Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βα Αττική πάλι μετά την ζημιά του αμαξιού αρκετά πουλιά πιασμένα τα πιο πολλά πολύ σκόρπια αρκετές
δένδροτσίχλες όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχη και το αποκορύφωμα μια φάσσα που μου πέρασε 40-45 μέτρα μετρημένα μακριά μου 10 μέτρα από το έδαφος αλλά ήταν αρσενική η και μακριά για 8ρακια.

Χανια, κατι κινηθηκε και σημερα, παλι σε απαγορευτικο υψος οι περισσοτερες. Αν οι καρτεριτζηδες της περιοχης ειχαν περισσοτερη αυτοσυγκρατηση, θα πιαναμε περισσοτερα πουλια. Το κλασσικο καρτερακι ομως, μετα το μπασιμο των ψηλωμενων, μου εδωσε 5 πουλακια, και δυο ακομα που τουφεκισα ψηλα και επεσαν σε μερος απαγορευτικο. Εκανα το πρωτο ντουμπλεδακι σε τσιχλες της σαιζον, και επισης πιαστηκε και μια τσαρτσαρα απο εναν αλλο της παρεας

Σήμερα Μαραθώνα το ευχαριστήθηκα ........κυνήγι από τα παλιά
επέλεξα 2ο καρτέρι λόγώ πολλών κυνηγών
πουλάκια έπαιξαν στην αρχή πιασμένα και αργότερα μπήκαν αρκετά πουλιά σε όοοολη την περιοχή όπως είδα και άκουσα από τις τουφεκιές
πουλιά τουφεκίστηκαν ψηλά,πολλά χαμήλώσαν πιάνοντας στα γύρω πεύκα και πουρνάρια τα οποία και σηκωνόταν μετά από κοντινές τουφεκιές
αποτέλεσμα να γίνει καλό παιχνίδι κι όλοι να παρούν πουλιά μέχρι 10 ο καλύτερος(εκτίμηση κι όχι σιγουριά)απ ότι είδα στους γύρω μου
προσωπικά πήγα καλά με ένα τρομερό <<one dog show>> από την Πέλλα που έγαλε κάτι πουλιά από πουρνάρια θεόπυκνα

Το λέω χρόνια....η τσίχλα θέλει τουφέκια.......γι αυτό είμαι κατά στο να μην λέω το μέρος που πήγα και τι έκανα
θεωρώ χαζό να λέω μόνο νομό π.χ.αφού πηγαίνω εκεί και βρίσκω 40-50 τουφέκια :D
δεν θέλω να προσβάλλω κανένα είναι καθαρά προσωπική γνώμη

Last edited:
Νικολα μην το πεις ουτε του παπα με τοσα πουλια ;)
Εγω ανεβηκα μια βολτα στα Δερβενοχωρια και απογοητευτηκα
Ελαχιστα πουλια τουφεκισα 4 με ακολουθησε μια και οι αλλες επεσαν σε πυκνο οποτε εγιναν δειπνο για την Κ.Μαρω
Το αστειο της υποθεσης ;
Τσοπανης με προβατα με το android στο αυτι
και τα καρβελοσκυλα σε μεγεθος καυκασιου να μου περνουν μετρα
κατα την επιστροφη μου στο χωματοδρομο για το αυτοκινητο
Μαστορα του φωναζω θα τα μαζεψεις να περασω ;
Απαντηση καμια στα αρχ@δια του
Μαστοραααααα τι θα γινει μετα σκυλια θα τα μαζεψεις ;
Απαντηση
Πηγαινε απο αλλου την δουλεια τους κανουν
Εγινε του λεω
Σηκωνω στον αερα την 302 και αδειαζω τρια σμπαρα
Τα σκυλια ακομα τρεχουν μαζι με τα προβατα
ενω αυτος σιγουρα θα σεβαστει τον επομενο περαστικο διαβατη
Δεν ξέρεις ποτέ που θα πέσεις!
Εγώ πριν 4-5 χρόνια, επίσης στα Δερβενοχώρια σε πολύ γνωστό σημείο για τα μπασίματα, τσακώθηκα με τσοπάνη για τον ίδιο λογο, ευτυχώς μεσολάβησε ένας από την παρέα που τον γνώριζε και ηρέμησε . Μετά από λίγο καιρό έμαθα ότι αυτός ο τσοπάνης πυροβόλησε και σκότωσε στο ίδιο σημείο έναν που τσακώθηκε μαζί του... έπαιξε πολύ η ιστορία αυτή στα κανάλια τότε...

Δεν ξέρεις ποτέ που θα πέσεις!
Εγώ πριν 4-5 χρόνια, επίσης στα Δερβενοχώρια σε πολύ γνωστό σημείο για τα μπασίματα, τσακώθηκα με τσοπάνη για τον ίδιο λογο, ευτυχώς μεσολάβησε ένας από την παρέα που τον γνώριζε και ηρέμησε . Μετά από λίγο καιρό έμαθα ότι αυτός ο τσοπάνης πυροβόλησε και σκότωσε στο ίδιο σημείο έναν που τσακώθηκε μαζί του... έπαιξε πολύ η ιστορία αυτή στα κανάλια τότε...
Παντελη πρεπει καποια στιγμη να μαθουν να σεβονται
Βλεπεις εναν ανθρωπο που περπαταει σε δασικο δρομο χωρις να σε εχει ενοχλησει με κοντινες τουφεκιες γυρω στα ζωα σου ωστε να τα τρομαξει
και εχεις τρια μαντροσκυλα που γνωριζεις οτι θα επιτεθουν σε οτι συναντησουν στο διαβα τους
και εσυ αντι να τα μαζεψεις
καθεσαι με το κινητο και τον παιζεις δινοντας την παραπανω απαντηση
στον διαβατη να παει απο αλλου ;
Αληθεια ;
Αν εγω δεν ειχα οπλο να προστατευτω τι θα εκανε ο τυπος θα τα αφηνε να με ξεσκισουν ;
Το βουνο και γενικα η υπαιθρος δεν τους ανηκει αποκλειστικα
ανηκει σε ολο τον κοσμο ειτε ειναι κυνηγοι-περιπατητες ειτε ποδηλατες κτλ
και καποια στιγμη πρεπει να το κατανοησουν

Καρτεράκι και εγώ σήμερα....Ανέβεικα σε ύψωμα και τν ήπια.....και από τις δύο απόψεις...και τν καφέ και από κυνήγι..sarcastic..sarcastic.
Τα πουλιά τα άκουγα από τις 06:30 να περνούν ψιλά...
Από ξεκούρνιασμα ελάχιστα...καμιά 15 αριά...
Τα πουλιά ξεκίνησαν να μπαίνουν σε καλές ομάδες των (4-5) από τις 07:15 σιγά σιγά με αποκορύφωμα του περάσματος από τις 08:00 ως τις 09:00 που περνούσαν συνεχώς σε ομάδες από (8) ως (15) πουλιά αλλά ψιλά....:confused:
Πλήρης άπνοια...δν φυσούσε καν......
Τα πιο πολλά πουλιά μου περνούσαν μακριά μου στο πρανές της πλαγιάς και μόνο τα κοιτούσα....σταδιακά λοιπόν από τις 09:00 άρχισαν να κόβουν μέχρι τις 09:30....
Τουλάχιστο κατάφερα να ξεκρεμάσω μια τσίχλα και να τη χουφτώσω κ εγώ για φέτος...και παραλίγο να την έχανα...
Και έχεις και τον @Pavlos να σου λέει....φτωχικά σήμερα....my man..sarcastic.
5352

5353
5356

Στο βάθος της φωτό φένεται η Κεφαλλονιά....
@tasos hunter .....με βλεεέπειιιιςς....yelling..very happy.
5355

Το λέω χρόνια....η τσίχλα θέλει τουφέκια.......γι αυτό είμαι κατά στο να μην λέω το μέρος που πήγα και τι έκανα
θεωρώ χαζό να λέω μόνο νομό π.χ.αφού πηγαίνω εκεί και βρίσκω 40-50 τουφέκια :D
δεν θέλω να προσβάλλω κανένα είναι καθαρά προσωπική γνώμη
Συμφωνώ απόλυτα γιά όλη τη χρονιά αλλά όχι για τα μπασίματα. Υπάρχουν καρτέρια φωτιά που περνάνε διπλάσια και τριπλάσια πουλιά από τα διπλανά τους. Στο σημείο που κυνηγάω τις τελευταίες μέρες, αν στα δύο κεντρικά καρτέρια μπορείς να κάνεις από καμιά 15αριά, στο διπλανό κάτω από δέκα και στο επόμενο πέντε. Όταν στριμωχτούν περισσότεροι τα χαλάνε. Τουφέκια θέλει όταν έχουν πέσει σε μία περιοχή για να ανεμίσουν τα πιασμένα...

Καλημέρα παλικάρια από τα ορεινά της Άρτας,
Στις επάλξεις από νωρίς, πολύς κόσμος στα καρτέρια , αλλά δυστυχώς δεν είδαμε το πέρασμα που όλοι περιμένουν...
Λιγότερες τσίχλες , οι οποίες έκοψαν και νωρίς , φάνηκαν και μερικές κυριαρίνες..
Βάλαμε 5ρια και 6αρια και περιμέναμε να μας καβαλήσει καμιά γαλάζια... πέρασαν πουλιά σε λάθος σημεία και σε λάθος χρόνο... :mad:

Πολύ μέτριο το μπάσιμο σήμερα!
Πήρα 11 τσίχλες αλλά στην πουλιάστρα μπήκαν οι 7.Πολύ μεγάλοι πληθυσμοί από τσαρτσάρες αλλά σε μεγάλα ύψη.Πιστευω τον χειμώνα θα κάνουμε ωραία κυνήγια με δαύτες!Φάσσες ελάχιστες.

Pazi84 αν το δεις τέτοια ώρα ..... πιο δυτικά, κοντά Μαυρομάτι. Τα πουλιά μπαίνανε από νότια κοιτάζοντας προς ανεμογεννήτριες
Ενταξει φιλαρακι στηθηκαμε οινοη κ ειχε καλο μπασιματακι,τελικα ηταν σωστες οι πληροφοριες σου!!!

Σειρα σημερα ειχε η Βοιωτια που ειχε μονο καρτερι και λιγο περπατητο.Ειδα τα πιο πολλα πουλια μεχρι σημερα πανω απο 200 με 250 με τα κοτσυφια μαζι.Η συγκομιδη απο10 εως 25 για αυτους που αρεσουν τα νουμερα.

Λοιπον κυνηγαραιοι οπως λεει κ ο συνκυνηγος μου,οινοη εμεις σημερα ειχε καλο μπασιματακι αλλα τα υψη δυσθεωρητα,αργησα να αλλαξω κ τσοκ κ χαθηκαν πουλια τσαμπα κ βερεσε,δουλιτσα εγινε παντως κ το καλο ειναι οτι θ αρχισουν να πιανουν τα πουλια σιγα σιγα να τα πελεκαμε στο περπατητο.Κοπαδι φασσες ειδαμε,γερακοτσιχλες ειδαμε κ νομιζω πως θα ειναι καλη χρονια!οι ελιες παντως ειναι φορτωμενες κ απο κατω χανια ακουω για βεντεμα οποτε ας ειμαστε ετοιμοι

Καπανδρίτι προς Λίμνη Μαραθώνα για μια ώρα μπαιναν πουλιά συνεχεια ,κάποιες ψηλά, λίγες λογικά ,καταφερα και κράτησα 5 από αυτές οι δύο πραγματικά ψηλά αλλά ευχαριστήθηκα το berettaki μου σήμερα που κεντησε με τα 28 super kill sporting

Status
Not open for further replies.
Back