Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα στην παρέα!

Λόγο επαγγελματικου ταξιδιού στις πραγματικά παγωμένες Γερμανία και Πολωνία δεν πρόλαβα να γράψω την ανασκόπιση του ΣΚ που μας πέρασε. Εν συντομία....τόσο σε Αργολίδα αλλά και Βοιωτία που πήγαμε...η Αργολίδα κέρδισε. Μιλάμε βέβαια...πάντα για περπατητό. Καρτέρι στην Βοιωτία το απόλυτο 0...αλλά στην Αργολίδα...κάτι ανέμισε.

Δεν πειράζει όμως...ένα νέο ΣΚ έρχεται και μας προβληματίζει ιδιαίτερα η καιρική αστάθεια αφού σε πολλά μέρη που σκεφτόμαστε να αναζητήσουμε την τύχη μας (τόσο για μπεκάτσα όσο και για τσίχλα) η πρόγνωση είναι περίεργη (πιθανές βροχές)

Παρόλα αυτά...εχτές προσγειώθηκα νωρίς από Βαρσοβία...και αυτό που έδωσε την δυνάτότητα να πάω για ένα απογευματινό καρτέρι στα μέρη μου. Τα πουλιά στα Μεσόγεια εξακολουθούν να δίνουν το παρόν σε μικρούς βέβαια αριθμούς αλλά σου κρατούν το ενδιαφέρον από τις 16:30 μέχρι τις 17:15.

Στα άδεια από κυνηγούς καρτέρια της ΝΑ Αττικής τις καθημερινές μπορείς να καρπωθείς έναν μονοψήφιο αριθμό πουλιών με σχετική ευκολία.

Σε αναμονή για το ερχόμενο ΣΚ....όπου τόσο η μπεκάτσα όσο και τσίχλα θα είναι στην ημερισία διάταξη!

Καλή συνέχεια σε όλους!

Λόγο επαγγελματικου ταξιδιού στις πραγματικά παγωμένες Γερμανία και Πολωνία
Αλέξη είδες καμία φάσα εκεί; Εγώ το καλοκαίρι (Ιούλιο) έκανα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ένα ταξίδι Ντίσελντορφ - Αϊντχόβεν οδικώς και πρέπει να μέτρησα πιο πολλές φάσες από χελιδόνια, να παίζουν ανάμεσα στα χωράφια...

Αλέξη είδες καμία φάσα εκεί;

Όχι φίλε μου....όμως σκίουρους είδα! Πέρα από την πλάκα επειδή στο Μόναχο πηγαίνω σχεδόν μια φορά το μήνα....βλέπω από την άνοιξη και μετά χιλιάδες κοτσύφια. Στα πάρκα...στις πλατείες...στους δρόμους....παντού!! Σαν τα δικά μας τα τσόνια! Μάλιστα όταν λέω στους Γερμανούς συνεργάτες ότι εμείς στην Ελλάδα τα κυνηγάμε και τα τρώμε....με κοιτούν λοξά....λες και είμαι κανένας απολίτιστος που κυνηγώ και τρώω τα πουλιά από τα πάρκα!

Στην Βαρσοβία όμως που πάω σχεδόν μια με δυο φορές τον χρόνο...μου έτυχε να περπατάω από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο...και να βλέπω κοπάδια πρασινοκέφαλα...να βόσκουν στα γύρω λιβάδια.

Καλή συνέχεια!

Σημερα στο ιδιο καρτερι και σαφως χειροτερα απο την προηγουμενη φορα.Ειδα 4 τσιχλες ολες και ολες.
Δεν βγηκα σε καμια εστω απο περιεργεια γιατι τα μετρα ηταν πολλα.9 00 και εχω βγαλει ηδη την ξιφολογχη
για χορτα......Παιρνοντας τον χωματοδρομο για το καρτερι σηκωσα 3 μπεκατσες και μεχρι να ξημερωσει ειδα
αλλη μια.Ευχαριστα νεα,μακαρι να αρχισει καμια μετακινηση γιατι δεν μας βλεπω καλα καθολου.

Σήμερα το πρώτο τσιχλοκυνηγο μιας κ εχθές επέστρεψα Ελλάδα...περπατητο μόνο, Επίδαυρο, πουλάκια είχε πιασμένα αρκετά ...ως συνήθως δύσκολα τα εκλεινες. Το bell ξανά έκανε κηδείες...με 4 συγκεκριμένες τσίχλες στα 40+ μετρημένα (το range finder τοχω πάνω μου πάντα). Τώρα πόσο ήταν τα 40+ δεν ανέφερε. Ο φίλος έριχνε με το MR τιτάνιου.

Attachments

• IMG_20191213_121323.jpg
    IMG_20191213_121323.jpg
    791,4 KB · Προβολές: 97
Last edited by a moderator:
Σήμερα Επίδαυρο παιδιά είχε πλακιτσα στο περπατητο...43 στο χέρι 2 άτομα μόνο περπατητο και καμια 10 χαμένα σύνολο.
7 Βαθμους το πρωί αλλά ελάχιστη υγρασία.
Σήμερα έριξα κ τα περσινά gorilla τσίχλα...που δεν τα είχα δοκιμάσει ποτέ. Βέβαια βασικό φυσίγγι έχω το B&P MB32. Έριξα 3 κουτιά ΜΒ και 2 gorilla ξεχωριστά για να κάνω σύγκριση. Βέβαια το πρωί ξεκίνησα με τα ΜΒ.
Καλό το gorilla, πιο λίγο ανάκρουση από το ΜΒ, ωραία σκοτωματα....αλλά δεν είναι ΜΒ. Από ταχύτητες ίδια τα ένιωσα.
Βέβαια για €5,5 είναι μια χαρα...για €7,3 που έχουν τώρα...ούτε που θα τα ακουμπάγα.
Τα καρτερία νεκρά... δυστυχώς θέλει περπατητο παιδιά.

Απογευματινό καρτέρι στα ημιορεινά του ν Λάρισας από 16:20 έως 17:30 ,τα πουλιά περισσότερα από την προηγούμενη εβδομάδα το μέρος δύσκολο ως προς την ανεύρεση των χτυπημένων πουλιών οπότε αρκέστικα σε λίγες όμορφες τουφεκιές στο 1/4 από τα πουλιά που θα μπορούσα να τουφεκίσω αλλά δεν θα τα έβρισκα ποτέ.Οπλο Beretta 687 sporting τσοκ skeet&mod seminole φυσίγγια fantom bior sporting ν.8,5.

το μέρος δύσκολο ως προς την ανεύρεση των χτυπημένων πουλιών οπότε αρκέστικα σε λίγες όμορφες τουφεκιές στο 1/4 από τα πουλιά που θα μπορούσα να τουφεκίσω αλλά δεν θα τα έβρισκα ποτέ.
Χίλια μπράβο σου γι' αυτό Φώτη!!! Ελάχιστοι θα επεδείκνυαν την ίδια εγκράτεια και σύνεση με σένα σε παρόμοια περίπτωση...!

Λίγο απ' όλα έχει....κυρίως ελιά με ρεματακια πουρνάρια και λίγα ξινά
Ευχαριστώ φιλε.!
Σκέφτομαι να κατέβω καμιά βόλτα προς τα εκεί φέτος,αλλά δεν ξέρω τα μερη.Εχω γνωστό λίγο έξω από Λυγουριό και ίσως συνδυαστεί κανένα Σαββατοκύριακο κάτω με κυνήγι.

Και τα σημερινά!!
Μια χαρά δουλειά έγινε.....Εγώ έχω να τις κυνηγήσω από τα μπασίματα...!!
Πάντος στα μέροι μου οι τσίχλες είναι μαζεμένες ανά σημεία σε πυκνά....(μη φανταστείς πολλές)...1 κουτάκι το ρίχνεις στο 2 ωρο...:p...δν τις βρίσκεις στο διάβα σου όμως εύκολα...χωρίς να έχω βγει ακόμη υποτήθετε για το κυνήγι της...ότι μου λένε φίλοι τσιχλάδες δηλαδή....

Ας με συγχωρήσουν τα staff και ο admin (μιας και νεο μελος αλλα με αρκετή εμπειρία απο φορουμ) αλλα με το να σβήνονται απλά και να μην μεταφέρονται αλλού κάποια θέματα μέχρι να λυθεί η όποια παρεξήγηση μάλλον χειρότερα γίνονται τα πράγματα μεταξύ των μελών. Συγγνώμη για την παρέμβαση στην "δουλεια" σας και για το οφ τοπικ.

Ας με συγχωρήσουν τα staff και ο admin (μιας και νεο μελος αλλα με αρκετή εμπειρία απο φορουμ) αλλα με το να σβήνονται απλά και να μην μεταφέρονται αλλού κάποια θέματα μέχρι να λυθεί η όποια παρεξήγηση μάλλον χειρότερα γίνονται τα πράγματα μεταξύ των μελών. Συγγνώμη για την παρέμβαση στην "δουλεια" σας και για το οφ τοπικ.
Έχεις δίκιο φίλε, αλλά από ότι φαίνεται μερικοί δεν μπορούν να κάνουν συζήτηση και αντιδρούν στα πάντα και στους πάντες. Αυτοί λοιπόν πρέπει να κάνουν μια αυτόκριτικη για ποιο λόγο να συμμετέχουν σε ένα φόρουμ αφού δεν είναι ποτέ δυνατόν να συζητήσουν και απλά τρώγονται ακόμα και με τα ρούχα τούς.
Νίκο Χανιά, Κώστα Σφακιά η Νικολακωσταντακη φίλε όλο αντίδραση είσαι και ανακατωσούρα, βγάλε τις παρωπίδες .

Status
Not open for further replies.
Back