Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κεντρική Εύβοια σήμερα. Μέχρι τις 9μιση παίζαμε με τις πιασμενες τσίχλες και ελάχιστες μπασιματιαρικες.. Όταν είπαμε να φύγουμε ξεκίνησαν να μπαίνουν αρκετά κοπαδακια αλλά ψηλά. Μας κράτησαν κάνα μισάωρο παραπάνω στο βουνό με την ελπίδα ότι κάποια θα χαμηλώσει. Πολλά ντουφεκιά, λίγες ντουφεκιές (αναλογικά) τριγύρω. Απολογισμός 5-6 πουλάκια ο καθένας μας. Μπορούσαμε και παραπάνω αλλά φυσικά φταινε τα φυσίγγια και όχι εμείς.. :cool:

Mην βιάζεστε και μην καταστροφολογήτε με πρόωρα συμπεράσματα και προγνώσεις, ακόμη δεν αρχίσαμε καλά-καλά...!
Ας είμαστε λιγάκι αισιόδοξοι, ένα ολόκληρο τετράμηνο έχουμε μπροστά μας...!

Στα δύο τελευταία μου απογιοματινά καρτεράκια (χτες & σήμερα), οι καρπώσεις πολύ ικανοποιητικές (το ίδιο συμβαίνει εδώ και μια βδομάδα τώρα)...!!! Ανεβαίνουν αρκετά έως πολλά τσιχλάκια από τις 18:20 μέχρι και λίγο μετά τις 19:00 (φυσικά κορυφώνονται οι διελεύσεις όσο περνάει η ώρα)...!!!
Πεστα ρε Νικολαε σημερα στο βουνο για μπεκατσα ηταν γεματο τσιχλες και δεντροτσιχλες

Ζαχάρω απογευματινό μόλις γύρισα.
Τέσσερις εθεάθησαν, τρεις τουφεκίστηκαν, μία προσγειώθηκε.
Καλά κυνήγια σε όλους.
Πάλι καλά....well done.
Έχω ένα καρτεράκι 10' απ'το σπίτι μου αλλά πάντα το ξεκινάω μετά τις 15 Νοέμβρη....μάλιστα έχω κ για καρτέρι ένα παρατημένω αμπελάκι με βάτα κ το έχω κάνει φυλάχτρα στην άκρη....θα θέλει κ συμμάζεμα σε λίγο καιρό.

Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά για τη μέρα και ειδικά στους Δημήτρηδες!
Αν και παραδοσιακά η μέρα αποτελεί ορόσημο για τα περάσματα, σήμερα η παράδοση εδώ δεν τηρήθηκε.
Από θέα και από καφέ πήγαμε καλά,
View attachment 5309
ενώ από περάσματα σχεδόν τίποτα! Μία τσίχλα τουφεκισμένη και δυστυχώς χαμένη και τρεις-τέσσερις εκτός βεληνεκούς από τις 7:30 έως τις 9:30. Περιοχή παραλιακή Φωκίδα.
Καλή συνέχεια σε όλους!
Από Γαλαξίδι είσαι φίλε?

Καλησπέρα σας. Έχω χάσει την επαφή με το φόρουμ τώρα 10 μέρες ... Επιτέλους έκανα κι εγώ την πρώτη φετινή έξοδο, τι έξοδο δηλαδή, 1,5 ώρα τώρα το απόγευμα, στο κλασικό κοντινό μου καρτεράκι ... Είδα καμιά 10αριά, οι περισσότερες πέρασαν πάνω από το πυκνό, 2 κατέβασα, η μια χαμένη γιατί έπεσε στο πυκνό, αλλά και την άλλη έχασα κανένα τέταρτο ψάχνοντας μέχρι να τη βρω ...
5330

Απογευματινό καρτεράκι κι εγώ στα 800 μέτρα υψόμετρο, περισσότερο πήγα να δω αν παίζει τίποτα. Όλη η ιστορία ήταν 4,5 λεπτά με το ρολόι. 7 παρά 10 η πρώτη. Τουφεκισμένες 6, έπεσαν 4 και βρήκα τις 2... Οργίασε η ανοιξιάτικη βλάστηση λόγω των βροχών το χειμώνα που πέρασε και τα χέρσα έχουν γίνει ζούγκλα... Η τελευταία έπεσε 5 μέτρα δίπλα μου την ώρα που είχα πάει να ψάξω την άλλη χαμένη και δεν κατάφερα να την βρω.hair.. Λίγο περισσότερα πουλάκια από το προηγούμενο Σάββατο. Τουλάχιστον ευχαριστήθηκα τουφεκιές με το δικανάκι.
glK2ELU.jpg

Παραλία Βοιωτίας, απέναντι απο Εύβοια. Σεπτέμβριο θύμιζε. Μηδενικό κυριολεκτικά μπάσιμο. Ελάχιστες πιασμένες. Πριν 8 ημέρες είχα δει καμιά 20σαρια να μπαίνουν, είχα ντουφεκισει. Σημερα μηδέν και μηδέν. Περίεργο που ακούω για μπασιμο πέριξ της Αττικής και εκεί τίποτα. Χρόνια πολλά στους Δημήτρηδες.

Εγω σημερα ειδα να περνανε αρκετες δεντροτσιχλες μεχρι τις 8 30.
Η χρονια δεν ξερω αμ εξελιχθει σε καλή ,αλλά πιστευω οτι θα ειναι αρκετα καλυτερη απο την περσινή.
Παρακαλάτε να βρεξει.

Εγω σημερα ειδα να περνανε αρκετες δεντροτσιχλες μεχρι τις 8 30.
Η χρονια δεν ξερω αμ εξελιχθει σε καλή ,αλλά πιστευω οτι θα ειναι αρκετα καλυτερη απο την περσινή.
Παρακαλάτε να βρεξει.
Από πέμπτη αλλάζει ο καιρός είπαν.

Ελαχιστα πουλια σημερα στο Καπανδριτι..Απο τις 7μιση μεχρι τις 8 επεσαν πολλες,μαζεμενες τουφεκιες σε συγκεκριμενο σημειο,γνωστο απο παλια για τους κραχτες που βαζουν εκει..
20191026_084418.jpg20191026_084412.jpg

Μετριες εντυπωσεις απο το brain mr μεχρι τωρα αν και εχει δοκιμασρει πολυ λιγο..Συμπερασμα θα βγει στο τελος αν μας κανουν την χαρη τα πουλια φετος..

Status
Not open for further replies.
Back