εθεάθησαν και μάλιστα από τη δύση του ηλίου κι έπειτα...
Μερικά έδωσαν καλές ευκαιρίες, κι έτσι κατέρριψα 4 κελαηδότσιχλες και 2 ψαρόνια (μου ήρθαν πολύ ωραία και δεν κρατήθηκα) την Κυριακή, και άλλες 3 κελαηδότσιχλες και 1 κοκκινούλα απόψε... Όχι πως έχω παράπονο για 5 λεπτά με τ' αμάξι καθημερινώς απ' το σπίτι μου...! Μια χαρά μού είναι...!

Την Κυριακή το πρωί στα έλατα για τσαρτσάρες, από τις χειρότερες επισκέψεις μου εκεί...! Ιδιαιτέρως λιγοστές οι κυργιαρίνες, και αφού κατάφερα να "χουφτώσω" 2 από δαύτες, ευχαριστημένος να είμαι...! Το επόμενο Σ/Κ όμως, ξανά εκεί...!

Οκ αναγράφεται στην ρυθμιστική στις γενικές ρύθμισης παράγραφος 5, ρωτώ τι γίνεται στο περπατητο που υπάρχουν ένα σωρό άσχετοι πού μόλις κουνηθεί μία πουρνάρια ρίχνουν μονοβολο γιατί την έχουν δει όλοι γουρουναδες.
Κάνε το Σταύρο σου να μην είσαι πίσω από την πουρναρα

Κατά 99,9% έπεσαν επιπόλαια τραυματισμένες (κοψόφτερες), ποδάρωσαν αστραπιαία και τρύπωσαν σε πυκνό προτού εσύ φτάσεις στα σημεία πτώσης τους...!

Νικόλα πατσαβούρια έπεσαν!
Απλά στο δάσος με κέδρα και αγριοτριανταφυλλιές η εύρεση των χτυπημένων θηραμάτων πολλές φορές είναι αδύνατη.

Την Κυριακή ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος και έτσι δεν υπήρχε το ανέμισμα των τσιχλίδων που αναμέναμε.
Παρόλα αυτά φέτος δεν βαριέσαι στο καρτέρι!
Έτσι λοιπόν έκανα κάποιες ωραίες τουφεκιές και μάλιστα με ένα πολύ αγαπημένο όπλο την Franchi 48AL του πατέρα μου....!

imagehost ru

Κρέμασα τέσσερις κεδρότσιχλες και μια τσαρτσάρα αλλά δύο από τις τελευταίες προς απογοήτευση μου μιας που ήταν και οι πιο μακρινές τουφεκιές δεν μπόρεσα να τις εντοπίσω που έπεσαν.
Το άλλο Σ/Κ πάλι....
Τα όπλα αυτά βγάζουν πολύ ωραίες ντουφεκιες,όσο την είχα έτριβα τα μάτια μου με την απόδοση την κάνης της!!!

Πρωινό σήμερα σε μέρος που γυροφερνει κάνα μήνα ένα κοπάδι αγριοπερίστερα ψηλά στο βουνό ξεκινήσαμε με τον καιρο έτοιμο να βρέξει και φτάσαμε στις 7:30 όπου και άρχιζε η βροχουλα.Το βουνό είχε γεμίσει ομίχλη που έβλεπες 25 μέτρα το πολύ πραγματικά ωραίο θέαμα δεν πρόλαβα να βγάλω φωτό γιατί φύγαμε βιαστικά λόγο βροχής.Να μην τα πολυλογω περνάει το ένα κοπάδι σχεδόν από πάνω μου και λίγο αριστερά στα 35 μέτρα και λόγο ομίχλης δεν κατάφερε να με δει και κατέβασα 2 το ένα τραυματισμένο το άλλο σε μια συστάδα πυκνά.Ενω έψαχνα στα πυκνά το τουφεκισμενο σκάει το άλλο κοπάδι μπροστά μου με κατεύθυνση πάνω μου και γω κοκκαλονω να μην με δει αλλά μάταια στρίψανε λίγο πριν μπουν στο όριο βολης.Τσιχλες είχε αρκετές πεταγοντουσαν στα πυκνά πολύ κοντά λόγο βροχής.Απογευματινο μετά απο αρκετό καιρό πάλι με βροχή έκανα 6/7 και παρά την βροχή την υγρασία και τα σκετικα μόνο μια πείρα τραυματισμένη ενώ όλες οι άλλες ξερές και οι δύο πολύ μακρινές.Τα κοτσύφια ως συνήθως άφαντα τόσο στο βουνό όσο και στα ρέματα που ζήτημα να είδα 2.

Νικόλα πατσαβούρια έπεσαν!
Γιώργο, καμιά φορά η εικόνα του πώς ακριβώς πέφτουν, μάς ξεγελάει για το εάν και κατά πόσο είναι σέκος ή πέφτουν τραυματισμένες...!
Μού 'χει τύχει, βλέποντάς τες να πέφτουν σαν ξερές, να είμαι σίγουρος ότι έπεσαν νεκρές και μόλις τις εντοπίζω κάτω, να διαπιστώνω ότι παραμένουν ζωντανές και μάλιστα να ποδαρώνουν κιόλας...!
Γι' αυτό ξαναλέω: ο τρόπος με τον οποίο έρχονται κάτω αφού έχουνε φάει την ντουφεκιά, κάποιες φορές μάς ξεγελάει για το εάν πράγματι πέφτουν ξερές ή τραυματισμένες... Καλό είναι να το έχουμε υπ' όψιν κι αυτό...

Last edited:
Καλησπέρα και από μένα. Αφού οι μπλε καργιολιτσες δν λένε να φανούν ικανοποιητικα, αποφάσισα σήμερα να πιάσω υψόμετρο εδώ γύρω στην Αττικοβοιωτία για καμιά χοντρή πιτσιλωτη κυρία. Τα πουλιά λίγα. Κατάφερα 2 viscivorus(εκ των οποίων την μια την έχασα) και 1 pilaris με ωραίες τουφεκιες από το δικανακι μου και τα silver 32 του κενταυρου. Στην συνέχεια έβγαλα τον κουταβο 6.5 μηνών για ένα μισαωρακι σε ένα πονηρό σημείο μη τυχόν και πέσουμε πάνω σε καμία βασίλισσα αλλά δν υπεπεσε κάτι στην αντίληψη μας. Τουλάχιστον γλυτώσαμε την κούραση και την στεναχώρια από τα αλλεπάλληλα ακαρπα μακρινά ταξίδια για τα μπλε ξεκολια View attachment 7060
Τέλειως συνδιασμός!

ο τρόπος με τον οποίο έρχονται κάτω αφού έχουνε φάει την ντουφεκιά, κάποιες φορές μάς ξεγελάει για το εάν πράγματι πέφτουν ξερές ή τραυματισμένες... Καλό είναι να το έχουμε υπ' όψιν κι αυτό...
Ισχύει αλλά σπάνια.

- Χτες δεν κυνήγησα καθόλου εξαιτίας της βροχής...
- Σήμερα πήγα στο απογεματινό μου καρτεράκι, παρότι φύσαγε δυνατά και είχε και αρκετό κρύο, λόγω του ότι έπεσε και το πρώτο αξιόλογο χιονάκι στις παρακείμενες βουνοκορφές (κυνηγάω πάντα στα ορεινά)... Από πουλιά, τα κλασικά: πέρασαν μερικές, αλλά μετά τη δύση του ήλιου και για κάνα 20λεπτο περίπου... Πρόλαβα, και με λίγα φυσίγγια πήρα 5: 4 κελαηδότσιχλες και 1 θηλυκό κότσυφα. Εντάξει λοιπόν, θαρρώ πως άξιζε τον κόπο που έφαγα τον αέρα και το κρύο...
Αύριο πάλι, με ηπιότερες καιρικές συνθήκες κατά πάσα πιθανότητα...

Όταν η τουφεκιά είναι κοντά όντως σπάνια. Όταν είναι μακριά συχνότατα.
Ισχύει σπάνια να μην μπορεί να καταλάβει κάποιος με μια στοιχειώδη εμπειρία αν το πουλί που πέφτει, "κρατάει" ή είναι "πανί".
Αυτό εννοώ!

Ισχύει σπάνια να μην μπορεί να καταλάβει κάποιος με μια στοιχειώδη εμπειρία αν το πουλί που πέφτει, "κρατάει" ή είναι "πανί".
Αυτό εννοώ!

Αυτό που θα περιγράψω συμβαίνει αρκετά συχνά και δεν είναι θέμα εμπειρίας , απλά γεγονός που συμβαίνει συχνά.

Ψηλωμένο πουλί , πέφτει ( όπως λέμε στουπί ) ακούς και το γκντουπ όταν το έδαφος είναι καθαρό. Πάει το σκυλάκι τρέχοντας γιατί το έχει δει να πέφτει , εσύ περιμένεις να στο φέρει. Περνάει λίγο η ώρα το σκυλάκι δεν έρχεται και πας να δεις τι έγινε.
Βλέπεις το σκυλάκι να έχει τρελαθεί και να γυρνάει ψάχνοντας γύρω - γύρω . Πας και βλέπεις ένα σημείο γεμάτο πούπουλα ( προφανώς το σημείο που το τσιχλάκι έσκασε στο έδαφος και έκανε το γκντουπ ) αλλά το πουλάκι άφαντο.
Και πολλές φορές βλέπεις το σκυλάκι να σου φέρνει το πουλί 30 μ. μακρυά από εκεί που βρήκες τα πούπουλα , γιατί έχει πάρει τον "ντορό" από το ποδάρωμα του πουλιού και το έχει βρει.

Και μην αρχίσουμε την κουβέντα , φταίνε τα φυσίγγια , φταίει η σκόπευση γιατί το πήραν τα περιφερειακά σκάγια κ.λ.π.

Αυτό που περιέγραψα συμβαίνει και συμβαίνει συχνά σε πολλούς κυνηγούς.

Και πολλές φορές όταν δεν βρίσκουμε το πουλί δεν είναι γιατί δεν πάμε στο σωστό μέρος , απλά το πουλί έγινε "πουλάκι" , παρόλο που εμείς νομίζουμε ότι είναι ψόφιο.

Status
Not open for further replies.
Back