Θοδωράκι εδώ κάτω ακόμη τα πουλιά τα βρίσκουν πιασμένα σε πολύ πυκνά σημεία και είναι και κατά τόπους ρε παιδί μου....Βορεια Ευβοια λιγα πουλια στο περπατητο και σε συγκεκριμενα πυκνα σημεια..Τα ιδια χαλια και στα απογευματινα...Για 4-5 πουλια η φαση...Βεβαια υπαρχουν καποια καρτερια,οπως το σημερινο που ανακαλυψαμε και δεν παταει ψυχη,οπου γινεται πολεμος..Ψαξιμο θελει...Αποψε πηρα 17 περιπου,6-7 χαμενα απο τα οποια,τα μισα τα αρπαξαν γερακια... Τα ιδια πανω κατω και το φιλαρακι που ημασταν μαζι..Ειχα παρει το ποζε στα 60cm,με μόνα τσοκ, εσωτερικα, 5 και 3 γτ οι βολες ηταν 15 μετρων περιπου...Εριξα σε μια πολυ ψηλωμενη και εμεινα καγκελο που επεσε στουπι με αυτο τον συνδυασμο τσοκ-οπλου..Βεβαια ο φτερωτος μαγκας μου την "εξαφανισε"
...Εφυγε μια ζωνη φυσιγια mb 32 και λαμπρο κιτρινα σε 9αρια ολα και εχασα και το μετρημα στα ποσα εφυγαν ατουφεκιστα..Σε μια στιγμη νομιζα οτι ημουν σκοπευτηριο
...Σωρηδον οι τουφεκιες για ενα 20 λεπτο περιπου..Τελευταιο δεκαημερο του Δεκεμβρη παλι,στα πονηρα καρτερια
..Εννοειται οτι μαζεψαμε ολους τους καλυκες γιατι απο ωτακουστες και "ψαραδες" χορτασαμε
..Μην το καψουμε το μερος..Φωτο δεν προλαβαμε γιατι ψαχναμε τα πουλια με φακο και ειχαμε και δρομο μεχρι το αμαξι...Καλη συνεχεια σε ολους.
Κατά 99,9% έπεσαν επιπόλαια τραυματισμένες (κοψόφτερες), ποδάρωσαν αστραπιαία και τρύπωσαν σε πυκνό προτού εσύ φτάσεις στα σημεία πτώσης τους...!Κρέμασα τέσσερις κεδρότσιχλες και μια τσαρτσάρα αλλά δύο από τις τελευταίες προς απογοήτευση μου μιας που ήταν και οι πιο μακρινές τουφεκιές δεν μπόρεσα να τις εντοπίσω που έπεσαν.
Κάνε το Σταύρο σου να μην είσαι πίσω από την πουρναραΟκ αναγράφεται στην ρυθμιστική στις γενικές ρύθμισης παράγραφος 5, ρωτώ τι γίνεται στο περπατητο που υπάρχουν ένα σωρό άσχετοι πού μόλις κουνηθεί μία πουρνάρια ρίχνουν μονοβολο γιατί την έχουν δει όλοι γουρουναδες.
Κατά 99,9% έπεσαν επιπόλαια τραυματισμένες (κοψόφτερες), ποδάρωσαν αστραπιαία και τρύπωσαν σε πυκνό προτού εσύ φτάσεις στα σημεία πτώσης τους...!
Μακράν του δεύτερου!!!@elias930i έχω ακούσει κάνουν τα καλύτερα κοντάκια αυτές![]()
Καί τόν σταυρό μου κάνω καί Σταύρο με λένε.Κάνε το Σταύρο σου να μην είσαι πίσω από την πουρναρα
Τα όπλα αυτά βγάζουν πολύ ωραίες ντουφεκιες,όσο την είχα έτριβα τα μάτια μου με την απόδοση την κάνης της!!!Την Κυριακή ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος και έτσι δεν υπήρχε το ανέμισμα των τσιχλίδων που αναμέναμε.
Παρόλα αυτά φέτος δεν βαριέσαι στο καρτέρι!
Έτσι λοιπόν έκανα κάποιες ωραίες τουφεκιές και μάλιστα με ένα πολύ αγαπημένο όπλο την Franchi 48AL του πατέρα μου....!
imagehost ru
Κρέμασα τέσσερις κεδρότσιχλες και μια τσαρτσάρα αλλά δύο από τις τελευταίες προς απογοήτευση μου μιας που ήταν και οι πιο μακρινές τουφεκιές δεν μπόρεσα να τις εντοπίσω που έπεσαν.
Το άλλο Σ/Κ πάλι....
Γιώργο, καμιά φορά η εικόνα του πώς ακριβώς πέφτουν, μάς ξεγελάει για το εάν και κατά πόσο είναι σέκος ή πέφτουν τραυματισμένες...!Νικόλα πατσαβούρια έπεσαν!
Τέλειως συνδιασμός!Καλησπέρα και από μένα. Αφού οι μπλε καργιολιτσες δν λένε να φανούν ικανοποιητικα, αποφάσισα σήμερα να πιάσω υψόμετρο εδώ γύρω στην Αττικοβοιωτία για καμιά χοντρή πιτσιλωτη κυρία. Τα πουλιά λίγα. Κατάφερα 2 viscivorus(εκ των οποίων την μια την έχασα) και 1 pilaris με ωραίες τουφεκιες από το δικανακι μου και τα silver 32 του κενταυρου. Στην συνέχεια έβγαλα τον κουταβο 6.5 μηνών για ένα μισαωρακι σε ένα πονηρό σημείο μη τυχόν και πέσουμε πάνω σε καμία βασίλισσα αλλά δν υπεπεσε κάτι στην αντίληψη μας. Τουλάχιστον γλυτώσαμε την κούραση και την στεναχώρια από τα αλλεπάλληλα ακαρπα μακρινά ταξίδια για τα μπλε ξεκολια View attachment 7060
Ισχύει αλλά σπάνια.ο τρόπος με τον οποίο έρχονται κάτω αφού έχουνε φάει την ντουφεκιά, κάποιες φορές μάς ξεγελάει για το εάν πράγματι πέφτουν ξερές ή τραυματισμένες... Καλό είναι να το έχουμε υπ' όψιν κι αυτό...
Όταν η τουφεκιά είναι κοντά όντως σπάνια. Όταν είναι μακριά συχνότατα.Ισχύει αλλά σπάνια.
Ισχύει σπάνια να μην μπορεί να καταλάβει κάποιος με μια στοιχειώδη εμπειρία αν το πουλί που πέφτει, "κρατάει" ή είναι "πανί".Όταν η τουφεκιά είναι κοντά όντως σπάνια. Όταν είναι μακριά συχνότατα.
Ισχύει σπάνια να μην μπορεί να καταλάβει κάποιος με μια στοιχειώδη εμπειρία αν το πουλί που πέφτει, "κρατάει" ή είναι "πανί".
Αυτό εννοώ!